• 9.369.636 stemmen

The Disorderly Orderly (1964)

Komedie / Romantiek | 89 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Frank Tashlin

Met onder meer: Jerry Lewis, Glenda Farrell en Everett Sloane

Plot The Disorderly Orderly

"NOTE: This picture was made entirely without the co-operation of any medical association!"

De maffe verpleger Jerome Littlefield heeft de gewoonte om zich de persoonlijkheid van zijn patiënten eigen te maken. Hij heeft dus meer geestelijke zorg nodig dan de eigenlijke patiënten, wat de nodige verwikkelingen tot gevolg heeft.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jerome Littlefield

Mrs. Fuzzibee, Talkative Patient

Board Member

avatar van Linda

Linda

Jezus wat een verschrikkelijke flauwe film. Bijna net zo erg als de gemiddelde Ernestfilm...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik vond m ook nogal flauw en vrij luidruchtig. Ik heb verder nog geen films met Jerry Lewis gezien dus vond ik het wel leuk om een keer te zien waar Jim Carrey zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. Die doet het IMHO alleen een stuk beter. Bij deze film heb ik slechts een keer of 2 moeten glimlachen. 2*

avatar van Linda

Linda

BoordAppel schreef:

Goh, nooit geweten. Ik vind die twee echt totaal verschillend. Carrey is al jaren een van mijn favoriete acteurs en ik blijf dubbel liggen om hem maar bij Lewis kon er bij mij nog geen glimlach vanaf.

avatar van Twiggertje

Twiggertje

ik vind Jerry Lewis geweldig.

Ik heb vroeger op de duitse tv al z'n films gezien, er zijn maar een paar films die ik minder vind.

Vooral de Lewis & Martin films vind ik geweldig, ik heb er al een paar in mijn bezit maar ze beginnen nu allemaal op dvd uit te komen.

avatar van rogaar

rogaar

Linda schreef:

... Tsja.... Maar je moet natuurlijk niet vergeten dat dit meer dan 40 (!) jaar oud is, hè. Vond 't als kind erg leuk, nu inderdaad wat gedateerd.

avatar van Metalfist

Metalfist

Tweede Jerry Lewis

Ik had ooit eens gehoord dat Jim Carrey zijn inspiratie haalde van Jerry Lewis dus besloot ik om er eens een paar op te zetten. De eerste (Errand Boy) sloeg verschrikkelijk tegen maar ik vond niet dat ik hem op één film moest afkeuren. Deze Disorderly Orderly werd nummer twee.

En vanaf dat Lewis in beeld komt wordt mijn schrik waargemaakt dat al zijn films zo zullen zijn. Dat de film al meer als 40 jaar oud is doet de humor ook niet veel eer aan maar het is allemaal zo verschrikkelijk oubollig en voorspelbaar. Dan zijn een Marx Brothers hier toch veel beter in. Het enige goede aan de film was de eindscène waar Lewis met de ambulance gaat lopen en alle gevolgen van dien.

Hetgeen waar ik me in Lewis zijn films het meest irriteer is Lewis zelf. Voor mij is hij niet meer dan Donald Duck op speed maar wat nog erger is, is dat alle humor wordt geconcentreerd op Lewis waardoor de andere personages eigenlijk gewoon bijzaak zijn.

Ik kan me goed voorstellen dat dit vroeger geweldige films zijn geweest maar nu voelen ze toch zwaar gedateerd aan. De cliché humor en dito Jerry Lewis kunnen hier niet veel aan veranderen.

avatar van erniesam

erniesam

[Gisteren weer eens dit filmpje opgezet. Toegegeven, dit vind ik een van de mindere films van Jerry Lewis, maar ook hier zet hij zijn grappen weer cinematisch weer. In tegenstelling tot de meeste komieken, is Lewis zich uiterst bewust van de camera en past zijn grappen hierop aan. Vooral The Ladies' Man en The Nutty Professor hebben een hoog gehalte van dit soort grappen. Deze films vind ik dan ook kleine meesterwerkjes.

The Disorderly heeft wat minder te bieden en ook het verhaaltje zelf vind ik niet erg interessant. Sommige grappen zijn goed uitgewerkt, andere gewoonweg flauw. Het verhaal is voorspelbaar en de uitvoering matig. De grap met het "Stilte" bord vind ik erg sterk, maar de meeste grappen zijn voor Lewis begrippen toch net ondermaats.

De film vind ik het kijken de moeite waard, maar verwacht geen schaterlachen of een diepgaand verhaal. Gewoon leuk om eens te zien en dan beginnen aan het echte werk van Lewis.

Logische Lewis.

Daags na z'n overlijden nog maar eentje opgezet. Lewis was al lang niet meer de blije komiek die hij ooit was, maar met z'n 91 nog een van de weinig overgebleven en actieve relikwieën van vroeger. Deze film van Tashlin brengt wat je kan verwachten van een Lewis film. Veel Lewis.

Zijn typische stijl is vooral dat. Hou je er niet van dan zijn z'n films niet om aan te zien, ben je er wel tegen bestand dan heb je best vlotte filmpjes vast waar af en toe ook nog best wat te lachen valt. Niet alles is leuk, sommige grappen vallen ook compleet in het water, maar andere zijn nog steeds best grappig, hoe flauw ook.

Halfje extra nog voor een redelijk blitse eindscene. Zowel de afdaling als de blikjesravage waren leuk en best spectaculair. Deed een beetje denken aan het betere stuntwerk van Keaton. Verder is dit een simpele komedie zoals Lewis er zoveel gemaakt heeft, maar da's op zich niet eens zo erg.

avatar van clubsport

clubsport

op zich een aardig verhaal waar wel wat potentie in zat maar de grappen zijn inderdaad vaak behoorlijk flauw .

Een paar momenten gaat de film ineens de drame serieuze kant op en dat zijn de momenten waarop de film wat diepgang krijgt helaas word het niet helemaal goed uitgewerkt al is de eindscene wel leuk en spectaculair gedaan .

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Zeer drukke Lewis, met af en toe iets te veel gekke bekken-trekkerij, eigen schuld natuurlijk, moet je ook geen Lewis-films kijken, daar staat ie om bekend natuurlijk. Qua gags half raak, half naast, maar klassieke Lewis dankzij de geweldige chase op het eind.