Life in a Day (2011)
Genre: Documentaire
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Kevin Macdonald, Hiroaki Aikawa, Zillah Bowes, Alejo Crisóstomo, Natalia Andreadis, Soma Helmi, Frederic Lumiere, Kevin Macdonald en Joaquin Montalvan
Met onder meer: Cindy Baer, Moica en Caryn Waechter
Plot Life in a Day
"The story of one day on Earth."
Wereldwijd werden gebruikers van YouTube gevraagd om op 24 juli 2010 een moment uit hun leven vast te leggen en te uploaden naar dat videoplatform. Uit meer dan 4.500 uur aan filmmateriaal uit 192 landen zijn de meest spraakmakende clips uitgekozen en verwerkt in de documentaire. De film is ook gemaakt als tijdscapsule om toekomstige generaties te laten zien hoe het leven op aarde was op de bovengenoemde datum.
Jessen0wnt
Daarnet een klein stukje gezien bij DWDD, kleine vergissing aangezien ze zeiden dat de film door Scott was gemaakt. Min of meer dus. Wel een leuk concept, vond het alleen niet zo origineel op de een of andere manier. Hopelijk snel beschikbaar!
SnakeDoc
Ook stukjes gezien op DWDD, ziet er wel erg bijzonder uit. Gemiddelde op IMDB belooft ook veel goeds. Docu om in de gaten te houden!
Bijdevaate11
Deze moet ik zien lijkt mij geniaal, het idee... je moet het maar verzinnen!
Kippie.
Hoorde bij "films & sterren" dat deze in première gaat op 24 juli, toepasselijk. Ik ben zéér benieuwd hiernaar!
- 2072 berichten
Hij gaat toch ook wel in Nederland draaien? Ben erg benieuwd naar deze film.
- 2072 berichten
Erg intens en indringend. Uit meer dan 4500 uur filmmateriaal kan het bijna niet anders dan dat er mooie dingen tussenzitten, en dat was dan ook zeker het geval. Emotionele inkijkjes in andermans leven, die vaak niets onderdeden voor geregisseerde stukken film of documentaire. Ontroerende dingen, grappige dingen, schokkende dingen af en toe; ik hoef niet te zien hoe een koe geslacht wordt, maar ook die dingen gebeuren... Afgewisseld met wat verschillende thema's bezien uit allerlei verschillende culturen en mensen ter wereld. Origineel werk, zeker geslaagd.
Een aanrader om te bekijken, jammer dat er nog zo weinig stemmen en reviews zijn.
Jessen0wnt
Is dit te pindakazen, te zien op youtube of komt er nog een release?
- 2072 berichten
Ik heb hem gepindakaast iig, of hij op Youtube te zien is, geen idee, moet je even kijken. Hoe het zit met de release weet ik niet.
jtsterkenburg
een van de mooiste documentaires die ik ooit heb gezien. In films zoek ik altijd al naar de films waar de authenticiteit en oprechtheid in elk frame te vinden is. In documentaires vind ik vaak juist de slecht geschoten, rauwe beelden het mooist en dat er in het proces dingen gebeuren die de filmmaker nooit heeft voorzien.
Deze film is het summum van al deze dingen. Eerlijker dan dit wordt het niet en niemand wist van te voren wat er zou gaan gebeuren. Elk aspect van het dagelijks leven wordt zo intiem vastgelegd, geen enkele documentairemaker zou zelf zo'n eclectisch beeld van de mensheid kunnen verzamelen, ook al nam hij vele jaren.
Jessen0wnt
I want people to know that I'm here.
Geslaagd experiment. Waarschijnlijk net zoals hieronder wordt vermeld een van de mooiste documentaires die ik ooit heb gezien. Nu ben ik niet zo'n docu-fan, ik probeer het sinds een paar maanden geleden een beetje op te pakken. Onderwerpen waren meestal beperkt over milieu en dieren zaken, maar dit zag ik al een jaar geleden bij de DWDD en ik herkende hem nog steeds, vandaar dat ik hem de kans wilde geven: en met succes.
Het mooie aan de docu is, is dat er zoveel variatie in zit. Zo kan je onmogelijk zeggen dat iets van 1 kant wordt belicht, omdat het maar liefst in 192 landen, jong, oud, bejaard, ziek, gezond, dik of dun, hetero, homo, homohater, rijk en arm, moeder of wilt-moeder-zijn, gelukkig of depressief... Het wordt in elke soort en maat opgenomen, met de nieuwste camera's, of met een mobieltje. Het is grappig, serieus, mooi, lelijk, herkenbaar, in zoverre beschamend, troostend, ontroerend en walgelijk. 24 juli heeft alles. Variatie is denk ik het juiste woord wat deze film omschrijft.
Ik vond het vooral erg leuk om te zien dat dat de film ondanks variatie toch specifiek 1 verhaal verteld. Zo verandert de samenhorigheid, het opstaan en voor je gezinnetje zorgen, naar werk gaan, naar verschil. De docu laat zijn mening vrij rond lopen. Waarom kan ik bijvoorbeeld lachen om een klein jochie die i.p.v. naar school gaat schoenen moet poetsen, in een krottenwijk woont en waarschijnlijk zijn moeder is verloren? Maar waarom kan ik dan ontroerd worden door een monoloog van een depressieve maar zo herkenbaar meisje (ik heb het over de laatste beelden). Het is allemaal zo dubbel en op het eind komen alle verhalen zo mooi bij elkaar en voel je je echt in connectie met ''de wereld'' dat het (waarschijnlijk ook symbolisch bedoelt) als een achtbaanrit aanvoelt.
Dit heeft alles. Inhoudelijk en audiovisueel is het eigenlijk alles behalve kwalitatief goed. Er worden bv. oppervlakkige vragen gesteld (3 in de hele film!) en er worden geen dingen onderzocht of iets dergelijks. Ik vond dit juist positief uitpakken voor de film, het is dan wel niet zo goed op kwalitatief gebied: het is wel bijzonder en kenmerkt wel de tijd waar we in leven. Ook is het mooi om te zien dat alle losse verhalen, alle losse beelden toch een verhaal vertellen wat inhoudelijk zoveel op elkaar lijkt.
Je mag je dan wel uniek voelen, we zijn eigenlijk allemaal hetzelfde.
4,5 ster
mauwiewauwie
mooie docu uit 4500 uur met wat mooie muziek en beelden een prima film! Paul verhoeven was gisteren ook bezig met een nieuw concept, ze verzinnen wel wat nieuws elke keer.
Ik geef een wat te lage beoordeling om dat ik het te snel vind om te oordelen over iets wat net in de kinderschoenen staat van een nieuwe lifedocu dus kan altijd nog een hoger cijfer geven .
Stijn B.
Fantastisch resultaat gedragen door wondermooie muziek. Uit die collage van youtubefilmpjes ontstaat een ware ode aan het leven vanaf de ochtend (= de geboorte) tot aan de avond (= het einde van het leven).
Eén dag op deze aarde en wij allen maken daar deel van uit: waaaauuuwww Dat gevoel geeft deze film jou mee. Een mooiere ode aan het leven op filmisch vlak bestaat er niet.
JJ_D
Laatste twintig minuten niet gezien, maar de formule kan ik wel beoordelen, vind ik. Leuk momnent hier en daar, maar inhoudelijk toch vooral veel excentrieke zaken gezien die mij niet echt konden boeien. Oppervlakkig en veel te bewust op zoek naar het tonen van alle delen van de wereld. Ook totaal onevenwichtig: cinematografisch kunstzinnig werk rond Russische boeren, geconfronteerd met zeer oppervlakkig Amerikaans gereutel?
Nee, voor mij werkt 'Life in a Day' niet. En door het ontbreken van het einde, stem ik momenteel nog mild.
Uzza_Sparta
krijgt televisie premiere volgende week donderdag, 3 november, 22:00uur op BBC2. Dus zonder reclames, en komt uit op DVD een paar weken later.
Life in a Day is in zijn geheel op YouTube te bekijken:
Starmaster501
Boeiend om te zien. Natuurlijk zitten er uiterst boeiende dingen tussen en af en toe saaie of oninteressante dingen tussen en soms is het weer een prachtfilm. Erg verdeeld wat ook te verwachten is van zo'n film/docu.
Er zaten wel af en toe schokkende beelden onverwachts tussen die ik eigenlijk niet hoefde te zien.
Donkerwoud
Life in a Day is in zijn geheel op YouTube te bekijken:
Wat natuurlijk helemaal klopt in het thema van de documentaire.
Dreiecke
Jee, wat een prachtige collage! Echt alles komt voorbij. Ik dacht al veel gezien te hebben en toch zag ik weer nieuwe dingen of in een totaal andere context. Zeer interessant en fascinerend..
Aan de hand van enkele vragen geven mensen van over de hele wereld hun antwoord. Verbazend en verbluffend wat mensen uit hun mond toveren (en uit hun cams natuurlijk). Ontroerend, niet te geloven, wel te geloven, diep, gewoon, vrolijk, somber, maar met name oprecht.
Wat ik mooi vond is dat overeenkomsten zowel als contrasten direct naast elkaar. geplaatst worden, zonder oordeel én dat bij beelden een context werd geplaatst. Zoals man en kind in een verwaarloosde huishouding, die wat later de foto van de overleden moeder begroetten. Dit is van een onvergetelijke schoonheid voor mij. En zo wemelde de film van onvergetelijke impressies.
(bij een stukje over voedselbereiding heb ik wel mijn hoofd even moeten afwenden)
De soundtrack vond ik ook zeer de moeite waard, met een song waarin Ellie Goulding zong als hoogtepunt voor mij (+ de 'sad' reprise).
De opbouw, van de film van in de vroegste uurtjes tot middernacht en tevens van baby tot volwassene vind ik heel mooi gedaan. De montage is geweldig, zo ook de wereld en haar bewoners
Ja, die slak, geniaal!
Uzza_Sparta
een indrukwekkende film van Kevin Macdonald en Ridley Scott
Afgelopen donderdag op het einde kwam een clip op BBC2 met o.a. Ewan McGregor en Ridley Scott dat ze dit weer gaan doen op zaterdag 12 november, met "Britain in A Day" waar mensen die daar wonen een opname moeten insturen van wat ze op die dag aan het doen zijn.
what is truth
Beetje teveel een docu van zaken die mensen meemaken, niet heel bijzonder. Soort lange aaneenschakeling van vakantiekiekjes en dagelijkse beslommeringen.
Home van Yann Arthus-Bertrand uit 2009 vond ik bijvoorbeeld veel mooier gemaakt en Planet Earth van de BBC is helemaal top.
Deze film beetje middelmatig, knip en plakwerk.
Donkerwoud
Ik ben diep ontroerd door deze documentaire. Het weet treffend een dag op aarde te schetsen in al zijn schoonheid en lelijkheid. Enerzijds diep ontroerend: de vader die met zijn zoontje naar het portret van de overleden moeder kijkt, het straatjongetje dat zijn laptop toont aan de wereld, de jongen die aan zijn oma vertelt dat hij gay is, de vader en zoon die een hamburger gaan eten. Anderzijds ook schokkend: met name de gebeurtenissen op de love parade en de fragmenten waarin dieren geslacht worden. In eerste instantie was ik terughoudend met mijn becijfering omdat ik sommige walgelijke dingen niet hoefde te zien, maar daarmee is misschien juist des te belangrijker geworden om ze WEL te laten zien. In zijn geheel is het een bijzonder project als lofzang op de betrokkenheid met elkaar over de hele wereld.
rolfgizmo
Leuk filmpje, de wereld in 1 dag. Alle emoties passeren de revu.
Schot vliegtuig voor de maan langs is mooi.
- 2072 berichten
Leuk filmpje, de wereld in 1 dag. Alle emoties passeren de revu.
Schot vliegtuig voor de maan langs is mooi.
Dat shot is gefilmd door een Nederlander.
Keane1983
Een mooie docu. van de wereld in 1 dag. Je ziet allerlei emoties de revue passeren, alleen jammer dat bepaalde personen niet helemaal zijn uitgewerkt die ik juist intresant vond.
De soundtrack/score is schitterend en pas heel goed bij het geheel.
De manier hoe alles in elkaar is gemonteerd is erg goed gedaan en krijgt hierdoor bij mij veel credits.
Echter niet alles is positief, zo vond ik dat de film niet echt vaart kent. Toen ik op de klok keek en zag dat hij pas 30 min. bezig was, voelde het als een uur!!! Ik weet niet of dit als positief berekend kan worden???
Verder vind ik het een erg leuk idee en ook goed uitgewerkt.
Van mij een dikke 4,0*
Saaie vuilnisbak aan beelden. Nergens boeiend, verrassend of ontroerend. Gewoon een verzameling alledaagse zaken. Goh, wat bevestigt dit filmpje mijn misantropisch mensbeeld.....
Een 1, enkel omdat het basis idee leuk was.voor de rest echt totaal onunteressant. Middagje op de lijnbaan zitten is stukken boeiender.
Dreiecke
Youtube is toch hetzelfde als de Lijnbaan? Alleen mag je op Youtube zelfs bij de mensen binnen kijken en kijk je meteen wat verder dan die ene straat
Vond je de muziek ook niets?

Life in a Day 2020

Pina
Muziek / Documentaire, 2011

Phoenix
Drama, 2014
daily lifenon fictionclip show angsttalking to the camera nonlinear timelinepoetic documentary