Jack and Jill (2011)
Geregisseerd door: Dennis Dugan
Met onder meer: Adam Sandler, Al Pacino en Katie Holmes
Releasedatum: 2 februari 2012
Plot Jack and Jill
"His twin sister is coming for the holidays... ...and it ain't pretty."
Jack Sadelstein is een succesvolle reclameman die in Los Angeles woont met zijn mooie vrouw en kinderen. Echter, er is één moment in het jaar dat hij absoluut verafschuwt: het bezoek tijdens Thanksgiving van zijn identieke tweelingzuster Jill. Jills enorme drang naar aandacht en haar passief-agressieve houding maken Jack helemaal gek en zetten zijn rustige leventje op z'n kop.
- Trailer (YouTube)
Todd
Ted
Otto
Goodfella_88
Dan is Pacino alsnog verdwaald. Ben geen fan van hem. Maar dit moet qua film toch het grootste dieptepunt uit zijn carriere zijn.
Pacino moet zich vooral richten op misdaad/actie/thriller films. Maar maakt niets uit wat voor genre Pacino speelt, hij is nog steeds beter dan ieder ander.
Malarkey12
Erg slechte film, was veel meer te halen uit het verhaal. Zus Jill was echt continu een bron van irritatie voor de kijker..
DiskjockeyEast
Allerslechtste film Sandler ooit heeft gemaakt. Ik heb me zoo geergerd aan het blabberde verhaal, acteerwerk en de typetjes, dat ik hem na 30 minuten heb uitgezet...... om te kotsen zo slecht dit..
miver
Wat een geweldige film! Natuurlijk kijk je 'm met een flinke korrel zout, maar zo is hij ook bedoeld. Al Pacino zoals je 'm nog niet eerder zag in een zeer grappige persiflage op zichzelf.
Wij hebben ons uitstekend vermaakt en voor degene die deze film een absoluut dieptepunt vinden, die nemen zichzelf duidelijk veel te serieus! Adam Sandler doet wat je van hem kunt verwachten, een dijk van een grappige film neerzetten met zijn vaste team medeacteurs (ontdek ze maar in de leuke bijrollen). Aanrader!
Bleh.
Geen fan van cross-dress comedies, blijkt wel weer met deze film. Eerste uur kent nog wel een aardig (zonnig) sfeertje. Luchtig, veel blauwe lucht en af en toe een aardig (maar plat) grapje tussendoor.
Valt allemaal wel mee, tot het laatste uur uiteraard weer erg melig en semi-dramatisch moet worden. Heb ik echt een hekel aan en het is hier ook nog eens barslecht uitgevoerd. Gelukkig duurt deze film niet al te lang, maar toch schiet van het eerste redelijk uur achteraf niet zoveel meer over.
Sandler kan absoluut beter, hopelijk de laatste keer dat hij in de huid van een vrouw kruipt.
Daan258
Dit was echt één van de slechste films van Adam Sandler.
Heb bijna nergens kunnen lachen en het was allemaal heel erg flauw.
Een kleine 1,5*
cantforgetyou
- 1950 berichten
Natuurlijk moet je van zo'n film niet teveel verwachten, maar echt heel grappig was die ook niet. Dat is wel jammer. Vaak waren de grappen echt niet leuk en gewoon stom. Toch is de film wel redelijk vermakelijk. Het leukste stukje is als Jill met een Jetski in een veel te klein zwembad bezig is.
TragieStar.*
Deze film lijkt me echt verschrikkelijk, dacht ik eerst. Natuurlijk wilde ik de film wel zien. Ik kreeg er eigenlijk steeds meer zin in. Maar toen viel de film toch net zo erg te zijn als ik van te voren dacht. Helaas.
Adam Sandler is zoiezo niet mijn favoriete acteur, hij was erg irritant en hij als zijn zus was alleen nog maar irritanter met die verschrikkelijke stem. De hele film sloeg nergens op. Ik heb geen één keer gelachen en heb niet één keer het moment gevoeld dat ik naar een film zat te kijken met een verhaal, het vloog namelijk alle kanten op zodat het meer op allerlei korte (grappige) momenten leek dan op een samenhangend verhaal. Weet nog steeds niet wat het nut was voor deze film.
Katie Holmes was ook niet om aan te zien, al had ze niet echt een goede rol. Al Pacino was daar en tegen best wel aardig. Die reclamespot op het laatst was wel leuk.
Vind het altijd wel leuk om dit soort films te bekijken. Niet bij nadenken en gewoon kijken. Ben overigens wel een paar keer bijna in slaap gevallen. Dat zegt al genoeg.
J.20.RN
Ik vind films met Adam sandler meestel wel leuk maar dit was echt niks. Weinig gelachen voor een komedie
erik1677
Grown ups vond ik fantastisch van Sandler, maar helaas dit is weer een behoorlijke miskleum.
absoluut mijden deze prul.
gillie24
Gemiste kans.
Het probleem bij deze film is het personage van Jill; bloedirritant en daardoor niet leuk om naar te kijken. Het aantal grappen wat wordt afgevuurd is hoog, maar tegenover elke geslaagde grap staan minstens tien miskleunen.
Wel leuk: Al Placino en de Mexicaanse tuinier met zijn familie.
Tip aan Katie Holmes: eet wat meer, want dit is niet meer gezond.
erik1677
Inderdaad gillie24, Jill is inderdaad een zwaar irritant personage.
Sandler doet er beter aan om niet zulke zwaar overdreven typetjes te spelen.
Breekt zn carriere alleen maar af.
HALVE TAMME. (moderator series)
Gemiste kans,ik zeg een hele gemiste kans.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Wat een laag gemiddelde hier. Dit is echt een grappige film. Het personage Jill is brilliant gewoonweg. Geweldig hoe irritant ze kan doen - de stukjes waar ze nooit op die filmnaam kan komen zijn echt leuk. Alsook het stukje in de cinema waar ze de gelijkenissen doet met haar tweelingbroer. En Poopsie is natuurlijk ook lachen!
Al Pacino doet het ook goed - wat een heerlijke zelfspot. Tamelijk veel moeten lachen. Echt een typische vrijdagavond flm - een no brainer na een zware werkweek.
Een aanrader!
Alonzo
Een aanrader!
Weet je het zeker dat je Jack and Jill hebt gezien?????
Aanrader?????
Als je deze film goed vindt dan spoor je echt niet hoor ,sorry.
Sorry Alonzo.
Smaken verschillen, ik vind deze film ook niks.
Maar om nu meteen te zeggen over mensen die deze film wel te gek vinden dat ze niet sporen vind ik wel behoorlijk achterlijk!
MisssZ
AAAH vreselijk die zus. maar ik moet wel toegeven dat Sandler een goeie vreselijk irritante zus kan spelen.
tommykonijn
Jack and Jill moest Adam Sandler's slechtste film ooit zijn, en van wat ik van de trailer had gezien kon me best goed verplaatsen in de eerste reviews die ik las bij de film. Maar aangezien ik al lang een groot fan van de melige komedies (ook het serieuze werk, maar dat is hier niet aan de orde) van Sandler, kon deze niet uitblijven.. Ik vreesde voor een vreselijke mislukking, maar ik bleek verkeerd gedacht te hebben.
Deze film vond ik dus wél leuk. Het is in het begin even wennen aan het feit dat Sandler zowel Jack als Jill is. Vooral Jill zelf natuurlijk. Het stemmetje en het gezicht zijn in het begin maar een vreemde zaak om naar te kijken. Echter, naarmate de film vorderde stond ik er niet zozeer meer bij stil. Sterker nog, ik vond dat Adam Sandler het best goed deed als vrouw. Hij weet niet alleen het personage een stijl te geven die je al eerder terug zag in sommige van zijn mannelijke personages in voorgaande films maar hij kreeg het zelfs voor elkaar dat ik op een begeven moment een beetje medelijden kreeg met haar. Was dat even eng
Maar natuurlijk is de lompigheid van het personage Jill vooral grappig bedoeld. Ik kan me goed voorstellen dat mensen dat niet vinden, maar ik heb er toch meerdere malen hardop om moeten lachen. Het zweten, de date met die gast, het vergeten van de filmtitels, en de scenes bij die familie - met die chagrijnige oma zijn enkele voorbeelden van dingen die ik echt leuk vond.
Niet alleen de dubbelrol van Sandler maakt deze film apart, ook de verschijning van Al Pacino is een opvallend punt. Na zijn optredens in diverse gansterfilms maakt hij een erg leuke parody op zichzelf in deze film. Met als absoluut hoogtepunt de commercial natuurlijk. Ik heb gelezen dat mensen het belachelijk vonden dat hij zich leende voor een film als deze, maar ik kon er persoonlijk wel om lachen. Verder komen natuurlijk weer heel veel van de typetjes langs die we al eerder zagen in de hele rits van komedies op de naam van Happy Madison. Dit keer eens geen Rob Schneider (hoewel..
), maar ik zag wel Norm MacDonald en Allen Covert in leuke (weliswaar bekende) bijrolletjes.
Zoals al eerder hierboven gezegd is: dit is een film die je met een korreltje zout moet nemen. De film barst van de clichés en is ook erg voorspelbaar. Maar dat had ik ook niet anders verwacht. Ik kan me ook niet voorstellen dat een film als deze anders zou eindigen. Ondanks de vele negatieve commentaren vond ik deze film dus wel meevallen. Ik vond hem dan ook veel leuker dan Norbit, een film die een beetje hetzelfde idee heeft. Ik heb me er gewoon prima mee vermaakt, verstand op nul en lachen. Niets meer maar ook zeker niets minder.
HALVE TAMME. (moderator series)
Mooie recensie/mening tommykonijn,ik sluit me eigen er niet bij aan,maar mooi is hij zeker.
tommykonijn
Dankjewel voor het compliment
Ik had al erin vermeld dat ik ook wel begrijp dat (de meeste) mensen deze een misser vinden.
Alonzo
Erg grappig om steeds maar weer die positieve reacties te lezen.
Het blijft de slechtste film aller tijden!
jippie2010
Dit was niet een al te beste film.
Veel te veel flauwe grappen, voorspelbaar vanaf het begin,
en acteurs die onder niveau presteren.
Toch waren er een aantal momenten waarbij ik zeker gelachen heb.
Net geen voldoende *2,5
Timba69
In het begin ging deze film rechtstreeks richting de 0,5. Met de introductie van Al Pacino toch nog maar 1 punt erbij. Altijd leuk die acteurs die zichzelf niet al te serieus nemen.
gatygun
te slecht om naar te kijken, de gene die het meer dan een 2 geven zijn waarschijnlijk van de maatschappij zelf.
Triest slecht 0,5
Reg29
Totaal niet grappig!Adam Sandler kan beter stoppen met acteren want hij bakt er niks van!
FunkStarr
- 1922 berichten
Dat iemand als Pacino (de beste acteur aller tijden imo) zich leent voor een wanproduct als dit is ongelofelijk!

De slechtste films aller tijden: Deze films boekten het meeste 'succes' bij de Razzies

Max Manus
Biografie / Oorlog, 2008