• 9.373.511 stemmen

Geregisseerd door: Mick Garris

Met onder meer: Christopher Lloyd, Matt Frewer en Raphael Sbarge

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot Quicksilver Highway

Twee van de populairste horrorschrijvers zijn verantwoordelijk voor de twee verhaaltjes van de tv-film Quicksilver Highway. De delen worden gelijmd door Christopher Lloyd, een spookachtige verschijning die als Quicksilver begint te vertellen over de hoofdkarakters. Chattering Teeth (van Stephen King) gaat over een moordend stel opgezette kaken, The Body Politic (van Clive Barker) gaat over handen met 'n eigen wil, die zich los willen maken van hun menselijke gastheren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Aaron Quicksilver

Charlie / Dr. Charles George

Kerry Parker / Bill Hogan

Olivia Harmon Parker / Lita Hogan

Ellen George

avatar van Sjan

Sjan

Christoffer Lloyd is nog wel een leuke geschifte plastische chirurg, en het idee van de handen die een revolutie willen ontketenen is erg grappig, maar ik weet niet of het hier als horror of als comedie is bedoeld. Vaak gaan die twee wel samen, maar hier is verder niet veel horror aan. 2*

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Die kaken zijn wel gappig. Maar de combinatie horror/komedie is niet erg gelukkig gekozen.

avatar van jassonn

jassonn

Deze film zit in Pandora's box of horror, maar het was meer een komische film. 2 sterren voor de grappige verhalen.

MaTtIeBoY

Weinig te griezelen in deze B film die toch wel vermakelijk is.

** 1/2 ster

avatar van pjutter

pjutter

nooit van deze film gehoord, had er heel lage verwachtingen van.

Viel alles mee, er zaten nog best wel wat leuke of grappige dingen in!

3 *

avatar van kijkert

kijkert

Zelden zo'n onbenullig verhaaltje gezien als dat van die handen.

Die kaken waren nog wel aardig, maar die handen... tsss, wat een totale onzin.

Voor het lachwekkende geef ik alsnog 2 sterren i.p.v. 1, wat het eigenlijk verdient.

Edit: als hij 1 verdient, geef ik hem toch eigenlijk ook maar 1.

avatar van Horrordude

Horrordude

Bah, bah bah bah bah bah!!! saaie film!!

avatar van maurice74

maurice74

Zwaar irritant en echt een van de slechtse films die ik ooit heb gezien. Nu zijn die Stephen King-verfilmingen vaak niets (op Stand By Me, The Green Mile en Shawshank na dan), maar dit slaat werkelijk nergens op.

avatar van Justice4All

Justice4All

Zwaar irritant hier is: Christopher Lloyd...

Aaargggh. Wat een klojo....

avatar van Jimmy009

Jimmy009

Het eerste verhaal was nog wel goed maar het tweede was absoluut slecht. 2.5*

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Best vermakelijk wegkijk-filmpje. Clive Barker sfeer ontbreekt totaal, maar de verhaaltjes zijn best wel leuk. Niet echt heel eng, maar wel origineel.

avatar van Mescaline

Mescaline

Eerste verhaal was aardig.. 2de verhaal had een leuker idee.. jammer dat het 2de verhaal zo slecht is uitgewerkt.. had veel meer spanning en humor kunnen hebben..

Het eerste gedeelte van de film is net iets beter dan het 2de gedeelte.

De film is zeker te weten vermakelijk voor als je niks beters tedoen hebt.. maar meer dan dat is het ook niet..

2,5 sterren.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Dit is dus zonder twijfel de meest belachelijke, stomme, overbodige, irritante, slecht geacteerde, goedkope, tenenkrommende Klotefilm ooit gemaakt. Nog niet eens een B film. Ik heb echt nog nooit zo'n baggerfilm gezien, zelfs met een halve krat pils in je mik wordt ie nog niet leuk.

Er zijn ook wel van die slechte films die omdat ze zo slecht zijn nog wel lachen zijn, maar deze!!?? Ik heb de dvd gewoon weggegooid. Weer 2,99 verkloot, had ik beter aan een dakloze kunnen geven of gewoon in't kanaal werpen.......ik wee....ik,ik.......zucht...

avatar van _dangerous_

_dangerous_

je zal alleen maar kater krijgen van deze film

zo slecht is het dus

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Christopher Lloyd vind ik meestal wel een leuke acteur, maar hier ziet hij er een beetje uit als een enge leernicht.

avatar van _dangerous_

_dangerous_

psycholamp schreef:

hahaha wat die enge leernicht betreft geef ik je helemaal gelijk

maar verder blijft hij de wetenschapper uit de back to the future movies en oom fester uit addams family.

avatar van Zinema

Niet echt hoogstaand maar zeker onderhoudend zijn deze twee horrorfilmpjes. Bij vlagen redelijk vermakelijk door de humor. Gemiddeld.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Dit is de enige film waarbij ik destijds toen ik hem op aanraden van de puisterige videotheek-medewerker had gehuurd mijn geld terugvroeg. Wat een ontzettende butfilm was dit. Onbedoeld hilarisch, met die gekke geleerde uit Back To The Future als freaky leernicht, die 2 zogenaamd griezelige verhalen vertelt. Dat de regisseur uberhaupt voor deze 2 verhalen kiest is al zeer bedenkelijk.

Een behekst speelgoed kunstgebit en handen die een eigen leven gaan leiden, kom op zeg! Het tweede verhaal is natuurlijk al veel beter gedaan in Evil Dead 2, en die loslopende handen deden me telkens denken aan Thing uit The Adddams Family. Het werd er ook niet beter op dat ze de handen geluiden lieten maken, wat wel heel ridicuul was, vooral omdat je telkens afvraagt waar die geluiden vandaan komen.

Nee, dit is geen horrorfilm maar een komedie! 0,5*

avatar van Error_2009

Error_2009

Dat met die handen is nog wel geinig..voor de rest niet veel soeps.

avatar van under/the/sea

under/the/sea

Pastichio Rocker schreef:

Nee, dit is geen horrorfilm maar een komedie! 0,5*

Voortaan niet meer om aanbevelingen vragen he

avatar van film88888

film88888

Garris heeft met King, en Barker een goede horror willen maken (wat ze ons doen geloven op de filmhoes toch)

Maar dit is gewoon geen horror, en zelfs geen komedie. Dit is gewoon PRUL !

De verhalen zijn echt fake, en heel de film heeft een enorm laag budget precies.

2,0

Jammer van de 90minuten uit mijn leven.

avatar van CenobiteNL

CenobiteNL

wel vermakelijke film, leuk id, vooral met die tanden, en vooral vet is dat clive barker ook even te zien is in de film.. maar dat ik het echt een super film is kan ik niet zeggen.

dat terwijl 2 grootheden de handen ineengeslagen hebben, dit kon veel beter

3 sterren omdat ik het toch een vermakelijke film vindt.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Redelijke TV-film, overduidelijk een product van Garris. Niet al teveel sfeer en de nogal softe verhaaltjes missen elke vorm van spanning. Het eerste segment is redelijk. Lloyd schmiert er flink op los als de excentrieke verhalenverteller, maar echt overtuigen doet ie niet. Zijn eerste verhaal, Chattery Teeth, overtuigt eveneens niet al te best, mede doordat er maar weinig met het principe wordt gedaan. Sbarge en Mitchell doen het nog best aardig en het verhaal rond hun karakters is niet eens zo slecht, maar de actie rondom het gebitje valt erg tegen. Daar zat duidelijk meer in.

Het tweede verhaal, The Body Politic, had gelukkig vaste Garris- acteur Frewer in de hoofdrol. Zeker niet zijn beste rol, maar hij weet er zeker wat van te maken. Desondanks een uitgangspunt dat we veel beter uitgewerkt zagen in onder andere Evil Dead 2: Dead by Dawn en Idle Hands. Het kwam hier allemaal nogal matigjes uit de verf, hoewel Frewer's performance veel goedmaakt. Het maakt van Quicksilver Highway een redelijke verzameling verhalen, hoewel nergens bovengemiddeld. En tja, dat verwacht je toch wel een beetje met namen als Barker en King.

2,5 sterren.

Jammer dat hier horror bovenstaat.

Want eigenlijk is het dat gewoon niet. De film bevatten fantastische verhaaltjes die eigenlijk voor grappig en campy zijn. Ik geloof geen seconde dat Garris ook maar enige intentie had om dit eng of spannend te maken. Wel een stevige dosis vermakelijke onzin.

Nu vind ik King daar nog wel enigszins geschikt voor, Barker is nu niet echt het kaliber voor dit soort ongein. Het verhaaltje met de handjes is dan ook duidelijk het minst, al is het verder wel hilarisch hoe die vingertjes tegen elkaar lopen spreken. Het verhaaltje met het gebit vond ik best aardig en vermakelijk. Het bereikt nooit de status "goed" ofzo, maar ik had geen problemen om de lol van het geheel in te zien.

Vermakelijk voor een keertje, maar daar houd het ook wel bij op. 2*

avatar van mrwhite

mrwhite

tja wat moet je daar nu op zeggen

avatar van badfans69

badfans69

Slechte film, net bagger. Het verhalen zijn redelijk maar de personages kunnen niet overtuigen en al met al is de uitwerking dus funest.

avatar van misterwhite

misterwhite

Eerste keer kijken viel nog mee maar die 2de keer was oersaai. Echt een domme niet intressante film.

avatar van Halcyon

Halcyon

Geinig tweeluik waarin twee verhalen van 's werelds meest bekende horrorschrijvers verfilmd worden. Chattering Teeth is best leuk gevonden en sfeervol vormgegeven dankzij de woestijn en de aanhoudende zandstormen. Ook Body Politic mag er zijn. Niet Barker's beste verhaal, maar wel leuk bedacht. Het verhaal zelf is vrij ernstig, maar als je al die afgezaagde handjes zo over het scherm ziet kruipen ziet het er inderdaad wel grappig uit. Ik vond het best aangenaam kijkvoer, al was het personage van Quicksilver die alles aan elkaar praatte eerder storend. Zoiets is al beter gedaan in anthologieën.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

De film begon zo slecht nog niet, alleen wel vrij cliché. Het eerste verhaal vond ik in het begin nog wel leuk, maar zodra dat gebit zomaar begon de springen en die lifter in het gezicht beet lach ik dubbel, terwijl dat niet bedoeld was had ik het idee. Zo waren er nog wel enkele stukjes waarvan ik in de lach schoot door de klappertanden. Erg nep en geen spanning aanwezig.
Het tweede verhaal was al helemaal om van te huilen zo slecht. Leek belachelijk nep allemaal en de stemmetjes van de handen waren een zeer slechte toevoeging.
Ik had het idee dat het als horror bedoeld was en omdat ik geen spanning kon waarnemen geef ik deze film een onvoldoende. Het was gelukkig nog wel lachwekkend dus ik ben nog mild.

avatar van Robi

Robi

Belachelijk !! Het is moeilijk kiezen welk verhaal belachelijker is. De moordende tanden of de losse handjes. Het was echter wel een heel dure productie deze film. En dat is zonde van het geld.

Want daar hadden mooiere films mee gemaakt kunnen worden. Scissorhands bijvoorbeeld. Oh nee, toch niet.