Solas (1999)
Met onder meer: Ana Fernández, María Galiana en Carlos Álvarez-Nóvoa
Gesproken taal: Spaans
Releasedatum: 13 april 2000
Plot Solas
"Go deep, fear nothing, look for escape and be brave."
Maria is 35 jaar en woont alleen in Sevilla. Jaren geleden onvluchtte ze haar geboortedorp, op zoek naar geluk, geld en liefde en weg van haar tirannieke vader. Haar zoektocht is op niets uitgelopen: ze is arm, drinkt teveel en raakt zwanger van een man die niet van haar houdt. Op een dag komt haar moeder bij haar aankloppen. Maria's vader ligt in het ziekenhuis in de stad en ze heeft een plek nodig om te logeren. De twee vrouwen leven aanvankelijk langs elkaar heen, maar het gedwongen samenwonen heeft zijn gevolgen, mede dankzij Maria's oude benedenbuurman en zijn hond.
Madre
Socio de Juan
Vigilante
Enfermo
neo
helemaal mee eens. en dat we deze film hebben gezien is te danken aan het film by sea festival.
Je bedoelt dat de film weer op tv is uitgezonden vanwege het festival?
neo
Dankzij dat filmfestival had solas een release gekregen in nederland. anders zou die hier nooit zijn uitgebracht en dus waarschijnlijk ook nooit op tv geweest.
sydney
Het verhaaltje bij de film is alvast zeer aansprekend. Ik ben zeer benieuwd moet ik zeggen!
Mooie film over alle facetten van het leven. Zeer goed 'sociaal drama'.
Nogmaals gezien. Ik zou eerst alleen het begin even zien, maar bleef weer geboeid kijken.
Het verhaal wordt vooral verteld door de blikken van de moeder, de dochter en de buurman. Zo naturel en intens.
De dialogen zijn treffend en meer dan eens filosofisch getint.
De prachtige muziek viel me nu op. Die ondersteunde het drama treffend.
sydney
Idd erg mooi sociaal-realistisch drama. Op momenten had ik ontzettend veel medelijden met de adoptie-opa.
Ik kan niet omschrijven wat de film zo speciaal maakt. Dat maakt hem denk ik zo speciaal.
FisherKing
Een van de zeldzame momenten gebeurde tijdens deze film. Ik was me niet eens bewust dat ik een film zat te kijken. Dat is me eigenlijk nog nooit gebeurd. 0,5 aftrek voor het gekunstelde einde anders had ik 6 sterren gegeven. Ongelooflijk KNAPPE FILM
sydney
Ik neem aan dat je 1,5* aftrek bedoelt.
renske
Shi-i-i-i-i-t!! Stond vanavond nog met de videoband in mijn handen, maar wist er eigenlijk niets vanaf en heb 'm laten staan. Toen Sexy Beast en About A Boy gehuurd.
Don't kick me, maar het deed me allemaal niet zo veel. Het zag er allemaal erg leuk uit, maar ik vond het zo leeg overkomen. 2,5*
FisherKing
Ik ga niet kicken Gotti, maar hoe oud ben je ?
ik bedoel zo'n meesterwerk afkraken ? Sorry mate
Wat heeft mijn waardering voor deze film met m'n leeftijd te maken?
Macmanus
Waarom vraag je het eigenlijk als je het toch weet? (want je gaat me niet vertellen dat je niet op het idee bent gekomen om op Gotti zijn naam te drukken)
FisherKing
Flauwe opmerking van mij. Vergeet 'm maar.
titan
Inderdaad flauw. Ik ben wat ouder dan Gotti, maar kom tot hetzelfde eindoordeel.
Hemdale
Lekker fimpje, wel een van de eerste spaanse films die ik gezien heb trouwens samen met Abre Los Ojos. Deze was in ieder geval zeer vermakelijk, lekker verhaal en goeie dialogen. 4,5 ster.
empirekees
Prachtige film, goede dialogen, met hele mooie belichting, die ik eigenlijk alleen in europese films ziet.
Er zitten mooie details in de film, zoals de bloemen, en de herder die smeekt om te
blijven, en nog meer...
En zowel de moeder als de dochter die op de verkeerde mannen vallen.
Maria's buurman, die als een goede rode draad door het leven van Maria en haar moeder gaat.
En de scene dat ze naar de schommel stoel kijkt, want je mist het pas als het weg is.
En een mooie wending in het verhaal.
En het spaans maakt de film ook beter.
p.s. Een mooi einde. mooie muziek, en ik ben 19
p.s. Een mooi einde. mooie muziek, en ik ben 19
Prachtige film... Je bent pas verslagen als je je nederlaag toegeeft... 4.5 * dus een 9
wackyboy
Mooie, eenvoudige feelgood movie. Ontroert zonder sentimenteel te worden.
Ondanks het feit dat de moeder niet tegen het geweld van haar man op kon en nog steeds niet kan verspreidt ze bijna tegen beter weten in het evangelie van haar onvoorwaardelijke liefde en keert het leven van haar dochter en een eenzame oude buurman nog even ten goede voordat ze sterft.
Plantjes neerzetten, truien breien, lekker koken; universeel moeder gedrag wat je achterlaat met een warm gevoel.
FisherKing
Prachtfilm die, zeer terecht, op talloze filmfestivals als beste uit de bus kwam. Indrukwekkende Palmares
93.9
wordt niet aanbevolen in de varagids......
ga mijn abonnement opzeggen
Phoenix

Ga gerust je gang Eerdekes, als je ook al aan Requiem for a Dream durft te beginnen is dit een eitje.
[edit]En dan te bedenken dat enkele posts hierboven ook al Gotti werd afgekraakt omdat hij de film laag beoordeelde en jong was.
Wablief ? Hij twijfelt of hij de film zal gaan zien. Ik ken Eerdekes een beetje en zeg dat 't waarschijnlijk niet een film voor hem is.
That's all.
EN
Flauwe opmerking van mij. Vergeet 'm maar.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Lord of the Flies
Avontuur / Drama, 1963

Tinker Tailor Soldier Spy
Thriller, 2011
vriendenbuurmanziekenhuishondwomanhoodthinness christmas lightsrocking chair seville, spain