Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Harold Becker
Met onder meer: Al Pacino, Ellen Barkin en John Goodman
Releasedatum: 17 november 1989
Plot Sea of Love
"Deception is dangerous. Desire is deadly."
Frank Keller, politiedetective in New York, is verbitterd door zijn scheiding en is in volle midlifecrisis. Samen met zijn collega's speurt hij in Manhattan naar een meedogenloze psychopate die het gemunt heeft op 'vrouwenverslinders'. Haar strategie: zij vernedert hen in bed, waarna ze hen een fataal nekschot toedient en de single 'Sea of Love' spelend achterlaat op de platendraaier. De vrouw blijkt haar slachtoffers te ronselen uit eenzamehartenrubrieken in kranten. De detectives proberen haar te lokken door het plaatsen van een poëtische advertentie, waarop ze tientallen reacties krijgen. Keller fixeert zich hierbij op een welbepaalde verdachte, de blonde Helen Cruger en wordt er nog verliefd op ook. Dat doet hem zwalpen tussen zijn liefde en plichtsbesef, want meer en meer aanwijzingen duiden in de richting van Helen als dader...
Frank Keller
Struk
Dargan
Lieutenant
boondock
Ik heb hem vrijdag gekeken, voel me op dat de film slecht ge-edit was. Het verhaal was een beetje mager, maar ik heb me toch wel vermaakt bij deze film.. 3,5 sterren
Pacino88
Al Pacino speelt goed maar in het midde van de film vond ik dat er iets teveel aan de liede werd besteed ging niet over de moordzaak dat vond ik wel jammer maar toch 3,5*
Dat was inderdaad erg jammer,maar toch had de film een erg spannende climax en was hij zeker de moeite waard.
Leno
Fantastische thriller, met goede rollen en vooral Al Pacino is weer op zijn best. Verder wordt de spanning goed opgebouwd en zitten er wat onverwachte twists in. John Goodman is ook weer goed als gewoonlijk.
FisherKing
Blijft toch een van mijn favorieten, dankzij de geweldige cast ook. 4.5*
Macmanus
Wel oké allemaal.
Een film die op alle vlakken degelijk werk aflevert, het camerawerk is niet slecht maar ook niet speciaal, het verhaal is niet slecht maar ook niet goed.
Alleen het acteerwerk is beter dan gemiddeld, maar ook weer niet heel erg memorabel.
Dus hoeveel sterren passen er het best bij deze film.
Inderdaad 3 sterren
grijp79
Meesterlijke thriller. Alleen al het kijken waard voor Ellen Barkin...4 sterren.
feanaro surion
Al Pacino in de slechtste rol die ik van hem gezien heb, al is de chemie tussen hem en John Goodman wel weer erg sterk. Matige thriller die gewoon niet bijzonder word al heeft hij wel een heel verassend en spannend einde. 3 sterren
Het interessante en goede aan deze film is dan ook niet het thriller gedeelte. De film is gelukkig veel meer dan dat.
Dead01
- 1975 stemmen
Goede film.Al Pacino speelt hier wel goed vind ik wat sommige niet vinden precies.Goed verhaal omdat je denkt dat je het weet en het einde was echt onvoorspelbaar wie dan de dader is.
Ik vind hem zeker de moeite waard om naar te zien.
kamar
ik vind deze film perfect voor pacino.deze film had hij echt een comeback gemaakt in de filmindustrie1en hij is ook zo sexy in deze film dus petje af!!!
Jorick
Een erg vermakelijk thriller met een goede rol van Al Pacino en een erg leuke rol van John Goodman. 3.5*
Fredo Corleone
Eén van me favoriete thrillers allertijden.
Pacino acteerd zoals gewoonlijk geweldig en het is geen één minuut saai.
4,5 sterren
aldert007
Goede film, vooral het einde is verrassend. En Al Pacino speelt (zoals hij altijd doet) geweldig. Ik zat te twijfelen tussen 3,5* en 4*, maar het is 3,5* geworden omdat, als je de film voor de 2e keer ziet er toch momenten zijn dat je je verveelt.
Purmerend
Ik twijfel tussen 3,5* en 4* toch maar vier omdat de tijd voorbij vloog. En John Goodman blijft ook een geweldige acteur.
Thomassio
Goeie film. Al Pacino speelt weer erg overtuigend. Mooie dialogen en verrassend einde.
3,5 *
T_fuckin_montana
Leuke film met een geweldige rol van Al Pacino, dit is voor mij egt zo'n film die ik achteraf steeds beter ga vinden, halverwegen een beetje langdradig,maar de vaart komt er weer snel in 4*, Ik kan geen genoeg krijgen van zijn geniale dialogen.
Edamboy
Zag de film voor de zoveelste keer. Blijf vooral het steeds terugkerende "Sea of love" schitterend vinden. Einde blijft vrij verrassend.
Mustjilp
Goede thriller, maar mist net dat beetje om echt bij je te blijven. Pacino is zoals altijd goed - op Bobby Deerfield na natuurlijk - en ook Goodman zit goed in zijn part. Het einde was abrupt ten opzichte van de rest van de film, die niet zo snel ging.
Desalniettemin 4* voor een geweldige Pacino, en een op een aparte manier aantrekkelijke Barkin
BOND31
Lekkere, sensuele thriller met Al Pacino in zijn filmcomeback na 4 jaar. Hij is hier in absolute topvorm, en vormt met Ellen Barkin een mooi paar. Zwoele, sexy film met sfeerverhogende muziek, en nog spannend ook!
Arnie
Het was inderdaad een vermakelijke thriller. Het enige dat ik niet snap, is waarom in die eerste paar moorden ook "sea of love" werd gedraaid op die platenspeler. Nam 'ze' die plaat mee naar iedere date?
twg
hele goede thriller met een onvoorspelbaar einde en zeer goed acteerwerk van Pacino en Barkin. En Goodman die nog de nodige humor in de film verwerkt.
4****
Dylan Blanker
Een goede misdaadthriller met een goed verhaal, goed acteerwerk (Al Pacino en Barkin zetten hem goed neer), goede spanning, en zo kunnen we nog wel doorgaan. Bovendien bevat de film ook wat leuke humormomenten, en met een onvoorspelbaar einde. Kortom, niet veel op aan te merken. *** en een half (3,5).
Zeker de moeite waard!
Vrij goed en ontspannend filmpje.
Er werd erg goed geacteerd, met name, met name door Pacino, maar het viel allemaal wel erg mee. Ik vond de personages erg symapathiek overkomen. vooral Pacino's partner in de film.
Maar ik vond de film toch niet echt een misdaad/thriller, ik vond dat er iets te veel romantiek in zat.
Het verhaal was onderhoudend en de ontknoping kwam onverwachts, maar het was echt zoiets dat je tegenwoordig in alle misdaad series terugvind, ik had de ontknoping iets origineler gewild. maar ja...
ook het camerawerk was niet echt speciaal.
en nu als ik alles optel dan kom ik aan een 3.
3 sterren.
sinterklaas
Man wat een kutfilm.
De hele zooi is gewoon saai die sexscenes zijn ook totaal niet opwindend omdat die Barkin al bejaard was, en voor de rest gewoon saai saai en nog eens saai. Gewoon een dom rukverhaal. Kijk liever Scarface, Heat of Donnie Brasco, lekker laten liggen deze. Kop voor dat zelfte geld maar een rol pleepapier. Daar ben je zelf beter tevreden mee dan deze waardeloze klotefilm
0,5
Leno
Als je 35 bent, ben je nog niet bejaard hoor. Bovendien steekt de film goed in elkaar maar ja, voor spectaculaire actiescenes moet je deze film ook niet kijken!!
ps. nr 8 in jouw top 10 moet een foutje zijn?!?!!
FisherKing
Als je dit een 0,5 vindt, heb je echt geslapen, bij deze film. Vind ik
speedy23
Ik wist dat er riets niet klopte. Een Sinterklaas van 15...
Maar wat wil je, Jean-Claude Van Damme, Mark Dacascos én Steven Seagal in je top 10. Dat moet fout aflopen.

sinterklaas
ps. nr 8 in jouw top 10 moet een foutje zijn?!?!!
Binnenkort gaat die eruit hoor als ik weer een andere prachtfilm zie.

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993