• 11.463 nieuwsartikelen
 • 163.700 films
 • 10.473 series
 • 30.458 seizoenen
 • 618.725 acteurs
 • 194.176 gebruikers
 • 9.040.127 stemmen
Avatar
 
banner banner

Serpico (1973)

Biografie / Misdaad | 130 minuten
3,69 1.119 stemmen

Genre: Biografie / Misdaad

Speelduur: 130 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten / Italië

Geregisseerd door: Sidney Lumet

Met onder meer: Al Pacino, John Randolph en Jack Kehoe

IMDb beoordeling: 7,7 (135.643)

Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 14 maart 1974

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot Serpico

"Many of his fellow officers considered him the most dangerous man alive - An honest cop."

De agent Serpico weigert om, wat de rest van zijn collega's wel doen, een deel van het geld aan te nemen dat de agenten geregeld afnemen van de plaatselijke criminelen. Niemand wil met Serpico werken, en hij verkeert in constant gevaar om door zijn partners in levensbedreigende situaties geplaatst te worden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Volledige cast

Acteurs en actrices

Alle Media

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Movsin

Movsin

 • 7877 berichten
 • 8200 stemmen

Nooit werd de corruptie binnen het New Yorkse politie-apparaat zo indringend op de korrel genomen dan in deze "Serpico", een sterke, erg menselijke film met een verbluffende Al Pacino.


avatar van John Barry

John Barry

 • 3410 berichten
 • 613 stemmen

Serpico vind ik een redelijk goede film.

Serpico is een politie agent die de corruptie bij de politie wil aanpakken. Dit gaat echter uitermate traag en Serpico zelf begint hoe langer het duurt steeds gefrustreerder te worden. Erg interessant om te zien wat voor corrupte bende het allemaal is en hoe moeilijk Serpico het heeft.

Serpico zelf word neergezet als een man van vlees en bloed. Hij is zelf ook niet perfect. Dit laat de film zien op de momenten dat hij helemaal uit zijn dak gaat tegen één van zijn vriendinnen . Serpico word geweldig neergezet door Al Pacino. Het acteerwerk van Pacino in deze film is echt heel erg goed. Ook de rest van de cast acteert erg goed.

De rauwe beelden van New-York geeft de film ook een bepaalde sfeer mee. De uitstekende soundtrack draagt er ook aan bij aan de sfeer in de film.

Ondanks dat deze film een hoop positieve punten heeft vind ik dit geen topper. Ik vind het tempo van de film te traag. Het verhaal van Serpico is interessant, maar wist mij niet de hele speelduur te boeien. Een wat vlotter tempo had de film veel goed gedaan. Had het bijvoorbeeld gelaten bij het laten zien van maar één relatie die Serpico met een vrouw had. Dan het liefst de relatie met de vrouw waar Serpico tegen zat te schreeuwen omdat dit echt wat toevoegt aan de persoon Serpico. Maar meerdere relaties van Serpico met vrouwen laten zien was toch iets te veel van het goede.

Al met al vind ik Serpico een interessante en sfeervolle film. Wel jammer van het wat trage tempo, maar toch vind ik Serpico wel goede film.

3,5 ster voor deze film.


avatar van JoeCabot

JoeCabot

 • 2682 berichten
 • 1785 stemmen

Al Pacino ... met snor!

Heel eventjes toch. Dat onding onder zijn neus evolueert al snel in een flinke baard. En het uniform moest plaatsmaken voor de befaamde hippie-outfit, met als kers op de taart een mallotig vissershoedje. Ook de fashion police was wellicht niet al te enthousiast over meneer Serpico.

Die look, in combinatie met Pacino's flamboyante acteerstijl, maakt van Frank Serpico uiteraard een gedroomd doelwit voor parodieën

Pacino's rol is trouwens zowat de enige reden waarom je deze film zou kijken. Voor de rest is het echt wel een mager beestje. Er gebeurt eigenlijk weinig intrigerends. Nu en dan is er eens een opstootje, maar voorts zien we vooral agenten die bij gelegenheid een pakketje geld ophalen. Dan is er dus enkel Pacino om wat wild om zich heen te schoppen, vermomd als een Peruaanse panfluitspeler.

De makers kijken niet op een cliché meer of minder. Je weet wel, de goudeerlijke held die voortdurend in het zand bijt, maar wel blijft doorzetten. Die hele zaak knaagt natuurlijk ook aan zijn privé-leven en ga zo maar door...

Tsja, de Pacino show dus. Voor de rest nogal suf. 2.5*


avatar van _Se7en_

_Se7en_

 • 1999 berichten
 • 1506 stemmen

Die review


avatar van Elchapo

Elchapo

 • 1008 berichten
 • 1925 stemmen

Pacino schitterd als altijd,3.5 stars.


avatar van Film Pegasus

Film Pegasus (moderator films)

 • 30557 berichten
 • 5236 stemmen

Er zijn wel meer films over de agent die corruptie binnen eigen gelederen wil aanpakken. Maar meestal zorgt dat voor cliché Hollywoodvehikels. Serpico is wat rauwer en realistischer. De figuren zijn karikaturen geworden, Pacino is hier ook nog niet de schreeuwende alpha man (wat hem best wel afgaat in andere films). Al Pacino speelt hier echt de pannen van het dak.

Sidney Lumet brak door met z'n debuutfilm 12 Angry Men en maakte niet veel later ook het boeiende The Hill met Sean Connery in een onderschatte rol. Met The Offence overleefde hij al de jaren '60 en opvolger Serpico is weer Lumet aan de top. Met latere films als Dog day afternoon, Murder on the Oriënt Express en The Verdict is dit wel het genre dat hij vooral meester is. Zijn uitstap The Wiz is het bewijs dat hij niet alle genres aan kan.

Mooie muziek, passende setting, bijhorende sfeer en opbouw, ... Een wat vergeten klassieker die zeker gezien mag worden!


avatar van Kenzomovies

Kenzomovies

 • 81 berichten
 • 146 stemmen

Iets minder dan Dog Day Afternoon die ik een 4* geef.

Had net iets meer actie verwacht , maar de film hing vlot.

realistische film met een sterke Pacino (alweer)

3.5*


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 8627 berichten
 • 4832 stemmen

Ik werd om verschillende redenen geprikkeld om deze Serpico te bekijken. Er wordt naar verwezen in Dog dag Afternoon en in Boogie nights hangt er een poster van Serpico aan de muur van Eddie Adams' kamer. Als je dan ook weet dat Sydney Lumet hem regisseerde en Al Pacino de hoofdrol vertolkt, dan ben je gewoonweg vertrokken.

Lumet slaagt erin om op overtuigende wijze de corruptie binnen de NYPD aan de kaak te stellen. En tegelijkertijd geeft hij één Don Quichot een geloofwaardige insteek waardoor het tot een spannende intrigerende thriller komt. Opnieuw een erg sterke acteerprestatie van Al Pacino die in de huid kruipt van de idealistische Frank Serpico. Het verhaal wordt B-A-C verteld waarbij je vertrekt vanuit een neergeschoten Serpico. Dat dit vroeg of laat ging foutlopen, wist je op voorhand en om de daders te vinden, moet je uiteraard in de eigen middens zoeken.

De corruptie wordt zeer uitgebreid en fijntjes aan de man gebracht. Overal waarbij geld te verdienen valt, vallen erg kruimels in de pocket van één of andere agent. Gratis lunch in ruil voor geklasseerde parkeerbonnen, luiheid en laksheid om misdaad te bestrijden onder het mom van "niet onze bevoegdheid" of "desinteresse", overdreven bureaucratie, mishandelen van verdachten, (zelfs openlijk) beschermen van witteboordcriminelen... het kwam allemaal aan bod. Het gaat zelfs zo ver dat de rollen worden omgedraaid: niet het corrupte apparaat is verdacht, wel diegene die het spel eerlijk wenst te spelen is onbetrouwbaar.

Wanneer hij met zijn opvallende kledingstijl, lange haar en pornosnor een atypische agent blijkt, is hij al gauw het zwarte schaap van het korps. En zijn interesse in ballet moet wel een vermoeden doen rijzen van 'abnormaliteit'.

De opbouw van de film is traag en alles wordt zorgvuldig en geduldig in beeld gebracht. Het levert een erg degelijke film op waarbij sfeer, regie, drama en spanning zich op hoog niveau bevinden. Al Pacino is zoals gewoonlijk meesterlijk. De rest vond ik matig tot grijs. Ook de nevenplots (bvb zijn privésituatie) komen niet echt van de grond. Alles bij elkaar genomen een goede 3,5*.


avatar van DirkjeA

DirkjeA

 • 24 berichten
 • 19 stemmen

Prachtige film. Na jaren weer eens bekeken en vind het nog net zo'n eye-opener als de eerste keer. Spel van Pacino is zoals altijd prima. Verhaallijn realistisch tot op zekere hoogte. Maar ben niet op de hoogte hoe het in het werkelijke leven op een politiebureau toegaat wat betreft "bewijsmateriaal" dat in zakken van agenten verdwijnt, of een collega die in dodelijke situaties wordt geplaatst zonder back up te geven enz. Blijft een bijna "cult film" en een must see voor filmfanaten.


avatar van yeyo

yeyo

 • 6308 berichten
 • 4472 stemmen

Soort kruising tussen La Vita è Bella, Forrest Gump het Jezusverhaal en The Pink Panther Strikes Again. Arme stumperd Serpico met een martelaarscomplex van hier tot Tokio. Verkleedt zich moedwillig als paljas en laat zich verlammen voor het grote goed. Nu kan hij als mankepoot zijn evangelie gaan verkondigen, dat is toch altijd net iets geloofwaardiger. Intussen blijven die laffe flikken maar koffie drinken en smeergeld aanvaarden, terwijl ze waarschijnlijk nooit een rooibosthee proeven. Of een operaplaat beluisteren. Gelukkig weten wij, verlichte kijkertjes, wel beter!


avatar van pjmj

pjmj

 • 277 berichten
 • 266 stemmen

Door de acteerkunsten van Al Pacino (maar ook van de andere acteurs) wist deze film bij mij een enorme inwendige woede op te wekken tegen zijn door en door verrotte, corrupte collega's. Knap gedaan om dat gevoel op te kunnen wekken.


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 3179 berichten
 • 2340 stemmen

Serpico had ik ooit al eens eerder gezien zo vermoedde ik en dat bewees zich door de openingscene met de gewonde Serpico. Een hele sterke en trieste scene waar veel spanning en een bepaalde vibe vanuit gaat. Als een lopende vuurtje gaat het rond; Serpico's been shot!

Een wel erg jonge Pacino slaagt voor de politieschool en vormt meteen al een dissonant tussen volk dat is al afgestompt, lui die alleen maar met bureaucratie bezig zijn of kerels die hun positie voor vriendendiensten gebruiken. Zoals Washington in Fallen verklaard dat zelfs agenten die 'pakken' altijd nog meer goed doen dat wie dan ook, wordt hier toch wel danig de kantjes eraf gelopen. Er wordt letterlijk geheuld met de vijand en waarom eigenlijk...? Bloed kruipt waar het niet gaan kan? Is het agentensalaris zo laag? Het lijkt waar dat een agent die niet pakt niet te vertrouwen is. En ik persoonlijk vraag me af wat voor Don Quichot complex Serpico heeft op zo'n manier water naar de zee te willen dragen. Ondanks dat had Serpico een prima en onderhoudend film kunnen worden maar helaas.

De film focust zich vooral op de strijd tegen de windmolens en het echte werk lijkt een soort van bijzaak te worden. Weinig spanning van zaken en arrestaties is er dan ook niet. Hij wordt maar om de vijf minuten er aan herinnert dat hij niet pakt en hij zelf loopt net zo hard om de vijf minuten te jammeren dat iedereen wel pakt en hij niemand vertrouwd. Hij durft niet eens naar de bioscoop zo beweert hij...maar waarom niet? Want op het momentje met het mes na in kantoor Brooklyn na overplaatsing gebeurt er zelden iets. Blijft het hele gebeuren vooral hangen in kift, een paar half zachte pesterijen over geaardheid en mis ik toch heel veel dreiging en spanning. Als men zo verrot is snap ik niet dat ze hem zo in hun midden duldden en lijkt het mij dat ze hem al veel eerder hadden weg gepest. Goed, als Maas het zo schrijft in zijn boek zal het zo zijn maar ik vraag me na afloop af wat ik nu eigenlijk heb zitten kijken? Een onaangepaste agent die niet geaccepteerd wordt, en daarnaast héél veel geëmmer over geld pakken en bewijslast.

Nee, Serpico oogt verder degelijk met een paar aardige scenes zoals wanneer hij Corsaro hardhandig fouilleert en in de cel smijt, een scene die geweldig is opgebouwd en bijna uit elkaar springt van frustratie, verder is Pacino niet het vaatje buskruit als anders en acteert hij erg ingetogen en kent de film een aantal mooie shots, maar al met al toch wel een beetje een tegenvaller en daarom de reden dat ik me alleen de openingsscène nog kon herinneren.


avatar van joost1964

joost1964

 • 76 berichten
 • 655 stemmen

Film die je vooral moet zien voor de acteerprestatie van Pacino en de sfeerschepping van NY in zeventiger jaren.

De boodschap van corruptie bij de politie wordt er wel non-stop ingehamerd. Er lijkt daar in NY niet één flik te zijn die iets goeds doet. Serpico is dan weer heiliger dan de paus.


avatar van stefan dias

stefan dias

 • 2334 berichten
 • 1338 stemmen

joost1964 schreef:

Serpico is dan weer heiliger dan de paus.

En? Is dat een probleem? Die man bestaat wel écht, hoor. Ik kan er alleen maar bewondering voor hebben.


avatar van Dievegge

Dievegge

 • 3023 berichten
 • 7770 stemmen

Als aanhanger van method acting ging Al Pacino echt undercover in gevaarlijke buurten in New York om z'n rol voor te bereiden. Hij bracht heel wat tijd door met de echte Frank Serpico, wiens uiterlijk en manier van bewegen hij imiteerde. Z'n spreekstijl paste hij aan met een Italiaans accent en een nasale stem. Bij z'n woede-uitvallen en versierpogingen zit nogal wat improvisatie. De verschillende undercoververmommingen gaven leuke mogelijkheden. De scènes werden in chronologisch omgekeerde volgorde opgenomen, zodat ze z'n baard en snor geleidelijk aan in moesten korten. Hij was dus letterlijk geknipt voor die rol.

Het begint met het geluid van een sirene en de ambulancerit, waarna ruim tien jaar teruggesprongen wordt, alsof de gewonde Serpico z'n leven aan z'n ogen voorbij ziet gaan. Net vóór die sprong wordt er ingezoomd op z'n oog.

Met klokkenluiders loopt het zelden goed af, en dat heeft Serpico aan den lijve ondervonden. Als individu met goede bedoelingen ervoer hij een groepsdruk om mee te draaien met het corrupte systeem. Niet enkel het aannemen van geld was een probleem, maar ook het buitensporige geweld en het kunstmatig opdrijven van het aantal arrestaties.

De Italiaanse achtergrond van Serpico wordt benadrukt in enkele familiescènes en wanneer hij luidkeels een aria van Puccini meezingt. Hij had het moeilijk om bondgenoten te vinden, ook in z'n privéleven. In dieren had hij meer vertrouwen dan in mensen. Hij was eigenaar van een bobtail, een wit muisje dat heroïne op kan sporen en een lichtroze molukkenkaketoe. De echte Frank Serpico, die in recente jaren mee protesteerde tegen politiegeweld, zal dankzij deze biopic in de herinnering voortleven.avatar van T.O.

T.O.

 • 2243 berichten
 • 2493 stemmen

Een verhaal met relatief weinig 'actie' misschien, maar Lumet lost dat op door de ontwikkelingen via een veelheid aan korte snelle scènes te tonen. Slechts voor de belangrijkste stukken neemt hij rust en geeft hij ruimte aan Pacino's acteervuurwerk. Knap gedaan.

Prachtige beelden verder van dat typische, bijna failliete New York uit de jaren '70 waar zowel de straten als de inwoners aan verval onderhevig zijn.

Om nog even terug te komen op de korte scènes: die geven dus ook ruim baan aan de fascinerende verkleedpartijen van Serpico. Ik hoopte op Google Afbeeldingen een collage terug te vinden, maar dit is het beste wat ik erover kon vinden: klik.


avatar van stefan dias

stefan dias

 • 2334 berichten
 • 1338 stemmen

T.O. schreef:

Ik hoopte op Google Afbeeldingen een collage terug te vinden, maar dit is het beste wat ik erover kon vinden: klik.

Bijna beter dan de film.


avatar van Thomas83

Thomas83

 • 3745 berichten
 • 3387 stemmen

Heel aardige film over de strijd van een politieagent tegen de alomtegenwoordige corruptie binnen het politiekorps van New York. Het eerste deel is wel wat van wisselend niveau, met een nogal onzinnige weergave van politiewerk (vooral die hele verkrachtingszaak is echt kul), en Serpico die op een wat potsierlijke manier wordt neergezet als de ietwat excentrieke jonge agent met goede bedoelingen die middenin de gemeenschap staat, maar de film wordt gelukkig steeds beter, vooral omdat je door de sterke openingsscène weet dat Serpico op een gegeven moment zal worden neergeschoten, misschien zelfs door een collega.

Pacino is weer zeer overtuigend, met name wanneer de situatie voor Serpico steeds benauwder wordt en hij er wel helemaal alleen voor lijkt te staan (al had zijn spel soms wel iets minder intens gemogen). Erg amusant ook om hem met verschillende kapsels en baardstijlen etc. te zien. Ik wist ook niet (meer) hoe de zaak in het echt is afgelopen, dus dat maakte het ook spannender en meeslepender. 3.5*.


avatar van Flavio

Flavio

 • 4546 berichten
 • 4825 stemmen

Oerdegelijk politiedrama over grootschalige corruptie bij NYPD, maar Serpico is ook een film over New York: niet de stedentripvriendelijke stad die het nu is, maar het New York van de 70s, arm, vuil en crimineel. Pacino is uitstekend als de titelfiguur, zijn acteerprestatie maakt de film wel voor een groot deel. Leuk die transformatie van clean cut rookie naar bebaarde detective. Weten we ook weer waar Bruce Weitz de mosterd haalde voor zijn personage in Hill Street Blues. Ik dacht in het begin (ik denk door de Grieks aandoende soundtrack) dat Serpico van Griekse afkomst was maar hij is dus Italiaans zo blijkt al snel. Nogal wat bekende acteurs in (kleine) bijrollen, zoals Judd Hirsch en F. Murray Abraham. Van de beide vrouwelijke bijrollen is weinig meer vernomen na deze film.

Trouwens grappig opeens een Cypress Hill quote te horen:

That takes a 14 shot clip. You expecting an army? No. Just the division.


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 5103 berichten
 • 3549 stemmen

avatar van frans123

frans123

 • 3990 berichten
 • 1041 stemmen

Zeer lang geleden gezien. Weet alleen het thema nog : klokkenluider. Net een klein half uur gekeken, en wat mij opviel is de prachtige auto's, uit een tijd dat auto's nog auto's waren Een meter of zes lang...rijden 1 op 4...

O de film...Boeit mij niet zo. Deze film is gebaseerd op Frank Serpico , een politeman uit NY, die tegen het corrupte politiecorps inging. je moet maar durven Ach vele van dit soort films gezien, berust op fictie Ik ken het wel...de rest hoef ik niet te zien. Kwam mij ook erg gedateerd over in alle opzichten.. Maar wat wil je? ...50 jaar oud die film.

Mss een keer op een druilerige dag afkijken.


avatar van starbright boy

starbright boy (moderator films)

 • 21418 berichten
 • 4503 stemmen

Na vele jaren herzien en hoewel ik een Blu Ray in de kast heb liggen in de bioscoop. Mijn mening over de film is nauwelijks veranderd. Strijd met Lumets Dog Day Afternoon (binnenkort op het grote doek) om de allerbeste rol ooit van Pacino en als je Taxi Driver er nog bijdoet heb je de ultieme drieeenheid van de New York-films. Doordat Kino ineens de voorstellingen van The Hill schrapte zijn we in het Lumet-retrospectief in de jaren '70 beland met een wat flinkere sprong dan bedoeld. Maar toch is er een band met The Pawnbroker. Waar Lumets vroegere werk vaak een wat claustrofobische sfeer heeft trekt hij hier naar buiten en gaat hij in die zin door op het einde van The Pawnbroker met veel bijna documentaire-achtige beelden. Opvallend veel (fraaie) locaties in deze film. Dat verraad genoeg budget, maar ze zijn ook bijzonder goed gekozen. Het is de straat. Licht vervallen appartementgebouwen, diners, kroegen en buurtwinkels.

Wat me nu meer opviel dan de vorige keer is hoe Pacino van uiterlijk blijft veranderen in de film. Mooi detail.

Nog steeds een dikke 4 sterren voor Serpico.


Niet best

Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen van Serpico behalve dat ik hem best kaal vond. Laat ik beginnen bij Pacino. Hij is sterk in de film en van hem heb ik niks te klagen. Maar Lumet doet niet echt zijn best naar mijn mening om er een interessant werkje van te maken. Het is gewoon heel bland vind ik. Hij was soms wel grappig. Bijvoorbeeld, wanneer Pacino als een Jood gekleed is maar dat is het ook echt. Het verhaal zelf is gewoon niet interessant genoeg in mijn mening. Het dialoog kon me ook op geen enkele moment pakken wat ik wel teleurstellend vond. Het einde was oke maar had helemaal geen sterke impact. Ik snapte wat de film probeerde alleen deed het niks voor mij.

Een van de mindere dingen die Lumet heeft gemaakt.


avatar van Maarten0402

Maarten0402

 • 552 berichten
 • 494 stemmen

Misschien een beetje laat, maar beter laat dan nooit: je kan "NU" echt beter de Kino Lorber 4KUHD kopen.

In deze screens: Serpico 4K Comparison vond ik het al beter (terwijl dat HDR naar SDR conversies zijn, dus niet True HDR), maar op je 4K tv blinkt het echt uit en Kino Lorber heeft mij tot nu toe keer op keer niet teleurgesteld.


avatar van Maarten0402

Maarten0402

 • 552 berichten
 • 494 stemmen

Erg gaaf eigenlijk


avatar van anna2012

anna2012

 • 16 berichten
 • 223 stemmen

Film Pegasus schreef:

Mooie muziek, passende setting, bijhorende sfeer en opbouw, ... Een wat vergeten klassieker die zeker gezien mag worden!

de gem. rating is met 3,70 is nog veel te laag,behoort tot de 20 beste films ooit.


avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

 • 1716 berichten
 • 1376 stemmen

Ook deze Serpico zag ik al eens een kleine 20 jaar geleden, maar heel veel was mij daar niet van bijgebleven. Ik herinnerde mij vooral de geweldige Serpico-spoof in It's always sunny in Philadelphia. Het is nochtans een sfeervolle film met een uitstekende Pacino in de hoofdrol.

Ik ben niet de grootste Pacino-fan omdat ik vaak een acteur zie die zijn personage spéélt en vrijwel nooit het personage zelf. Hier had ik dit in het eerste half uur ook, maar daarna komt Pacino steeds beter voor de dag. Absoluut 1 van zijn beste rollen in mijn ogen. Een paar grappige momenten ook, bv. als hij zonder verdere uitleg verkleed als jood het politiebureau binnenwandelt. Zijn beste scène vind ik als hij de pedalen verliest bij een arrestatie met al zijn corrupte collega's rond hem.

Verder hou ik gewoon wel van dat seventies-sfeertje in New York. Ik herzag onlangs ook The French Connection en Across 110th Street, en hoewel Serpico wat minder sleazy is, verdwaal ik graag in de grimmigheid die de stad destijds had.

Het verhaal van de klokkenluider vind ik niet altijd even bijzonder, dus een absolute topfavoriet is deze prent niet. Maar niettemin zeker 3,5*. Ik kan de Amerikaanse cinema uit de jaren '70 steeds meer appreciëren.


avatar van stefan dias

stefan dias

 • 2334 berichten
 • 1338 stemmen

Zandkuiken schreef:

Het verhaal van de klokkenluider vind ik niet altijd even bijzonder, dus een absolute topfavoriet is deze prent niet. Maar niettemin zeker 3,5*. Ik kan de Amerikaanse cinema uit de jaren '70 steeds meer appreciëren.


In deze docu zie je dat het toch om een extreem geval van nek-uitsteken gaat. Alleen maar respect voor zulke mensen. Je zet letterlijk je leven op het spel omwille van principes. Faut-le-faire. Hij doet er zelfs die aanslag uit de doeken die op een foutgelopen arrestatie moest lijken uit de doeken. Sterk.


avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

 • 753 berichten
 • 353 stemmen

stefan dias schreef:
(quote)


In deze docu zie je dat het toch om een extreem geval van nek-uitsteken gaat. Alleen maar respect voor zulke mensen. Je zet letterlijk je leven op het spel omwille van principes. Faut-le-faire. Hij doet er zelfs die aanslag uit de doeken die op een foutgelopen arrestatie moest lijken uit de doeken. Sterk.


Zeker de score van een 9 is dik verdiend.


avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

 • 1716 berichten
 • 1376 stemmen

Zeker waar dat het bijzonder is wat deze man in het echt heeft gedaan, maar ik bedoel dat ik soortgelijk verhaal ook in tal van andere films heb gezien, en dat Serpico op dat vlak voor mij niet veel nieuws biedt.

Vooral de sfeer en de rol van Pacino weten mij te bekoren, de verhaal-ontwikkelingen zijn weinig verrassend vind ik persoonlijk.


avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

 • 753 berichten
 • 353 stemmen

Zandkuiken schreef:

Zeker waar dat het bijzonder is wat deze man in het echt heeft gedaan, maar ik bedoel dat ik soortgelijk verhaal ook in tal van andere films heb gezien, en dat Serpico op dat vlak voor mij niet veel nieuws biedt.

Vooral de sfeer en de rol van Pacino weten mij te bekoren, de verhaal-ontwikkelingen zijn weinig verrassend vind ik persoonlijk.

Daar ben je dan ook een zandkuiken voor