• 9.373.024 stemmen

Met onder meer: Richard Gere, Andy Garcia en Nancy Travis

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 april 1990

Plot Internal Affairs

"Trust him... he's a cop."

De afdeling Internal Affairs houdt zich bezig met corruptie bij de politie. Nieuwkomer Ramon Avila krijgt al gelijk een moeilijke opdracht: hij en zijn partner moeten de handel van Van Stretch onderzoeken, een oude schoolvriend van de politieschool. Via hem komt Avila in contact met Dennis Peck, een op het eerste gezicht eerlijke agent. Schijn bedriegt echter, want hij heeft connecties in de onderwereld. Geobsedeerd door Peck gaat Avila de verbeten strijd met hem aan.

Dennis Peck

Steven Arrocas

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Goedzo dat je deze film hebt toegevoegd neo! Ik heb iets met deze film.

avatar van neo

neo

Zeker fan van richard gere en andy garcia. Ik vind wel dat ze allebei op een goeie manier acteren.

avatar van neo

neo

ik ben een jongen,dus dat nou niet hoor.ik vind wel dat ze allebei op een goeie manier acteren.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja goeie film; doet een beetje denken aan LA Confidential ( maar die is tien keer beter met een nog sterkere cast )

avatar van Stephan

Stephan

Ijzersterke soundtrack. Restaurantscène en de scène waarin Peck Van Strech laat afschieten om hem daarna te wurgen en dan de gebroken collega te spelen zijn me al die jaren bij gebleven en zullen dat ook nog wel een aantal jaren doen.

avatar van montenegro

montenegro

Vond ik ook, Stephan, die bepaalde scene.Je word er stilletjes van als je ziet waartoe Peck instaat is.Vergat er de sound-track bij op dat moment.Humanity!

avatar van Mischa

Mischa

Dit is dan ook een film waarbij je moet toegeven dat Gere lang niet zo slecht acteert als vaak wordt beweert. Vindt Garcia in sommige scenes juist een beetje ongeloofwaardig

avatar van roda

roda

goeie film, met een spannend verhaal en ijzersterke vertolkingen van Gere en Garcia. 3.5*

avatar van Poehsas

Poehsas

Ik vond het ook een hele goeie film.

Gere speelt zeer overtuigend de schoft en Garcia... Hmmmmm blijft schattig

avatar van gemaster

gemaster

Ik had niet gedacht dit ooit te zeggen, maar:

Richard Gere steelt de show. Hij speelt echt perfect de bad cop. Jammer dat Garcia niet op hetzelfde niveau zit en dat het einde een cliché teleurstelling was.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Exact! ..I get your point........

Ik ook *** en een half ster. Weinig aan toe te voegen.

avatar van Flipman

Flipman

Einde was een beetje te snel en niet veel bijzonders, weet ik nog. Verder een goeie film. Ik hou ook wel van films met nieuwkomers . Ik weet niet, vind ik altijd wel leuk.

avatar van SSL-Gladiator

SSL-Gladiator

3,5 op 5. Dit is echt een klassieker. Echt een sterke politiethriller met ijzersterk acteerwerk. Deze mag niet in een dvd-verzameling ontbreken !!

avatar van cornelis

cornelis

Ook zo'n verhaal dat sinds de mobiele telefoon niet meer te verzinnen is.

avatar van 606

zeer spannende thriller en goede acteurs.

avatar van dihnjo102

dihnjo102

was wel een aardige thriller, alleen het acteerwerk van Richard vond ik heel erg irritant.

3 *

avatar van tevelenco

tevelenco

Erg goede film die me tot het eind heeft kunnen boeien.

Het verhaal is niet bijster orgineel maar wel erg goed en vakkundig in beeld gebracht.

En zeer overtuigend geakteerd.

Met name Richard Gere en Andy Garcia speelden zeer overtuigend en tilden daarmee deze film naar een hoger plan.

avatar van bertmarc

bertmarc

Zeer goede film.Verdient mee dan 3.25XXX

avatar van Fotoontje

Fotoontje

Hier moest ik eindelijk toegeven dat Gere verdomd goed kan acteren. Minstens een 4.5 waard!

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Aardige film, maar er zijn betere in het genre.

De film is op momenten spannend, maar weet, naar mijn mening, niet echt door te zetten.

Verder speelt Gere wel een heerlijke hoofdrol, maar kan ook hij de film niet boven het gemiddelde laten uitsteken.

3***

avatar van stefan dias

stefan dias

Fotoontje schreef:

Zo is dat! We doen het niet graag, maar wat is die man griezelig goed. Grote film.

avatar van gauke

gauke

Politiefilm met ballen; goede thriller.

avatar van Zinema

Uitstekende thriller met de psychopatische cop Gere. Het verhaal heeft niet veel om het lijf, maar de film is absoluut vermakelijk. Met name Gere en de ingebouwde spanning geven het net dat kleine beetje extra. Zeer goed.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Of course you can trust me ... i'm a cop !

En uit de mond van Richard Gere is dit zeer cynisch, want hij moet zowat één van de corruptste smerissen zijn die ik ooit op het witte scherm gezien heb.

IA is een sterke thriller met een vies en pervert sfeertje erin. Echt erg duister bij momenten zoals die scène waar Gere zijn collega doodwurgt net voor de politie eraan komt. Ijzingwekkend wreed als je bedenkt dat Baldwin op dat moment denkt dat hij net in veilige handen is . Gere is overtuigender als bad guy dan als gigolo, militair officier of zakenman. Het onderzoek waarin Andy Garcia verzeild raakt, boort zich tot diep in zijn privé leven . Mede door de aandacht voor diepgang voor elk personage is dit een meer dan aangeraden thriller. 4*

rotjuh

Naar mijn mening echt één van de beste films van Richard Gere.

Heerlijk om hem de bad cop te zien ZIJN en hem letterlijk halverwege de film alles toe te wensen vanwege zijn meer dan overtuigende rol....

Echte aanrader voor wie hem niet gezien heeft... voor mij 5*

avatar van stefan dias

stefan dias

rotjuh schreef:

Naar mijn mening echt één van de beste films van Richard Gere.

Echte aanrader voor wie hem niet gezien heeft... voor mij 5*

Zeg maar dé beste. Een pareltje.

rotjuh

@stefan dias: .... ik zoek hem nog steeds.... heb het pareltje na jaren "zoeken" nog steeds niet in mijn bezit deel je mening 200%

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Die film is toch niet zo moeilijk te vinden? Klik eens bovenaan op "kopen"...

rotjuh

Da's dan weer wel heel erg makkelijk kriebel... maar in deze heb je zeker gelijk

In fact... ga het gelijk doen thkx voor het vingertikken

** 10 tje bij Bol inclusief verzenden... kennen we nie voor sukkelen **

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Sterke thriller met een fantastische cast en erg gave soundtracks (heerlijke Mexicaanse gitaarsolo's). Ik vond zowel de (machtsgeile en sexverslaafde) Gere als Garcia erg overtuigend in hun rol. Ik kreeg gedurende de film steeds meer antipathie jegens Gere (met als toppunt de scene waarin Peck doelbewust Van Stretch in een hinderlaag laat lopen, waarbij hij wordt neergeschoten, maar niet meteen doodgaat en Peck het karwei maar zelf afmaakt juist voordat de ambulance er is, terwijl de stervende Van Stretch juist alle vertrouwen had in zijn partner Peck) en meer sympathie voor Garcia, die het zichzelf als groentje erg lastig maakt en wordt gemaakt.
Wat ik alleen niet begrijp aan het script zijn de volgende 2 zaken:
- waarom dragen Avila en Wallace geen kogelvrijevesten bij potentieel gevaarlijke situaties, zoals het binnengaan van het huis van Arrocas waarbij Wallace wordt neergeschoten door Peck.
- waarom legde Avila niet eerder uit aan die Mexicaan waarom hij hem achterna zat, dan was die gehele achtervolging met uiteindelijk de dood van zijn informatiebron, wellicht voorkomen geweest

Een hele dikke 8, oftwel 4*!