Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Chris Kentis en Laura Lau
Met onder meer: Elizabeth Olsen en Eric Sheffer Stevens
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot Silent House
"Experience 88 minutes of real fear, captured In real time"
Sarah (Elizabeth Olsen) is een jonge vrouw die een traumatische jeugd had. Terwijl ze samen met haar vader en haar oom naar het afgelegen zomerhuis van de familie gaat, komen ze er achter dat ze er niet alleen zijn. Ze horen een geluid dat schijnbaar van boven komt. De dan volgende angstaanjagende tachtig minuten worden verteld vanuit Sarah's oogpunt.
Naomi Watts
Helaas lang niet zo sterk als het Uruguayaanse origineel. Vooral de one take gimmick gaat hier enorm verloren, ook de immersiviteit of het gebrek daaraan mis je hier nogal. Het concept leent zich niet echt voor een polished horror remake. Ook maken Kentis en Lau wat onaangename aanpassingen i.t.t. het origineel. Enorm pluspunt is toch wel weer Elizabeth Olsen, die weer laat zien een goede actrice te zijn en ze is dan ook een groot lichtpunt in de duisternis. Nee, op Olsen na totaal geen vooruitgang op het origineel. Geen enkele.
Noodless
rep_robert schreef :
Teveel van het goede aan het worden. Er zullen wel goede remakes tussen zitten, maar meestal doen deze remakes het originele toch oneer aan en zoals je al zei ' vaak te recent.
Jammer.
domkey
1.5 points voor Elizabeth Olsen!
De rest ziet m'n van mijlenver aankomen.
Overbodige remake van La Casa Muda, de sfeervolle en inventieve horrorfilm uit Uruguay van 2010. De eerste helft is prima, mede door dezelfde gimmick van het in one-take opgenomen geheel, maar vooral in het laatste half uur gaat de film lelijk onderuit. Het origineel had reeds een niet al te beste wending in de finale, maar hier wordt het wel heel bont gemaakt. Alles wordt nu veel te letterlijk genomen en er wordt niets meer aan de verbeelding overgelaten. Typerend natuurlijk voor een amerikaanse film, maar toch jammer.
LOTR-lover
Mwah, ben niet zo overdonderd door deze film eigenlijk (heb het origineel niet gezien). Zitten wel een paar spannende scenes in maar veel te weinig om m'n aandacht vast te houden (ondanks het uitstekende acteerwerk van de hoofdrolspeelster). Misschien komt het doordat ik vele films gezien heb maar vond de plotwending vrij voorspelbaar. Vond het einde daarom erg teleurstellend. Al met al de moeite van het kijken niet waard in mijn ogen.
Montorsi
Niet veel beter of slechter dan het origineel. Wel wat andere dingen in, spanning wordt minder uit de suggestie gehaald en meer uit wat je ziet, dat is wat minder. Wat sterker is, is dat het net wat beter verteld is tot het laatste stuk dan in het origineel, het laatste stuk is dan weer flink minder. In het origineel al niet bepaald het beste stuk, hier nog slechter.
Wel wederom een goeie rol van Olsen, maar wat zo jammer is, is dat het one-shot principe en het volgen van en vermengen van de trauma's en daadwerkelijke gebeurtenissen van een misbruikt meisje niet wat beter uitgewerkt lijkt te kunnen worden. Gebeurtenissen zijn uiteindelijk weer te vergezocht en moet origineler kunnen dan deze bekende variant zonder een andere titel te hoeven noemen.
ook 2*
Daan258
Slechte thriller.
Hij kwam zo onwijs langzaam opgang, en alleen het laatste 10 min gebeurt er iets.
het was allemaal veel te voorspelbaar ,na 45 min had ik al door hoe de film zou eindigen.
Zeker geen aanrader.
bjerik76
weer een zeer vage rol voor de mooie Elizabeth Olsen. ( zie Martha Marcy May Marlene )
Low budget, speelt alleen af in een huis wat je na een half uur wel uit je hoofd kent.
In deze film word pas te laat alles duidelijk over de karakters van de hoofdrolspelers.
Wie zijn ze, waar komen ze vandaan, wat is er in het verleden gebeurt ?
waarom/wie veroorzaken die " geluiden"
totaal geen flash backs die het geheimzinnig maakte of je deed nadenken/ meepuzzelen.
ik had elke keer de neiging hem uit te zetten want er werd maar niks duidelijk en dus leek het erop dat het een ter plekke geimproviseerde film was.
toen dat duidelijk werd wat ikzelf een rare ongeloofwaardige wending vond, aangezien wat het hele uur (de langdradige 80 minuten) ervoor gebeurde.....
in 5 minuten ineens 3 verschillende wendingen in het verhaallijn....
had het verdeeld over de gehele film !
kortom , ik vond het zonde van mn tijd.
movieaddictt
Zojuist de film gekeken, vond dat de spanning er in de eerste 30 minuten goed inzat, acteerwerk was ook prima, de laatste 30 minuten waren alleen zeer teleurstellend, zo hadden ze hetgedeelte waarin ze ontdekt dat ze zelf gek is beter kunnen uitwerken, en hier hadden ze ook dieper op kunnen ingaan.
Het verhaal is wat mij betreft een beetje 'te' standaard.
Het acteerwerk heb ik dus niets om op aan te merken.
Wel mooi om te lezen dit. Gelukkig lonen dit soort gemakzuchtige remakes niet, vooral wanneer je de sterke elementen uit het origineel weglaat
Silent House lijdt net zoals de vele remakes van tegenwoordig onder het kopieergedrag. Op zichzelf staande is Silent House niet eens zo heel slecht. Toch zijn bijna alle elementen minder uitgewerkt. En dat terwijl het origineel amper een jaar ouder is. De urgentie om deze film dan te maken ontgaat mij dan ook volledig.
Het one-shot camera element komt niet zo natuurlijk over als in het origineel, waar je het gevoel had dat je over de schouders van de hoofdrolspeelster meekeek. Hier doen ze het bij vlagen, maar komt het veel minder geïnspireerd over.
Scènes worden met veel minder gevoel gekopieerd, o.a. kijkende naar het fotocamera moment. Ook het huis zelf is veel te clean en standaard Amerikaans, waar het huis alleen in het origineel mijzelf al angst inboezemde. Het gespeel met de geluiden boven/beneden(afhankelijk van waar Olsen zich bevond) heeft ook een veel minder groot schokeffect en last but not least ligt het plot al bijzonder vroeg open omdat de hints er wel erg overduidelijk doorheen gedramd worden(rare opmerking van de oom, foto's die verborgen worden, hallucinaties: Flashbacks)
Er wordt veel minder met het suggestieve gespeeld in Silent House dan in La Casa Muda en dat breekt de film in de vergelijking uiteindelijk op.
Als een losstaande film zou je het eerste uur nog wel aardig kunnen noemen en is de film bij vlagen ook spannend, daarbij speelt Olsen haar rol ook wel prima en blijft het ondanks dat een kopieerfilm is toch spannender dan menig andere horrorfilms. Toch werkt het einde hier ook niet zo goed en valt het zelfs zonder dat je het origineel gezien hebt makkelijk te raden. Juist dit element doet het eerste uur zoveel afbreuk aan,
2,5 minus een slechte kopieer straf:
angel1926
Ik vind het een hele aparte film,
wel spanning en schrikmomenten
maar weer een bagger eind beetje jammer weer
Creepy Casa.
Eerlijk is eerlijk, Elizabeth Olsen, doet het zeker niet slecht. Zoals we al weten sinds Martha Marcy May Marlene is het jongste zusje van de Olsen twins een actrice om rekening mee te gaan houden. Veelbelovend is het juiste woord. Dit debuut bewijst dat wederom, dankzij de omgekeerde releasedata in de lage landen. Ze speelt een meisje dat samen met haar vader en oom belandt in een ware nachtmerrie, wanneer ze plotseling geluiden hoort in hun spookachtige zomerhuis.
Een ware spookhuisthriller ligt op de loer, mede dankzij de puike performances en één lange shot. Deze remake van de griezelfilm La Casa Muda uit Uruguay weet een creepy sfeer te scheppen, maar er wordt te vroegtijdig gehint naar een zeer voorspelbaar laatste half uur. Tegen die tijd begint een en ander zich ook te vaak te herhalen. De finale weet eveneens niet de impact te maken die het voorgaande verdient en zo loopt een veelbelovend begin alsnog spaak.
Redelijk.
Met dank aan Paradiso voor het recensie-exemplaar.
Angelo2
Overbodige remake. Waar het orgineel sfeervol was mede door de mooie locatie en een aantal goede schrikmomenten was deze versie vooral saai en wist het geen indruk op me te maken. Ook het huis is niet te vergelijken met het orgineel en daardoor een stuk minder eng. Het acteerwerk was wel ok. Meer dan een 4 kan ik er niet van maken.
mixmaster
ik ken het origineel niet maar deze film vond ik op zich best spannend.
alleen het verhaaltje is zo dun dat je al gelijk weet hoe het zit.
redelijke horror-thriller.
ibendb
Het origineel heb ik (nog) niet gezien, dus ik kan niet vergelijken.
Het eerste deel van de film is werkelijk oersaai en er gebeurt bijna niks. Ook de schrikmomenten werkten niet. Vanaf het moment dat Sarah het huis uit is, wordt het spannender. De schrikmomenten werden iets beter en de spanning was eindelijk aanwezig. Dat die man achter de auto stond vond ik best creepy. Het einde vond ik best tegenvallen. Vanaf dat ik doorhad dat het een psychologische thriller was was ik teleurgesteld. Waarom bestaan er geen films als deze zonder die stomme wending op het einde.
Maar goed. Het acteerwerk was niet altijd even goed. Die oom bijvoorbeeld. Het was alsof hij recht van craigslist geplukt werd om te acteren. De vader en Sarah deden het gelukkig wel beter. Elisabeth Olsen vond ik erg irritant. Ik weet niet waarom, maar ze kon mij verder niet bekoren.
Het camerawerk was best speciaal. Dat de film in één enkele take opgenomen werd vond ik interessant. Ik was zelfs benieuwd hoe ze dit gingen uitvoeren. En daarover ben ik wel best tevreden. Ik geef een voldoende omdat de film in het midden en net voor het einde erg spannend en mysterieus was. Echt eng was het nu wel niet, maar toch een leuk tussendoortje.
duffs
het eerste uur is vermoeiend met die hyperventilerende hoofdrolspeelster in plaats van het spannend te vinden werdt ik alleen maar nervues en ongemakkelijk van haar heb hem ook effe stop gezet ben toch verder gegaan en het plot is heel sterk dus uiteindelijk toch wel het begluren waard heeft hier en daar wat weg van the uninvited wat wel een veel betere film was 5 je nee 6 je voor het goede einde
Keane1983
Een beklemmende Thriller die niet overal de aandacht weet vast te houden.
Pluspunten zijn de score, manier van filmen (lekker rauw) en het acteerwerk van Olsen.
Tevens leent de locatie goed voor de film.
Persoonlijk vond ik het begin minder goed en traag opgang komen, juist in het midden vond ik de film spannend worden.
Inderdaad is het hyperventileren een irritatie punt waar ook ik moeilijk aan kon wennen.
Spannend of eng wordt de film nergens, eerder (zoals eerder aangegeven) mysterieus.
Een prima tussendoortje.
Van mij een 3,0*
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
De film begint sterk. Als kijker weet je niet welke kant de film gaat uit gaan. Is het een bovennatuurlijke thriller of een kat en muisspelletje met een moordenaar? De film weet met erg weinig budget het toch spannend te houden. Op een bepaald moment wordt het helaas wel iets te veel van hetzelfde (een bange Elizabeth Olsen die van kamer tot kamer gaat met erg weinig licht). Maar de film weet suspensvol te blijven.
Alleen krijgen we dan dat cliché einde en dan pas laat Silent House zien hoe weinig verhaal en inspiratie het plot eigen heeft. Als ik de horrorfilms moet opnoemen die de thema's psyhotrauma uit de kindertijd en multipele persoonlijkheisstoornissen gebruiken, dan ben ik wel even zoet. Het einde is dus niet bepaald avant garde en in mijn ogen zelfs acherhaald. Maar de 3 sterren zijn voor de sterke momenten en de mooie Elizabeth Olsen.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Btw: wie had er gedacht dat er nog zoveel talent zou zitten bij de Olsen family. Van Ashley en Mary Kate hoor je al jaren niets meer, buiten dat fashion gedoe dan.
Spartaan1986
Sterke climax, voor de rest vrij langdradige film die maar niet op gang wilde komen. Elisabeth Olsen is wel een talentje.
Y4kuzi
Ik dacht dat alleen dat meisje erachter kwam dat ze niet alleen was.
Zal wel weer voor de zoveelste keer niet goed opgelet hebben.
nightbreed
13 in een dozijn handycamfilm gemaakt van 3 kwartjes en een stuiver. Het einde zie je al van 10 km afstand aankomen. Pure verspilling van je tijd.
frolunda
Slechte film waarin ook nog eens waardeloos wordt geacteerd (Olsen).Een speelduur van 10 minuten was genoeg geweest.
Matige film waarin vader en dochter hun zomerhuisje leeghalen omdat ze deze gaan verkopen. De film is in feite één lange take met hier en daar wat smokkelmomentjes (vergelijkbaar met Hitchcock's Rope). Geloofwaardig is het zeker niet, maar de film weet soms wel wat spanning te genereren. Ondanks de al korte lengte is het geheel wel wat langdradig en eentonig. Elizabeth Olsen doet het verder prima in haar debuutrol.
Franza
ik vond het een beetje een rommelige handycam-film
Niet echt hoogstaand.
Vanaf een kwartier ofzo weet je al hoe het ongeveer gaat eindigen.
Toch heeft deze film wel een paar leuke scenes.
Waar ook veel suspence inzit.
dus 2,5*
boozebelly
- 1908 stemmen
Viel me nog mee.
De setting van een afgelegen huis waar je niet even 1,2,3 uit kunt ontsnappen biedt een mooie gelegenheid voor spanning en die kans is in mijn ogen ook best goed benut. De spanningsboog staat geregeld goed gespannen en de film kent ook best een paar aardige schrikmomentjes.
Elizabeth Olsen weet de film ook vrij goed te dragen.
Ok, het is misschien weinig nieuws onder de zon, maar de film deed voor mij wel wat ie moest doen. Prima horrortje om eens een keertje mee te pakken.
Drie sterretjes ***
Mr. Chiel
Toffe horrorfilm! Het 1 take idee werkt bijzonder goed. Het midden van de film is bijzonder spannend. Paar mooie schrikmomenten. Einde een beetje jammer... Maar zeker een aanrader!
Tommy De Vito
Prima horror film!
Erg spannende en enge film. De film is het eerste half uurtje best saai en traag. Daarnaast gebeurt er vrij weinig, tot haar vader vermist raakt..
De spanning is dan werkelijk waar om te snijden, voor mij dan. Heb veel horrorfilms gezien, met veel bloed en ranzigheid maar daardoor hoeft het geen enge film te worden.. Low budget films, zo als deze zijn naar mijn menig vaak het engst (denk aan Paranormal Activity of The Blair Witch Project).
Natuurlijk is dit geen topper, maar vermakelijk zeker wel! 3,5

La Casa del Fin de los Tiempos
Mystery / Thriller, 2013

In Secret
Misdaad / Drama, 2013
bovennatuurlijkremakebeer bottle real timecandelabrapadlock vrouwelijke regisseur