• 9.375.198 stemmen

Geregisseerd door: Chris Kentis en Laura Lau

Met onder meer: Elizabeth Olsen en Eric Sheffer Stevens

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Silent House

"Experience 88 minutes of real fear, captured In real time"

Sarah (Elizabeth Olsen) is een jonge vrouw die een traumatische jeugd had. Terwijl ze samen met haar vader en haar oom naar het afgelegen zomerhuis van de familie gaat, komen ze er achter dat ze er niet alleen zijn. Ze horen een geluid dat schijnbaar van boven komt. De dan volgende angstaanjagende tachtig minuten worden verteld vanuit Sarah's oogpunt.

avatar van JollyMira

JollyMira

Wat een saaie film.Verveel me te pletter.

avatar van Noodless

Noodless

Remake op de film La Casa Muda die totaal niet kan wedijveren met het origineel. Vooral de griezelige sfeer ontbreekt hier. Daarbij hebben de schrikmomenten hier weinig impact op de kijker. Ook het verhaal wordt hier en daar wat aangepast waardoor de beleving heel wat minder wordt.

Tja, en wat gezegd van de geprezen one take shot van het origineel. In deze film gaat dit helaas helemaal in het niets verloren. Een overbodige remake dus. 4/10

avatar van Zwolle84

Zwolle84

En wederom een bizar ondergewaarde film op MM... Ontzettend sterke, zenuwslopende thriller. Een zeer sterk verhaal (los van dat het blijkbaar een remake is) waarin heel mooi wordt verbeeld wat mishandeling met een slachtoffer kan doen. Het is bovendien tot in de puntjes uitgevoerd, inclusief schitterend op-de-huid-camerawerk waardoor het bij vlagen bijna ondraaglijk spannend.

En over Elizabeth Olsen hoeven we eigenlijk niets meer te zeggen. Absoluut een van de beste actrices van het moment. Keer op keer levert ze topprestaties. Die Oscar zal vast niet lang meer op zich laten wachten.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Inmiddels voor de tweede keer gezien. Klein halfje eraf, omdat de impact wat minder is als je het plot eenmaal kent. Maar de kwaliteit, zowel van de regisseur als van mijn favoriete actrice Elizabeth Olsen, blijft staan als een huis.

Houd je van slimme, beklemmende thrillers die verder gaan dan die eeuwige "schrikmomenten" waar iedereen blijkbaar zo dol op is, laat je dan niet afschrikken door de zure meningen en beoordelingen.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Dit is geen horror!! , dit is pure drama. Wat een slappe hap en het camerawerk was een ongelukkige uitvoering van een soort camopname. Origineel zal ik ng eens gaan zien maar die moet dan wel beduidend beter zijn anders gaat die er na 30 minuten eruit. 2** meer heb ik er niet voor over, het was bijna even slaapverwekkend zoals me vroeger voor het slapen gaan een sprookje werd verteld.

Olsen doet het leuk en haar twins ook

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Onderhond geeft dit 4 sterren terwijl hij zoveel meesterwerken de grond in boort met 0,5. Ik kan hem echt niet volgen. Ik vond dit geen goede film maar 0,5 is voor mij de absolute bagger en vermijd ik toch...

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Matig, te weinig om er een leuk of dan wel spannend geheel van te maken .

Hoofdrolspeelster Olson doet het goed maar zit tegen het hysterische aan.

De clou is wel erg sterk , maar red de film niet .

Blijkbaar is het origineel beter .

Geen voldoende ook geen enorme flater .

avatar van SharonJoy

SharonJoy

Laaaaangdraaaaaaaaadiiiiig. ?????

avatar van Shadowed

Shadowed

Aardig.

Deze film is beter dan het origineel, die vooral minder leek te zijn vanwege het budget. Ondanks dat Silent House ook niet grenzeloos veel centjes tot z'n beschikking heeft zie je al snel een wereld aan verschil tussen een film die enkel 6.000 euro aan budget kent en een film die 2 miljoen aan budget kent.

De uitvoering is dan ook vele malen effectiever, ondanks dat ik nog steeds niet denk dat de film het juiste concept heeft gekozen voor een film zoals deze. Deze film kent namelijk een one-take gevoel, waardoor het lijkt alsof het allemaal in 1x is opgenomen. Dat is niet zo, maar dat lijkt wel zo. Het jammere is dat het in een film zoals deze niet echt heel veel meerwaarde heeft.

Het camerawerk vond ik ook niet heel indrukwekkend. Net als in het origineel wordt er in principe gewoon achter Olson aan gehobbeld die door het huis sluipt. Het probleem is dat de camera zich enkel en alleen op Olson focust, en niet op de dreigingen om haar heen. Dat is niet erg, maar nu hoor je zowat enkel en alleen geluiden waarop je de reactie van Olson ziet. Effectief is dit niet echt, iets meer enge dingen in beeld brengen was welkom.

Zeker wanneer je merkt dat als de film de focus op andere elementen legt buiten Olson om het direct spannend wordt. Deze film kent een aantal oprecht angstaanjagende scenes die in het voordeel van de film werken. Erg spannend is het huis niet ingericht en de belichting vond ik niet donker genoeg, maar verder zitten er wel genoeg attributen in het huis waardoor het als setting wel overkomt.

De film opent traag en het duurt lang voordat het echt spannend wordt, maar uiteindelijk lukt het dan wel. Het gesluip kent z'n effectieve momenten en het gebruik van de soundtrack is goed genoeg. Buiten het camerawerk om die de focus op verkeerde elementen legt ziet de film er cinematografisch ook prima uit. Ik zal herhalen dat ik het huis niet altijd donker genoeg vond, maar de filters zagen er goed uit en met de opbouw is ook weinig mis hier en daar, alleen duurt het wat te lang.

Verhaal zit ook beter in elkaar dan je zou denken verder. Veel meerwaarde heeft het niet, maar het klopt wel en hierdoor zit er toch net wat meer in de film verstopt dan je zou denken. Het is alleen jammer dat het verhaal pas in de finale een echt meespelende factor wordt. Alles daarvoor zet vooral in op spanning, maar die is toch onvoldoende. Er zitten effectieve sequenties tussen, maar de film heeft er in het begin moeite mee, en soms laat het de spanning ook wat vieren en heeft daardoor opnieuw moeite met weer spannend te worden. Doodeng is het dus nooit op die manier, de cameraflitssequentie daarbij uitgezonderd. Redelijke film, duurt niet te lang, maar niet effectief genoeg om een echt goed cijfer te krijgen.

avatar van lang pee

lang pee

Heb deze film nu pas op FEAR gezien, maar het was helemaal geen succes. Flauw en totaal niet spannend. De kleine Olsen deed dat niet slecht, maar dat was echt niet genoeg om hier een goede film van te maken.

Mag natuurlijk niet verbazen, vele spreken hier over een geweldig origineel, maar daar begrijp ik niets van. Kreeg ook maar een povere 5,3 op imbd, dus zo geweldig vinden de meeste hem terecht niet...