• 9.378.480 stemmen

Geregisseerd door: Chris Kentis en Laura Lau

Met onder meer: Elizabeth Olsen en Eric Sheffer Stevens

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Silent House

"Experience 88 minutes of real fear, captured In real time"

Sarah (Elizabeth Olsen) is een jonge vrouw die een traumatische jeugd had. Terwijl ze samen met haar vader en haar oom naar het afgelegen zomerhuis van de familie gaat, komen ze er achter dat ze er niet alleen zijn. Ze horen een geluid dat schijnbaar van boven komt. De dan volgende angstaanjagende tachtig minuten worden verteld vanuit Sarah's oogpunt.

avatar van rep_robert

Sjongejonge, ze zijn er ook met deze film weer als de kippen bij om een anderstalige film te remaken.

Casa Muda, La (2010)

Kan me niet voorstellen dat deze film ook maar enigszins in de buurt zal komen van het origineel.

avatar van rep_robert

Hmm, ze lopen wel erg te koop met het feit dat ze denken origineel te zijn. Jammer, wanneer je bedenkt dat alles gejat is. Verschrikkelijk. De setting lijkt me ook minder met het ruime huis en het gelul over Facebook e.d.

avatar van The Hidden

The Hidden

Zojuist het verrassend fantastische origineel La Casa Muda gezien, en dan krijg je dit weer...

avatar van megaman

megaman

Weer zo'n Paranormal Activity-achtige film. Word een beetje flauw.

avatar van D.Toretto

D.Toretto

Tegenvaller! De film komt zeer langzaam op gang en blijft vervolgens hangen in een te langzaam tempo. Het verhaal zelf is ook niet echt goed uitgewerkt en het einde valt dan ook tegen. Positief is wel dat er een bepaalde spanning was in de film en er af en toe goede schrikmomenten in zaten (maar toch te weinig).

Niet erg boeiend deze film en ook geen aanrader.

2,5

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

The Hidden schreef:

Fantastisch origineel? Heb deze Zuid-Amerikaanse productie gezien en vond het alles behalve een licht in de duisternis.

avatar van m1701

m1701

Film had beter gekunt

Eerste 45 min waren zeker spannend en goeie spanning opbouw.

Vond de twist aan het einde wat slordig.... had een wat mooiere

overgang mogen hebben, dan was deze film echt stukke beter.

Olsen was verrassend goed en overtuigend

3* leuk voor een x

Goed!

Het origineel niet gezien, dat helpt uiteraard, maar los daarvan is dit toch een erg sterk, goed uitgewerkt horrortje. Zowat het best dat ik totdusver gezien heb dit jaar denk ik.

Opvallende zaken: geëdit als een one-shot, de camera vooral gericht op het hoofdpersonage ipv op de actie en veel erg donkere scenes. Scherpe timing en ritmiek zorgen ervoor dat dit nergens irritant wordt, Olsen zorgt ervoor dat je via haar personage toch alles meekrijgt.

Lekker creepy en sfeervol, mooi geschoten, fijne soundtrack en goed geacteerd. Misschien binnenkort het origineel maar eens kijken, om na te gaan hoeveel er direct is overgenomen, maar los van het origineel gewoon een sterke horror.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van rep_robert

Kijk eerst eens het origineel inderdaad Dingen als de one-shot en het continu volgen van de hoofdpersonage zijn gewoon direct overgenomen. Ik ben bang voor een directe kopie.

Mij gaat het er vooral om dat de uitvoering gewoon erg goed is. Verder is het een typische horror/genre werkje, en als er nu één genre is waar originaliteit niet bepaald de belangrijkste factor is ...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Goed nieuws. Binnenkort ook maar eens opzetten, en met Olsen (in Martha Marcy voorgoed gevestigd als huge prospect). groot pluspunt. Ik was even bang dat het weer zo'n typische farce remake ging worden maar hoor van verschillende kenners dat het een uitstekende remake is. Ook fijn om hier die bevestiging te lezen.

avatar van rep_robert

Klopt, al vind ik dat er naar 1-op-1 remakes wel extra kritisch mag worden gekeken. Ik vind het vooral erg omdat het tegenwoordig vooral om remakes van recente films gaat. Let me In of Quarantine zijn daar ook voorbeelden van.

En met Let Me In meteen een goed voorbeeld van een remake die het origineel eenvoudig benadert, misschien zelfs overtreft

avatar van rep_robert

Ik begin er niet aan, misschien over een paar jaar wel.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

rep_robert schreef:

Het werkt oo kandersom. Zeer zwaar beoordelingscriteria voor remakes is het gevolg. Ook jammer.

avatar van rep_robert

Tsjah, dat klopt. En terecht i.m.o. Vooral dus wanneer het films betreft die nog geen 2 jaar oud zijn. ZIjn vaak meer dan prima films, maar moeten even een commerciële remake krijgen voor de massa. Voegt vaak niks toe bovenop het bestaande behalve de wil om simpel te cashen met andermans ideeën. Is een risico waar je mee moet leven. La Casa Muda is een bloedstollende film, waarom dan een remake maken? Breng gewoon die film uit..

avatar van Mr Grey

Mr Grey

Spannende film, zeker de geluid en schrik effecten. Maar het einde vond ik tegenvallen

avatar van Angelo2

Angelo2

Nu ook hier al een remake van in zo'n kort tijdsbestek...mmm. Orgineel was zeer vermakkelijk en mooi geschoten. Ook al twijfel ik aan het "one shot" verhaal. Ben benieuwd.

avatar van Theunissen

Uiteindelijk toch een gemiste kans. De film begon gewoon goed en was in het eerste uur ook boeiend, mysterieus, creepy (fraai gefilmd) en zeer zeker ook spannend. Maar in de laatste 30 minuten wordt het allemaal teniet gedaan door een flauw cliché slotstuk wat de film helaas de das om doet. Echt origineel was het einde ook nog niet eens. De cast in deze film is zeer beperkt maar men speelde best aardig. Zeker Elizabeth Olsen die ook nog eens een fraaie verschijning was om naar te kijken (haar fraaie decolleté deed overigens de naam "The Olsen Twins" alle eer aan ). Jammer van de laatste 30 minuten want anders had ik dit gewoon een prima film gevonden.

avatar van filmfreak25

filmfreak25

niks aan... erg saaie film

avatar van Theunissen

Kort maar krachtig

avatar van Raffael77

Raffael77

Geslaagde film! De gehele film wel lekker een spannend sfeertje.

avatar van avseq01

avseq01

Deze film was voor mij wel aardig om te zien, maar toch wel tegenvallend.

Ik had alle reacties hier gelezen en ik verwachte dus echt veel spanning.

Helaas kwam dat voor mij niet uit...

Het begin van de film is wel spannend, maar hoe langer het duurt hoe langdradiger het ook wordt.

Eigenlijk een hele film van hetzelfde...

Het positieve van deze film waren de camerashots, het lijkt uit 1 shot te zijn gefilmd (is natuurlijk niet echt zo) en dat ziet er wel cool uit. En de hoofdrolspeelster acteerde in mijn ogen erg goed.

avatar van razija

razija

• 1994 stemmen

...zeker spannend en goeie spanning opbouw.

avatar van vcrrr

vcrrr

Pfff... Ik zeg "Haute Tension"

avatar van trueblood

trueblood

afgezet weer een te donker huis met geluiden waar je niets ziet

avatar van Edie

Edie

Eerste drie kwartier waren zeer goed te doen, stukken beter dan Paranormal Activity vind ikzelf. Helaas, daarna word het alsmaar minder en minder.. Jammer, had er liever een 'klassiek' spookhuis verhaal van gemaakt.

Voor de eerste helft van de film toch een krappe 3*. Met goed geluid erbij zeker genietbaar.

avatar van henkula

henkula

Samen met een hysterisch Olsen met de camera door donkere ruimtes waar toch niets blijkt te zijn is niet mijn favoriete soort film.

avatar van Barry83

Barry83

Ontzettend saaie, langdurige film. Begin begon nog wel spannend, maar daarna werd het een chaotisch en wazig verhaal met een ontzettend zwak einde. Elizabeth Olsen had voortdurend 2 hoogtepunten bij zich (voor de doordenkers onder ons) die het kijken toch nog af en toe interessant maakten