Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Sam Worthington, Chloë Grace Moretz en Jeffrey Dean Morgan
Releasedatum: 1 december 2011
Plot Texas Killing Fields
"No one is safe."
Een lokale rechercheur die werkt voor Moordzaken probeert een dertig jaar lange reeks aan onopgeloste moorden te beëindigen in een angstaanjagend hedendaagse Gomorra: het vergiftigde achterland van de olieraffinaderijen in Texas dat bekend staat als de Killing Fields. Met zijn New Yorkse partner Jake (Sam Worthington) begint hij een web van samenzweringen te ontrafelen en komen ze steeds dichter bij de moordenaar en de waarheid. Uiteindelijk zet hij alles op het spel en laat hij zich door niemand tegen tegenhouden om te voorkomen dat er een volgend onschuldig slachtoffer valt.
Mike Souder
Rhino
Shauna Kittredge
White Kid
jarno1975 (moderator series)
Ami Canaan Mann is de dochter van Michael Mann die tevens de producer is van deze film.
Plot klinkt wel interessant.
TragieStar.*
Het plot klinkt idd erg interessant, ben vooral benieuwd naar Chloe, waar we in de toekomst nog veel van gaan zien denk ik
Het verhaal klinkt erg aangrijpend en hopelijk pakt die film me op die manier. Ben van nature al erg emotioneel aangelegd, zelfs bij comedy film zou ik nog kunnen huilen haha
Niet denken dat ik nu 24 uur per dag aan het huilen ben hoor.
ghostman
Deze film van Mann gaat eindelijk in première op het filmfestival van Venetië !
gauke
Ik heb gelezen dat "Texas Killing Fields" echt bestaat: sinds de jaren zestig zijn er meer dan zestig lijken van vrouwen en meisjes gevonden. Deze wetenschap maakt dit sombere (fictieve) mysteriedrama (dat een beetje aan Zodiac doet denken) nog donkerder en pessimistischer. Helaas wordt de spanning te voorzichtig opgebouwd en zijn de personages clichématig. De film moet het vooral hebben van sfeer, somberte en een stemmige soundtrack, maar dat is om te kunnen onderhouden, te mager.
Veelbelovende maar uiteindelijk niet helemaal geslaagde film van de dochter van regisseur Michael Mann, hier zelf aanwezig als producent. Ik zag trouwens nog wat meer leden van de familie Mann op de aftiteling langskomen. Dochterlief heeft zeker talent, maar het komt er bij deze film nog niet helemaal uit. Het eerste uur is prima, met een knap getroffen broeierige sfeer, maar in het laatste half uur gaat het een beetje fout. Bepaalde thrillerelementen worden erg standaard gebruikt en tegen het einde wordt een flink blik met cliché's opengetrokken. Maar goed, Worthington en Morgan zijn prima in de hoofdrollen, visueel zit alles netjes in elkaar en zoals gezegd is er veel sfeer en hier en daar ook best wat spanning.
Mood Indigo
kan ik me helemaal in vinden, toch een half puntje meer
voor de ontknoping van de film en voor chloe moretz

Elineloves
Jeffrey Dean Morgan is een heerlijke vent en voor mij ook wel de reden om deze film te zien. Chloe Moretz vind ik ook zeker overtuigen in de rollen die ik haar heb zien spelen en voor haar leeftijd is het echt een talentje. Juist met Sam Worthington vond ik nooit echt boeiend, maar ik was wel nieuwsgierig naar hoe hij het er in deze film vanaf zou brengen.
Maar enfin, de film zelf. Vrij traag, kabbelt rustig voort en er gebeurde eigenlijk vrij weinig. De soundtrack was inderdaad een plus en enkele scènes waren ook wel sfeervol. Toch bleef het niet continu boeiend. Veel pieken en dalen, en dat bleef zich maar herhalen. Chloe was oké, maar wist me niet helemaal te intrigeren. Sam Worthington en Jeffery Dean Morgan weten de film wel prima te dragen en zijn ook, wat ik in een film als deze wel belangrijk vind, geloofwaardig.
Visueel gebied is het ook prima in orde, mooie grauwe beelden, de somberheid, de crimescènes.. zag er allemaal netjes verzorgd uit. Toch weet het nergens 100% te vermaken of te boeien. Jammer. Zat aardig wat potentie in maar kan er de vinger niet op leggen waar de schoen dan precies wringt.
code9
Ami Mann heeft duidelijk hetzelfde oog voor detail en sfeertekening als haar vader, en dat is het dan ook dat dit door de bank genomen wat magertjes uitgewerkt standaard serial-killer verhaal net boven de middelmaat uit tilt. Met iets meer vaart in het verhaal had er nog wel een hogere waardering ingezeten. Verder maakt de film me wel nieuwsgierig naar wat dochterlief nog verder gaat laten zien.
dutchtuga
Tegenvallertje. Na Jennifer Lynch, de dochter van David, is het nu de beurt aan Ami Mann, de dochter van een van de beste cineasten die Hollywood te bieden heeft; Michael Mann. Interessant is dat beide dochters het stijltje van hun ouwe heer overnemen, wat in dit geval niet helemaal goed uit de verf komt. Het verhaaltje is flinterdun, maar dat deert de betere cineasten niet. Ami heeft echter duidelijk nog veel moeite om het verhaal ongestoord onderhevig te laten zijn aan de sfeer. Texas Killing Fields begint op een gegeven moment te sleuren en het wordt nergens helemaal gecompenseerd door oog voor cinema, waardoor de film uiteindelijk zoutloos aanvoelt. Complimenten verder voor de erg sterke rol van Morgan en de op momenten bijzonder prettige soundtrack. Erg fijn ook om die Chloe Morets weer te zien. Ze springt hier qua acteerwerk nergens boven de middelmaat uit, maar ze heeft een 'screen-presence', waar de meeste jonge actrices niet aan kunnen tippen.
Jagged Edge
Was toch wel leuk om ff meegepakt te hebben ik vind m wel goed zeker het kijken waard
IcU
Gezien in de sneak. Chloe Moretz speelde opvallend goed. Erg fijne (jonge) actrice. De film trekt en schrijnt door traagheid, en bouwt op tot een enorme anticlimax. Visueel rauw, wat goed uitpakt. Maar het verhaal is gewoon te traag en iets wat standaard, en heeft op geen enkel vlak iets toe te voegen. Wat overblijft is het prima spel van de gehele cast en een aantal sterke scènes, die na afloop in de schaduw blijven van het zwakke geheel.
Number23
Hele rare sfeer hing er in deze film. Kan er niet echt een vinger op leggen, maar ergens in de film wringt een combinatie. Of het nu het verhaal contra de setting is, personages vs verhaal, acteerwerk vs uitwerking, iets zit er niet goed. De acteurs zijn aanwezig voor een op papier interessante film, maar geen van de jongens en meisjes trekt je het verhaal in. Spanning ontbreekt ook. Ontstijgt het niveau van een gemiddelde misdaadserie niet.
Rommeltje. Set up is te vaag, waardoor net nooit spannend of boeiend wordt. Ook de sfeer is te sporadisch aanwezig om het van en onvoldoende te redden.
Zag deze in de sneak. Dat doe ik dus ook nooit meer. Wat een vervelend onrustg publiek is dat.
Filmkriebel
Is nog helemaal zo slecht niet. Het draait niet teveel rond de pot en het verhaal blijft gefocust op de enquête naar een serial killer die een indrukwekkend spoor van lijken nalaat. Er wordt nooit teveel afgedwaald naar nevenplots of overbodig drama. Ik had het gevoel dat deze film er wel voor ging. Zoals al gezegd, is de sfeer broeierig en somber. Ook het acteerwerk beantwoordde aan de verwachtingen... Ja, zelfs boven mijn verwachtingen. Ik had me aan een goedkope film verwacht maar was toch aangenaam verrast. Ik zou hem zelfs nog 's een herziening gunnen. Ook een film waar ik Chloe "Hitgirl" Moretz niet zou verwacht hebben. 3*
Redelijke thriller met een prima Sam Worthington .
Semsoethot
Rommelige, vage film. De afloop is voorspelbaar evenals de schurken maar een echte lijn is in de film niet te ontdekken. Veel donkere beelden, platte karakters en zielloos spel. Alleen Jeffrey Dean Morgan onttrek zich enigszins aan de matigheid.
m1701
Film was wel aardig maar miste toch een hele hoop spanning.
De moorden waren niet spannend, de ontvoering was niet spannend
en het einde was ook niet spannend.
Verhaal wel op zich okay maar er was te weinig mee gedaan.
Acteerwerk was wel erg goed en dan vooral Moretz
KillahHillah
Amen, niks meer aan toe te voegen, behalve dat ik hem 1* geef
madmax1
Ongeniet baar niemendalletje
Ernstig kijkende acteurs in een verhaal van niks. Belabberde film.
joey1973
Enigszins trage, rommelige film, niet eens zo slecht, maar er had meer ingezeten.
de film leek niet af, teveel losse eindjes ...
cor1946
Jammer van het verhaal. Als je de beschrijving leest lijkt het heel wat maar had val vies tegen.
snarfje5508
Prima film voor een regenachtige avond. Blijft toch boeien doordat er met enige regelmaat wat actie inzit. Als kijker weet je al lang wie het heeft gedaan maar dat mag de pret niet drukken. Zoals altijd wel weer wat moralistisch.
KingJ
Rammelend rommelig verhaal met redelijk acteren, toch vond ik hem wel aardig vanwege de hele sfeer in de film: geen topper wel aardig.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Hesher
Drama, 2010