Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Sam Worthington, Chloë Grace Moretz en Jeffrey Dean Morgan
Releasedatum: 1 december 2011
Plot Texas Killing Fields
"No one is safe."
Een lokale rechercheur die werkt voor Moordzaken probeert een dertig jaar lange reeks aan onopgeloste moorden te beëindigen in een angstaanjagend hedendaagse Gomorra: het vergiftigde achterland van de olieraffinaderijen in Texas dat bekend staat als de Killing Fields. Met zijn New Yorkse partner Jake (Sam Worthington) begint hij een web van samenzweringen te ontrafelen en komen ze steeds dichter bij de moordenaar en de waarheid. Uiteindelijk zet hij alles op het spel en laat hij zich door niemand tegen tegenhouden om te voorkomen dat er een volgend onschuldig slachtoffer valt.
Mike Souder
Rhino
Shauna Kittredge
White Kid
Rommelige regie.
Dat de naam Mann de interesse wekt moge duidelijk zijn. Maar waar de dochters van bijvoorbeeld Lynch en Coppola een aardig werkje kunnen afleveren, is dit debuut van de regisseuse misschien wel teveel geschoeid op de leest van papa. Dat er van zijn crew en kennis gebruik wordt gemaakt kan geen kwaad, al past de algehele visuele jas niet altijd even goed bij deze sterk beginnende thriller. De film gaat helaas ten onder aan een gebrek aan sfeer en rommelige regie.
Redelijk.
MartMovie
Enige pluspunt is wat mij betreft het camerawerk. Mooie beelden van een desolaat Texas. Verhaal en acteerwerk zeer matig. Enig welke aflevering van Criminal minds is spannender.
Naomi Watts
Interessant. De dochter van één van deg rootste cineasten ooit in samenwerking met mijn favoriete actrice van dit moment. Jammer dat Mann de controle over haar regie totaal kwijtraakt en dat Chastain een ondankbare fuckrolletje krijgt.
Film begint erg veelbelovend, met een heerlijke zuiderlijke broeierige setting, dat altijd erg goed werkt met een murder investigation detective. Erg mooi geschoten op het begin, wat heel erg veel denken aan het dynamische camerawerk dat we van haar vader kennen maar als er eenmaal iets verteld moet worden blijkt ze een nog niet al te beste auteur en ook audiovisueel lijkt ze niet meer weten wat te doen.
Een niet al te interessant plot en conventionele visuele stijl blijft over en als je er dan nog niet in slaagt een verhaal duidelijk te vertellen blijft er weinig over. Moretz is aardig, Morgan goed en helaas valt er van Chastain ook weinig te zeggen. Al viel er voor haar oo kweinig eer te behalen. Een bijzonder slordige detective die vooral tegen het einde aan steeds meer zijn aantrekking verliest.
Leuke poging maar een zeer povere uitwerking. Al blijf ik wel geloven, want op momenten zie je toch dat ze net als Jennifer Lynch (die wel gelijk indruk maakte) veel raakvlakken heeft met haar oude heer.
Le Professionnel
Zeer middelmatige film de film wordt nergens echt spannend en het verhaal kabbelt maar een beetje voort zonder enige richting.
mnrk
Dit was nog niet eens zo'n slechte film van Ami Canaan Mann...
Het verhaal is zeker interresant te noemen, maar helaas is de uitwerking hiervan wat minder...maar toch blijft de film boeiend door dat er toch een prima sfeer rond deze film hangt en de gehele setting ook daar voor zorgt.
Ook het acteerwerk van het duo Sam Worthington en Jeffrey Dean Morgan was goed maar het was Chloe Moretz die zeker meer dan goed was.
mixmaster
ik had meer verwacht van deze film , maar helaas viel het allemaal vies tegen.
alles is rommelig en vaag en zo af en toe zit er wat actie of spanning in maar over het algemeen is deze film veel te traag en slap.
DragQueen
De regie laat bij vlagen steekjes vallen. Toch is het een aangename Thriller om te kijken. Het verhaal is onderhoudend, en acteerwerk is overtuigend. Ook het camerawerk is goed. De texaanse streek wordt sfeervol in beeld gebracht. 3,5 Ster.
Het is inderdaad geen hoogvlieger maar slecht is het zeker ook niet. Het verhaal is opzicht best aardig en weet ook wel te boeien en de Texaanse broeierige sfeer is lekker aanwezig. Helaas is de film wel niet echt spannend en zitten er ook geregeld wat saaie momenten in. De cast deed het best aardig in deze film en vooral Sam Worthington vond ik best goed spelen. Jessica Chastain die ik laatst in de film "Take Shelter" zag deed het ook in deze film best aardig en ze zag er ook best fraai uit. Leuk om eens gezien te hebben maar ik ben bang dat ik deze film wel na een jaartje alweer helemaal vergeten ben.
Mouse2205
Ik heb 'm gisteren gezien, na de gemixte reacties was ik toch wel nieuwsgierig. Ik sluit me bij de 2 sterren aan. Het loopt niet lekker door, dat typische Texaanse sfeertje is niet leuk meer! Maar wat hadden ze hier een geweldige film kunnen neerzetten als ze wat meer op de zaken in zouden zijn gegaan. Het eind was heel vaag, wat is gebeurd met.... degene die 'm gezien hebben weten wie ik bedoel. Enfin, geen aanrader
De openingsmuziek was natuurlijk wel een dijenkletser van jewelste
david07
had hier meer van verwacht met die acteurs en het is een waargebeurd verhaal wat meestal goed is
probleem bij deze film is dat je nooit echt weet wat er gebeurd en er precies verwarring word gecreerd puur om artistiek over te komen , aan het einde zit je met het gevoel 'WTF' was dat
StevenMighty
Wat kan ik eens schrijven over Texas Killing Fields...
Het gebeurt heel zelden, maar bij deze film kon ik amper mijn aandacht houden.
Een saaie, zelfs vervelende film die op geen enkel moment boeide.
Ik ben er in getrapt vanwege de naam Mann, zoals met mij vele andere waarschijnlijk.
Ik zal hem niemand aanraden, ik vond het tijdverspilling.
Er zijn televisie series over crime scene toestanden waarvan de afleveringen stukken beter zijn dan deze hele film.
0,5 sterren
Stijn B.
Sfeervolle thriller maar heel routineus opgebouwd. Af en toe kwam de montage en regie nogal rommelig over.
Maar de sfeerschepping tilt de film zeker boven de middelmaat. Dus: degelijke thriller waar een regisseur als bv. Fincher veel meer zou uitgehaald hebben (bv. de desolate en sociaal verwaarloosde sfeer die hier slechts bij momenten naar boven komt drijven)
Tarkus
Hoewel hier en daar de montage een beetje fout loopt en daardoor de film wat onduidelijk overkomt is dit zeker geen slechte film.
Het verhaal, gebaseerd op feiten, is boeiend genoeg om je aan het scherm te kluisteren en de rollen zijn prima vertolkt.
Kortom: een goede thriller, die bovendien een zeer mooie soundtrack heeft.
DjFrankie
Geen slechte film, maar wel regelmatig onduidelijk, je raakt het spoor regelmatig bijster, en sommige personages hadden beter weggelaten kunnen worden.
Ook pluspunt Look Down From The Bridge - Mazzy Star zit in de film pracht nummer
Rodger
het had beter gekund, vond het begin best aardig,, maar zwakte op het laatst wel af..
2**
-P-
Ik vond hem niet eens zo slecht.
Wel wat rommelig inmekaar gezet omdat ze met 2 zaken tegelijk bezig zijn.
Geen idee wat er met die blonde gozer is gebeurt bijvoorbeeld.
schram101
Ontzettend saaie prent die ondanks een aardige setting, de Killing Fields in Texas en de aanwezigheid van Worthington, totaal nergens heen lijkt te gaan en dat uiteindelijk ook niet doet. Het verhaal is nogal wazig, de sfeer nergens dreigend (of iets wat daar op lijkt) en ook het acteerwerk was maar matig. Jeffrey Dean Morgan die me alweer tegenvalt in een recente film van hem.
Afrader.
Elizannthe
Vaag, traag...Viel mij erg tegen.
Het duurde erg lang voordat ik iets van het verhaal begreep.
Het had toch alle ingredienten voor een goede actieve film. helaas
nightbreed
Mooie, neerslachtige en sfeervolle film (prachtige regie) met sterk acteerwerk.
Aardige film waarin twee agenten een aantal moordzaken op de velden van Texas proberen op te lossen. De film zit eigenlijk te vol met verhaallijnen en personages waardoor alles maar voor de helft is afgemaakt. Hierdoor zou het geheel gebaat zijn bij een flink stuk extra speeltijd. Jammer, want de film weet wel te boeien en is vooral ook sfeervol neergezet.
Decec
Een goede misdaad/thriller film...
Spannend verhaal...
Gebaseerd is op een waargebeurde feiten...
Prima acteerwerk...
Wel leuk bekende acteurs Sam Worthington (Avatar) en Jeffrey Dean Morgan....
Uitstekend achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit...
oemoemenoe
Degelijke realiteitsthriller , beetje rommelig net als in het echte leven......
El ralpho
Het kaf van het koren scheiden
Standaard detective met een behoorlijk verrassende uitkomst die niet meer aankwam bij mij. Het verhaal wat hier naar toe leidde was een zooitje en leek nergens naartoe te gaan. Ook een spanningsboog was bij deze film volledig afwezig waardoor mijn ogen al snel begonnen te hangen. Aan de acteer gewichten zal het niet gelegen hebben met Sam Worthington en jeugd talentje Chloe Moretz die hier een goede rol probeerden neer te zetten. Ook de wat minder bekende Jeffrey Dean Morgan die een aardige duit in het zakje deed kon hier geen verandering in brengen.De film kon dan verder nog wel een aantal mooie plaatjes opleveren, maar meer positieve aspecten kon ik verder echter niet uit de film halen.
Schammele 2,5*
frolunda
Een aantal sterke scenes en mooie shots maken nog geen goede film.Tel daarbij op het warrige verhaal en de matige regie en er blijft niet veel over van iets wat in aanzet best een aardige film had kunnen zijn.
Menno
Mooie, neerslachtige en sfeervolle film (prachtige regie) met sterk acteerwerk.
eens
Menno
soms is het net alsof ze in de verenigde staten onhandig zijn met het genre 'sociaal-drama'. dat is een misvatting. dat zal te maken hebben met het beperkte aanbod in nederland.
Winter's Bone is een goed voorbeeld dat laat zien dat ook/zelfs amerikanen het wel kunnen (sociaal-drama). ik zou willen zeggen: goed dat film1 nu een specifiek sundance-kanaal heeft (al zit daar ook best veel rotzooi tussen..).
En ook deze fliq is aangrijpend, sfeervol en op een aantal momenten zelfs poetisch. respect.
ChelseaH
OM eerlijkt e zijn snapte ik niet veel van de film. Hij ging van de hak op de tak en soms was het avond dan opeens weer dag en dan weer avond. Ook bereep ik niet waarom jake de moorden niet wilde oplossen en die ander wel. En ik snap het einde niet... was die vriedn van haar moeder nou de moordenaar van al die mesen, ook van dat meisej in de stad? Please, kan iemadan dat uitleggen?
Maar de emoties van de rechercheurs waren erg mooi geacteerd, vooral Sam worthington was erg goed. Jeffrey Dean Morgan vind ik nomaal goed spelen, maar volgde hem hier niet helmaal en het leek alsof hij het niet echt geloofde wat hji zei. Chloe Moretz was goed, niet super. En de creepy vriend van moeder was erg overtuigend eng!
rolandow
De link tussen de moorden die in het begin gebeuren, en het eind van het verhaal, ontgaat mij ook volledig. En eigenlijk ook wat die gasten in de groene Pontiac er nou mee te maken hadden. Erg onsamenhangend, waardoor het wat mij betreft een onbevredigend einde was. Jammer, want verder vond ik het qua sfeer en spanning niet eens zo heel slecht. Had weinig moeite om mijn aandacht bij de film te houden.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime