• 9.375.149 stemmen

Texas Killing Fields (2011)

Misdaad / Thriller | 105 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Dark Fields

Geregisseerd door: Ami Canaan Mann

Met onder meer: Sam Worthington, Chloë Grace Moretz en Jeffrey Dean Morgan

Releasedatum: 1 december 2011

Plot Texas Killing Fields

"No one is safe."

Een lokale rechercheur die werkt voor Moordzaken probeert een dertig jaar lange reeks aan onopgeloste moorden te beëindigen in een angstaanjagend hedendaagse Gomorra: het vergiftigde achterland van de olieraffinaderijen in Texas dat bekend staat als de Killing Fields. Met zijn New Yorkse partner Jake (Sam Worthington) begint hij een web van samenzweringen te ontrafelen en komen ze steeds dichter bij de moordenaar en de waarheid. Uiteindelijk zet hij alles op het spel en laat hij zich door niemand tegen tegenhouden om te voorkomen dat er een volgend onschuldig slachtoffer valt.

avatar van james_cameron

Veelbelovende maar uiteindelijk niet helemaal geslaagde film van de dochter van regisseur Michael Mann, hier zelf aanwezig als producent. Ik zag trouwens nog wat meer leden van de familie Mann op de aftiteling langskomen. Dochterlief heeft zeker talent, maar het komt er bij deze film nog niet helemaal uit. Het eerste uur is prima, met een knap getroffen broeierige sfeer, maar in het laatste half uur gaat het een beetje fout. Bepaalde thrillerelementen worden erg standaard gebruikt en tegen het einde wordt een flink blik met cliché's opengetrokken. Maar goed, Worthington en Morgan zijn prima in de hoofdrollen, visueel zit alles netjes in elkaar en zoals gezegd is er veel sfeer en hier en daar ook best wat spanning.

avatar van Elineloves

Elineloves

Jeffrey Dean Morgan is een heerlijke vent en voor mij ook wel de reden om deze film te zien. Chloe Moretz vind ik ook zeker overtuigen in de rollen die ik haar heb zien spelen en voor haar leeftijd is het echt een talentje. Juist met Sam Worthington vond ik nooit echt boeiend, maar ik was wel nieuwsgierig naar hoe hij het er in deze film vanaf zou brengen.

Maar enfin, de film zelf. Vrij traag, kabbelt rustig voort en er gebeurde eigenlijk vrij weinig. De soundtrack was inderdaad een plus en enkele scènes waren ook wel sfeervol. Toch bleef het niet continu boeiend. Veel pieken en dalen, en dat bleef zich maar herhalen. Chloe was oké, maar wist me niet helemaal te intrigeren. Sam Worthington en Jeffery Dean Morgan weten de film wel prima te dragen en zijn ook, wat ik in een film als deze wel belangrijk vind, geloofwaardig.

Visueel gebied is het ook prima in orde, mooie grauwe beelden, de somberheid, de crimescènes.. zag er allemaal netjes verzorgd uit. Toch weet het nergens 100% te vermaken of te boeien. Jammer. Zat aardig wat potentie in maar kan er de vinger niet op leggen waar de schoen dan precies wringt.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Tegenvallertje. Na Jennifer Lynch, de dochter van David, is het nu de beurt aan Ami Mann, de dochter van een van de beste cineasten die Hollywood te bieden heeft; Michael Mann. Interessant is dat beide dochters het stijltje van hun ouwe heer overnemen, wat in dit geval niet helemaal goed uit de verf komt. Het verhaaltje is flinterdun, maar dat deert de betere cineasten niet. Ami heeft echter duidelijk nog veel moeite om het verhaal ongestoord onderhevig te laten zijn aan de sfeer. Texas Killing Fields begint op een gegeven moment te sleuren en het wordt nergens helemaal gecompenseerd door oog voor cinema, waardoor de film uiteindelijk zoutloos aanvoelt. Complimenten verder voor de erg sterke rol van Morgan en de op momenten bijzonder prettige soundtrack. Erg fijn ook om die Chloe Morets weer te zien. Ze springt hier qua acteerwerk nergens boven de middelmaat uit, maar ze heeft een 'screen-presence', waar de meeste jonge actrices niet aan kunnen tippen.

avatar van IcU

IcU

Gezien in de sneak. Chloe Moretz speelde opvallend goed. Erg fijne (jonge) actrice. De film trekt en schrijnt door traagheid, en bouwt op tot een enorme anticlimax. Visueel rauw, wat goed uitpakt. Maar het verhaal is gewoon te traag en iets wat standaard, en heeft op geen enkel vlak iets toe te voegen. Wat overblijft is het prima spel van de gehele cast en een aantal sterke scènes, die na afloop in de schaduw blijven van het zwakke geheel.

avatar van Number23

Number23

Hele rare sfeer hing er in deze film. Kan er niet echt een vinger op leggen, maar ergens in de film wringt een combinatie. Of het nu het verhaal contra de setting is, personages vs verhaal, acteerwerk vs uitwerking, iets zit er niet goed. De acteurs zijn aanwezig voor een op papier interessante film, maar geen van de jongens en meisjes trekt je het verhaal in. Spanning ontbreekt ook. Ontstijgt het niveau van een gemiddelde misdaadserie niet.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Is nog helemaal zo slecht niet. Het draait niet teveel rond de pot en het verhaal blijft gefocust op de enquête naar een serial killer die een indrukwekkend spoor van lijken nalaat. Er wordt nooit teveel afgedwaald naar nevenplots of overbodig drama. Ik had het gevoel dat deze film er wel voor ging. Zoals al gezegd, is de sfeer broeierig en somber. Ook het acteerwerk beantwoordde aan de verwachtingen... Ja, zelfs boven mijn verwachtingen. Ik had me aan een goedkope film verwacht maar was toch aangenaam verrast. Ik zou hem zelfs nog 's een herziening gunnen. Ook een film waar ik Chloe "Hitgirl" Moretz niet zou verwacht hebben. 3*

avatar van Zinema

Rommelige regie.

Dat de naam Mann de interesse wekt moge duidelijk zijn. Maar waar de dochters van bijvoorbeeld Lynch en Coppola een aardig werkje kunnen afleveren, is dit debuut van de regisseuse misschien wel teveel geschoeid op de leest van papa. Dat er van zijn crew en kennis gebruik wordt gemaakt kan geen kwaad, al past de algehele visuele jas niet altijd even goed bij deze sterk beginnende thriller. De film gaat helaas ten onder aan een gebrek aan sfeer en rommelige regie.

Redelijk.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Interessant. De dochter van één van deg rootste cineasten ooit in samenwerking met mijn favoriete actrice van dit moment. Jammer dat Mann de controle over haar regie totaal kwijtraakt en dat Chastain een ondankbare fuckrolletje krijgt.

Film begint erg veelbelovend, met een heerlijke zuiderlijke broeierige setting, dat altijd erg goed werkt met een murder investigation detective. Erg mooi geschoten op het begin, wat heel erg veel denken aan het dynamische camerawerk dat we van haar vader kennen maar als er eenmaal iets verteld moet worden blijkt ze een nog niet al te beste auteur en ook audiovisueel lijkt ze niet meer weten wat te doen.

Een niet al te interessant plot en conventionele visuele stijl blijft over en als je er dan nog niet in slaagt een verhaal duidelijk te vertellen blijft er weinig over. Moretz is aardig, Morgan goed en helaas valt er van Chastain ook weinig te zeggen. Al viel er voor haar oo kweinig eer te behalen. Een bijzonder slordige detective die vooral tegen het einde aan steeds meer zijn aantrekking verliest.

Leuke poging maar een zeer povere uitwerking. Al blijf ik wel geloven, want op momenten zie je toch dat ze net als Jennifer Lynch (die wel gelijk indruk maakte) veel raakvlakken heeft met haar oude heer.

avatar van Theunissen

Het is inderdaad geen hoogvlieger maar slecht is het zeker ook niet. Het verhaal is opzicht best aardig en weet ook wel te boeien en de Texaanse broeierige sfeer is lekker aanwezig. Helaas is de film wel niet echt spannend en zitten er ook geregeld wat saaie momenten in. De cast deed het best aardig in deze film en vooral Sam Worthington vond ik best goed spelen. Jessica Chastain die ik laatst in de film "Take Shelter" zag deed het ook in deze film best aardig en ze zag er ook best fraai uit. Leuk om eens gezien te hebben maar ik ben bang dat ik deze film wel na een jaartje alweer helemaal vergeten ben.

avatar van Mouse2205

Mouse2205

Ik heb 'm gisteren gezien, na de gemixte reacties was ik toch wel nieuwsgierig. Ik sluit me bij de 2 sterren aan. Het loopt niet lekker door, dat typische Texaanse sfeertje is niet leuk meer! Maar wat hadden ze hier een geweldige film kunnen neerzetten als ze wat meer op de zaken in zouden zijn gegaan. Het eind was heel vaag, wat is gebeurd met.... degene die 'm gezien hebben weten wie ik bedoel. Enfin, geen aanrader

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Wat kan ik eens schrijven over Texas Killing Fields...

Het gebeurt heel zelden, maar bij deze film kon ik amper mijn aandacht houden.

Een saaie, zelfs vervelende film die op geen enkel moment boeide.

Ik ben er in getrapt vanwege de naam Mann, zoals met mij vele andere waarschijnlijk.

Ik zal hem niemand aanraden, ik vond het tijdverspilling.

Er zijn televisie series over crime scene toestanden waarvan de afleveringen stukken beter zijn dan deze hele film.

0,5 sterren

avatar van schram101

schram101

Ontzettend saaie prent die ondanks een aardige setting, de Killing Fields in Texas en de aanwezigheid van Worthington, totaal nergens heen lijkt te gaan en dat uiteindelijk ook niet doet. Het verhaal is nogal wazig, de sfeer nergens dreigend (of iets wat daar op lijkt) en ook het acteerwerk was maar matig. Jeffrey Dean Morgan die me alweer tegenvalt in een recente film van hem.

Afrader.

avatar van scorsese

Aardige film waarin twee agenten een aantal moordzaken op de velden van Texas proberen op te lossen. De film zit eigenlijk te vol met verhaallijnen en personages waardoor alles maar voor de helft is afgemaakt. Hierdoor zou het geheel gebaat zijn bij een flink stuk extra speeltijd. Jammer, want de film weet wel te boeien en is vooral ook sfeervol neergezet.

avatar van Decec

Decec

Een goede misdaad/thriller film...

Spannend verhaal...

Gebaseerd is op een waargebeurde feiten...

Prima acteerwerk...

Wel leuk bekende acteurs Sam Worthington (Avatar) en Jeffrey Dean Morgan....

Uitstekend achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit...

avatar van El ralpho

El ralpho

Het kaf van het koren scheiden

Standaard detective met een behoorlijk verrassende uitkomst die niet meer aankwam bij mij. Het verhaal wat hier naar toe leidde was een zooitje en leek nergens naartoe te gaan. Ook een spanningsboog was bij deze film volledig afwezig waardoor mijn ogen al snel begonnen te hangen. Aan de acteer gewichten zal het niet gelegen hebben met Sam Worthington en jeugd talentje Chloe Moretz die hier een goede rol probeerden neer te zetten. Ook de wat minder bekende Jeffrey Dean Morgan die een aardige duit in het zakje deed kon hier geen verandering in brengen.De film kon dan verder nog wel een aantal mooie plaatjes opleveren, maar meer positieve aspecten kon ik verder echter niet uit de film halen.

Schammele 2,5*

avatar van frolunda

frolunda

Een aantal sterke scenes en mooie shots maken nog geen goede film.Tel daarbij op het warrige verhaal en de matige regie en er blijft niet veel over van iets wat in aanzet best een aardige film had kunnen zijn.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Verbazingwekkend dat deze zo ongewaardeerd word. Ik vond dit wel een hele stevige thriller, met een heel wicked moordverhaal. Om te beginnen vond ik de cast al een goed begin. Sam Worthington uit Avatar doet hierin weer goed zijn rol als inspecteur Mike Sounder die gaat samenwerken met Detective Brian Heigh (ook een prima rolletje van bijrolacteur Jeffrey Dean Morgan). Verder was Chloe Moretz, waar ik al een hele tijd verliefd op ben, ook prima aanwezig. Als het geen Hit Girl is, blijft het evengoed nog wel een behoorlijk stoer meisje die geen blad voor der mond heeft, en dat zie je ook al in deze film.

Nouja, het hele moordverhaal is ook buitengewoon, we krijgen nu te maken met een soort vermissingsverhaal en dat de lijken worden teruggevonden in "The Texas Killing Fields" die juridisch gezien onafhankelijk is en waar dus geen moordzaken plaats mogen/kunnen vinden. Dus de hele missie word nog eens behoorlijk moeilijk en moet er via een omweg en potentiele links gewerkt worden. Wat Brian en Jake steeds weer op het verkeerde spoor brengt. Zo komen ze bij Anne Sliger (Moretz) die meer rondzwerft om de thuissituatie die vaak word vergezeld met ruige jongens, te ontvluchten, die kerel met die Cadillac, enz enz. The Killing Fields weet je als kijker ook geregeld te verwarren, maar de uitkomst word nog best wel tof uitgewerkt.

En dat maakt Texas Killing Fields voor mij tot een prima thriller, met een paar fraaie actiemomentjes. De broeierige rurale settings van Texas zorgen ook voor de prima typische sfeer die bij dit soort films nodig zijn en de uitbreiding van het hele verhaal en de links moet je ook net even kunnen volgen maar uiteindelijk blijft het wel interessant. Ook geinig om te zien dat dit is geregisseerd door de zoon van Michael Mann. Wat mij betreft een prima debuutfilm en van mij mag ze wel beginnen aan een nieuw project (maarja, bij welke regisseur zeg ik dat nou niet? )

avatar van K. V.

K. V.

Geen misse film, maar hij mistte toch iets. Niet dat hij super slecht is, zo goed om eens mee te pikken als hij eens op tv komt.

De cast deed het prima en zaten goed in hun rol.

Tja, misschien hadden ze er nog iets meer kunnen mee doen, maar zo goed voor een keertje.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Sfeervolle misdaad-thriller met eigenlijk als enige misser dat we het idee hebben dat er veel meer uitgelegd, opgebouwd en aan karakter-ontwikkeling gedaan had mogen worden. Ofwel 10 afleveringen van een uur minimaal. Ja, het voordeel van series boven films begint met name in het misdaad-genre een beetje zijn tol te eisen. Verder hebben we er best van genoten.

avatar van jippie2010

jippie2010

Niet meteen een hoogvlieger, maar toch zeker bij vlagen een sfeervol filmpje.

De tijd nemen zonder traag te worden, prima uitdieping van het drama. *3.0

avatar van ekn1967

ekn1967

Matige film, eigenlijk heel inspiratieloos.

Half uur gekeken, en uiteindelijk gestopt.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Saai onsamenhangend plot nekt deze film volledig. Had best nog wat kunnen worden aangezien er enkele sfeervolle shots in zitten en het acteerwerk best redelijk was. Laat je niet misleiden door de beschrijving hierboven, want dat is echt teveel gezegd.

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Een aardige inspiratieloos geheel. Het verhaal heeft in ieder geval potentie maar het wordt teniet gedaan door rare regie keuzes. Het ligt voornamelijk aan een groot aantal momenten in de film die geen impact maken. De moordenaar maakt geen enkele indruk. Ik vraag me zelfs af of het wel de seriemoordenaar is waarover gesproken wordt. Zeker als je kijkt naar het feit dat er al 30 jaar gemoord wordt door deze persoon (en de man er zelf waarschijnlijk niet oud genoeg voor is. Plus dat hij allesbehalve overtuigt als koelbloedige moordenaar).

De sfeer van de film is prima. Mooie beelden van het ruige Texas. Het acteerwerk is prima. Vooral Jeffrey Dean Morgan weet enige indruk te maken. Sam Worthington speelt een te overdreven type man en dat begint al vrij snel te irriteren. Nietszeggende rol voor Chloë Grace Moretz. Een actrice waar ik in principe helemaal niet enthousiast van word.

Over het algemeen dus vrij matig.

avatar van Night's Watch

Night's Watch

Het plot, rechercheur versus seriemoordenaar, is welbekend en wordt in Texas Killing Fields weinig origineel benaderd waardoor het allemaal weinig interessant is. Zonder een plot wat de aandacht op eist moet een film het hebben van de visuele kant, er wordt in de film een angstaanjagend beeld geschept over de olieraffinaderijen maar op het moment dat deze het strijdtoneel zijn valt dit erg tegen en echt spannend wordt het niet. De film vermaakt enigszins maar lang herinneren zal ik hem niet.

avatar van JORDY D

JORDY D

Verassend goede film, alhoewel Chloe (Ann) niet zo sterk was als bijvoorbeeld in Kick-Ass zet ze toch een karakter neer waar je compassie bij voelt, echter mist ze diepgang in de film en kijkt ze vooral beteuterd uit haar ogen. Sam Worthington daarintegen speelt zijn rol ijzersterk als een locale drifitige politieman wiens hoofd koel wordt gehouden door zijn charismatische en rechtschapen New Yorkse partner gespeeld door Jeffrey Dean Morgan. Het verhaal loopt ietwat warrig, maar al met al een goede thriller dankzij uitstekend acteerwerk van de politie. 3.8/5

avatar van knusse stoel

knusse stoel

frans123 schreef:

Ik heb even wat speurwerk gedaan.....Op Wikipedia staat uitstekende informatie: The Killing Fields was een ideale plek lijken te verbergen...Zo zijn er vanaf begin 1970 !!!!!!!!! tot mogelijk 2006 of later want niet alles is gevonden. zeker dertig lijken gevonden en wat vooral opvalt van erg jonge meisjes, 11-15 en wat ouderen.En dan komt het...Er is geen 1 serie killer maar minstens 5, of meer. 1 dader bekende er 11 dode meisjes te hebben begraven, een andere moordenaar bekent 5 moorden...maar alle lijken op datzelfde gezellig stuk grond. Zoals boven beschreven er is helemaal geen web van samenzweringen....wie een lijk te verbergen had, deed het op de beruchte Killing Fields. Dus de film slaat helemaal de plank mis, is warrig, onduidelijk, het kraakt aan alle kanten..Maar we doen niet kinderachtig, vergeven de makers, maar komen toch tot de conclusie dat het een uiterst saaie film is, geen plot. , warrig, onduidelijk ,de ene dode na de andere...and thats it". En ik wed dat als er intensief gezocht en gegraven wordt op het gebied van 240 hectare (dacht ik), dat het schrikken zal zijn wat er nog gevonden gaat worden...nog 25, 50....of meer dan 100??? Ik las een keer over vermissingen per jaar in Gods own country.....ik geloof dat elke zes minuten iemand verdwijnt..van 4 jaar tot over 80.........Ga maar zoeken op Killing Fields, populair bij moordenaars

Maar de film dus???1 grote teleurstelling.

Frans heeft meer speurwerk verricht dan de politie in deze film , vergeef mij de woordspelingen. Maar hij heeft gelijk, wij hebben ook even op het net rondgekeken en inderdaad zou je meer verwachten dan deze weinige lijken. Wat de film betreft, de lokatie er niet bij meenemend, vonden wij deze wel redelijke lopen en onze waardering ligt dus ook hoger dan het gemiddelde hier.

Wel weer een negatief punt is dat men boven spreekt over: " in een angstaanjagend hedendaagse Gomorra: het vergiftigde achterland van de olieraffinaderijen in Texas dat bekend staat als de Killing Fields." en dat van dat vergiftigde achterland helemaal niets te merken viel in de film. Dan denken wij, noem dat dan ook niet!

Een 7!

avatar van IH88

IH88

“You ready?"

Wisselvallige thriller. Texas Killing Fields heeft genoeg sterke punten en potentie, maar schiet zichzelf uiteindelijk in de voet. Het uitgestrekte Texaanse landschap levert veel mooie plaatjes op en een sfeervolle film, maar daaronder gaat een wereld schuil vol met criminaliteit, werkloosheid, alcoholisme en een algehele uitzichtloosheid. Dat er moorden plaatsvinden als uitlaatklep is dus niet zo gek.

Het acteerwerk is over de gehele linie sterk, en het is leuk om Chastain in een film te zien net voordat ze echt bekend werd. De regie en het script is het grootste struikelblok van de film, en het zorgt voor een rommelig geheel en een verhaal dat van de hak op de tak springt. Maar Texas Killing Fields is ook een spannende en sfeervolle thriller, en het goede gevoel overheerst.

avatar van Shadowed

Shadowed

Film die het gewoon een beetje mist.

Opgezet omdat 1 van mijn favoriete actrices meedoet, Moretz. Al is dat misschien een beetje vreemd, want een heel grote rol heeft ze hier niet, maar als ze in beeld was was het altijd wel leuk. Al was ze hier natuurlijk nog vrij jong waarmee haar rol vrij beperkt bleef.

De film had alle mogelijkheid een beetje spannend te zijn, maar is dit eigenlijk gewoon nergens echt. Worthington weet hier en daar wel te overtuigen maar in het algemeen blijft het niet al te overtuigend werk dat hij aflevert. Ook Dean Morgan stelt wat teleur.

Het is allemaal gewoon niet spannend, ook niet de scenes tussen Moretz en haar ontvoerder, al hadden die eigenlijk wel het meeste charme. Dat hele poeha om haar terug te vinden weet wel te boeien maar is vrij ongeloofwaardig en niet al te spannend.

Film die zijn ingrediënten dus eigenlijk gewoon een beetje mist, jammer, want het had zeker hier en daar wat potentie.

avatar van Woland

Woland

Sfeervolle thriller met een prima cast. De setting is schijnbaar op waarheid gebaseerd - een desolaat stuk Texas waar over de afgelopen decennia tientallen dode meisjes zijn gevonden, zonder dat er iemand voor veroordeeld is. In de film is er een soort van gefictionaliseerde versie van in beeld, waarbij de politie onderzoek doet naar de verdwijningen en moorden in het gebied. Het verhaal was inderdaad af en toe wat warrig, en kakte halverwege ook een beetje in, maar de naargeestige sfeer in de underbelly van Amerika zorgde ervoor dat ik toch redelijk geboeid de film door ben gekomen. Beter dan ik op grond van de rating had verwacht.

avatar van des1

des1

Een film waar (heel) veel meer in had gezeten, zeker met deze cast en de sfeer en achtergrond van een samenleving waar de 'social and moral fabric' zoek is. Er wordt goed geacteerd, maar dat kan niet verbloemen dat het scenario niet doortimmerd qua opbouw en spanning in elkaar zat. Het voelde gefragmenteerd aan. Aan het eind was er zo waar een los eindje. Er lijkt ook in geknipt te zijn. Er waren scenes bij die de verwachting kweekten dat de suspense nu eens écht dicht op de huid van de toeschouwer zou gaan zitten... Helaas. Rating? Ergens tussen de 3 en 3,5 ster in. De regisseur is trouwens de dochter van Michael Mann. De film bomde giga in de bios. Film deed een beetje denken aan het in dit genre betere 'Cold in July'. Waarom die nog niet vertoond is op een NL zender, is me een raadsel.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

This place is nothing but chaos.

Filmpje waar ik mede door de cast en synopsis altijd wel nieuwsgierig naar was ondanks alle kritiek en het lage cijfer gemiddelde. Waarschijnlijk dat je dan toch anders naar zo'n film gaat zitten kijken want ik vind dit toch allezins meevallen en heb de film ervaren als een prima thrillertje waar wellicht het nodige aan op te merken valt, maar mij toch vooral als degelijk overkomt en nergens door de ondergrens zakt.

Fraai gaat de film wat mij betreft van start met een duister sfeertje en de nadruk dat het in de omgeving van Texas City verre van pluis is. Daarnaast is er het gebruikelijke beeld van de zuidelijke regio vol van armoe, criminaliteit, slecht volk en eng gedoe. Het broeierige klimaat vervolmaakt in die zin het spreekwoordelijke 'moeras' waar Brian en Mike zich door proberen te worstelen. Fijn, aansprekend, en begrijpelijk is het heethoofdige karakter van Mike gespeeld door Worthington. Het benadrukt de vicieuze cirkel en wanhoop van alle onopgeloste zaken en negatieve balans waar in lammeren onmogelijk te beschermen zijn tegen de wolven. Prima wordt er daarna gewerkt met verschillende incidenten, slachtoffers en verdachten, en zo wordt daarna naar een prima climax toe gewerkt.

Van alle kritiekpunten is de echte achtergrond van The Texas Killing Fields één van de grootste pijnpunten als ik sommige gebruikers mag geloven. Het is een werkelijk waar gruwelijke geschiedenis die zich in die velden afspeelt en in dat kader zou de film een aanfluiting kunnen zijn maar is dat wat mij betreft niet. Uiteraard licht de film dus maar een tipje op van de ware geschiedenis, en wordt er weliswaar vermeld dat er echte gebeurtenissen meespelen, toch pretendeert de film nergens dat dit draait om de echte oplossing of dat hier de kous mee af is. Sterker, voor de vele lijken die daar vermoedelijk begraven zijn ligt de nadruk maar op een paar en daar mee ook maar op een bepaalde dader en lijkt de film dit enorm complexe gebeuren helemaal niet op te willen lossen. Het lijkt eerder het grotere probleem onder de aandacht te willen brengen, daarnaast benadrukt Mike meerdere malen dat hetgeen dat op The Fields speelt hun zaak niet is. Als ik dan al kritiek heb op The Texas Killing Fields dan betreft dat de soms wat documentaire achtige stijl die gehanteerd wordt en het gebrek aan diepgang rond het rechercheursduo.

The Texas Killing Fields maakt wat mij betreft een meer dan prima indruk met een uitstekende cast, prima acteerprestaties, een sobere en passende soundtrack en een fraai sfeer beeld van een troosteloze omgeving zoals die tevens in True Detective seizoen 1 te zien is. Met de groten kan deze productie zich niet meten, desondanks is TKF een meer dan prima film die ik zeker nog wel eens ga kijken.

avatar van Brabants

Brabants

Texas Killing Fields zal mij bij blijven als een redelijke film met een degelijk script en mooie setting. Toch mist het af en toe wat flow en zakt het een beetje weg. Niet helemaal overtuigd van een goede film terwijl de ingrediënten er wel voor aanwezig waren zeker ook gezien de cast.

avatar van mrklm

mrklm

Rechercheurs Mike Souder [Sam Worthington] en Brian Heigh [Jeffrey Dean Morgan] onderzoeken een reeks moorden op vrouwen. Wanneer ze bij hun onderzoek hun jurisdictie te buiten gaan begint de moordenaar een smerig spelletje te spelen waarin tiener Ann Sliger [Chloë Grace Moretz] een pion is. Chastain speelt Mikes ex-vrouw, iets te toevallig tevens een FBI-agente die zich met de zaak gaat bemoeien in deze rommelig geconstrueerde misdaadthriller die ondanks de fraaie cast nimmer weet te boeien. Dat is Sheryl Lee als Anns moeder.