• 9.373.593 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Australië

Geregisseerd door: Jonathan Teplitzky

Met onder meer: Matthew Goode, Bojana Novaković en Essie Davis

Plot Burning Man

Tom, eigenaar en chef-kok van een chic restaurant, krijgt de vroegtijdige dood van zijn nog jonge vrouw te verwerken. Hij probeert zijn leven weer op orde te krijgen en samen met zijn zoontje Oscar de scherven aan elkaar te lijmen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Jules15

Jules15

Vage poster! moet ik zien~.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Zeer rommelige film, vaag, puzzelachtig you call it. Toch wist deze film mij kijkende te houden, in de hoop dat ik de style van het filmen met de flashbacks zou begrijpen. Acteerwerk is buitengewoon goed, verhaal vond ik persoonlijk wat minder.

avatar van gauke

gauke

Aan de ene kant een vurig en emotioneel verhaal (over liefde, verlies, dood en angst), waarbij de fragmentarische en monotome wijze van vertellen tamelijk vermoeiend werkt. Lopende de rit wordt het drama meer en meer een tranentrekker. Het is ook allemaal net te opzichtig en de grote hoeveelheid spelers maken deze productie mede wat chaotisch. Wel is het een mooie film om naar te kijken en Matthew Goode zet een zeer goede rol neer.

avatar van Clochard deluxe

Clochard deluxe

heel moeilijk te volgen film, vooral in het begin. Toch weet het m'n aandacht vast te houden. ik wil begrijpen wie iedereen is en wat er nou precies aan de hand is. al met al vond ik het een boeiend geheel, netjes geacteerd ook..

avatar van EmanuelScheper

EmanuelScheper

• 1952 stemmen

Mooi beeldwerk. Humor snap ik niet...ik heb niet gelachen. De verschillende tijdlijnen door elkaar pakt minder goed uit. Leuke film de liefde en intens verdriet spat ervan af.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Komedie? Nee hoor! Drama? Dat wel. Het is lastig om er in te komen omdat beelden van vroeger en later kris kras door elkaar heen lopen. In het begin is er helemaal geen touw aan vast te knopen. Later wordt het wel allemaal wat duidelijker. Het gaat hier om een aangrijpend verhaal. Het acteren is ook wel goed ook al heb ik niet zo veel met australische acteurs (het pakt me nooit zo). Een warrige, maar wel aangrijpende film waarbij sommige mensen wel wat traantjes zullen kunnen wegpinken. 3,5 ster

avatar van BBarbie

BBarbie

Dramatische film, waarin met behulp van talrijke flashbacks het stukgeslagen leven van een chefkok te zien is. Het scenario maakt de film onnodig ingewikkeld. Dankzij het acteren van Matthew Goode is de film niettemin de moeite waard. En wat te denken van Bojana Novakovic: over mooie vrouwen gesproken! Wauw!

avatar van Reinbo

Mooi emotioneel mozaïek. Innemend, maar bij vlagen ook hartverscheurend. Het fijnbesnaarde achternichtje van Turks Fruit. Mooi geschoten, fijne montage en sterk spel.

Sterk, dikke 4*

avatar van Zinema

Vermoeiende flashbacks.

Waar 'The Burning Man' zich in eerste instantie als een mysterieuze maar intrigerende puzzel aan de kijker aandient en zelfs vergelijkingen met Memento en andere grootse cinema oproept, valt het ingenieuze knip en plakwerk rondom een weduwnaar die zich een slag in de rondte neukt gaandeweg een beetje tegen. Een meesterwerk wordt het daarom niet, terwijl dat er wel in zit.

Het is dat er sterke acteerprestaties zijn en de puzzelstukjes niet gelijk vallen, waardoor de visueel knappe en kekke chaos nog enigszins is vol te houden. Maar men gaat eigenlijk een beetje ten onder aan een overdaad aan vermoeiende flashbacks in combinatie met een te lange speelduur. Alle emotionele mokerslagen ten spijt. Een voldoende verdient de kijkervaring evengoed.

Goed.

avatar van jipt