Final Destination 5 (2011)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Steven Quale
Met onder meer: Nicholas D'Agosto, Emma Bell en Miles Fisher
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 25 augustus 2011
Bekijk via Prime Video
Plot Final Destination 5
"Death has never been closer."
Het voorgevoel van Sam redt een groep collega's van een instortende hangbrug. Maar het was niet de bedoeling dat deze groep nietsvermoedende zielen dit zou overleven. In een race tegen de klok doet de onfortuinlijke groep verwoede pogingen om een manier te ontdekken om uit de sinistere agenda van de dood te ontsnappen.
Molly
Dennis
Agent Block
Bludworth
jirachi03
Ik vind dit echt een films van niks.
Er gaan gewoon mensen dood, totaal niet origineel.
Van dit soort films kan een puber er 10 van bedenken op een dag.
Je verzint gewoon wat nieuwe verschrikkelijke dingen waar mensen dood aan kunnen gaan,
zoals bijvoorbeeld een meisje wat met de fiets komt vast te zitten op het spoor of een man staat op een duikplank die breekt af en valt op iemands hoofd enz enz , leg die gebeurtenissen vast op een video en je hebt final destination 6 enz enz...
Noem dan eens een andere film (niet van deze serie) waarbij de dood achter de mensen aanzit . Ik heb dat verder nog nooit in een andere film gezien terwijl ik toch heel wat horror bekeken heb.
anoniempje28
The orphan bijvoorbeeld , dat zie ik toch ook als een horror/thriller.
Steengoed verhaal , uitzonderlijk goed geacteerd , heeft bij mij veel indruk gemaakt.
Martyrs ook z,n knaller , een verhaal wat ik nog nooit had gezien.
Wolfcreek , gewoon superfilm , vele mooie beelden en die oudere onverzorgde man die daar de hoofdrol had , nog nooit iemand beter zien acteren als hem.
Maar final destination vind ik een heel zwak verhaal , veel acteurs zijn mooie poppetjes en zijn allemaal van die net niet acteurs.
pjotry
THE FRIGHTENERS!!
meer komedie dan horror maar toch vermakelijk...
Elineloves
Net terug van de bios, en toch wel positief!
Als eerste: Erg leuk einde. Ik vroeg me al af waarom gedurende de hele film niemand terugkoppelde naar vorige gebeurtenissen, maar natuurlijk, het was nog niet voorgevallen! Erg cool dat dit 5e deel eigenlijk vooraf ging aan het eerste deel.
De kills waren hilarisch, de hele zaal lag op sommige momenten plat, erg creatief weer. Met name de kill van Candice was erg leuk, hoe verzin je het?
Ook erg leuk dat je soms denkt dat je weet hoe het gaat gebeuren, en het dan toch net iets anders uitpakt, zoals bijv. bij Isaac en Viola.
De personages vond ik persoonlijk minder boeiend dan in voorgaande delen. De enige waarvan ik het jammer zou vinden als hij zou sterven, was die donkere jongen. De jongere Tom Cruise, genaamd Peter, wist me soms zelfs een beetje op mijn zenuwen te werken. Emma Bell acteerde alsof ze al overleden was, wist niet of ik dat nou als pluspunt moest zien of niet. Wat een dode uitstraling heeft dat meisje zeg.
Hoewel ik niet veel van het 3D verwacht had, was het soms toch nog best aardig om te zien. Niet heel spectaculair maar sommige shots waren mooi. Jammer alleen dat de intro zo lang duurde, het leek alsof de film begon met de aftiteling. Beetje jammer.
Al met al een fijn, vlot filmpje, niet echt veel nieuws onder de zon maar genoeg om je af en toe verrast in je stoel te laten zitten. Ik, als horrorfan, moet eerlijk bekennen dat ik enkele dingen niet aan zag komen en soms best schrok en hard in de hand van mijn vriend kneep.
Heerlijk vermaak dit!
Drs. DAJA
Wat deze zwaar vermakelijke film heel goed doet is accepteren dat we precies weten hoe het riedeltje gaat. Het publiek komt voor de "toevallige" kills en op dat gebied toont Steven Quale een uitzonderlijke vaardigheid. Zijn opbouw naar de moorden begint met simpele blikken naar voorwerpen die wel eens fataal zouden kunnen zijn maar beginnen dan met een erg spannend spelletje wat nou in feite de doodslag gaat veroorzaken en zet je daarbij vaak goed op het verkeerde been. De 3D is van weinig toegevoegde waarde (hij is vooral technisch niet al te best) maar dit is al met al een hoogst vermakelijke horror/komedie en ik durf hem gezien zijn vernuftigheid en goed geplaatste geestigheid met gemakt het hoogtepunt uit haar verder wat makke reeks te noemen.
lefollon
ze worden er inderdaad niet beter op hoor,maar als je van de andere 4 films een liefhebber bent kom je hier niet bedrogen uit.
voskat
The orphan bijvoorbeeld , dat zie ik toch ook als een horror/thriller.
Martyrs ook z,n knaller , een verhaal wat ik nog nooit had gezien.
Ehh.. in geen één van die films zit de dood zelve achter de personages aan, toch? Denk dat je de vraag niet hebt begrepen, anoniempje.
Number23
Nou ik was zeer benieuwd naar Final Uitmelkerij 5, want het had zo maar gekunnen dat de reeks wederom kleur op de wangetjes kreeg door deze 3D-versie. Maar het valt vies tegen. De openingsscene is weer ouderwets overdonderend, bloederig en luidruchtig, maar daarna is het weer hetzelfde verhaaltje. Pas na een paar dooie mensen krijgen ze het patroon pas door blablabla. De nieuwe insteek 'dood iemand zodat je zijn plaats inneemt in het rijk der levenden' voegt eigenlijk niks toe en ook de terugkeer van Tony Todd als lijkschouwer is niet de extra impuls. Was meer een komedie dan een horror/thriller
stan
Ben gisteren naar de bios geweest en ik vond dit toch een flinke verbetering van de vorige 2 films. Final Destination 1 & 2 staan op mijn lijstje van favoriete horror films en hebben een speciaal plekje in mijn hart. 3 en 4 waren uitmelkerij van de gehele franchise. Er werd niks nieuws toegevoegd aan de al bestaande regels van 'de dood'.
Deel 5 wist mij eigenlijk aangenaam te verassen. De komische insteek die de 4e film had was in de 5e film niet zo erg aanwezig. De moordscenes waren (ondanks de lange spannigsboog) minder voorspelbaar. Je wist natuurlijk wel dat er iets ging gebeuren maar de manier waarop was niet te voorzien. Ook werd er dit keer minder vrijgegeven in de trailers van de film, mede heirdoor zag je niet alle kills aankomen. In de trailers van de 4e film was dit wel anders helaas.
Steven Quale heeft echt iets toegevoegd aan de franchise. De visuele affecten waren zeker niet slecht. Je ziet echt flinke verbetering als je naar de vorige films kijkt. De moordscenes waren ook veel beter.
De regel die is toegevoegd dat je een ander kan doden en dan zijn leven in kan nemen is ook een leuke toevoeging. Origineel is het zeker niet maar het biedt weer iets extra's. En het valt net even wat minder in herhaling.
De eindscene vond ik echt steengoed. Dat bracht deze film op niveau van de 2e film. Iets wat ik echt niet aan zag komen. Dit vond ik kan ook weer iets onderscheidends waardoor ik deze film kan waarderen. Het staat weer in connectie met het origineel. Wat niet te zeggen is over de 3e en 4e film.
Ook leuk om Tony Todd weer is te zien, al was het niet echt een toevoeging.
Kijk aan, behoorlijke cijfers
De trailers waren ook best leuk, ben nu best wel benieuwd.
La Barca
Iemand opgevallen dat bij het einde vermeld wordt dat er 2 passagiers het vliegtuig verlaten in tegenstelling tot het hele clubje mensen dat in deel 1 het vliegtuig verlaat? Of heb ik dat verkeerd gezien/gehoord?
Verder een vermakelijk filmpje, vele malen beter dan deel 3 en 4!
jorkie
erg vet vooral met dat 3d effect! erg jammer dat het nu echt voorbij is aangezien het eindigt in het begin van deel 1...
linda826
ben vandaag naar deze film geweest! ik moet zeggen dat ik deel 4 vond tegenvallen, maar dit deel vond ik echt super!! maar ik hou ook wel van dit soort films. van mij mag er een deel 6 uitkomen. ieder zijn eigen mening hierover natuurlijk.
filmofiel
Voortborduren op die eindeloze ouwe shit. Totaal geen verrassing meer. De special effects geven er nog een beetje een aardige kijk op. Alles is te voorspelbaar, maar ja dat krijg je ook. Dialogen stellen echt geen ene flikker voor. Dit deel vond ik beduidend minder dan de eerste drie.
PetraD
Shaky
Heb me meer dan prima vermaakt. Na het zwaar tegenvallende deel 3 en tevens zwakke deel 4 is dit deel 5 weer een stuk beter. De film vermaakt van begin tot eind en verveeld helemaal nergens en daar gaat het bij dit soort films toch ook vooral om. Diepgang, een sterk plot en topacteurs hoef je bij een dergelijke film niet te verwachten. Gewoon verstand op nul en lekker kijken.
Nitrouz
Dit 5e deel in de serie is misschien wel de laatste, maar misschien ook niet. Dat ligt eraan of hier geld mee verdient gaat worden, want daar draait het in de filmwereld om, toch? Maar de serie leek na deel 4 de verkeerde kant op te gaan, toch is deel 5 een stap in de goede richting en eigenlijk wel meer dan dat. Want dit 5e deel behaald wel zo'n beetje het niveau van het eerste deel.
Dit 5e deel leek het simpele verhaaltje te vervolgen, toch pakt het af en toe wat anders uit. Zoals bijvoorbeeld de andere manier om de dood te ontlopen, en ook de tijd waarin de film zich eigenlijk afspeelt. Maar er is meer, want ook de openingsscène is anders dan anders te noemen, en ook de personages zijn verschillend genoeg. De acteerprestaties zijn beter dan in het 4e deel, evenals de special effects. Ook zijn er weer een aantal érg toffe kills te vinden, met als hoogtepunt de dood van de turnster waar zelfs mensen in de zaal voor applaudisseerden.
Ondanks de lelijke poster en het verschrikkelijke stijltje in de voor- en na titels bleek dit weer een ouderwets goed deel te zijn in de reeks. Jammer dat het 3d ook hier weinig toevoegde. 3*
stan
Budget van de film is alweer terugverdiend met de opbrengesten van de film, kijk niet raar op als er een 6e om de hoek komt kijken. Aangezien de Final Destination franchise een van de succesvolste films zijn voor New Line Cinema (studio die de film produceert). Ze verzinnen vast wel weer iets nieuws (hoe onorigineel dat vast zal worden
)Afgelopen donderdag naar deze film geweest. Ik heb al een tijdje niet zo'n goede horror/thriller gezien. De 3D-effecten voegden echt iets toe. Niet alleen qua diepte van stilstaand beeld, maar ook qua dingen die naar je toe komen. Alleen op een gegeven moment zegt de lijkschouwer (goed geacteerd door Tony Todd), dat hij dit al eerder heeft gezien. Echter dit kan niet, omdat deel 1 nog niet is gebeurd. Voor mijn gevoel is dit een fout, maar ik kan het mis hebben
Niemand die heeft gezegd dat de eerste film het 1e 'ongeluk' was. Tony Todd wist er toen ook al alles van, en hoe kan hij er anders zoveel van weten
Dee Al
Ik zag van Final Destination 1, 2 en 3. Ik heb 4 overgeslagen, maar toen ik hoorde dat 5 in de bioscoop draaide ben ik daar ook heengegaan. Ik bekeek hem met 3D-bril en in dit geval had die wel degelijk een functie: ik betrapte me er zo nu en dan op achteruit te deinzen voor een pin of een brokstuk dat alleen op het witte doek bestond.
De film zelf? Het bekende gegeven dat onderhand toch wel een beetje zijn werking begint kwijt te raken. Waar de kills in de eerdere delen wel goed waren, worden ze nu steeds onrealistischer. De film zit vol met grote onwaarschijnlijkheden die gemakshalve vergeten worden, om het ongeluk te kunnen laten gebeuren. Zo veel onwaarschijnlijkheden dat het vervelend wordt. De ongelukken zijn zoals altijd op een afschuwelijke manier leuk om naar te kijken, maar meer is het dan ook niet. Er wordt ook steeds slechter geacteerd, merk ik. Want hier zaten me er toch slechte acteurs tussen. Ongelofelijk. Niets verraste me meer; het verhaaltje is onderhand uitgewerkt (voor mij althans). Op het einde had ik al wel het gevoel dat er nog iets zou gebeuren, maar niet dat het verhaal zich voor Final Destination 1 afspeelde, met dat vliegtuigongeluk dat op het einde gebeurde.
Wel even een vraag: vertelde die doodgraver (Tony Todd) eerder in de film niet over het vliegtuigongeluk uit Final Destination 1? Want als dat zo is zou dat een fout zijn in de film. Dat kan ik me haast niet voorstellen, maar weet iemand over welk dodelijk ongeluk de doodgraver dan wel praatte? Ik weet het niet meer.
Helemaal op het einde met diegene die dat leven van die Roy had, was al helemaal voorspelbaar. Op zich best grappig, maar geen verrassing.
Niets speciaals, deze film.
stan
Hij zei volgens mij alleen 'I've seen this before' niet specifiek een verwijzing naar een ongeluk.
AmazingPP
Ontzettend vermakelijk vijfde deel uit de Final Destination-reeks. Goede openingsscene, zeer vakkundig gemaakt en ik heb me echt afgevraagd hoe ze dat geflikt hebben. Acteerwerk was prima in orde en de special effects in 3D waren waanzinnig. Je schoof soms echt een stuk achteruit je stoel in!! Verre van origineel natuurlijk, maar dat zal de makers een worst wezen. Een bezoeker van een FD-film weet wat hem of haar te wachten staat, dus dat lijkt me geen probleem. Een franchise die tamelijk uitgemolken word, want er komt ook nog een deel 6 en 7! Grappig aan dit deel vond ik de (toch wel) onvoorspelbaarheid; je denkt namelijk dat ze door bepaalde elementen uit het leven gerukt worden, maar dat blijkt het toch net iets anders te zijn dan dat je dacht. Ook het einde vond ik gewoonweg scherp gevonden. Als ze deze films blijven maken in deze kwaliteit zorg ik dat ik erbij ben!! 4 *
Elineloves
Klopt.
'De Dood' zal niet toen pas begonnen zijn, dus de doodgraver heeft dat w.s. al jaren meegemaakt. Denk ik.
Ricochan38
Al dat gezeur word er moe van...Als je naar deel 5 gaat uit deze serie dan weet je toch precies wat je kan verwachten?! En dit deel was na deel 1 de beste van de serie, dat begin op de brug was briljant gedaan en het is toch ook erg knap dat je bij alle "moorden"in deze film gewoon hardop moet lachen, dit is dan ook 1 van de weinige films tot nu toe waar de 3d ook echt iets toevoegd.
Gewoon gaan kijken als je van het genre houdt en anders lekker thuis blijven.
AmazingPP
Gewoon gaan kijken als je van het genre houdt en anders lekker thuis blijven.
Helemaal mee eens!! Vooral van dat gezeur word ik ook erg moe...
Anjin
hahahaha dat zegt iemand die jurrasic park geweldig vindt
joey1973
vermakelijk, maar niets nieuws tov de vorige delen exact hetzelfde verhaal.
Wat ik altijd erg leuk vind aan deze delen is dat er regelmatig een soort van kleine wending zit aan de manier waarop ze sterven.
El ralpho
Eindbestemming nog niet bereikt.
Als het aan de makers ligt tenminste, want een deel 6 en 7 staan ook nog op de planning en als die delen zullen gaan scoren is het nog maar de vraag of het ook bij die delen zal blijven.
Klinkt negatief als we ook kijken naar inmiddels doodgebloede reeksen zoals die van Saw e.d. maar bij Final destination mogen ze van mij gerust op dit niveau doorgaan. Op deel 3 na vond ik alle delen namelijk zeer genietbaar, en ook het bekritiseerde 4e deel had voor mij geen windeieren gelegd. De komische insteek beviel me daar wel, en hoewel dit 5e deel zijn humor over het algemeen wat subtieler brengt (met uitzondering van de scene in de massage salon, die ik overigens maar matig vond) wordt het nog steeds neergezet met een dikke knipoog.
Het nieuwe element wat in deze reeks wordt ingevoegd -namelijk je eigen dood op die van een ander schuiven om zo diens leven over te kunnen nemen- is best leuk gevonden maar ook weer niet zo leuk dat het meer blijft hangen dan de andere delen. Wat wel blijft hangen in dit deel van de reeks is het verpletterende eind slot wat bijzonder sterk uitgedacht is en heel creatief weet om te gaan met waar het allemaal mee begon.
Een belangrijk element in de reeks zijn de kills. Hier schoot de film wat mij betreft merendeels tekort. Ik vond de rampspoeden waarbij de personages aanvankelijk om het leven dienden te komen in de vorige delen -m.u.v. deel 3-, en de manieren waarop de personages alsnog door de dood gegrepen werden hier doorgaans beter uitgewerkt. Het begint allemaal sterk met de dood van het eerste personage maar de dood zwakt al snel af bij het afwerken van de rest van zijn lijst. In sommige scene's had meer gezeten zoals de ooglaser scene die goed begint maar gewoonweg te gemakkelijk wordt afgerond.
Na hier enigszins teleurgesteld over te zijn, wist het definitieve einde me zoals al eerder vermeld wel compleet weg te blazen. En ook al waren de kills in dit 5e deel beduidend minder creatief uitgewerkt naar mijn mening, vermakelijk waren ze zeker wel.
Over het algemeen een vermakelijke zit dus, waarbij het 3D met name in de openingsscène leuk in beeld wordt gebracht. Blijf verder vooral zitten tot het einde waarbij je getrakteerd wordt op een mooie compilatie van verscheidene scene's van de reeks. Als de dood in deel 6 en 7 weer wat creatiever wordt en wederom zo'n sterk einde als dit 5e deel bevat ziet de toekomst er voor deze reeks nog steeds rooskleurig uit, en blijft er voorlopig nog wel licht aan het einde van die tunnel.
NERD
Vreemd, ik vond dit toch verreweg de slechtste uit de Final Destination serie.

Final Destination: Bloodlines

Final Destination 2
2003

Final Destination
2000

'Final Destination'-franchise opnieuw populair in aanloop naar nieuwe bioscooprelease van zesde deel

Saw

Tri Orísky pro Popelku
Drama / Fantasy, 1973

Saw II
Horror, 2005
premonitionaccidental deathcrashend is here doodduringcreditsstinger3dcheating deathsuspension bridge supernatural horror3d horrortwist ending