Genre: Misdaad / Drama
Alternatieve titel: Angel of Vengeance
Geregisseerd door: Abel Ferrara
Met onder meer: Zoë Lund, Albert Sinkys en Darlene Stuto
Plot Ms .45
"She was abused and violated. It will never happen again!"
Een meisje dat niet kan praten wordt op dezelfde avond liefst twee maal verkracht. Haar tweede aanvaller heeft ze weten te doden in haar appartement en ze zorgt dat zijn lichaam verdwijnt. Bovendien heeft ze zijn pistool weten te bemachtigen. Het meisje was al niet zo stabiel en het gaat van kwaad tot erger. Iedere man die maar een beetje bij haar in de buurt komt brengt ze om.
Thana
Seamstress
Man in Bar
Pamela
damon
gestoorde film, waarin een stomme vrouw om bijna niks mannen vermoord.......te feministisch
Joetje
Aparte film, de sfeer is weird, echt WEIRD, vooral aan het einde van de film. De moorden die "ms. 45" pleegt zijn niet erg leuk gedaan, ze schiet iedereen gewoon meteen overhoop.
djelle
Een soort afkooksel van de exploitatieve vigilante uit 74: They Call Her One Eye, maar in vele opzichten veel minder geslaagd. De sfeer is niet alleen een beetje raar, maar ze komt er ook niet helemaal door. De moorden zijn inderdaad vrij inspiratieloos en gans de uitgewerkte storytelling is te droog en standaard om te boeien.
Waku
Deze film is mede mogelijk gemaakt door OPZIJ.
Maar die bestond nog niet..of toch.
Maar terug naar deze film.
Eenvoudige wraakfilm.
Geen verhaal en veel geweld.
Diesel
De finale is van hoge klasse, bijna elke film van Ferrara bevat minimaal één briljante scène. Drie pluspunten: Zoë Tamerlis, de score en de ruige karakter van de film. Minpunten: weinig diepgang, ultra feministisch, ongeloofwaardig in veel scènes en het verhaal is niet overtuigend genoeg. Ms. 45 is eentje die een plek verdient tussen de slechte en de sterke films van Ferrara, d'r tussenin dus.. 3*
GrobbekuikenXL
Helemaal niet slecht. Driller killer was echt weird, deze is stukken amusanter. Sfeer is goed, het geweld eenvoudig maar effectief . De scene aan het eind waarin ze als non verkleed op een feestje van de zaak iedereen begint neer te schieten in slow-motion is heel cool. The brave one heeft zogenaamd diepgang maar ik vind deze toch leuker. Toevallig dat beide films met een hondje eindigen. Ook hier is Angel of vengeance beter.Moet maar eens op dvd uitkomen, er zijn hele dure, weet niet waarom. Ik heb de oude videoband op dvdr gezet.
niethie
Niet zo ontzettend bijzonder maar zeker niet de minste rape/revenge flick in ieder geval beter dan die andere twee Ferrara filmpjes (The Driller Killer en Bad Lieutenant) die ik zag, af en toe inderdaad veels te feministisch maar het kille sfeertje en wat aardige scenes zorgen ervoor dat het prima wegkeek allemaal.
2,5 sterren
the spies
Idd vele malen amusanter dan Driller en Lieutenant. Een soort female Charles Bronson als in Death Wish. Ik houd hier wel van. Alleen jammer dat die hond het toch wel overleeft. Wat een irritant beest zeg!
deitje
Gewelige film!
Spannend, goed opgebouwd, ,mooie muziek!
vooral de eind scene waarin Tara helemaal los gaat is adembenemend!
Nog steeds 1 van mijn grote favorieten
brucecampbell
Ik had het totaal niet verwacht van deze film, maar hij is enorm meegevallen! Erg leuke vigilante met wel een enorm korte tijdsduur. Het verhaal heeft eigenlijk niet veel om het lijf, maar de uitwerking was lekker nasty en sleazy. Zeker één van de betere films van Ferrara, die trouwens een cameo heeft in de film. De zwijgzame Zoë Tamerlis was uiterst cool en dat einde was ook wel leuk.
Grindhouse
Deze poster lijkt wel heel erg gejat van For Your Eyes Only (ook uit 1981).
Of For Your Eyes Only heeft hem hiervan gejat natuurlijk...
mikey
Ik heb de film herzien vlak na een giallo.. en wat me opviel was dat er toch her en der overeenkomsten waren tussen de 2 films die misschien typisch 70's zijn: mode wereldje en een zware nadruk op styling. En natuurlijk Death wish. Terwijl in Death Wish Charlie constant moreel superieur blijkt, gaat deze film wel een andere kant op... Verder is deze film best heftig en ook best cool.. met name de transformatie: braaf - vamp - vampirella - non - is best geniaal.
Stoere wraak film waarin een meisje drastisch veranderd na 2 x slachtoffer te zijn geweest op 1 dag.
Goed geacteerd ook door haar.
3,5 ster
Meneer Bungel
Abel does it again.
Ik ga hier maar niet klagen over ongeloofwaardigheid. Het kwam op mij veel meer over, eenmaal de narigheid voorbij (en dat is vrij snel), als een (git)zwarte over-the-top komedie. Drie films die meteen te binnen schoten bij bepaalde scenes waren: 'Psycho' (het oog/afvoerputje stukje), 'Halloween' (zegt niets, moordt des te meer en de feestdag zelf natuurlijk) en 'Carrie' (het slowmotion einde). Én heel even meende ik te bespeuren waar Carter Burwell inspiratie vond voor de soundtrack van 'Blood simple.' (het moment waar Zoë zich in een nonnengewaad kleedt), maar pin me er niet op vast.
Maar verder staat 'Ms. 45' geheel op (erg mooie) eigen benen, eigenlijk net zo'n overdonderende verrassing als het debuut 'The driller killer'. Een groezelig New York, dat op zich al een hoofdrolspeler genoemd mag worden, Zoë Tamerlis die een schitterende transformatie doormaakt, een verhaal dat misschien niet subtiel (of geloofwaardig, zoals al gemeld) is, maar wel heerlijk wegkijkt en tenslotte Ferrara die heel goed weet hoe hij moet filmen, wel met behulp van het bizarre scenario van Nicolas St. John.
Ik hou het voor nu nog even op een 4,5*, maar, net als bij 'The driller killer', kan dat nog wel eens een halfje hoger uitpakken, de volgende keer.
Blijkt een remake te zijn van Thriller - en grym film (1974). In bestelling.
yeyo
Best gedurfd om een film te maken met een stomme protagoniste die bovendien nog eens een sociale fobie heeft. Toch is de psychologische aftakeling van het hoofdpersonage Thana (naar de Griekse engel des doods Thanatos) best interessant te noemen vanwege de rauwe, compromisloze aanpak. De manier waarop ze het eerste lijk wegwerkt is daar een perfecte illustratie van.
Daarnaast is ze ook helemaal geen typische 'vigilante'. De eerste moorden zullen bij de kijker eventueel een rechtvaardigsheidsgevoel oproepen, maar naarmate de film vordert, verandert Thana van slachtoffer naar regelrechte psychopaat.
Angel of Vengeance is al met enkele andere films in verband gebracht, maar deed mij vooral denken aan Repulsion van Polanksi: een vrouw zonder een sociaal leven, stikkend in haar eigen eenzaamheid die vanwege haar enigmatische karakter veel aandacht krijgt van mannen, die haar constant als klankbord gebruiken.
Maar in de eerste plaats is dit natuurlijk een typisch Ferrara-prent over groezelige appartementen, vervreemde personages en religieuze symbolen. (hoe Thana zich op het eind als non verkleed is geniaal.)
movie acteurs
Abel Ferrara is een aparte maar wel interessante regisseur. Ik moest echt weer een film van hem zien. Ik ben begonnen met deze film want ik had gehoord dat dit een wraak film zou zijn, waar ik wel liefhebber van ben. Maar dit is wel een hele aparte. Het slachtoffer die uiteindelijk wraak neemt, maakt langzamerhand ook andere mannen dood die haar helemaal niks hebben misdaan. ik vind deze film niet ziek, maar het is wel opvallend dat de "Death Wish reeks" vaak wordt beschuldigd dat het ernstig ziek is. Dit is dan eerder ziek denk ik.
De film heeft iets positiefs. De film verveelde absoluut niet en er zit een lekker sfeertje in. De stijl is zoals gewoonlijk bij films van Ferrara opvallend maar wel goed. Ferarra heeft ook een kleine rol. Hij is degene die Thana als eerste verkracht. Hij was wel heel erg opvallend.
Hiermee houdt het positieve wel een beetje op en ik hou het toch maar bij een 2,5.
Waar ik trouwens het meest aan heb geërgerd is die afgrijselijke muziek
LimeLou
- 2048 berichten
Erg sfeervol en grimmig filmpje. Alweer zo'n geweldige van Ferrare. Lekker ruig en met een indrukwekkende eindscène. Zat echt met mijn mond open. Nadelen zijn weer de ongeloofwaardige karakters en wisselvallig acteerwerk. Voor de rest erg beklemmend en apart.
perceived
Aardig.
Keek best lekker weg, al is de overload aan kills wel erg veel van hetzelfde. De karakters zijn vlak en zwak uitgewerkt. Spannend of boeiend werd het ook nergens, sfeervol dan weer wel. 4.5/10*
jarno1975 (moderator series)
de grunt
wat is dit toch een heerlijk cult-meesterwerk
die score daar krijg je toch gewoon kippenvel van. vooral op het einde
bluray release aangekondigd
Filmkriebel
Tot nu toe de beste van Ferrara die ik heb gezien. Niet meer dan een exploitation revenge film, met een vrouw die mannen vermoordt na tweemaal verkracht te zijn geweest. . Het groezelige en zelfs spookachtige New York krijgt een aparte uitstraling, en de sympathie die je eerst voelt voor het hoofdpersonage ontspoort even vlug als de willekeurig moordende Thana. Minpunten vond ik die goedkope sax-muziek en het abrupte einde. Voor liefhebbers van de betere exploitation is dit niet te missen. Zou Rodriguez dit filmpje gezien hebben, toen hij Lindsay Lohan in een nonnenpak stak in Machete?
Insignificance
Zeker niet onaardig wat Ferrara met zijn budget voor elkaar bokst. Een meisje dat al een krasje heeft, er nog een paar oploopt en waar gaandeweg zowaar een ontwikkeling in valt te bespeuren. Toch iets meer dan je doorgaans bij dit soort rape en revenge filmpjes tegenkomt. Naast een hond trekt ze vooral de verkeerde jongens aan waar ze stilletjes aan steeds beter mee overweg kan. Grauw en rauw, al mist het, ook in de uncut versie die ik zag, een bepaalde hardheid. De surrealistische afsluiter maakt dan wel weer wat goed.
Smallprint84
Wie ik nog irritanter vond, was de bazin van dat mormel. Echt zo'n bemoeizuchtig mens.
Get a life, denk ik vaak bij zulke lui.
Smallprint84
Best goede RaR film met een charmante Zoe Lund.
Sterke eindscene ook.
Jammer inderdaad dat die buurvrouw en dr mormel t overleven.
Die halen de film toch wat naar beneden.
Ms Lund is trouwens ook niet oud geworden, 37 pas
Weer door die drugstroep.
yeyo
Smallprint84, Triestige historie inderdaad, Zoe Lund. Was een zware heroïnegebruikster. In Ferrara's Bad Lieutenant, waar ze een bijrol speelt, kun je goed zien dat de drugs hun tol geëist hebben.
Donkerwoud
'Falling Down' (1993) meets 'Halloween' (1978), met een verkrachtingsslachtoffer dat opeens haarscherp de hypocrisie en de vrouwenhaat ziet van de rape culture in haar omgeving. Ze slaat terug op alle opdringerige mannen die ze ontmoet. ‘Miss .45' (1981) weet hét puberjongensgenre bij uitstek – een rape revenge flick- om te buigen tot iets anders: een zelfreflectieve knipoog naar simplistische vrouwbeelden. Thana is een klassieke filmschoonheid, met haar voluptueuze lippen en haar bevallige oogopslag. Maar toch is ze anders. Zoë Lund zet de pistooldragende engel des doods neer in haar transformatie van frêle muurbloem naar hyperseksuele vamp. Het gebeurt (nog steeds) niet vaak dat vrouwelijke hoofdpersonages tegenstrijdige emoties oproepen, dat ze empathie oproepen naar hun daden terwijl ze toch onpeilbare, duistere diepten hebben. Zou het trouwens toeval zijn dat de eerste verkrachter van Thana regisseur Abel Ferrara blijkt te zijn? En dat juist hij de dans ontspringt en nooit afgestraft wordt voor zijn gruwelijke wandaad.
goongumpa
De godmommy van de rape-revenge films, nu eindelijk gezien. De film maakt die status helemaal waar. Genrewerk van de bovenste plank: snel, gemeen, vuig maar stijlvol, en natuurlijk vol met Ferrara's kenmerkende christelijke symboliek. In de context van deze film is die bijzonder ironisch. De regisseur capteert de vieze, gevaarlijke straatsfeer van pre-Giuliani New York als geen ander. Hoofdrolspeelster Zoë Lund speelt buitengewoon (en was maar 17 toen de film geschoten werd!). 4.5*.
goongumpa
Strip Nude for Your Killer schiet me ook te binnen.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Seconds
Drama / Thriller, 1966

Femina Ridens
Drama / Misdaad, 1969
new york cityverkrachtingwraakonafhankelijke filmmutekilling spreerape and revengerevenge killingmeltdownsex pest