• 159.521 films
 • 9.826 series
 • 29.138 seizoenen
 • 609.054 acteurs
 • 355.433 gebruikers
 • 8.903.139 stemmen
Avatar
 
banner banner

Margin Call (2011)

Drama / Thriller | 107 minuten
3,29 1.144 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Speelduur: 107 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: J.C. Chandor

Met onder meer: Kevin Spacey, Paul Bettany en Jeremy Irons

IMDb beoordeling: 7,1 (141.260)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 10 november 2011

Plot Margin Call

"Be first. Be smarter. Or cheat."

Een grote investeringsbank verkoopt, ondanks de grote risico’s en de vele waarschuwingen, riskante investeringspakketten aan hun cliënten. Op een late avond ontdekken twee jonge werknemers dat het onderpand van de bank om eventuele verliezen te kunnen compenseren niet meer volstaat en dat het bedrijf op een grote ramp afstevent. Omdat heel Wall Street van deze slechte investeringen probeert af te komen, realiseren ze zich tot hun grote schrik dat de markt op het punt staat in te storten. Er wordt een nachtelijke vergadering georganiseerd met de top van de bank, waarbij gekozen moet worden tussen twee opties: de bank ten onder laten gaan of toch proberen de riskante pakketten te verkopen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Sam Rogers

Peter Sullivan

Jared Cohen

Will Emerson

Heather Burke

Sarah Robertson

Seth Bregman

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

 • 5494 berichten
 • 2157 stemmen

Een film die zich laat bekijken als een psychologische thriller, ook de vierde keer dat ik hem zag nog spannend vanwege het briljante ensemblewerk van alle acteurs, niemand uitgezonderd, maar als de man van wiens vermoeide gelaat de ontgoocheling af te lezen valt maakt de ontroerende Kevin Spacey de meeste indruk (en dat wordt gezegd door iemand die niet per se een fan van Spacey is). Van Jeremy Irons (wèl een favoriet acteur) vraag ik me nog steeds af of hij zijn rol niet wat vetter en doortrapter had moeten spelen, maar dan was hij misschien teveel een karikatuur geworden; ik las op internet ergens de omschrijving "reptilian" voor hem, en die past hem perfect.

        Ongelooflijke cijfers: het bedrijf staat op de rand van bankroet, maar elke handelaar die zijn "target" haalt verdient een bonus van 1,4 miljoen dollar, en wanneer álle handelaars hun "targets" halen komt daar voor iedereen nog eens 1,3 miljoen bovenop – onvoorstelbare bedragen, maar kennelijk probleemloos op te hoesten indien wanneer de liquidatieverkoop succesvol is. Aan de andere kant is het net zo ongelooflijk dat deze film met zulke acteurs gemaakt kon worden voor 3 (volgens Chandor) of 3½ (volgens IMDb) miljoen dollar – alleen al het jaarsalaris van het personage van Paul Bettany zou deze film bijna in z'n geheel hebben kunnen financieren. Vrijwel alles in één gebouw opgenomen, plus één set (de bar waar Zachary Quinto en Penn Badgley op zoek zijn naar Stanley Tucci) en één scène op straat (het gesprek tussen Tucci en Paul Bettany).


avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

 • 13049 berichten
 • 3811 stemmen

Vooral geweldig als sociologisch schouwspel, met al die bankmensen die vooral bezig zijn met overleven. Zoals Spacey cynisch zegt: "I don't want to hear this. How do you think I've stuck around this place so long?"

Doet qua humor denken aan het boek De Prooi en voor zover ik weet geeft dit ook een goed beeld van de apenjungle op kantoor die de bankenwereld was (en misschien wel is). De rollen worden ook allemaal mooi neergezet, met een aantal acteurs dat lekker los mag gaan met wat larger than life personages, maar zonder het te overdrijven. iedereen blijft geloofwaardig. En als iemand zich dan staat te scheren op toilet is dat gewoon erg grappig. Ook leuk om een kloon van Peter Bosz te zien. Mooi gefilmd ook met veel leuke kleurtjes, diepe schaduwen en overal beeldschermen die de nacht iets treurigs geven. De eigenlijke aanzet verder is wat flauw en is eigenlijk niet eens van belang, maar doet wel iets afbreuk aan de film doordat het nu net zo er in zit. 4,0*.


avatar van jippie2010

jippie2010

 • 2378 berichten
 • 6493 stemmen

"Ella died" *3.5


avatar van jippie2010

jippie2010

 • 2378 berichten
 • 6493 stemmen

mjk87 schreef:

Ook leuk om een kloon van Peter Bosz te zien.

My thoughts exactly! haha


avatar van Eric001

Eric001

 • 230 berichten
 • 2279 stemmen

Deze praktijken gebeuren vaker, alleen is de gewone burger of de particulaire belegger dan de pisang.


avatar van Banjo

Banjo

 • 1875 berichten
 • 4022 stemmen

Wat een pakkende en continu spannende film over dit hele zieke wereldje..

3 1/2 ster voor nu..


avatar van macrobody

macrobody

 • 2074 berichten
 • 1738 stemmen

Sterke film met goede acteurs. Een soort real life scenario tijdens de banken crisis of net ervoor. Het wordt wel allemaal een beetje goed gepraat alsof zij er ook allemaal niets aan konden doen. Maar dat is net zoiets als met 120 door de bebouwde kom rijden totdat het mis gaat en zeggen dat het de schuld is van de overheid omdat ze geen vluchtheuvels hebben aangelegd.

Het jaar 2008 was het jaar dat we allemaal op straat hadden moeten protesteren totdat alle banken waren opgeheven inclusief de centrale banken. Maar helaas, in plaats daarvan werden we nog verder bestolen en gebombardeerd met propaganda via de open rioolbuis (TV).

Is er wat veranderd? Ja en nee. We hebben nu blockchain technologie maar aan de andere kant hebben we nog steeds banken en mensen. De race loopt: een nieuwe bankencrisis of je eigen bank zijn. "Place your bets".


avatar van maus9

maus9

 • 167 berichten
 • 1758 stemmen

Niet bedoeld als reclame, maar het boek van: Joris Luyendijk - Dit kan niet waar zijn. Geeft een dieper beeld van het reilen en zeilen van een bank en het personeel. Het boek gaat over The City (Londen). In een goed te begrijpen tempo geschreven met hier en daar ook de nodige humor.


avatar van Flat Eric

Flat Eric

 • 6365 berichten
 • 1025 stemmen

Er is maar één belanghebbende en dat ben je zelf.

De bankencrisis. Een ingewikkeld onderwerp wat erg saai kan uitpakken wordt in deze film toch wel met de nodige spanning gebracht. Dat is mede te danken aan de voortreffelijke cast. Er worden psychologische spelletjes gespeeld en medewerkers moeten het zinkend schip verlaten maar niet voordat de eigen belangen goed zijn behartigd. Sommigen willen niet, maar voor de keus gesteld , hebben ze eigenlijk niet echt een keuze behalve er in mee te gaan. De hypotheek moet toch betaald worden. Dat het kaartenhuis daarna dan ineenstort, het zij zo.

Inmiddels zijn er meerdere films over dit onderwerp gemaakt maar dit vond ik toch wel de beste.


avatar van tukkerstein

tukkerstein

 • 2125 berichten
 • 2977 stemmen

Redelijke film die soms een beetje saai is. De materie is nogal ingewikkeld, en daarom wordt het der mate versimpeld dat het ook weer niet duidelijk is. Het aantal keer dat personages zeggen "leg simpel voor me uit wat er aan de hand is" verraadt al dat de makers een manier zoeken om de materie uit te leggen. De mysterieuze, donkere sfeer gedurende de speelduur maakt dat je verder wil kijken. Jammer genoeg wordt het onderdeel van het verhaal waar echt uitgepakt had kunnen worden, namelijk wanneer men moet proberen die producten binnen een dag te verkopen, nogal afgeraffeld met een een paar shotjes die nog geen 2 minuten duren. Had absoluut meer in kunnen zitten.


avatar van knusse stoel

knusse stoel

 • 3105 berichten
 • 3626 stemmen

Ondanks dat hij de handjes bij de vrouwen soms niet bij zich kon houden, valt er op het acteertalent van Kevin Spacey niets af te dingen. Zoals zo vaak, de films waarin hij speelt zijn meestal goed te noemen, in de B-films heb ik Spacey eigenlijk nog nooit gezien. Jammer dat hij tegenwoordig af geserveerd is want het werk wat hij afleverde was prima te noemen. Kijk als voorbeeld maar eens de Amerikaanse uitvoering van de serie "House of Cards". Helaas zien we President Francis Underwood niet meer terug in de 6e aflevering.

Deze film "Margin Call" gaat over de financiële wereld in New York en specifiek over de banken.

We zien een jonge bankier, Peter Sullivan ( Zachary Quinto), die dankzij een oudere collega, Eric Dale (Stanley Tucci), die eruit wordt gebonjourd en daarbij nog net de gegevens van een onderzoek hem toespeelt, tijdens de avonduren erachter komen dat de winsten geen winsten zijn maar verliezen!

En dan komt de gehele machinerie in actie, de bazen zijn verbaast en willen koste wat koste in eerste instantie de zaak onder "het tapijt vegen".

Een film waarbij de spanning steeds aanwezig is maar je moet wel enigszins in deze sector geïnteresseerd zijn want actie en dan vooral de zichtbare actie, ontbreekt.

Onze waardering? Een ruime 7+.


avatar van FlorisV

FlorisV

 • 1651 berichten
 • 675 stemmen

Erg tegenvallend. Prima acteerprestaties van een goed gevulde A-cast kunnen niet verhullen dat het saaie verhaal voortstrompelt als een oud mannetje met een stok. Het ontbreekt totaal aan een spanningsboog, interessante dialogen of conflicten. Er wordt ook geen moeite gedaan de droge financiele zaken ietwat inzichtelijker te maken zoals in The Big Short, of morele verdorvenheid helderder belicht zoals in The Wolf Of Wall Street, of de impact van roofbouw getoond zoals in Wall Street.


avatar van DragQueen

DragQueen

 • 3174 berichten
 • 3697 stemmen

Ik heb genoten van deze pakkende en boeiende Thriller, die bij vlagen ook nog eens erg spannend is. Het verhaal is daarbij prima uitgewerkt, en de aanwezige sterke cast acteert meer dan overtuigend. Ik vond het een interessante film van begin tot eind. 3,5 Ster.


avatar van starbright boy

starbright boy (moderator films)

 • 21184 berichten
 • 4353 stemmen

Als we dan toch aan de gang zijn met een thematisch blok, ga dan maar all the way en voeg er nog een vierde film aan toe over de crisis van 2008. Anders dan The Big Short doet deze film niet bijna een poging alles omvattend te zijn, maar gaat het hier nadrukkelijk juist om de afgesloten wereld waar de moraal totaal is losgezongen van het algemeen belang of een normale redenatie. Als we de vier aanhouden is deze film nummer 2. Het niveau van The Big Short haalt hij niet. Maar het is wederom wel een betere film dan The Wolf of Wall Street of het tweede deel van Wall Street (het is dat ik die laatste al vrij laag heb anders zou ik die drol nog af willen waarderen).

Heb nu een tijdje genoeg bankiers in films gezien. Tijd voor andere criminelen.


avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

 • 179 berichten
 • 317 stemmen

Prachtige film, erg genoten


avatar van Alathir

Alathir

 • 2048 berichten
 • 1578 stemmen

Boeiende film over wat er daadwerkelijk achter de schermen gebeurd als het misgaat en er dient verkocht te worden (margin call) om de investeringsmaatschappij/bank te redden van het faillissement. Best een indrukwekkend begin ook. Zeker ook straf hoe een model plots de hele boel op stelten kan zetten. Quasi zo boeiend als The Big Short die wel indrukwekkender is qua informatie over wat de financiële crisis van 2008 echt getriggerd heeft, maar desalniettemin doet deze ietwat kleinschaligere film het zeker niet slechter op vlak van entertainment.


avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

 • 337 berichten
 • 333 stemmen

Een financiele thriller die zich afspeelt in een kantoor. Dit zal lang niet iedereen aanspreken, nog los van het feit of het grote publiek de materie zal begrijpen. De cast is uitstekend en het acteerwerk is prima. De film biedt door de setting en het onderwerpt uiteraard weinig actie (vergaderingen zijn vooral spannend voor de betrokkenen, niet voor de kijker om te zien) maar het onderwerp is nog steeds actueel en zou meer mensen moeten aanspreken omdat we er allemaal op 1 of andere wijze bij betrokken zijn.


avatar van driekes9

driekes9

 • 63 berichten
 • 102 stemmen

Oh, Mr. Sullivan, you're here. Good morning. Maybe you could tell me what you think is going on here. And please, speak as you might to a young child or a golden retriever. It wasn't brains that got me here. I can assure you of that.

Meesterlijk! Deze film bewijst maar weer eens dat je alleen maar een goed script nodig hebt, top acteurs, een goeie regisseur en 10 euries (want meer heeft deze film niet gekost) om een prent neer te zetten die elke cinefiel doet steigeren.

De eerste keer dat ik deze film zag vond ik hem al geweldig. Super spannend, maar heel veel begreep ik er niet van. Toch knap van een script om de kijker vast te weten houden ondanks deze niet alles begrijp. Ik heb de film voor de 2e keer herzien, maar nu met google naast me (net als vroeger toen ik een Robert Ludlum boek las ik standaard de dikke van dale erbij had) en dan begrijp je echt wat er is gebeurd. Heel fascinerend, superlatieven schieten echt te kort.

Absolute aanrader. Er zijn meerdere films gemaakt over dit onderwerp (crisis 2007-2008) zoals bijv The Big Short, maar deze is voor mij de allerbeste.