• 9.377.617 stemmen

Met onder meer: Jack Black, Angelina Jolie en Dustin Hoffman

Releasedatum: 15 juni 2011

Plot Kung Fu Panda 2

"Twice the awesomeness."

Po's droom is uitgekomen nu hij De Drakenkrijger is en de Vredesvallei beschermt samen met zijn vrienden en andere Kung Fu meesters, De Vurige Vijf - Tijger, Kraan, Mantis, Viper en Aap. Zijn heerlijke leventje verandert volledig als er een nare tegenstander met een geheim wapen China probeert te veroveren en Kung Fu wil uitroeien. Samen met De Vurige Vijf moet hij China doorkruisen om deze vijand te overmeesteren. Maar hoe kan Po een wapen ontmantelen dat Kung Fu vernietigt? Hij zal daarvoor eerst zijn mysterieuze verleden moeten ontrafelen om vervolgens de juiste krachten uit zichzelf te halen.

Po (stemrol)

Mantis (stemrol)

Crane (stemrol)

The Soothsayer (stemrol)

Mr. Ping (stemrol)

moet je deel 1 gezien hebben om hem te kunnen volgen?

avatar van booyo

booyo

Vooral het gebrek aan humor in vergelijking met deel 1 is opzienbarend. Ik heb één keer gelachen en dat was toen Po in dat drakenpak snake nadeed. Verder was er weinig aan! Jammer, deel 1 kon ik nog wel waarderen. Hopen dat deel drie het niveau weer op zal krikken.

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

ricksep1994 schreef:

moet je deel 1 gezien hebben om hem te kunnen volgen?

Nee hoor. Het is natuurlijk leuker als je de personages iets beter kent maar het verhaal is ook prima te volgen zonder deel 1 gezien te hebben

avatar van doctari

doctari

Verrassend grappig animatiefilm. Met name de actiescenes, waarin de meest bizarre kung fu stunts worden uitgevoerd (door een team van geanimeerde dieren waaronder een sprinkhaan!) zijn echt enorm goed gedaan.

Naast genieten van de actie valt er ook meer dan genoeg te lachen, al moet je niet verwachten om continu in een deuk te liggen. Kung Fu Panda moet het meer hebben van de overall charme, en de droge humor die op de meest onverwachte momenten opduikt.

Daarnaast ziet het er prachtig uit, en wordt de typische animatiefilm-moraal er gelukkig niet al te dik bovenop gelegd. Het plichtmatige verhaaltje en dito moraal zijn aanwezig, maar blijven gelukkig op de achtergrond.

avatar van Davido

Davido

Wederom topper. Kan/ kunnen ( de kids ook natuurlijk ) niet wachten op deel drie!

De panda komt aardig uit de verf, dit in tegenstelling tot zijn companen die het gevecht aangaan. Zij blijven kleurloos (de slang redt zo af en toe op het nippertje en daar blijft het bij en de stem van Angela Jolie voegt weinig toe aan de tijger). De uitdieping der karakters is magertjes en daar moeten animatiefilms het wat mij betreft vooral van hebben: denk aan de Toystory-films.

Een hoog aaibaarheidsgehalte is belangrijk en Kung Fu Panda 2 heeft een laag aaibaarheidsgehalte en de aktiescénes compenseren dit niet ten volle. Ik mistte namelijk het overzicht. Het overzicht dat je wel zag op het laatst - als hij eindelijk de innerlijke rust ontvangt waardoor hij in staat is tot magische daden.

Maar goed, het allerbelangrijkste is de humor en die vond ik beneden de maat. Iets dergelijks overkwam mij bij Cars 2. Cars 1 vond ik beter. Kung Fu Panda 1 zal ik ook wel beter vinden (nog niet gezien), omdat meer spektakel lang niet altijd 'meer vertier' betekent.

De vader/zoon-scènes zijn voor mij het meest komisch; een gans als vader. Jammer dat hij niet bedreven was in Kung Fu deed en mee op reis ging om de vechtsport in ere te herstellen...

'Met name de actiescenes, waarin de meest bizarre kung fu stunts worden uitgevoerd (door een team van geanimeerde dieren waaronder een sprinkhaan!) zijn echt enorm goed gedaan.' Doctari

Ik word oud, want ik vond het allemaal veel te flitsend en het gaat allemaal zo snel. Een verademing die slow motion-momentjes; dat je ook kunt zien wat er nou precies gebeurt.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

komt zeker wel een deel 3 van. Wederom een leuke film met genoeg grappige momenten en actie.

avatar van mnrk

mnrk

How many times do I have to kill the same stinking panda?

Deze 2e Kung Fu Panda was wederom een leuke film....

Het verhaal sluit weer prima aan na het 1e deel en er gebeurt weer genoeg. De actie is dik in orde en wordt prima afgewisseld met leuke humor....ook ziet de animatie er zeer mooi uit.

En natuurlijk zijn de stemmen weer in orde, vooral Gary Oldman is geweldig als Shen...en leuk is ook om JcvD en Jackie Chan te horen.

Deel 3 zal er zeker gaan komen....

avatar van ibendb

ibendb

Leuke animatiefilm, maar Dreamworks blijft een mindere animatiestudio.

Kung Fu Panda 2 is een goed vervolg. Goede personages, een nieuw verhaal en een enge pauw. De humor is in de eerste helft duidelijker aanwezig dan in de tweede. Het achtergrondverhaal van Po vond ik best overbodig. Een kleine 3*.

avatar van Number23

af en toe komisch.

prachtige aminaties.

avatar van Keane1983

Keane1983

Jazeker na een aantal tegenvallende films gezien te hebben vandaag, was het nu eindelijk eens kassa.

De animaties zagen er erg goed uit alsook de onderliggende score van de film.

De badguy was erg goed "gecast" (de stem paste perfect bij de personage).

Het verhaal was leuk en onderhouden. Ook de humor was leuk en kwam niet te geforceerd over.

Ik ben dik tevreden over deze film en zeker een waardige opvolger van deel 1. Overigens hoef je niet perse deel 1 gezien te hebben om deel 2 te begrijpen, hoewel in deel 1 alle personages aan je worden voorgesteld, dat mis je wel een beetje.

Van mij een 3,5*

avatar van Thomas83

Thomas83

Het verhaal van de eerste film herinnerde ik me niet meer zo, maar gelukkig kwam het weer redelijk naar boven tijdens het kijken van dit vervolg. Ik herkende in elk geval al die personages wel weer gelijk, en dat was vaak al wel genoeg.

De grappen zijn vaak wat halfbakken, vooral aan het begin met al die slechte dikzakken-grappen, maar later is dat allemaal al iets beter gelukkig. Misschien zijn de gevechten en actiescènes nog wel het best in de film. Het zijn er wel vrij veel, maar het biedt allemaal redelijk wat vermaak. Zo'n scène als in die draak is nog best geinig.

Verder ziet de film er soms erg mooi uit, mooie animatie, en de speelduur is net lang genoeg. Was wel wat verrast door die cliffhanger op het einde, die al op de sowieso al van tevoren haast onvermijdelijke sequel wijst. Dat zal vast ook niet meer dan een tussendoortje worden, zoals dit tweede deel en eerder eigenlijk ook al de eerste film. Haalt nog net de 3.0*.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Allebei de KFP films zijn van superieure kwaliteit, maar deze is toch net een sterretje minder dan het eerste deel. Dit zit hem voornamenlijk in het feit dat de humor veel minder is dan in het eerste deel. Verder is de actie verdubbeld en ziet er wederom verbluffend uit. Topfilm

avatar van tommycool

tommycool

leuke film. vond hem wel ietsjes tegenvallen, maar dat zou ook kunnen komen omdat deel 1 heel goed is.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Een gebrek aan schattige figuurtjes doet Kung Fu Panda de nek om. Een krekel en een slang vind ik nu niet bepaald een aaibaarheidsfactor hebben. De tijger is dan weer te stoer.

Het enige leuke figuurtje dat mij aan het lachen kan brengen is die gans. Heel grappig dat stemmetje. Voor de rest erg weinig humor in dit deel - wat je dan wel krijgt zijn veel actiescènes.

Het verhaal zat goed in elkaar - maar het lijkt me niet al te gemakkelijk om te volgen voor de allerkleinsten.

Degelijk - maar niet overtuigend!

avatar van runescapemate

runescapemate

deel 1 is beter maar dit is opzich ook geen slechte film

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Waar deel 1 ontzettend leuk was, is deel 2 gewoon ook leuk. Po is gewoon een leuk personage die eigenlijk een niet al te snuggere panda is. Kan genieten van zijn fratsen.

avatar van zgfproduction

zgfproduction

zet je verstand gewoon op nul en geniet van opnieuw een komische animatiefilm. deel 1 was wel beter, moet ik eerlijk zeggen.

avatar van lexiepexie

lexiepexie

Pandas zijn goed

avatar van joostus

joostus

Haha supervet! Heerlijk droge humor, leuke actie en een leuk verhaal! Zeer vermakelijk!

avatar van kuk

kuk

Vond 'm bar tegenvallen. Deeltje 1 was prima genietbaar, maar dit tweede deel is chaotischer, meer actiegericht en daardoor zeer onsubtiel. Op een enkele grappige oneliner richting het einde na word ik een beetje animatiemoe ben ik bang. De inner peace, Panda's comeback..het mag dan voor kids bedoeld zijn maar je ziet het driekwartier van tevoren al gebeuren.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend animatie/familie film...

Uitstekend spannend verhaal...

Prima vervolg deel 2...

Prachtig animatie gemaakt....

Uitstekend mooi HD kwaliteit...

Perfect achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...

Heerlijk genoten en moeite waard...

Deze animatiefilm van Dreamworks is het vervolg op 'Kung Fu Panda' uit 2008. Evenals het eerste deel werd ook deze film genomineerd voor een Oscar.

avatar van queenie

queenie

Ik vond de film tegenvallen. Veel van hetzelfde en niet zoveel humor.

avatar van wess16

wess16

Teleurstellend. Verhaal was niet spannend en grappig of ontroerend wordt het nooit.

avatar van Film Pegasus

Na het gemiddelde eerste deel was ik toch benieuwd of dit vervolg toch wat zou meevallen. Met een Oscarnominatie voor beste animatiefilm hoopte ik dat dit voor een sequel wel zou meevallen. Tja, het is wat van hetzelfde laken als z'n voorganger en weet af en toe een lach op te wekken. Maar over het algemeen is het toch niet echt geweldig en mist het zelfs de weinige charme van deel 1. Het valt meer en meer op dat dergelijke sequels vooral mikken op snelle humor ipv een sterk verhaal met inhoud. Jammer en voor mij hoeft een deel 3 zeker niet.

avatar van missl

missl

prima en vermakelijke animatie maar het is niet heel bijzonder. Ziet er wel mooi uit.

avatar van ILDIB

ILDIB

eigenlijk zijn alleen de scenes met papa duck leuk.. voor de rest is het meer van hetzelfde, niet echt vernieuwend, maar wel vermakelijk genoeg..

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Leuk.

Het duurt wel een tijdje vooraleer het allemaal echt losbreekt en ook de humor is niet van hetzelfde niveau als in het eerste deel, maar toch is dit een waardige sequel.

De stemmencast is dezelfde en dat lijkt zekerheid in te bouwen, maar Jack Black doet het hier minder goed dan de vorige keer. Qua timing lijkt het niet altijd geolied te lopen.

Gary Oldman is de meest in het oog springende naam: hij verzorgt de stem van slechterik Lord Shen en schmiert er meer dan ooit op los.

Hetgeen waar Kung Fu Panda 2 vooral op scoort is het visuele. Vooral actiescènes vind ik geweldig geregisseerd, met veel oog voor vloeiende bewegingen die gepaard gaan met mooie kleuren. Ook de "alternatieve" flashbacks zijn zeer de moeite. De "inner peace"-scène waarin heden en verleden in elkaar gewoven zijn is een schot in de roos.

3,5