• 9.374.990 stemmen

Geregisseerd door: Lisa Azuelos

Met onder meer: Miley Cyrus, Demi Moore en Thomas Jane

Releasedatum: 5 juli 2012

Plot LOL

"You can change your status, but not your heart."

Wanneer haar vriendje vreemd blijkt te zijn gegaan wil Lola hem terugpakken met een leugen. Maar dat zorgt alleen maar voor grotere problemen thuis en op school, waardoor de relaties met haar moeder en haar beste vrienden onder grote spanning komt te staan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van benthe

benthe

Ik heb een aantal films waar ik gewoon standaard een goed gevoel bij krijg. Van die films, die je keer op keer kan kijken, waar je jezelf in herkent en waarom je heel erg hard kan lachen. Dit was eerst onder andere Wild Child en Mean Girls. Ja, van die wat simpelere films, waar je wel gewoon heerlijk kan van genieten. Geweldige soundtrack, leuke, jonge actrices en een simpel maar leuk verhaaltje. Ik heb er nu een nieuwe bij. LOL.

Het verhaal gaat over Lola en al haar vriendinnen noemen haar Lol. Dat is ook precies waar haar leven omdraait, om LOL (Laughing Out Loud). Drugs, alcohol, seks. Alles beschrijft ze in haar dagboek. Van de gevoelens die ze krijgt voor haar beste vriend tot de stiekeme feestjes die ze geeft als haar moeder niet thuis is.

Lola vond ik persoonlijk een heel leuk karakter. Heel herkenbaar, niet te perfect. Ik wil niet zeggen dat ik alles doe wat zij doet, maar sommige dingen zijn natuurlijk heel herkenbaar, zelfde leeftijd, zelfde gevoelens. Ik vond haar ook heel goed neergezet daar Miley Cyrus, al moet voor haar ook heel veel herkenbaar zijn. Ook Kyle was erg leuk, niet perse omdat zijn karakter nou zo super geweldig was, maar vooral omdat ie er wel leuk uit zag

De muziek in de film was heerlijk. Pop met af en toe wat rock en indie. Onder andere The Big Bang zat er een aantal keer in, welke ik wel kende maar helemaal vergeten was. Raad maar welk liedje dus al sinds gisterenavond op repeat staat. Muziek speelde een belangrijk deel in de film, wat ik goed gekozen vond. Het rondlopen met een iPod, het delen van oortjes. Heel erg herkenbaar.

Wat ook een leuk onderdeel van de film was, was de relatie tussen Lola en haar moeder. Zo'n haat-liefde verhouding. Ruzie over dingen niet vertellen, rotzooi op haar kamer, maar wel af en toe lekker bij elkaar gaan liggen en knuffelen. Lola's oma had ook even een mooi momentje te pakken. Ze was volgens mij nogal strak getrokken, en lustte wel een glaasje alcohol, maar ze was wel grappig.

Humor zat er zat in, geweldige soundtrack, lekker herkenbaar (heb ik pas 6x gezegd lol) en gewoon een gezellig filmpje om samen met vriendinnetjes te kijken. Hij krijgt van mij 4*

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Weer zo'n afgrijselijke toestand die het moet hebben van kleine stomme situaties waarin er steeds gepushed wordt met liefde - en haatgevoelens. Miley Cyrus ziet er niet uit met haar bolle hoofd, acteerwerk was matig, soundtrack was voornamelijk irriterend en blijkbaar stond de roze lippenstift in de aanbieding. Hierbij wordt een vervelend popbandje toegevoegd en de montage schakelt steeds tussen verschillende personages (als ze hun rapport krijgen bijvoorbeeld). Enkel dat blonde grietje wist een Klaas Vaak ontmoeting te voorkomen en die scène met de kip op bed was suprisingly origineel. Achteraf heb ik eigenlijk geen idee wat er nu heeft afgspeeld. Het ene oog in, het andere uit en dat is maar goed ook want deze troep hoeft mijn geheugen niet te vullen.

avatar van Elineloves

Elineloves

'' Do I have a sign on my head that says cheat on me? ''

Miley is echt een love it or hate it geval. Ik vond haar in The Last Song goed, maar verder heb ik weinig met haar. Ik kan haar uitstraling vaak niet goed verdragen. Het wisselt dus nogal.

Toen ik zag dat Adam G. Sevani meespeelde was ik echter om, geweldig joch. (Helaas wel erg weinig screentijd, meh!) Ook Demi Moore maakte me nieuwsgierig, dus ik nam hoofdrolspeelster Cyrus maar op de koop toe. Misschien viel het nog mee ook.

Well.. not so much. Wannabe hippe ma samen met haar rebellerende dochter, het deed me helemaal niks. De soundtrack was irritant (Op Somewhere Only We Know na) en het grootste deel van de cast was zwaar ondermaats. '' Hot chicks, popular guys & drama, drama, drama '' was inderdaad een betere titel geweest, wat (ik had het niet verwacht hoor) veel te lachen viel er niet. Misschien van ellende.

Als die meiden bij mij in de klas hadden gezeten, had ik ze vast gehaat. Irritante wijven. I(De jongens ook hoor, daar niet van.) Dat gedoe met die kip ook, ja sorry hoor, maar is dat humor tegenwoordig?

Ik vond de emoties ook erg fake en 'gedwongen' overkomen, alsof de tranen er letterlijk uitgeperst moesten worden. Op een hoop gezeur en gezeik na vond ik dat er ook weinig gebeurde.

Demi was degene die nog enigszins meeviel, de rest kon ik het totaal niet mee vinden. Ik werd het nasale stemgeluid van Miley ook zat na ongeveer een uur.

Nee, deze film was duidelijk niets voor mij. Ik had een komedie verwacht, daar ging ik de mist in. Ik heb vroeger op de middelbare school (en daarna ook) al een hekel aan dit soort types gehad, en dat is dus onveranderd gebleven.

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Mijn hemel wat een slechte film was dit zeg. Het is dat mijn avond niet doorging, maar heb spijt dat ik heb besloten mee te kijken. Slechte acteerprestaties vooral van Miley. Die woedeuitbarstingen van haar kwamen zo fake over. Waren van het niveau Arie Boomsa in die koffiereclame zo slecht. Telkens had ze zo'n slechte geforceerde uitbarsting en liep ze als een klein kind weg. Komedie zat er haast niet in en drama kwam niet over. Konden beter een film maken van dat blondje en de jongen uit step up dat zou nog meer aanspreken. Miley vind ik vlees noch vis. Vond haar in The Last Song nog wel degelijk, maar het is teveel van hetzelfde. Vind haar maar een hork met vervelende trekjes. De druppel van deze slechte film was wel die vader van die jongen. Strenge vader die het wel allemaal best vond op het einde.

Een film om snel te vergeten...

avatar van stinissen

Aangename Rom/Kom met aardige bijrollen van Demi Moore en de mooie Gina Gershon zelfs de acteurs in de hoofdrollen Miley Cyrus en Douglas Booth waren meer dan ok, de film is gewoon een lekkere feelgoodmovie.

avatar van blurp194

blurp194

Als dit een feelgoodmovie is, dan ontgaat me even waar ik me dan goed bij zou moeten voelen. De enige positieve punten zijn zo ongeveer Miley en Demi - die nog steeds absoluut geen straf is om naar te kijken, en af een toe trekt Miley best een aardig smoeltje. Maar in een film mag toch ook wel iets van een verhaal zitten, en dat mis ik in dit geval toch echt - het enige onderwerp dat er een beetje uit komt is de relatie tussen Miley en Demi. Laat dat me nou net niet zo heel erg aanspreken - en het is nog knap slecht uitgewerkt ook.

Er zijn toch tientallen films in dit genre die heel veel beter gelukt zijn.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Behoorlijk slecht. Al past het perfect in de lijn van de carriere van Cyrus. Waar haar Disney collega's echt zeer serieus bezig zijn met een geloofwaardige carriere blijft zij hangen in haar ontwikkeling. Tja..

Dat Azuelos nu al weer met een remake van haar origineel komt is één ding maar dat je er qua uitwerking zo erg achteruit gaat en dat met dezelfde regisseuse is toch wel erg opvallend. Concept is toch nog vrij aardig maar het slechte acteerwerk en het melodrama van tieners om kleine zaken gaat al snel tegen staan. Alleen de Ashley's (Greene en Hinshaw) verlichten de pijn. Script is onsamenhangend, de narratieve structuur is labiel en de bezieling is bij de cast ver te zoeken. Nee, van mij een nominatie voor de komende razzies.

avatar van mrwhite

mrwhite

Tja tis een tienerfilm die vooral voor de jonge meisjes leuk zal zijn. Het is een soort biografie voor meisjes van een jaar of 15 a 16 en mss zelfs jonger de dag van vandaag dus een echte komedie is het niet.

De film heeft wel nog een aangename cast met onder andere Marlo Thomas ( Friends )

2* voor de moeite en mijn vriendin tevreden te stellen want die vond de film wel leuk.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Veel LOL heb ik niet gehad aan deze film, hij heeft niks toe te voegen nadat je hem gezien hebt.

Een kijkje in het niet erg interessante leven van tieners die verslaaft zijn aan hun mobieltjes en internet en wiens wereld instort als het uit is met een vriendje. Daar gaat heel de film zo een beetje over.

Het webcammen met de kip die zoek was vond ik wel erg geestig.

De doelgroep zullen wel tieners en jonge vrouwen zijn, dus daarin had ik mij een beetje vergist.

Vanuit dat perspectief gezien geef ik hem 2,5 sterretjes, maar echt ergens over gaan.. nee dat doet LOL niet. Ik heb hem uitgekeken, maar dat was vooral omwille van Ashley Hinshaw.

2,5 sterren

avatar van rep_robert

Stiekem heb ik me toch nog een beetje vermaakt met de film, dat komt vooral omdat het allemaal oppervlakkig blijft(elk nadeel hep z'n voordeel, aldus meneer Cruijff). De luchtige toon werkt prima en houdt de film levend, want van al die clichématige moraaltjes van die stereotype ouders gaan je wel de nekharen overeind staan.

Je moet gewoon niet met veel verwachtingen dit soort tienerfilms in gaan, want inhoud heeft het niet, het verloop is voorspelbaar en je moet tegen zoetigheid kunnen. Ik was overduidelijk in een goede bui toen ik deze film keek. Of komt het door Ashley Hinshaw?

avatar van Decec

Decec

Een leuke komedie film...

Leuk en grappig verhaal...

Prima en grappig acteerwerk...

Prima achtergrond geluid...

Prima kwaliteit HD breedbeeld...

avatar van Shadowed

Shadowed

Hm.

Ik zal hier echt de verkeerde doelgroep voor zijn, maar toen de film nog een keer werd aangeraden door bekenden had ik er genoeg van en besloot ik LOL maar een kans te geven. Achteraf denk ik dat ik nog steeds de verkeerde doelgroep hiervoor ben, maar afkijken en erop stemmen kan nooit kwaad.

De tijd voordat Cyrus een transformatie qua personaliteit maakte. Ik ben van bijna kanten niet zo'n fan, ik ben van Cyrus zelf ook gewoon geen fan. Ook in LOL weet ze me niet te overtuigen, ondanks een aantal aardige pogingen. In het algemeen probeert ze te hard een typetje te zijn waardoor het humane ervan af dwaalt.

De film zelf is redelijk rommelig in elkaar gestoken, erg herkenbaar vond ik het allemaal ook niet. De romantiek is erg kort door de bocht, standaard uitgewerkt en problemen komen en gaan. Er wordt werkelijk van alles bijgehaald om het leven van Cyrus zwaar te laten lijken, maar echt overtuigen doet het niet echt.

Regie is ook wat eentonig. Matige montage, matige beelden en matig camerawerk. Er zit niks bij dat opvalt voor de filmliefhebber. Als het verhaal daarnaast ook niet zo heel veel voor weet te stellen weet je dat je het als film zelf niet heel goed voor elkaar hebt gekregen. Ik kijk er ook raar van op dat dit zo herkenbaar is bij enkele mensen, qua uitwerking vond ik de loop namelijk alles behalve herkenbaar.

Buiten Cyrus om is het acteerwerk ook best matig. Enkel Moore (verrassend) vond ik goed uit de hoek komen. De tieners zijn te nerveus en de volwassenen te automatisch. De humor ligt me ook niet heel erg, een beetje arrogante soort humor. Verder veel boehoe, kusjes en liefde, maar overtuigend is het nergens.

Wel is de speelduur niet onnodig lang en het tempo redelijk. Omdat de film in een soort dagboekvorm is verteld wil het nog wel boeien om in ieder geval de aftiteling te bereiken. Verder is het allemaal maar een standaard highschoolliefdesgebeuren die niet wil raken of overtuigen, maar ook qua regie niets te bieden heeft.

avatar van mrklm

mrklm

Popster en actrice Cyrus beschikt duidelijk over voldoende talent om een film te dragen, maar helaas zit ze opgescheept met een formulematig romantische drama met een vleugje geforceerde humor. Zij speelt Lol (volledige naam: Lola) en het verhaal draait om haar liefdesperikelen rondom haar vriendje Chad [George Finn] en haar beste vriend Kyle [Douglas Booth], alsmede de pogingen van haar moeder [Demi Moore] om haar liefdesleven een nieuwe impuls te geven. Er is ook aandacht voor Lola’s beste vriendinnen Emily [Ashley Hinshaw] en Janice [Lina Esco] maar Azuelos weet niet goed hoe ze de verschillende verhaallijnen moet verwerken. Het resultaat is dan ook episodisch en oppervlakkig. Beste moment? De split van Step Up-acteur Adam Sevani.