• 9.375.326 stemmen

No Strings Attached (2011)

Komedie / Romantiek | 108 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Ivan Reitman

Met onder meer: Ashton Kutcher, Natalie Portman en Greta Gerwig

Releasedatum: 17 februari 2011

Plot No Strings Attached

"Friendship has its benefits."

Emma (Natalie Portman) is een drukbezette arts die een schijnbaar perfecte regeling heeft getroffen met haar beste vriend Adam (Ashton Kutcher): een seksuele relatie zonder verplichtingen. Kunnen ze echter beste vrienden blijven wanneer hun relatie meer dreigt te worden?

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Dertien in een dozijn romantische komedie die - is tegenwoordig een beetje in? - gaat over seks in of zonder een relatie. Gelukkig net iets minder braaf dan de echt slechte romantische komedies, met een paar echt goeie grappen (andere zijn weer zo onleuk als maar kan), maar dat maakt het nog steeds niet bijzonder. Natalie Portman

Oja, en weeeeeer "subtiele" reclame voor de Toyota Prius ("The thing about fucking in a Prius is you don't have to feel guilty about it"). Meet the Little Fockers, The Other Guys en The Next Three Days zijn twee recente films die me te binnenschieten die volgens precies dezelfde formule reclame voor dit gladde wagentje met een elektromotortje maken. Flauw. (Zie trouwens ook hier)

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

You look like a pumpkin, bitch!

Dikke meevaller. Wellicht komt het omdat je al een hele gezellige avond hebt, je met je halve klas naar de film gaat (voor lekker weinig geld - 25 euro voor 3gangenmenu en bioscoopkaartje!) en dat je in een bioscoop zit met allemaal mensen die dit ,,echt een hele goede film'' vinden. Het was de sfeer, maar ook de film. Het is natuurlijk precies hetzelfde zoals je al duizend keer hebt gezien, al proberen ze nu de ''seks'' barière te doorbreken, ze verzinnen wel weer iets anders om het spannend te houden. Het is gewoon een pure romcom met niks nieuws of aparts. Wel geslaagde grappen en Natalie en Cary hebben wel een echte klik samen wat het prettiger maakt om te kijken. Zeker te doen als je niet zo houd van al dat kleffe gedoe, ik zie nu dat 'ie nog best lang duurt maar dat is in de beleving niet zo. Wellicht mochten de laatste 10 minuten in 30 seconden van mij uitgestippeld worden, maar ach: het is vergeven. Vermakelijk met zeker (wat) geslaagde grappen! 3 sterren

avatar van wwelover

wwelover

Leuke film, verhaal is geinig (en ok voorspelbaar). Moest een beetje denken aan Love and other drugs, maar dan wat vrolijker natuurlijk. De humor is erg leuk, maar dat komt ook doordat Nathalie Portman en Ashton Kutcher samen erg leuk zijn, en individueel ook. Wel gek aangezien ik onlangs nog Black Swan heb gezien met Portman. Ik begin toch een beetje verliefd op haar te worden. Wat een prachtige en leuke vrouw. Kreeg een hele positieve vibe van deze film.

avatar van DeCol

DeCol

Dikke meevaller!

Qua verhaal is het gewoon één van de vele romantische komedies. Clichétje hier, clichétje daar. Ook het einde is 'normaal' en weet je al aan het begin van de film. De kracht in deze film ligt in de humor want wat is dit een grappige romcom zeg. Ik heb zelden zo hard moeten lachen bij dit soort films. Daarnaast doen Natalie Portman en Ashton Kutcher het heel erg leuk en zijn ze goed op elkaar ingespeeld. En ik vind het al langer, Portman is een mooie vrouw.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Inderdaad een vrij standaard romcom zonder grote verrassingen. Alle ingrediënten zijn aanwezig; van de onvermijdelijke top40 muziek tot de typische homo-rol, het is allemaal keurig van de partij. Van het script hoef je als kijker dan ook weinig verrassingen te verwachten. Ondanks een paar erg geslaagde grappen, overigens. Verder is Kevin Kline een amusante verschijning. En Cary Elwes zie ik ook best graag spelen, alleen was zijn rol hier behoorlijk onduidelijk. Vraag me af of er meer scènes rondom zijn karakter waren gefilmd, maar vanwege tijd moesten worden gesnoeid. Het laatste grote toppunt is in twee woorden samen te vatten; Natalie Portman.

Maar zoals gezegd, de leuke momenten en een paar sterke rollen voorkomen niet dat dit nergens boven het gemiddelde uitstijgt, het is nergens memorabel. Als 'hap slik weg' film is het daarentegen goed te doen, de toon die wordt gezet is prima (de film is vlot, aandoenlijk en sexy tegelijkertijd) en voor de verandering is de verdeling van de genres romantiek, drama en komedie eens vrij goed. Het script gaat echter soms alle kanten op. Dat gedeelte met die twee lesbiennes was geforceerd en niet bepaald grappig en ook het einde voelde nogal gehaast en afgeraffeld aan. En iets meer verrassingen en uitdagingen had ik ook niet erg gevonden.

3 sterren.

avatar van Elineloves

Elineloves

'We're sluts Emma! We're slutty sluts!'

Niet veel nieuws onder de zon. De film begint vrij aardig, zoals in veel films het standaard: ' ... jaar geleden ' truukje, maar het is een fijne, korte introductie van de personages, in no time zie je hoe ze waren als puber, maar ook hoe ze zijn als feestende studenten en als volwassenen. Al snel begint een vervelend ja/nee/ja/nee spel waarbij de onverschilligheid er af spat.

Daarna begint de aaneenschakeling van clichés. Adam kan niet met zijn -uiteraard- rijke pappie overweg en de vader/zoon band is niet sterk.

Het eerste deel van de film voelt dan ook aan alsof je naar een lang uitgerekte trailer kijkt, en de film moet het dan voornamelijk hebben van alle 'grappige' stukjes die je in de preview zag. Gelukkig is Ashton een lekkere vent en Nathalie een mooie meid, want van het verhaal moet de film het natuurlijk niet hebben.

Je kunt het natuurlijk wel raden dat er wat seksscènes in zitten, maar in tegenstelling tot Love and Other Drugs (2010) ging het me bij deze film niet irriteren. Wel vond ik de manier hoe het gebracht werd niet altijd even geweldig. Ik ben niet vies van sex, en ik weet ook dat we in 2011 leven, maar het lijkt allemaal zo makkelijk en oppervlakkig te gaan. Pubers die dit soort films kijken krijgen het idee dat je 'zomaar' sex kunt hebben met iedereen, terwijl ik toch een voorstander ben van seks met iemand waar je echt om geeft. Maargoed, dat is dan weer mijn persoonlijke mening. Je kunt natuurlijk ook wel raden hoe het af zal lopen met Emma en Adam.

Emma was voor mij het lastigst om een band mee te krijgen, omdat ze zo afstandelijk aanvoelde en haar oppervlakkige gedrag hielp ook niet echt mee. Adam daarentegen wel, je zag zijn verliefdheid groeien en daardoor ben je al sneller geneigd om met hem mee te leven en te hopen dat hij toch het meisje krijgt dat hij wil.

Het hele lesbienne gebeuren voelde ook erg stompzinnig aan, voegde niks toe en was een typisch gevalletje 'makkelijk scoren'. We hebben hetero sex, dus dan gooien we ook nog wat girl-on-girl action erbij.

Voor een komedie valt er ook bar weinig te lachen. Als ik twee keer een licht glimlachje heb gehad, is het vaak. De titel 'komedie' vind ik dan ook niet toepasselijk bij deze film. Op het einde van de film bleef ik dan ook achter met een gevoel van: 'Godsamme mens, had je je dat 1,5 uur geleden niet kunnen bedenken? Dat gezeik van die vrouwen ook telkens!'

Ach ja, al met al kwam ik wel redelijk door dit filmpje heen. Stijgt niet uit boven de gemiddelde romcom, is zeker niet verfrissend maar ook niet tenenkrommend.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Oei, dit was me toch even een tegenvaller..

Films met Natalie Portman zijn toch over het algemeen niet heel slecht en Aston Kutcher vind ik een leuk romcom figuur.

Maar hier werd ik absoluut niet blij van.

Er is in ieder geval geen humor te ontdekken, het is vooral heel pijnlijk allemaal..

Ik kan me toch niet voorstellen dat ze veel lol hebben gehad op de set, ik vond het ook allemaal een beetje soft en voor mijn gevoel werd er echt op de automatische piloot geacteerd.

Nee, ik had hier meer van verwacht en kan toch echt niet anders dan een hele dikke onvoldoende geven.

Eerlijk gezegd snap ik het behoorlijk hoge gemiddelde voor een romcom dan ook niet, maar goed.

Tegenvaller eerste klas, meer dan 1,5 ster kan ik echt niet kwijt..

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Zeer leuke film van de regisseur van 'The Ghostbusters' met leuke acteerprestaties van Portman en Kutcher waar trouwens Portman een totale andere genre opgaat waar ze niet in gewend is .

Het verhaal zelf is een beetje cliché en 'seksbuddy's' zijn lukt nooit..het is in feite niet echt een spoiler wat iedereen weet waar het naartoe gaat =).

De chemie tussen Kutcher en Portman vond ik dan weer geweldig..:) Als ze beiden single waren in het echte leven dan zou je nog echt erin vallen of ze echt samen vallen..

En Ludacris is lachen om in een komische rol te zien,van 'Move Bitch' naar een komedie rol..:)..

En Portman is altijd een genot om naar te kijken ..Wat een pracht van een vrouw

avatar van james_cameron

Acceptabele maar nogal vlakke en zeer voorspelbare romantische komedie. Kutcher is sympathiek in de hoofdrol; Portman is enigzins miscast. Het script probeert van de film een soort omgekeerde When Harry Met Sally te maken, maar het geheel mist charme en goede grappen. Daarnaast zijn veel dialogen en situaties te geforceerd. Het kijkt allemaal makkelijk weg en regisseur Reitman weet nog steeds hoe hij een onderhoudende film moet maken, maar gedenkwaardig is het niet.

avatar van Spetie

Dertien in een dozijn komedie, die een uiterst voorspelbaar verloop kent, maar die op het gebied van humor helaas te kort schiet.

Portman is leuk om te zien en doet haar ding hier naar behoren. Kutcher is ook zichzelf, doet zijn best, maar is niet grappig genoeg om deze film te dragen. Verder is het bij films als deze altijd hopen op een paar leuke bijrolspelers, maar die zijn helaas niet aanwezig. Ludacris vond ik niet bepaald grappig.

Toch is het ook wel weer een film, die redelijk makkelijk wegkijkt, zonder dat de verveling toesloeg. Daarvoor gebeurt er gelukkig nog wel redelijk wat. In zijn geheel schiet de film echter ruim tekort, daarvoor is het allemaal niet goed en leuk genoeg.

avatar van blurp194

blurp194

Romantische komedie waarbij de komedie een beetje vergeten lijkt. Wat er over blijft is een beetje een slappe flauwe boel. Nog net gered van de totale overslaanbaarheid door de aanwezigheid van Natalie Portman met haar meest knuffelbare glimlach - zoals Laoslander dat zo mooi zegt. En met de rest van wat hij zegt ben ik het ook wel eens.

avatar van BBarbie

BBarbie

Semsoethot schreef:

Lichte, luchtige en met vlagen komische film. Goed om te kunnen kijken en zo nodig even uit te zetten tijdens de nachtdienst.

Ik kan het niet beter verwoorden.

Buitengewoon domme clichefilm, louter bestaand uit nare, vervelende personages die je echt geen zak interesseren.

Nu is het in het geval van bvb een Ashton Kutcher niet zo vreemd dat je een hekel aan hem hebt, maar dat zelfs een Portman redelijk onuitstaanbaar is mag toch een prestatie heten.

Film doet niets wat we al niet eerder gezien hebben en dan ook nog eens nergens leuker of grappiger dan voorgangers. Skippen dus.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Niet te best, dit. Erg routineuze romcom die nergens ook maar een beetje oprecht grappig of romantisch is. Denk zelfs niet dat er 1 geslaagde grap in te vinden valt. Eigenlijk belachelijk dat ze dit soort compleet onoriginele romantische komedies nog steeds op het publiek durven loslaten.

Ashton Kutcher zie ik op zich nog redelijk graag bezig en ook hier heeft 'ie wel genoeg charisma om zich door de film te slepen. Maar Kutcher als verliefde dwaas? Echt werken doet het niet... Om nog maar te zwijgen van de casting van Natalie Portman. In de juiste prent een geweldige actrice, maar hier pijnlijk niet op haar plaats. Van enige chemie tussen de 2 was dan ook nauwelijks sprake.

Blijft over een filmpje dat wel vlot wegkijkt, maar ook heel voorspelbaar en ongrappig is. (Ludacris )

2* dan maar?

(Ook weer typisch trouwens dat de makers van deze *gedurfde* komedie Portman tijdens die wilde vrijpartijen laten opdraven ... met beha aan. Waarom kijk ik dit dan nog?)

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Aardige komedie.

'No Strings Attached' vaart niet tegen de regels van romantische komedies in maar oppert genoeg leuke wendingen om het aangenaam te houden.
De chemie tussen Kutcher en Portman zit goed waardoor je geniet van de hobbelende weg richting een relatie. Het fijne aan de komedie is dat niet alles even cliche is. Zo rent Emma niet huilend weg als Adam met twee meiden het bed in wil, in plaats daarvan veranderd ze in een prettig gestoorde meid die ze allebei weg jaagt.. Zowel Emma en Adam zijn goed geschreven personages die een heerlijk maffe kant hebben. De film biedt leuke situaties, geslaagde grappen en alom vermaak.
'No Strings Attached' had grappiger gekund maar is zeker vermakelijk genoeg met leuke momenten en acteurs. Daarnaast heeft de film een ronduit aparte aftiteling.

Prima vermaakt.

avatar van Phoenix

Phoenix

Viel me niets tegen, al moet dat voor het grootste gedeelte wel aan Portman worden toegeschreven. Wat een plaatje toch weer... Ik blijf me er nog altijd - zelfs na Black Swan - over verbazen wat voor een taal er uit dat schattige meisje van Garden State komt.

Het script is een behoorlijk zooitje vol vage (rand)personages die op elkaar reageren, maar dat maakt het allemaal ook wel weer gezellig. Kutcher doet waar hij goed in is, maar is toch duidelijk de mindere van Portman. Nochtans wel aardige chemie tussen de twee. Niet louter kleffe meuk, maar ook gewoon wat gekibbel en gepest, zoals het hoort.

Mja, boven verwachting. 3*

avatar van Zeriel

Zeriel

Voor het genre best ok. Niet al te flauwe grappen, en een beetje normale hoofdrolspelers. Verder is het natuurlijk van dik hout zaagt men planken, supervoorspelbaar, vooral Natalie Portman maakt het de moeite van het kijken waard, Kutcher is ook te pruimen.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Leuk!

Dit soort films gaan er bij mij altijd wel goed in. Ja, deze film is voorspelbaar, maar dat maakt 'm niet slecht. Ik vond de chemie tussen Kutcher en Portman erg goed. Beter dan Love and Other Drugs.

avatar van rep_robert

Toch een charmante komedie dat vooral te wijten valt aan de leuke Kutcher en Portman. De chemie tussen de 2 aanwezig en de film kent ook genoeg luchtige momentjes om het goed door te kunnen zingen. Mits je natuurlijk door het simpele plotje heen kunt kijken en daar niet al te veel waarde aan hecht. Ook duurt de film ietsje te lang voor een romcom,er had her en der wel wat in geknipt mogen worden.

Voor de rest een prima romcom om is op de bank te gaan kijken.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Een film van steen.

Geen gevoel, geen chemie. Naast de aardig luchtige sfeer (dankzij de muziek vooral) en de redelijke cast valt er bijster weinig te pruimen aan dit filmpje. Natalie Portman heb ik, behalve in Garden State, eigenlijk nooit veel aan gevonden. Hier is het ook weer heel minimaal. Enige chemie met co-star Kutcher ontbreekt dan ook volledig.

En dat is killing. Heel grappig, of zelfs lollig, wordt het in ieder geval zelden tot nooit. En dat is opvallend met een komische ster zoals Kutcher. Wellicht komt het door het gebrek aan een leuke supporting cast. Welgeteld 0 leuke personages vormen zich rond het nogal willekeurige koppel. Er valt weinig te voelen voor dit werkje waardoor het nauwelijks weet te vermaken.

Toch kijkt het, ondanks het gebrek aan hoogtepunten, nog wel redelijk weg. Er heerst een aardig sfeertje en richting het einde weet het toch steeds meer momenten aan te grijpen om er iets van te maken. Helaas is dit te laat in een iet wat langdradige worsteling. Geen voldoende dus, helaas.

avatar van linda--89

linda--89

Geen goeie romantische komedie. Het is een saaie film, bij vlagen behoorlijk langdradig. Her en der zijn er een aantal aardige scenes, maar overall is het de moeite niet waard.

avatar van Camorra

Camorra

That Hole is my Bitch!

No Strings Attached.

Deze film staat al best lang op mijn lijst van nog te bekijken, maar er kwamen steeds andere, aantrekkelijkere film titels voor. Laatst toch gekeken en ben toch tevreden dat ik hem bekeken heb. De eerste pak en beet 40 min. van de film zijn echt leuk en ik zat steeds te kijken waar gaat dit heen, de comedy kant of de romantische kant. Helaas won de romantische kant, wat de film meteen weer wat minder maakte, het werd wat serieuzer, minder grappen, wel geprobeerde grappen maar die liepen vaak niet, uiteindelijk krijg je een einde te zien die de gemiddelde filmkijker kan dromen als het waren allemaal standaard, niet dat het niet goed was zeer zeker niet de hele film was goed neergezet het is vooral het einde dat deze film zo standaard maakt jammer. Voor de rest is het acteerwerk wel aardig, er spelen leuke acteurs in dus dat is ook weer mooi meegenomen.

Zoek je een film die je ook met je vriendin kunt kijken, en dat je dan toch iets hebt waarvan je niet in slaap valt? deze zeker kijken. Verder gewoon een standaard film.

3 sterren.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Af en toe vind ik het heerlijk om even neer te ploffen voor een romcom en lekker mee te zwijmelen met het verhaal. Op zich keek deze film wel redelijk weg maar ik vond dat er maar weinig chemie was tussen Kutcher en Portman.

Een voorspelbaar verhaal maakt me op zich niet zo veel uit bij een romcom als het maar lekker romantisch is. Helaas kwam dat niet zo goed uit de verf dit keer. Het lag niet aan het acteerwerk want ik vond ze allebei hun rol goed neerzetten. Vooral Nathalie Portman was erg goed. Maar helaas voelde ik geen klik tussen de twee.

Qua humor bleef het ook redelijk op de vlakte. Op de menstruatiecd na heb ik weinig kunnen lachen. Het blijft voor mij dus een behoorlijk gemiddelde film.

avatar van david bohm

david bohm

Goed kijkbaar tussendoortje met Ashton Kutcher die de monogame! Adam speelt en de immer charmante Ms Portman als zijn grote liefde. Af en toe hartverwarmend met schattige scenes tussen de beide hoofdrolspelers. Ook het humoristische gedeelte is me goed bevallen. Aanradertje, zeker voor Nathalie Portman liefhebbers. Portman schijnt trouwens erg intelligent te zijn. In de laatste films die ik van haar gezien speelt ze toevallig respectievelijk een arts en een wetenschapper.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vervelend.

Films als deze kunnen nog altijd gered worden door een ommekeer (wat alsAdam nu eens "neen, bedankt" tegen Emma had gezegd?), maar deze brol loopt braaf het lijstje aan clichés af.
Grappig of aandoenlijk is het nooit, strontvervelend daarentegen.

Ashton Kutcher kan normaal gezien af en toe grappig uit de hoek komen, maar hier is het armoe troef. Ook Natalie Portman kan hier écht niet bekoren. Zij moet zowat de reden geweest zijn dat ik dit onding een kans heb gegeven, maar overtreft hier zo mogelijk haar wanprestaties in de 2e Star Wars-trilogie.

Snel vergeten is de boodschap. Ik twijfel er niet aan dat dat lukt.
1,5

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Beetje een flauw filmpje, met nietszeggende karakters, een standaard verhaaltje en kleurloze, duffe "grappen". Het enige dat de film naar een wat hoger niveau kan tillen is Natalie Portman en haar schattige verschijning (vooral het moment dat ze zich omdraait in aangeschoten toestand is prachtig). Al doet het me "pijn" dat ze na rollen als Nina (Black Swan) voor zoiets kan kiezen.

Echt irritant wordt het nergens.

Met Reitman is er na Ghostbusters ergens wat misgegaan.

avatar van scorsese

Matige film waarin een koppel hun relatie alleen op sex te baseren, zonder dat er verdere gevoelens bij komen kijken. Ondanks dit gegeven van 'fuckbuddies' weet de film zich niet te onderscheiden van de reguliere romcom. Nogal voorspelbaar en naar het einde duurt het net iets te lang. Natalie Portman doet het niet slecht in haar eerste romcom, maar het is niet echt haar ding. Net geen 3.0 sterren.

avatar van killerfreak

killerfreak

aardig filmpje, maar het verschil met andere romcom's is soms ver te zoeken. Desalniettemin laat het je meeleven met de personages ook al weet je op voorhand hoe de film gaat eindigen...

avatar van dualcia

dualcia

Fijne romantische komedie dankzij de prestaties van Portman en Kutcher.

Voorspelbaar? Ja. Als je niet houdt van een cliché romantische komedie, moet je hier absoluut niet aan beginnen, want vanaf minuut 1 weet je precies hoe deze film gaat lopen en is het zo voorspelbaar als de tering.

Als je niet houdt van de jongensachtige charme van Ashton Kutcher, kun je deze film misschien ook beter links laten liggen, want hij speelt ook hier weer dezelfde rol van de leuke boy next door. Ik vind het helemaal niet erg om naar Kutcher te kijken, hij is leuk.

De chemie tussen de beide hoofdrolspelers maakt echter dat deze film zo leuk is als ie is. Portman (als uitstekende actrice) en Kutcher (die met gemak deze rol op zich neemt) zijn heerlijk op elkaar ingespeeld en vullen elkaar (ook als karakters) aan.
De overige karakters voegen daarnaast weinig toe aan het verhaal. Mindy Kaling als Shira zorgt voor leuke momenten en het ieniemienie liefdesverhaaltje tussen Patrice en Eli is ook leuk voor tussendoor.

Voor mij persoonlijk is de film ook boeiend om naar te blijven kijken, omdat ik mezelf herken in Emma. Ik snap Emma's beweegredenen en ik zie mezelf hier soms in terug. Al zou ik zo'n lieve, knappe, goede jongen als Adam niet hebben laten gaan!

Stem blijft een *3.5

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Nou, dit was er weer zo een: wat een pure bagger. Tot op het bot voorspelbaar, oerbraaf (zie hoe vaak Portman haar BH nog aanhoudt) en dodelijk saai. Als er ook maar een beetje chemie was tussen Kutcher en Portman, het meest lichte sprankje dat lijkt op genegenheid, dan had het wellicht wat kunnen worden, maar niets van dat alles. Kutcher is verder doods als was en Portman is wel lief, maar ook niet meer. Verder bijzonder lelijk gefilmd in een breed bioscoopformaat, maar met al te vaak lege vlakke en loze ruimte die niet mooi gevuld wordt. Dus neem een slag kleiner als je niet weet wat te doen met 2,35:1. De grapjes waren eigenlijk nooit leuk, de grappig bedoelde bijfiguren als de vader vooral vervelend en irritant en om onverklaarbare redenen duurt dit vehikel ruim zeven kwartier. Dat had met gemak in drie gekund. 0,5*.