• 9.380.221 stemmen

Justin Bieber: Never Say Never (2011)

Documentaire / Muziek | 105 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Geregisseerd door: Jon M. Chu

Met onder meer: Justin Bieber

Releasedatum: 31 maart 2011

Plot Justin Bieber: Never Say Never

"Find out what's possible if you never give up."

Het verhaal achter de Canadese R&B en popsensatie, Justin Bieber. De documentaire geeft een blik achter de optredens van de jeugdige zanger die op 16-jarige leeftijd al miljoenen fans heeft weten te vergaren. Ook krijgen we een unieke blik in de geest van de zanger zelf en hoe hij met al deze druk op zo’n leeftijd zelf omgaat.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Reinbo

In de trailer zag ik anders ook behind the scene en jeugd scenes. Lijkt me ook juist belangrijk en een meerwaarde om de fans een kijkje in de achtergrond en het leven van Bieber te geven. Ook de omschrijving geeft dit aan. Hoe weet jij dat het enkel om een concertregistratie gaat? Heb je 'm gezien, of weet je er ook het fijne niet van?

avatar van harm1985

harm1985

Justin Bieber is gemaakt voor de vrouwelijk oppervlakkigheid, vrouwen houden namelijk helemaal niet van films en muziek, tenzij er een 'lekker ding' in meespeelt, of het liedje zingt, of het over vrouwen gaat, vandaar dat films als Sex & the City zo goed scoren en 'artiesten' als Bieber en voor de oudere vrouwen types als Enrique Eglesias. Hoor ook het commentaar van de fans 'hij is zo lekker', 'hij heeft mooie ogen' en '6 pack, halllooooo!'.

NB: niet op alle vrouwen is dot van toepassing, maar het is geen toeval dat voornamelijk mannen films als 2001, Blade Runner, Enter the Void of Godfather kunnen waarderen (en dat ze zo hoog in de top 250 staan).

avatar van MoFeDu

MoFeDu

harm1985 schreef:

Justin Bieber is gemaakt voor de vrouwelijk oppervlakkigheid

Inderdaad, Justin Bieber is gemaakt.

harm1985 schreef:

Wat een nonsens over de vrouw alsof de man niet ook van oppervlakkige gemaakte zaken houdt? Ik noem 300, The Expendables, Rambo en Saw 6. En dan heb ik het nog niet eens over voetbal en porno..... Zo zijn er zat vrouwen met gevoel voor kunst, maar blijkbaar niet in jouw nabije omgeving, zo krijg ik de indruk.

avatar van harm1985

harm1985

Helemaal mee eens, maar hoeveel vrouwen ken jij die naast chickflicks ook films van Kubrick of Noe waarderen? Denk dat dat percentage bij mannen veel hoger ligt.

avatar van Reinbo

Het zijn ook typisch films met een mannelijke kijk op de zaak, maar dat heeft weinug te maken met de oppervlakkigheid van de vrouw.

Kijk hier, zit weinig verschil tussen deze mannelijke versie.

Top/Bottom Titles by Females - imdb.com

Top/Bottom Titles by Males - imdb.com

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Er werd me juist verteld dat alle liedjes van Justin Bieber vanaf nu bewerkt zullen worden? Doordat Bieber ouder wordt en zijn stem verzwaard.

avatar van Reinbo

Elke artiest zijn stem wordt tegenwoordig vervormd, of dacht je dat Lady Gaga echt zo digitaal klonk?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Die heeft wél (echt, live) een ijzersterke stem iig.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Zeker dat het geen playback was?

avatar van smoozycat

smoozycat

Een over het paard getild pubertje dat gemaakt is door de platenbonzen. Kijk maar eens naar die blik van hem. Zit geen greintje expressie in. Er zijn beter zangers in deze leeftijdscategorie.

Frustje....

Leland Palmer schreef:

Die heeft wél (echt, live) een ijzersterke stem iig.

Maar wel met tig filters en een hoop echo ertussen

YouTube - Lady Gaga - Speechless (Live at the VEVO Launch Event)

avatar van Asaharo

Asaharo

Ja maar Reinbo, smoozycat vertelt wel de waarheid. Sowieso is het frustrerend dat jongeren met een mooi snoetje en een middelmatige stem de wereld kunnen veroveren. Geeft op zich weer de oppervlakkigheid van een hele samenleving aan. Om het met de woorden van zijn Platenbaas La Reid te zeggen: hij verkoopt die meisjes een droom, en voor die droom zullen ze alles doen, alles. Ik vind dat behoorlijk ziek eigenlijk maar dat kan aan mij liggen.

avatar van Reinbo

Waarom is dat frustrerend? Gun dat jochie gewoon zijn succes en laat die meisjes vooral hun kamer met hem behangen als ze dat leuk vinden. Iedereen blij, toch? Waait vanzelf weer over als ze 16 worden....

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Daarnaast, is Bieber vrij muzikaal. Dat je het niet leuk vind oke, maar zeker voor zijn leeftijd, maakt hij prima popliedjes die aanslaan bij zijn publiek.

avatar van Asaharo

Asaharo

Omdat dit niks met muziek te maken heeft tiens. Dat zie jullie toch ook wel. Het draait erom om een product op een bepaalde doelgroep los te laten. Is dit om iets mooi's te creëren, iets origineels, om zelfs maar iets te betekenen. Neen het draait erom dat als hij naar onze landen komt of daar een concertje geeft, zijn managers dik veel poen kunnen pakken. En dat is als muzikant gewoon degoutant.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Jessen0wnt schreef:

Daarnaast, is Bieber vrij muzikaal.

Zijn muziek is toch echt wel van bedenkelijk niveau hoor. En dan druk ik het nog licht uit.

Wat ik wel ironisch vind is dan iedereen zich irriteert aan de bekendheid van hem, maar dat diezelfde personen hem dan wel constant op de voorgrond schuiven onder elk Youtube-filmpje...

Asaharo schreef:

Omdat dit niks met muziek te maken heeft tiens. Dat zie jullie toch ook wel. Het draait erom om een product op een bepaalde doelgroep los te maken. Is dit om iets mooi's te creëren, iets origineels, om zelfs maar iets te betekenen. Neen het draait erom dat als hij naar onze landen komt of daar een concertje geeft, zijn managers dik veel poen kunnen pakken. En dat is als muzikant gewoon degoutant

Tja, maar dat geldt voor vrijwel alles wat de top 40 haalt. Gewoon voor geproduceerd voor massaconsumptie. Geldt overigens ook voor het gros aan films die Hollywood over ons uitstort, maar om daarom bij voorbaat overal maar een 0,5 aan toe te kennen.....

avatar van Nomak

Nomak

Die jonge meisjes die helemaal gek zijn van Justin Bieber zijn niet half zo triest als de zieligaards die hier een 0,5* aan geven zonder de film te hebben gezien.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

JDSsmetje schreef:

Bedenkelijk is het sowieso, maar ik denk dat zeker voor zijn doelgroep, zijn muzikaliteit en zijn lol in het maken en doen van de muziek genoeg is, aangezien het waarschijnlijk K3 of Bieber word.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Bericht met ongepast taalgebruik en enkele reacties daarop verwijderd.

Reinbo schreef:

Het is frustrerend omdat zijn muziek onorigineel is en vervelend volgens velen (waaronder ik) Om zijn muziek dan overal te horen, daar wordt je moe van.

Maak je geen zorgen het is natuurlijk net zo min neutraal als This is it! Het zijn beide fanboy producties voor de fans

This is It vond ik anders weinig fanboy-achtig aan. Ik luister nooit de muziek van MJ maar de docu zelf was verfrissend om te zien en gewoon erg optimistisch ook al kwam het net uit na MJ's dood.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Heb eigenlijk nog maar 1 keer een nummer van hen gehoord en dat was omdat ik naar de balhaar versie van het liedje zocht dus dat overal horen zal toch wel mee vallen!?

avatar van Reinbo

@LimeLou: Dan kom je op de verkeerde plekken of luister je naar de verkeerde zenders. Ik had tot vorige week nooit van Bieber of iets van zijn muziek gehoord. Het zal best dat This is it een mooi beekd van MJ schetst, maar dat doet deze film ook van JB. Verder geloof ik best dat ik TIT veel interessanter zal vinden, maar het komt uit een even zo commerciele koker als de film van Bieber.

avatar van Metalfist

Metalfist

Ik heb eigenlijk nog altijd niets van Justin Bieber gehoord. Ik hoorde er pas vorig jaar op een schoolreis naar London van toen iemand een Bieber werd genoemd...Tot vandaag de dag heb ik werkelijk nog nooit een nummer van hem gehoord. Ik begrijp die frustratie dan eigenlijk echt niet, vooral niet wanneer dit resulteert in zo'n lage stemmen.

Oké, misschien is het geen deftige documentaire (ik heb de film zelf nog niet gezien) en ik heb het ook lastig met termen als een geniale geest voor iemand van 16 (?) maar het is nu echt niet dat 3/4 van de rest van de mainstream muziekwereld zoveel verschilt qua originaliteit?

avatar van yeyo

yeyo

Asaharo schreef:

Ach, ik denk dat de meesten wel kutmuziek luisterden toen ze 12 waren. Elke generatie heeft zo zijn 'secret shames'.

Reinbo schreef:

Klopt.Maar ik luister helemaal niks 'verkeerds' Ik ken hem al sinds eind 2009 en geloof me, als je elke dag naast een meisje zit die hem ontzettend 'lekker' vind en je constant wordt vergeleken met hem krijg je heus wel van hem te horen. Ik heb zijn tophit Baby, Baby Oh inmiddels al geluisterd en ik vond het maar niks. Als je ook continu over hem in het nieuws hoort wordt je er gewoon ontzettend moe van. Jij hebt dat waarschijnlijk niet omdat je vrienden hoogstwaarschijnlijk meer van jouw leeftijd zijn, maar als je vaak genoeg te horen krijgt van een zanger met als enige opbouwing: 'hij is lekker' of 'hij heeft een lego kapsel' en dat dag in dag uit krijg je niet echt een positief geval over de beste knul

avatar van Reinbo

Wat ik al dacht, je ben gefrustreerd.

• 2048 berichten

Dat heet irritatie, geen frustratie of jaloezie.