• 9.374.710 stemmen

Met onder meer: Perry King, Timothy Van Patten en Roddy McDowall

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 11 november 1982

Plot Class of 1984

""We are the future! ...and nothing can stop us.""

Norris, de nieuwe muziekleraar begrijpt niet waarom zijn collega Corrigan met een geladen revolver op zak loopt. Evenmin snapt hij waarom iedere leerling bij de ingang van de school langs een metaaldetector moet en waarom er zoveel bewakers in de school aanwezig zijn. Het duurt niet lang, of hij ontdekt dat er een dringende reden is voor deze maatregelen: de klas van 1984, een groepje punks, dat alles en iedereen terroriseert, in drugs handelt en geweld niet schuwt. Norris kan niet verkroppen dat iedereen zich door deze klas de les laat lezen en besluit de strijd met ze aan te binden.

avatar van EmDee

EmDee

Jeugdsentiment.
Vooral de Cirkelzaag-scene

avatar van Jos2

Jos2

Zou ik eigenlijk nog eens moeten zien. De scenne waarin het rotjoch zichzelf in elkaar slaat om zo de leraar de schuld te geven, maakte destijds wel indruk op me.

avatar van Reinbo

Waanzinnig toffe jaren '80 harde geweldsfilm. Toentertijd ophefmakend. Metaaldetectoren bij een school leken een beetje overdreven, intussen weten we beter.... Cirkelzaagscene is een klasieker. Komt binnenkort uit op dvd!

Met Michael J. Fox in een van zijnn allereerste rollen.

(En ik kan me Fox niet herinneren)

Fox is het dikkige jongentje die in de plee drugs koopt en dan ik de vlaggemast klimt.

avatar van gotti

(En ik kan me Fox niet herinneren)

Huur je überhaupt wel eens wat, of koop je gewoon alles wat je wil (her) zien?

Huren doe ik niet, nee.

Lang leve Anchor Bay.

DVD staat gepland.

avatar van Pulse

Pulse

Reinbo schreef:

Nee dat klopt niet.

De jongen die de drugs koopt en in de mast klimt, dat is een klasgenoot (kameraad) van Fox.

P.S. Ik kan deze film nog nergens op DVD vinden, hij is in ieder geval wél in Frankrijk al uit op DVD.

avatar van Pulse

Pulse

gotti schreef:

Huur je überhaupt wel eens wat, of koop je gewoon alles wat je wil (her) zien?

Ik koop alles.

Same here

avatar van wingman8888

wingman8888

Hallo allemaal die dit lezen ik zou deze film willen hebben maar kan hem nergens vinden heeft iemand een tip voor me bij wie of waar ik die kan kopen

Grtz

Wing

avatar van Wouter

Het geweldige Anchor Bay gaat de film dit jaar uitbrengen.

Staat niet meer aangekondigd

avatar van HeatWave

HeatWave

Lang geleden dat ik deze film gezien heb.

Voor mij eigenlijk ook een beetje jeugdsentiment.

Destijds vond ik hem vrij hard, en maakte best indruk op me. Vandaag de dag is deze film natuurlijk enorm achterhaald, metname omdat het akteerwerk nou eenmaal niet echt van top niveau is.

Wouter schreef:

Het geweldige Anchor Bay gaat de film dit jaar uitbrengen.

Bridge komt op 14 maart met de koopdvd.

Extra’s:

- The Making of the Class of 1984 - Blood and Blackboards

- Trailer

- 2 TV Spots

- Commentary Track

- Titelsong: I am The Future performed by Alice Cooper

Technische gegevens

Speelduur: ± 86 min – Taal: Engels - Beeldformaat: 4:3 - Regio code: 2 (pal) - Audio: Dolby Digital 5.1 – Keuring: 16 jaar - Consumentenadviesprijs: € 17,99 - Verpakking: Metalbox.

Bridge....zal wel snel 4 euro kosten

avatar van koreaan

koreaan

vond dit altijd een aparte film het kan komen omdat ik destijds nog niet zo zo oud was.

2,5

avatar van Quentin

Quentin

De Bridge dvd is gewoon 1:1,85! geen 4:3 zoals eerder vermeld werd. Wordt een aanschaf.

Een nederlandse dvd?

Quido

Ja, dat stukje wat ik hierboven schreef komt van het persbericht. Snap niet dat er op dvd.nl vermeld staat dat het beeld 1.85.1 is. Persbericht zou toch hetzeflde moeten zijn.

avatar van Quentin

Quentin

Fout in persbericht, na informeren bij Bridge bleek dat het weldegelijk 1,85:1 is ...

Quido

Gelukkig maar. Wel jammer en slordig. Bridge heeft al niet een al te beste reputatie bij de consument, terwijl ze toch ook flink wat mooie releases hebben (gehad). Hiermee helpen ze zelf ook niet mee aan een positief beeld ...

avatar van Waku

Waku

Ook deze 1984 is zo'n film die iedereen in de jaren 80 wel heeft gezien.

Pikant detail is dat na het zien van deze film iedereeen dacht in die tijd"het is maar een film".

BNu is het thema actueler dan ooit en realistischer dan ooit.

Class of 1984 is cult en zeker in deze jaren niet achterhaald.

avatar van Redlop

Redlop

Kan best cult zijn en ook ik was een puber in de jaren '80 maar deze overkarikaturale film kon me niet bekoren. Gevaarlijke New-wave punkers die aan het beeld voldeden dat men destijds had en dat nu een beetje irreëel en lachwekkend aandoet. Natuurlijk is het thema nog steeds actueel, maar dat maakt het nog niet direct een sterke film.

Geen enkele psychologische nuancering van zowel de goeie als de slechteriken. Mark Lester maakte hierna 'Firestarter' en de onbedoelde cultfilm 'Commando'. Zegt ook iets.

Ik had ook het idee dat sommige scenes leentjebuur hebben gespeeld bij o.a The Warriors en Suspiria (eindscene). Tevens zou de clip van Beat It op zijn beurt wel op sommige vechtscenes zijn geïnspireerd.

Een vreselijk slecht spelende Roddy McDowall trouwens.

avatar van Redlop

Redlop

Reinbo schreef:

Nee dat is zijn vriendje.

avatar van Werwolf

Werwolf

Is dit die film dat een leerkracht helemaal geterroriseerd wordt in de film, en uiteindelijk die jongens ombrengt maar niet vervolgd wordt omdat er 'niets bewezen kon worden'? Zo ja, dan is het een bagger film..

avatar van Reinbo

Ja, maar wel een hele goede baggerfilm.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Film was iets zwaarder dan ik had verwacht maar toch was dit weer heerlijke jaren 80 nonsens. Alle stereotypes komen voorbij net als de jaren 80 mode en muziek. Als dit allemaal niet al te serieus wordt genomen valt er heel wat van te genieten bij dit soort film.