• 9.373.642 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 1 mei 1997

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot All Stars

"A film about off-side, penetrating deeply and missed chances"

Zeven vrienden verliezen zich al vijftien jaar iedere zondag op een koude grasmat in hun gemeenschappelijke liefde: voetbal. Ondanks al het plezier dat ze beleven, gaat hun leven buiten het veld een steeds belangrijkere rol spelen. De verschillen tussen de vrienden worden gaandeweg groter. In de dagen voor en tijdens hun historische 500ste wedstrijd leren de jongens elkaar de waarde van hun vriendschap en vooral zichzelf kennen.

Reinbo schreef:

Dat neemt niet weg dat het een Dutch football song is. er staat nergens dat het uitsluitend in Nederland een football song is.

Tuurlijk. Zo is 'we are the champions' ook een Nederlands voetballied....

neo

Maar niet persee eentje die die ''typisch'' Nederlands is. Overigens blijft het een tikkeltje vreemd dat een march die alleen bij internationale partijen wordt gespeeld, in All Stars voor een amateurclubje wordt gebruikt uit eigen land.

Wouter schreef:

Tuurlijk. Zo is 'we are the champions' ook een Nederlands voetballied....

Ach ik heb zelf de triomf mars ook bij competitie wedstrijden gehoort en hij is me nooit opgevallen bij internationale wedstijden zonder nederland, maar dat komt misschien omdat ik er niet op gelet heb. Het lalalalala en oleole is overigens wel typisch Nederlands

neo

Nee die wordt bij mijn weten echt puur alleen door het Nederlandse legioen gebruikt inj de voetbal scene.

neo schreef:

Vind ik niet op zich. het gaat om de voetbalassociatie en volgens mij wordt dit echt niet alleen gezongen bij wedstrijden van oranje. Zeker vroeger niet.

neo

Tuurlijk roept het meteen boetbal op, maar ik vermoed voor vele toch eentje die op hoger voetbal niveau geplaatst zou worden. Hoe dan ook het werkt wel prima. Voor de rest mail ik Johan Deriksen nog wel even.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Vanavond op Duitsland 3 (WDR), maar ik vrees dat ik deze zender niet kan ontvangen

avatar van Quido

Quido

Niet om malen ... die nagesynchroniseerde troep. De dvd van de film ligt voor 4,89 bij de Kruidvat en is meer dan de moeite waard.

neo

Zou geens durven te kijken!

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Niet vergeten dat ik Belg ben...

avatar van Quido

Quido

Via www.kruidvat.be[/url] € 5,98

avatar van BOND31

BOND31

Danny de Munk, Antonie Kamerling, Daniel Boissevain cs. zijn charismatisch en talentvol genoeg om een commerciele NL film te gaan aanvoeren, i.p.v. het nu wel zeer belegen geworden rijtje namen als Van de Ven, Faber, Van Ammelrooy en Krabbe, waarvan de laatste 3 de 60! inmiddels zijn gepasseerd. Kamerling heeft niet genoeg in huis mijns inziens om het in Hollywood echt te gaan maken, maar in NL kan hij nog heel waardevol zijn!

Prachtige, ietwat overdreven, weergave van het echte leven. Normaal gesproken sta ik ver van een film af, maar van de Velde trok me goed mee in de trachische scenes van deze film.

De combimatie humor, neuken, tikje geweld en vriendschap zorgen voor een aangename mix die zeker de moeite waard is om te kijken.

Pluspunt: Stuk voor stuk neerlandse topateurs. Op Daphne Dekkers na dan.

Minpuntje: Kamerling kan niet zingen. Maar dat past wel geheel in het amateur plot van deze film

avatar van DRJeFF

DRJeFF

En meer dan gemiddeld leuke film voor Nederlandse begrippen,hoewel je deze film niet 2 keer hoeft te zien.

Tis in principe precies de serie alleen wordt hier wat dieper op sommige karakters ingegaan.

avatar van harmjan

harmjan

ha mensen

ik ben echt naarstig op zoek naar het nummer dat wordt gezongen als die vader van die kerel overlijdt... en als die 2 lui uit mekaar gaan enzo..

dat nummer van: should i be alone....

machtig mooi nummer, maar kan hem helemaal nergens vinden... ook niet hoe die heet en door wie gezongen..

kan iemand mij hiermee helpen?

alvast bedankt

groeten

soom

verschrikkelijk slechte film. we moesten hem verplicht kijken in de schoolbus, op weg naar een attractiepark. Iedereen vond hem slecht, en dat is hij ook echt. Waar gaat hij nou eigenlijk over? Ik heb hem nou niet echt goed begrepen. Het gaat over een homofiele voetballer ofzo?

soom schreef:

Ja, het gaat alleen over een homofiele voetballer.
Misschien moet je films niet recenseren als je ze in
een schoolbus bekijkt met honderden remourige kinderen
om je heen.

soom schreef:

Ahjo man, je bent zelf homo

koekebakkertje schreef:

Ja, het gaat alleen over een homofiele voetballer.
Misschien moet je films niet recenseren als je ze in
een schoolbus bekijkt met honderden remourige kinderen
om je heen.
Waarom niet dan? Het is jaren geleden gebeurd.

avatar van Reinbo

Nog meer reden om er geen oordeel over te vellen.

All Stars is namelijk een extreem geestige film. Kijk 'm eens onder goede omstandigheden wellicht dat je daar dan achter komt.

Extreem...?

Extreem...?

Ja extreem geestig! (voor een NL film )

avatar van Wouter

Vond hem wel geinig, maar heb niet veel hardop gelachen.

(De opmerking over NL film laat ik maar even links liggen)

soom

Okee, ik zal eens zien, of ik eraan kan komen, en dan zal ik hem nog maar eens een keer opnieuw kijken.

Ik ben benieuwd, maar ik denk eerlijk gezegd niet dat ik hem leuk zal vinden.

Wouter schreef:

Vond hem wel geinig, maar heb niet veel hardop gelachen.

(De opmerking over NL film laat ik maar even links liggen)

Mwah, ik heb toch zeker een paar keer echt heel hard moeten lachen.....en voor de rest is het ook allemaal goed gemaakt.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

MMh de series doen het beter daar laten ze tenminste nog een voetbalwedstrijd in zien en in deze film en dat vind ik een schande, iedereen was klaar voor de wedstrijd maar net toen de wedstrijd begon was de film al afgelopen

Zonde, Ik verwachte een voetbalwedstrijd in deze film, Dat de swift boys wonnen van de boeren en dat ze na afloop met zijn allen een biertje drinken wat ze in de series wel doen.

maar ik heb me nog wel redelijk vermaakt 3,0

neo

Maar hoe vaak wonnen ze nu eenmaal in de serie?

sinterklaas schreef:

Gelukkig dachten de makers daar anders over.

Voetbal op film, ik blijf het niet echt vinden werken.

neo

Vind je dat dan wel werken als het om andere sporten gaat? Vind het allemaal wel prima.

neo schreef:

Ja inderdaad voetbal en andere sporten zijn leuk om te zien.

En ik kan niet wachten om deze film is te zien.

Ik ken de serie natuurlijk al.