• 9.474.409 stemmen

Geregisseerd door: Adrián García Bogliano

Met onder meer: Facundo Espinosa, Marina Glezer en Camila Velasco

Gesproken taal: Spaans

Plot Sudor Frío

"Don't run, don't scream, don't even breathe"

Een jonge man is op zoek naar zijn vermiste vriendin. Een andere goede vriend is vastbesloten de waarheid rond de zaak te achterhalen. Hun gezamenlijke onderzoek leidt naar een oud huis. Daarbinnen wachten twee moordenaars met 25 dozen gevuld met explosieven die vermist waren sinds het laatste militaire, dictatoriale bewind.

Bron: Twitch Review

Argentina's Adrian Garcia Bogliano embraces the ridiculous in Cold Sweat. He revels in the inherent silliness of his plot, throwing in twists and turns not because they make good logical sense - the whole premise is daft - but because he understands that movies should be fun and, dammit, he's here to serve his audience. If this requires concocting a ludicrous premise to very slowly cut off a dripping wet woman's clothing in extreme close up, then so be it! Bogliano has the greatest job in the world, basically, a fact he knows full well and takes full advantage of. And if that fact alone isn't enough to elevate Cold Sweat to art it does at least make for something that's pretty damn fun.

Iemand die het snapt dus, yes

Zóóó veel zin in na het zien van de trailer

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

Ikke ook

Tonypulp

En terecht dat ik er zin in had zeg! Geweldige style over substance horror uit Argentinië. Erg fijn regisseurtje dit, met No Morire Sola bewees hij al een erg smerige sfeer te kunnen scheppen en hier doet hij dat nog eens over...plus heel wat extra.

Extreem groezelig, visueel érg opvallend (die slow-mo scene aan het einde !!!!) en enkele geweldige close-up shots. De sfeer druipt er letterlijk vanaf. Met een zeer overdadige opzet en meerdere dingen die er gewoon zijn ingegooid voor de 'fun of it' (zoals dat stukje van Twitch ook al aangaf) weet het wel erg in het oog te springen. Het biedt zich aan als een film waarvan je mag denken ''alles kan, zo lang het maar cool is''.

Sterk benutte gore (geen overdaad, goed gedoseerd). Sowieso een geweldige idee om de 'nitro' uit dynamiet te gebruiken. Dit is allemaal opgezet door twee gekke graftakken die meisjes naar hun huis lokken met een wel erg vreemde methode (gast zonder ledematen voor de cam, creepy ). Het heeft niets van doen met geloofwaardigheid, noch met logica, maar het is allemaal extreem spannend en griezelig.

De soundtrack is overigens bizar goed. Terwijl ik dit typ moet ik toch echt m'n score van 4* naar een 4.5 gooien, dit was héérlijk!

Te (?) lange review .

Leuk.

Maar de film verslikt zich wel in z'n eigen begin. Een wat warrige bedoening, matig acteerwerk en niet al te boeiende ontwikkelingen. Na een half uur wordt het echter wat beter, wat rustiger ook. De humor komt iets beter tot z'n recht.

Opvallende soundtrack, die geregeld érg goed werkt, maar soms ook aardig storend is. Vooral de vocale rock kon me niet echt overtuigen. De harde ruis-edits daarentegen kan ik alleen maar toejuichen. Visueel ook wat onstabiel. Sommige scenes zijn inderdaad knap in elkaar gezet, maar het huisje had best wat smeriger gemogen, ook de "figthers" hadden beter in beeld mogen komen.

De tweede oude mannetjes zijn best lollig, verder wat leuke details en een bij momenten geslaagde vormgeving. Wat jammer van het eerste half uur, het had iets goorder gemogen en de afwerking is uiteindelijk wat wisselvallig, maar best een tof filmpje.

avatar van Halcyon

Halcyon

Is dit geen komedie dan? Ik vond het nochtans hilarisch om te zien hoe serieus deze film zichzelf neemt terwijl nagenoeg elk onderdeel ervan op de lachspieren werkt. De verscholen maatschappijkritiek, de overdaad aan slow motion en twee gehandicapte bejaarden die er moeiteloos in slagen om een resem jonge, viriele mensen in bedwang te houden met enkele glazen flesjes. Het idee alleen al is krankzinnig. Daarnaast mist Sudor Frio elke vorm van plot, geloofwaardige personages en spanning. Het is een kunst om anderhalf uur vol te krijgen met twee mensen die uit een huis proberen te ontsnappen zonder betrapt te worden, wetende dat die ouwe knarren na één duwtje van de trap alle botten in hun broze lichaam breken. Maar dat zou iets te gemakkelijk geweest zijn natuurlijk. Nog maar eens een bewijs dat een film zoveel meer is dan wat gepruts in de montagekamer.

Ehm ... vind je de film nu goed of slecht?

avatar van Halcyon

Halcyon

Als horrorfilm vind ik hem compleet mislukt. Als comedy (en ik ben niet zeker of het zo bedoeld is, maar ik wil de makers het voordeel van de twijfel gunnen) ook, omdat ik de hilariteit eerder storend dan grappig vind. Hoe dan ook: deze is niet aan mij besteed, maar wellicht ben ik er ook met verkeerde verwachtingen in gegaan.

avatar van Reinbo

Zwakke verhaallijn, maar heerlijk chaotisch werkje met een geweldig sound design en een bij vlagen lekkere Rammstein-achtige soundtrack. Maar wat ik schreef, qua verhaal is het erg licht en rommelig. Soort Argentijnse Hostel, maar de vloeibare goedjes en een paar crazy scenes maken een hoop goed.

Tonypulp

Het is inderdaad een fragiele kapstok, maar hetgeen eraan bungelt is wel enorm gaaf