• 8.704.368 stemmen

El Cadáver de Anna Fritz (2015)

Drama / Thriller | 76 minuten

Gesproken taal: Spaans

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot El Cadáver de Anna Fritz

Anna Fritz, een beroemde en mooie actrice, is onlangs overleden. Drie jonge mannen besluiten stiekem het mortuarium te bezoeken om haar naakt te zien. Gefascineerd door haar schoonheid besluiten ze om de laatste personen te worden die seks met haar hebben gehad.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Corcicus

Corcicus

Dead girl?

avatar van Shinobi

Shinobi

Deadgirl (2008), zou je inderdaad wel kunnen zeggen.

avatar van Corcicus

Corcicus

Dit was nice! Tof dat ze in de plotbeschrijving en trailer zo weinig prijsgeven. Spannende thriller waarbij elkeen z'n verdiende loon krijgt!

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik ga deze zeker in de gaten houden.

avatar van perceived

perceived

Boeiend (on)fris thrillertje met een dosis zwarte humor. Onderhoudend en vlot. Zowel klassiek als modern, en best gedurfd. Prima debuut van deze regisseur!

avatar van leatherhead

leatherhead

Concept is aardig en in beginfase doet goeds vermoeden. Helaas ontvouwt de film zich halverwege al tot een wat oppervlakkig, flauw, en voorspelbaar thrillertje. Du moment Anna ontwaakt begint de film eigenlijk al af te zwakken en wordt het slechts flauwer en flauwer.

Het uitgangspunt is uiteraard ziekelijk, maar de uitwerking vrij braaf eigenlijk. Iedereen die ooit Aftermath van Nacho Cerda gezien heeft zal dit beamen, maar ook aan een Deadgirl kan dit zeker niet tippen. Een ramp is deze film dan ook weer niet: het acteerwerk is naar behoren, de speelduur lekker kort, en de eerste 20 minuten zijn niet verkeerd. Maar niettemin een kleine teleurstelling. Krappe 2,5*.

avatar van otherfool

otherfool

Omdat ik ook Deadgirl in gedachten had, zat ik al aan een bovennatuurlijke horror te denken maar het is dus 'gewoon' een thriller. Eéntje die uitstekend begint, met als absolute klapstuk de ontwaking van Anna, een zeldzaam spannende scene, audiovisueel van grote schoonheid.

Daarna verzandt de film in meer standaard kat-en-muis werk, wat best jammer is.

avatar van Fransman

Fransman

• 2017 stemmen

Wat een gezeur over Deadgirl. Dat is horror. Dit is een andere genre en een andere film. Puike film trouwens. Met vakmanschap gemaakt. Houdt je op het puntje van je stoel. Daarvoor maak je zoiets toch? Kijk, dat die knaap niet deugd weet je vanaf het begin, maar de film blijft netjes binnen de lijntjes van de geloofwaardigheid. Op het rare slot na. Dat doet afbreuk aan een op zich uitstekende film.

avatar van maurice32

maurice32

Vandaag eens kijken , heb de trailers en spoilers niet gezien, ben benieuwd ?

avatar van maurice32

maurice32

leatherhead schreef:

Mee eens .

avatar van Collins

Collins

Heel aangenaam.

Vooral de behoorlijk lugubere aanvang van de film. Een begin dat ik met gefascineerd afgrijzen heb bekeken. Er ging nogal wat door mij heen. Dat ging ongeveer zo: ze gaan toch niet echt...nee...of toch wel...bah...ah nee etc. Op zich geen vreemde reactie natuurlijk, maar aangezien ik wel voor hetere filmvuren heb gestaan, verbaasde de heftigheid ervan mij wel. Vooral omdat ik genoeg porties smerigheid heb zien passeren in wazige en viezige filmproducties waarin gedegenereerde personages welig tieren. Films die enkel bedoeld zijn om te shockeren. Over luguber en afgrijselijk gesproken...Headless (2015) is er zo één.

Maar goed, weer terug naar deze film. De bewuste scènes in deze film zien er gewoon erg goed en creepy uit. Het goede acteerwerk van mevrouw Ribas zorgt trouwens voor het grootste shockeffect.

Veel tijd om van de eerste schok te bekomen is er nauwelijks, want de film gaat al snel over in andere vormen van afschuwwekkend gedrag. De aandacht wordt al snel opgeëist door het zich ontwikkelende verhaal waarin nog veel meer gebeurt. Psychologische manipulatie en geestelijk en lichamelijke terreur hebben daar een belangrijke rol in. Best leuk.

De film heeft vaart, heeft de juiste hoeveelheid spanning en voelt ondanks de lichte voorspelbaarheid die soms doorbreekt toch vooral fris aan.

Leuk ook is de portie zwarte humor die onder het verhaal ligt. Die houdt de op de loer liggende neerslachtigheid bij het zien van zoveel gruwel effectief buiten de deur.