• 9.379.546 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 9 december 2010

Plot New Kids Turbo

"Kick some kut"

De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand.

Gerrie van Boven

Reinout Oerlemans

Rikkert's boss

avatar van kuk

kuk

Los van dat daar allemaal psychologische en filosofische theorieën op losgelaten kunnen worden (degeneratie van de samenleving klinkt wel erg elitair dude ), is een iets minder persoonlijke aanval subtieler.

avatar van Denzz

Denzz

marginale john's met nektapijten

avatar van piiiti

piiiti

viel me toch nogal wat tegen, jammer...

avatar van mcdaktari

mcdaktari

slechtekont schreef:

Dat er zoveel mensen heen gaan zegt meer over de degeneratie van de samenleving dan van de kwaliteit van de film.

Hoezo je hebt hem zelf toch ook gekeken neem ik aan, of tel jij jezelf niet mee.

avatar van Friac

Friac

De film voelde nogal onevenwichtig aan en net als de aparte afleveringen werd het op den duur een tikkeltje repetitief. Toch zaten er enkele leuke grappen in (Gerrie die per ongeluk alles in Richard's huis sloopt, de "rooie" die de eerste twee keer 'vrachtwagenchauffeur, tuut tuut' zei,...) en was het soms lekker over-the-top zoals we het gewend zijn van de New Kids.

Voor wat het is, is het nog best vermakelijk.

avatar van o0Timmy0o

o0Timmy0o

Hij was leuk. Gewoon precies wat ik verwachte. En dat is goed.

avatar van Fryce

Fryce

is al met al een prima film geworden. Hoop dat ze wat meer ervaring op doen en meer maken, zit na mijn idee veel meer in.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Goed sick, nu nog 78 bioscopen.

avatar van wesleyDX98

wesleyDX98

ik vind het echt de beste film die ooit heb gezien. de seizoenen zijn al leuk maar de film echt grappig joh.

avatar van Yap Yum

Yap Yum

Een vermakelijke film voor ongeveer 25 minuten. Daarna werd het steeds voorspelbaarder en daardoor niet leuker. Opvallend was het rolletje van Antonie Kamerling, een momentje van bezinning! Overigens was het opvallend dat relatief veel bioscoopbezoekers zich met de hoofdrolspelers kon identificeren. Ik zou de adviesleeftijd voor deze film wel opschroeven naar 16!

avatar van dylan35

dylan35

best movie forever

goed verhaal

goed geacteerd

Kom op, er moeten minstens 1,5 miljoen bezoekers.

(PS ik ben er al 4 keer naar toe geweest)

Materny

Belachelijk slechte film, eentje waarmee de puistenkoppen van vandaag zich graag weer mee willen identificeren. Als Nederlander schaam ik me diep voor dit soort troep... Met films als 'Oorlogswinter' en 'Komt een vrouw bij de dokter' kun je nog met trots aan komen zetten in het buitenland: zou ik met deze onzinnige wanproductie niet aandurven.

avatar van noxiuz

noxiuz

Materny schreef:

Alsof het als hoogstaand elitair stukje film was bedoeld. NOT. Beetje inleving en iets met 'doelgroep' zou je goed doen.

avatar van daffy

daffy

Ik ben dan ook zeker niet van plan deze film te gaan bekijken, op welk medium dan ook.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

daffy schreef:

Sorry dat ik het zeg, maar het gemiddelde Nederlands hier doet me vermoeden dat het publiek niet bijster intelligent is, dat zegt voor mij genoeg over de film..

Los van de film: je hebt wel een punt

avatar van Bélon

Bélon

daffy schreef:

Dit soort quasi-intelligent geneuzel is alleen maar meer reden voor mij om deze film te zien.

Beschuitlul (kut) m/v (ja is referentie)

Ik neem m'n petje af voor 't feit dat ze >1 miljoen mensen naar de bioscoop hebben weten te lokken voor een Nederlandse film. Oerlemans is een flapdrol maar wel een succesvolle flapdrol dus ik wens 'm 't beste. Over 't algemeen profiteert de niet mainstream film-sector van mainstream successen.

avatar van gorelover

gorelover

blijft een heerlijke film.

ga volgende week met iemand die hem nog niet gezien heeft.

heerlijk grof, banaal, maar ook met een hart.

12 april ga ik de direktors kut kijken op dvd.

mij benieuwen wat ze er extra's bij gedaan hebben.

is dat al bekend ?

avatar van harm1985

harm1985

Materny schreef:

Nee... komt een vrouw... DAT was een meesterwerk wil je zeggen? New Kids zijn gewoon goede satire, maar met humor is het altijd zo, het ligt je wel of het ligt je niet. De meeste reacties zijn nogal neerbuigend naar de 'bevolkingsgroep' die deze film leuk vind.

avatar van SSS

SSS

Bélon schreef:

Kom op, denk je nou echt dat er meer dan 1 miljoen personen naar die film geweest zijn? Ik denk dat er heel veel twee of meer keer zijn geweest. Ik vind de korte sketches leuker dan deze film, maar wat kan die Richard zeiken zeg, nondeju!

Verder vind ik vooral Theo Maassen wel goed en natuurlijk Huub Smit, maar die gastrollen voor Teeuwen en Kamerling waren wel erg kort.

avatar van delisomeister

delisomeister

onbegrijpelijk dat deze film al vanaf 12 jaar is

Er zaten wel leuke stukjes in maar mijn verwachtingen waren iets te hoog

2,5

harm1985 schreef:

Zeg nergens dat het een meesterwerk is. Nederland heeft vanuit een buitenlands perspectief gezien altijd al een bepaald stigma over zich heen zien hangen. Het land van arrogantie, seks en drugs. Ik word altijd doodmoe van al die zeiktoeristen die me in de stad vragen waar de coffeeshop of seksclub is (ja, ik woon aan de grens). Ik word ook moe wanneer ik online game met buitenlanders, dat ik word overladen met complimenten en vragen hoe het is om dagelijks te kunnen neuken met een jointje in m'n bek.

Dat soort kortzichtigheid wordt gecreëerd door wat wij al jaren in onze films stoppen. Meest recente en beste voorbeeld over hoe wij in het buitenland erop staan is misschien wel Deuce Bigalow European Gigolo uit 2006. Amerikaanse hotshots maken een film over Nederland, en wat zien we er in terug: seks seks seks, en onze godeigen Ludo Sanders die als tuut een vuurtje/jointje geeft aan een toerist. Dan zakt de broek mij toch echt af.

Nu weer: New Kids. Half Nederland zit in de bioscoop, te kijken naar hoe een vent z'n vriendin zit te vingeren op straat, en hoe hard men kan boeren na 20 liter Heineken. Echt iets om trots op te zijn inderdaad. Ken eerlijk gezegd geen land wat zo in een hokje wordt gestopt als wij.

En neerbuigend ben ik zeker niet richting de mensen die deze film leuk vinden; iedereen heeft z'n voorkeuren. Maar je kunt deze maand de straat niet oversteken zonder weer in de verte een puist te horen roepen:'verrekte mongol'. Dan denk ik van:

avatar van Fortune

Fortune

Nou nou nou wat is het toch zwaar om een Nederlander te zijn. Zeurpiet dat je bent. Meeste mensen hebben alleen maar respect voor Nederland omdat je hier mag blowen wanneer je wilt. Misschien is het juist iets wat Nederland nou net wat specialer maakt want wat is Nederland zonder hoeren en wiet, een ontzettend saai land waar niemand heen wil.

En New Kids is een succes en word door Duitsland overgekocht, dus het bereikt juist wel het buitenland. Sowieso is dit gewoon een film puur voor vermaak en niet iets om trots op te zijn. Ik ben sowieso niet trots op de Nederlandse film.

En dat jij trots bent op Oorlogswinter en er komt een vrouw bij de doktor zegt meer iets over jou dan over mensen die deze film goed vinden.

Fortune schreef:

Ik ben er niet trots op. In algemene zin bedoelde ik dat.

Maar ik sta liever in de schoenen van Martin Koolhoven wanneer ik mijn film moet promoten buiten Nederland, dan dat ik Steffen Haars heet.

avatar van dylan35

dylan35

gorelover schreef:

blijft een heerlijke film.

ga volgende week met iemand die hem nog niet gezien heeft.

heerlijk grof, banaal, maar ook met een hart.

12 april ga ik de direktors kut kijken op dvd.

mij benieuwen wat ze er extra's bij gedaan hebben.

is dat al bekend ?

ja ik heb hem al er zit op de clip turbo

the making of

trailer & treaser

avatar van canciser

canciser

@Materny

In Brabant drinken ze geen Heineken....

Maar zoals jij de film ziet is compleet fout. Je gaat teveel op in het rationaal beoordelen van de film zoals we op Moviemeter de meeste films beoordelen. Als je het genre niet leuk vind mag je dat zelf weten, maar wel jammer dat je het meteen afkraakt ondanks dat je waarschijnlijk weet dat de meeste mensen dit wel leuk vinden.

avatar van Sh0cK

Sh0cK

De hoge waardering hier verbaast me. Moet gelijk zeggen dat ik er veel meer had verwacht aangezien best wel veel mensen hem goed vinden. Gelijk al in het begin werd me duidelijk dat ik woorden als "jongen" en "kut" nog heel wat keertjes in de film te horen zou krijgen, beetje veelste vaak achteraf gezien. Er zaten korte, wat grappige momenten bij, maar echt grappig werd het nooit. Ik had nergens het idee dat ik naar een goede film zat te kijken. Met films als Superbad en het Schnitzelparadijs vermaak ik me nog wel, maar hierbij verveelde ik me niet alleen maar begon ik me ook steeds af te vragen hoe lang het nog duurde voordat de film afgelopen was.

1* voor mij. Absoluut niet mijn type film.

avatar van Snoet

Snoet

Materny schreef:

Nou Nou.Dus jij veroordeelt heel de wereld ?

Hahahahaha .Bij elke film die jij kijkt ga je erdus vanuit dat het land hellemaal vol met aar de film overgaat"?

Ik heb het met je te doen .

Mischien niet eens tijd voor een gastrolletje in een film over jezus christus?

avatar van Snoet

Snoet

Dit is een waanzinnige slechte film ,waarmee ik gelijk iedereen veroordeel die deze film gaat kijken ?.Dit is dus echte prul van het laagste niveau.?

Noemen ze vrijheid van meningsuiting toch?

dikke 5 hoor voor 85 minuten lang non stop onzin.Heb me vermaakt

avatar van De_Hollander

De_Hollander

wesleyDX98 schreef:

Jij hebt zeker weinig films gekeken?

beste film ooit gezien hahahaha

avatar van canciser

canciser

...zegt iemand die salt een 4,5 geeft. Normaal zeg ik zoiets niet, maar wat jij zegt slaat nergens op. De films die jij kijkt zijn ook maar doorsnee blockbusters en wat algemene films....