• 9.374.591 stemmen

Met onder meer: Patrick Wilson, Charlie Hunnam en Liv Tyler

Releasedatum: 16 juni 2011

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Ledge

"One life. One chance. One step."

De agent Hollis ontdekt dat zijn vrouw een verhouding heeft en dat zelfs zijn kinderen niet van hem zijn. Gavin Nichols stapt op een richel op zeven hoog van een twaalf verdiepingen tellend gebouw en maakt zich klaar om te springen. De radeloze Hollis wordt opgeroepen om de springer te redden. Maar dit is geen normale zelfmoordpoging. Wanneer de twee mannen in gesprek raken, onthult de springer stukje bij beetje de vreemde samenloop van omstandigheden die hem in zijn huidige positie brachten.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van eppo349

eppo349

Vraag: Hoe is het toch mogelijk dat een regisseur die in de jaren tachtig een stuk of vier films heeft gemaakt, dat ruim twintig jaar later weer gaat doen?

Dat gegeven lijkt me boeiender dan het religieuze gebrabbel in de trailer.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van ralfsjam

ralfsjam

The Ledge is een prima film! Mooie discussie tussen gelovigen en ongelovigen. En zeker als daar Liefde tussen komt... prima acteurs om deze rollen te vertolken, alleen had ik moeite met het gezucht van Tyler. Daar had ik echt moeite mee, zeker omdat het daardoor een eentonige vertolking gaat worden. Verder keek de film prima weg, en was het einde ook prima. Thriller kun je gerust weg laten, want er was niets echt spannend. En er waren zeker geen achtevolgingen, of opstootjes. Van mij een 3.5!

avatar van Davidita

Davidita

ralfsjam schreef:

Waar heb je hem gezien als ik vragen mag?

avatar van eppy

eppy

Een prima film met een kleine boodschap.

Aanvankelijk was ik een beetje skeptisch toen ik de synops las maar naarmate de film vorderde werd ik meegezogen in het verhaal.

Ik was in eerste instantie bang dat het één geloofs film zou worden maar dat was gelukkig niet zo, in zo'n geval had ik 'm ook meteen uitgezet want ik haat geloof en vind de mensen die dit beleiden in de meeste gevallen dom.

avatar van gauke

gauke

Een janboel, deze gebrekkige, eerloze, melodramatische en in mijn ogen onjuiste film. Bewerkelijk, clichématig, dwaas en loodzwaar, vol met heftige strijd, bijbelse misverstanden, religie debatten en seksueel gefrustreerd fanatisme. De scenes zijn, zonder enige terughoudendheid, lerend en prekerig. Een dergelijke film heeft in feite niets te vertellen en ik begrijp niet wat een acteur als Terrence Howard er te zoeken heeft.

avatar van Moemsie

Moemsie

Een pakkende film; goed opgebouwde, onderhuidse spanning...

Chemie tussen Liv en Charlie is overtuigend; de boodschap kwam goed binnen van deze film.

avatar van FullMoon

FullMoon

De moeite waard om er naar te kijken.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Matig filmpje, einde was wel spannend.

avatar van james_cameron

Niet helemaal geslaagd, maar toch best interessant drama met thrillerelementen. Tegen het einde zakt de boel wat in en wordt de film nogal ongeloofwaardig, maar tot die tijd valt er wel het één en ander te genieten. De cast is prima en de dialogen en morele dilemma's zijn intelligent uitgewerkt. Visueel heeft de film niet veel te bieden en ook de gebruikte muziek is vrij standaard, maar cast en script zitten iets boven het gemiddelde.

avatar van Erbe

Erbe

volgens mij hebben ze hier niet de juiste review erbij gezet...

Deze man was niet gepensioneerd en hij stond op de bovenste verdieping en niet op de 7e.

maar van de film heb ik wel genoten. Heb geen droge ogen gehouden. Was wel een pakkende film...

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Erbe schreef:

volgens mij hebben ze hier niet de juiste review erbij gezet...

Een plotomschrijving is geen review.

avatar van stinissen

Interessant drama dat het goed doet ook een geweldige rol van Charlie Hunnam die trouwens totaal niet paste bij Tante Sidonia (Liv Tyler) ook een kleine maar mooie rol van Terrence Howard. De rol van Patrick Wilson als de enge gelovige was ook erg sterk.

avatar van Kierkegaerd

Kierkegaerd

Wat een totaal ongeloofwaardige prul. Nog los van de zogenaamde filosofische gesprekjes, die het niveau hebben van twee brugklassers met elkaar in discussie, hangt de film aan elkaar van clichés. Deur niet op slot, man die zomaar mee kan kijken met het overspel, slachtoffervrouwtje die alles op 1 toonhoogte zegt, reddende held die haar verlost, de religieuze fanaticus die gestraft moet worden, etc.

Nee, geen film voor de serieuze kijker.

avatar van ChrisD

ChrisD

Ironisch genoeg is deze film, met als thema religieus fanatisme, ongeloofwaardig in zijn verhaallijn. Sommige scene's waren echter wel goed te noemen, als je het hebt over acteerwerk.

Maar de vele cliche's over-dramatische verhaallijnen waren toch wel storend:

- hoe de vrouwelijke hoofdrol tot het geloof gekomen was (eerst een coke snuivend hoertje, gevonden door haar man en via het geloof helemaal rein geworden.
- hoe haar man tot het geloof was gekomen (idem dito)
- de antipathie van de mannelijke hoofdrolspeler tegen het geloof doordat zij dochtertje ooit overleden was door een auto ongeluk

Dan was er nog de ongeloofwaardigheid van die agent, wiens vrouw 2 kinderen maakte met zijn, qua uiterlijk gelijkende, broer puur om haar steriele man achter zijn rug om twee kinderen te schenken.

En de geloofsdiscussie was niet al te diepgaand. Het grote publiek moet er duidelijk in mee kunnen gaan, waardoor het nogal een uitgekauwde discussie werd.

Toch best verrassend filmpje. Je vraagt je tijdens het kijken in ieder geval af wat er allemaal staat te gebeuren.

Verder wel een hoop 'much ado about nothing' en een niet al te bevredigend einde.

Vooral een wegkijkfilmpje.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Je wilde gewoon weten hoe het verder ging en daardoor werd het toch een interessante film: 3,5

avatar van kelama3

kelama3

Goede film!

Heb me niet verveeld, acteerwerk prima!

avatar van Waku

Waku

Ik ken Gavin Nichols voornamelijk uit de top serie "Sons of Anarchy" en was daarom benieuwd

hoe hij een andere rol zou neerzetten in deze 'The Ledge". En dat was zeker dik overtuigend.

Overigens geld dit eigenlijk voor de gehele cast.Film komt beetje langzaam op gang maar zodra de diverse flashbacks het verhaal duidelijk gaat maken sleurt deze thriller/drama je zeker mee. Mede ook door het achterliggende verhaal van de detective.

"The Legdge "laat indruk achter!

3.5*/4*

avatar van Vascago

Vascago

Mooie, langzame film met overtuigend acteerwerk en een sterk verhaal. Tenminste grotendeels. Dat zijplotje van die politieagent overtuigde een stuk minder. De rustige muziek past er goed bij.

Fijn filmpje. Kleine 4*

avatar van chebby

chebby

Wat een einde! Wel even een traantje weggepinkt ..

avatar van l-d

l-d

fijne film!

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Ik huil zelden bij een film, maar bij deze wel. Kan aan je conditie liggen, natuurlijk. Maar deze film raakte me volledig. In zoveel respecteren.

avatar van joey1973

joey1973

dat einde.... wow! dat hij toch sprong, zeker geen hollywood einde, had ik niet verwacht. Ik dacht de politie zal wel net op tijd komen blablabla.
alleen daardoor zou de film eigenlijk een 4 moeten krijgen, maar door een paar kleine minpuntjes toch een 3,5
In het begin erg traag en ik verwachtte er dan ook niks van, maar het blijft boeien en je wil weten wat er gaat gebeuren.
Het acteerwerk overtuigd niet altijd het lijkt alsof de acteurs zelf ook in hun rol moeten komen, behalve Terrence Howard die een geweldige rol neerzet.
De sex en romantiek waren me af en toe iets te overdadig en dramatisch en hadden wat mij betreft wel wat minder gekund.

avatar van helleke

helleke

Ik heb ook wel genoten van deze film.

Het verhaal zat redelijk simpel in elkaar (einde zag ik al rap voor mijn ogen), maar daarom was niet minder leuk om volgen.

De acteerprestaties waren ook in orde.

Vandaar 3 sterren.

avatar van RickZ

RickZ

Drama Bfilm met niet interessant verhaal over een religieuse vrouw die overspel pleegt en de gevolgen daarvan. Acteerwerk goed, einde was ook goed idd, maar om daar nou om te gaan janken .

avatar van helleke

helleke

RickZ schreef:

Het was haar man die religieus was en niet de vrouw in kwestie.

avatar van Euro551

Euro551

Verrassende film met een zeer verrassend einde. Goed geacteerd.

avatar van El ralpho

El ralpho

Dramatisch goed

Het moet de makers worden nagegeven: origineel is The ledge zeker. We krijgen een kijkje in het leven van Gavin Nichols die door samenloop van omstandigheden een einde aan zijn leven wil gaan maken. Agent Hollis probeert Gavin hiervan te weerhouden, maar ook hij heeft zo zijn personal issues. Een interessant gegeven al draait de film meer om Gavin en speelt de situatie met Hollis zich wat meer op de achtergrond af. De film neemt een verrassende loop naar zijn finale toe en is goed neergezet.

Perfect is de prent zeker niet want de film bevat een paar flinke nadelen. Zo wordt de film met vlagen slepend en kan het acteerwerk van Liv Tyler na verloop van tijd -door haar eentonige acteerprestaties in deze film- tegen gaan staan. Ook het personage van Gavin wekt soms de nodige frustraties op, echter moet ik wel zeggen dat ik zijn personage in de loop van de film meer en meer wist te waarderen. De homosexuele huisgenoot van Gavin snapte ik ook niet helemaal, want wat voegde dit in godsnaam aan het verhaal toe? Geen enkele toegevoegde waarde en van mij hoeft dat er dan dus ook echt niet in te zitten.

De film is niet bepaald toegankelijk voor het grote publiek doordat het met vlagen dus vrij slepend is allemaal. Dit zal er ongetwijfeld aan bijgedragen hebben dat de film alweer zo snel van de release lijst van Pathé verdwenen is. Als je hier echter doorheen kan kijken en de film een kans kunt geven zul je niet teleurgesteld worden. Bij mij deed het iets wat een film niet vaak voor elkaar weet te krijgen; het liet me achter met een flinke brok in mijn keel die wel even bleef hangen..