Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Patrick Wilson, Charlie Hunnam en Liv Tyler
Releasedatum: 16 juni 2011
Bekijk via Videoland
Plot The Ledge
"One life. One chance. One step."
De agent Hollis ontdekt dat zijn vrouw een verhouding heeft en dat zelfs zijn kinderen niet van hem zijn. Gavin Nichols stapt op een richel op zeven hoog van een twaalf verdiepingen tellend gebouw en maakt zich klaar om te springen. De radeloze Hollis wordt opgeroepen om de springer te redden. Maar dit is geen normale zelfmoordpoging. Wanneer de twee mannen in gesprek raken, onthult de springer stukje bij beetje de vreemde samenloop van omstandigheden die hem in zijn huidige positie brachten.
Gavin Nichols
Frank
News Anchor
Selena
EliasZ
Op zich helemaal geen verkeerde film..
Ik vind het net niet goed genoeg voor een 3.5
Dus 3 STERREN*
perceived
Goed.
Apart, dat een regisseur in de jaren '80 vier films maakt en vervolgens in 2011 de draad weer oppikt... Toffe ingeving van de man, 'the Ledge' mag er wezen! Een geslaagde combi van drama en thriller. Eenvoudig in opzet en middelen, maar uitermate effectief en onderhoudend. Geloofwaardig verhaal en prima acteerwerk maakten dit een fijne kijkbeurt. 8/10*
eduard
Ik blijf het steeds een prestatie vinden als je met een paar acteurs zo'n sterke film kunt neerzetten. Ik vond het een goed en zelfs geil verhaal, maar moest toch een traan wegpinken bij het einde.
Het was een onverwacht einde en dat maakte het geheel nog sterker.
Een dikke 7 dus 3.5 ster.
Rodger
sorry voor al het vorige commetaar.. ik vond deze 3x niks..
alleen de laatste 10 minuten was goed, maar de rest, te traag en tre voorspelbaar.
1**
erpunited
Ik vond het wel een goede film. Vantevoren niet veel van verwacht. Heb me uitstekend vermaakt en zeker wel leuk om een keer te kijken
Mythos
Ik vond hem zeker wel goed.
Dat voorspelbare vond ik erg meevallen.
Mythos
De homosexuele huisgenoot van Gavin snapte ik ook niet helemaal, want wat voegde dit in godsnaam aan het verhaal toe? Geen enkele toegevoegde waarde en van mij hoeft dat er dan dus ook echt niet in te zitten.
Misschien heb je het niet zo begrepen, misschien helpt dit...
Soms moet je een keer op pagina vernieuwen klikken.
Nohands
Aardige thriller, Charlie Matthew Hunnam (uit de serie Sons of anarchy) speelt zijn rol heel goed. hoop hem nog vaker in de toekomst in films te zien!!
Bobo_27
wat de film voor mij spannend maakte was dat ik benieuwd was wat er zou gebeuren als de man van liv tyler er achter kwam dat ze vreemd ging . ik dacht nog zo bij mezelf , hij zal toch niet moeten springen omdat die anders haar vermoord. dat zou wel heel voorspelbaar zijn en een erg slap einde betekenen . nou dat was dus wel het geval haha
het enigste lichtpuntje is voor mij dan ook dat er word gehamerd op het geloof. dat er mensen dood moeten omdat iemand niet geloofd , of omdat diegene een zonde heeft begaan. dat mensen echt waarde hechten aan een boek waarin dat soort onzin word geschreven is voor mij een raadsel. ik ben ook iemand die eerst bewijs wilt zien voordat die ergens in geloofd .
maar goed laat ik daar maar verder niet op in gaan want dan ga ik dingen zeggen die bij gelovigen hard aan kunnen komen. iedereen staat vrij om te geloven waar hij of zij in wilt geloven , of je geloofd nergens in ook prima.
deze film bewees voor mij nog maar is dat het geloof in een god en het nastreven van de regeltjes van een boek meer kapot maakt in de wereld dan het niet geloven in een god.
dat wilde de regisseur ook duidelijk maken geloof ik, omdat de agent op het einde besluit om niet te bidden met zijn gezin. nipte 3***
SnakeDoc
Misschien allemaal wat klef, maar ik heb me met deze film toch ontzettend vermaakt. Kan me voorstellen dat mensen depressief worden zodra Liv Tyler begint te praten, maar ik krijg geen genoeg van dat ontzettende lekkere bekkie! Ze speelt hier wat mij betreft ook zeer sterk hoor, net als Wilson en Hunnam overigens. De emoties en frustraties tussen de personages komen zeer goed over.
Het verhaal was aangrijpend, al vroeg ik me net als Hollis af waarom Gavin niet direct over de dader begon. Dan was een zelfmoord wellicht voorkomen geweest.
Dimensie
The Sunset Limited kan ik ook aanraden als je deze film kan waarderen.
hoffhaan
Erg goede film waarin goed geacteerd wordt. De film raakt je en dan is hij naar mijn mening goed. 4.0 voor mij
SweetNess
Het is een hele trage film, maar het goede acteerwerk, het boeiende verhaal houd het zeker mooi. Er staat Drama/Thriller, nou dat thriller krijg je pas het laatste kwartier. Maar dat neemt niet weg dat ik het een hele goede film vond, het acteerwerk was ook heel strak met een heel goed einde. Ontroerende film
Alice D.
Ik denk dat je de clue hebt gemist.
Cleanshot
Opbouw en middenstuk van de film vond ik apart en origineel.
Slot vond ik wat minder goed doordacht en ik miste een diepere laag in de film.
Het draaide allemaal om religie maar uiteindelijk werd dat niet gebruikt in het plot, en dat was jammer.
arnoud7
Indrukwekkende film! Goede acteerprestaties (met name Tyler & Howard beroerden mij!), pittige verhaallijn en zeer onverwacht einde. Was echt onder de indruk van deze film en heb aan het einde wel een traantje moeten wegpinken. De moeite van het kijken meer dan waard, daarom 4 sterren!
Svenster
Normaliter ben ik niet van de trage films waarin weinig gebeurt qua actie en dergelijke. Maar deze film was anders. Het onderwerp van de film, religie, boeit me sowieso. Voor mij een bovengemiddelde score... 3,5 *
SaNDuTjE
Redelijk spannende film die op het eind na behoorlijk voorspelbaar was maar door het acteerwerk goed te kijken is. Hunnen en Wilson doen het goed maar Tyler vond ik vooral irritant. De manier waarop ze de gehele film praat is om de kriebels van te krijgen. Gelukkig is het verhaal interessant genoeg en op een dergelijke manier vertelt dat het onderhoudend bij vlagen spannend is. Het had wat mij betreft wel iets diepgaander en wat meer psychologisch mogen zijn want nu neigt het er wel vaak naar maar wordt het niet genoeg doorgezet. Vooral de fanatieke aanhang van het geloof kunnen voor interessante monologen/dialogen zorgen, en zo ook in deze film ook al zijn deze niet zo geniaal is bijvoorbeeld in The Sunset Limited.
Aardig maar ook niet meer dan dat.
Dandeman
Een goede film die ik niet prettig vond om naar te kijken. Misschien omdat ik zelf zo nuchter ben dat ik me de keuzes die in de film gemaakt zijn niet begrijp. Vergelijkbaar met de mooie dame die een steeg inloopt terwijl je weet dat het mis gaat. In die zin was het einde zeer voorspelbaar. Ondanks dat geef ik drie sterren voor de originaliteit.
db1980
Ik vond het een goede film, het is ook leuk een keer een film te kijken met een verhaal i.p.v. continu spanning en actie. Het einde vond ik in tegenstelling tot andere films juist niet voorspelbaar aangezien deze film een keer NIET goed afloopt. Daarom voor mij een 4.
El ralpho
Misschien heb je het niet zo begrepen, misschien helpt dit...
Soms moet je een keer op pagina vernieuwen klikken.
Helder. Bedankt voor deze toelichting
EdJaH
Het plot zelf was niet echt heel interessant, maar vond de discussies over geloof en God een sterke. Goed gespeeld door alle acteurs, alleen is het einde wat toevallig en onvoldoende naar toe gewerkt. Hiermee bedoel ik dat het verhaal onvoldoende reden geeft tot hoe het eind zich voltrekt.
Brooke-S
aparte film. Onderwerp is interessant, een beetje Christians vs Atheists o.i.d.
Aanrader.
Partyboooi
na de goeie verhalen besloten eens te gaan kijken maar ik vind hem zwaar tegenvallen. Gebeurd bitter weinig dus moeilijk om concentratie te bewaren. Einde is ook niet bijster goed dus helaas....
1.5**
mrwhite
Leuk bedacht alleen de uitvoering was pover en vooral saai. Charlie Hunnam(Sons of Anarchy) en Patrick Wilson Hard Candy (2005) heb ik toch al beter gezien.
Hopelijk wordt Man on a Ledge (2012) een stuk beter.
xangadix
In de trailer op het UPC digitale televiesie menu kan je gewoon zien dat hij springt. Tjongejongejonge...
caelers8
sorry voor al het vorige commetaar.. ik vond deze 3x niks..
1**
Dus als het traag is, is het per definitie slecht? Je moet het nou eenmaal traag uitbeelden als je het verhaal goed wilt vertolken.
Persoonlijk vond ik het een aardige film, de hoofdrolspeler kende ik van te voren al van Sons Of Anarchy, en het wat leuk om hem eens in een totaal andere rol te zien.
Het einde was best aangrijpend vond ik persoonlijk.
Alice D.
Dus als het traag is, is het per definitie slecht?
Nee, dat zegt hij toch niet? In deze film vind hij de trage uitvoering gewoon niet werken..

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime