• 9.378.688 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Patrick Wilson, Rose Byrne en Ty Simpkins

Releasedatum: 2 juni 2011

Plot Insidious

"It's not the House that's Haunted."

Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) zijn een gelukkig koppel met kinderen dat verhuist naar een nieuwe woning. Maar het blijkt dat het huis problemen heeft met de nieuwe familie: vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren en schijnen voornamelijk betrekking te hebben op hun jonge zoon Dalton (Ty Simpkins).

Renai Lambert

Foster Lambert

Nurse Adele / Doll Girl #2

avatar van Tarkus

Tarkus

Van een film die van dezelfde makers als de 'Saw'-reeks is zou je een bloederig spektakel verwachten. Maar dat is het niet dus.

Wat niet betekend dat deze film slecht zou zijn, ik vond hem best wel goed, maar had toch nog wat meer schokkender beelden verwacht.

De vertolkingen zijn ook redelijk goed met uitschieter Rose Byrne als topper.

avatar van lagaiske

lagaiske

Nog maar eens bekeken en deze blijft toch echt een toppertje!

En dan nu naar beneden naar de living zonder het licht aan te doen.Brrr

avatar van puckb96

puckb96

Helemaal eens met lagaiske.

Het enige echt mindere aan deze film vind ik de vecht scène in the further. Weten jullie overigens al iets over die nieuwe film van James Wan: The Conjuring?

avatar van david bohm

david bohm

In het begin dwaalden mijn gedachten af en toe af naar andere films, Poltergeist uiteraard , vooral bij de stevige kloppen op de deur. Ook hier een moeder die het behoorlijk voor de kiezen krijgt met een ongelovige wat slappe of is er soms meer aan de hand? papa.
Hoewel de film op zich geen moordend tempo heeft volgen de steeds lijper wordende voorvallen elkaar in een ijltempo op. Helaas boet de film nogal in aan kracht na de intrede van eh tja hoe noem je zulke vaklui. Wanneer vader Josh dan ook nog gaat slapen en een andere dimensie betreedt is voor mij de lol er wel een beetje vanaf. Enfin, een aardige film, redelijk spannend bij tijd en wijlen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

david bohm schreef:

eh tja hoe noem je zulke vaklui

Ghostbusters? .

avatar van david bohm

david bohm

Hehehe bedankt voor de suggestie maar pas het toch niet aan.

avatar van Minotaures

Minotaures

Paranormale gebeurtenissen onderzoekers.

avatar van movie-edje

movie-edje

HoneyRyder schreef:

ik heb al heel veel horror films gezien maar deze heeft mij toch bang gemaakt...

ach.........kom op zeg!

het enige wat ik goed vond was Darth Maul

avatar van brujeria

brujeria

ik miste wel zijn lightsaber.

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Een film met twee werelden en een film met twee gezichten. De film begint ijzersterk. De spanning die er het eerste uur hangt is geweldig en wordt fijn opgebouwd met schrikkerige momenten en redelijk spannende scenes. Na een uur krijgt de film een totaal ander gezicht. James Wan gooit het over een totaal andere boeg in de tweede helft van de film die veel minder eng is. Het idee van die andere wereld en de personages die dan worden geïntroduceerd vind ik matig. Ook de uitwerking daarvan vind ik matig. Insidious moet het hebben van een geweldig eerste uur. Daardoor toch 3,5*

avatar van movie-edje

movie-edje

brujeria schreef:

ik miste wel zijn lightsaber.

avatar van Roelade

Roelade

Misschien niet heel goed, maar ik vond hem wel heel eng.

avatar van illymens

illymens

Door reacties van de mensen hier ben ik de film gaan kijken. Ik vond hem vreselijk tegenvallen. Aankomende week nachtdiensten, dan met collega horrorfilms kijken, geweldig, maar niet deze.

avatar van patjuuh

patjuuh

Geweldige horrorfilm! De makers van Saw hebben out of the box gedacht denk ik dan. Als poltergeist je kan bekoren dan is dit een must see!!

avatar van realiteitspaard

realiteitspaard

Eerste helft was prima voor een horror film, maar de tweede helft... De lelijkste monsters, amper spanning en een idioot plot. Slechte film, die ik niemand aanraadt.

In de film zit een easter egg van Saw (scene waar de vader lesgeeft, op het lesbord de clown uit Saw)

avatar van Ritual

Ritual

Eindelijk weer eens een goede horror, of in ieder geval spannend.

Je weet dat er wat gaat gebeuren, maar je weet niet wat of wanneer.

Zaten ook wat goede schrikmomenten in, zijn zeldzaam aan het worden bij de meeste horrorfilms.

Al met al een goede film.

I got the creeps all over me.

Met een beetje fantasy, kom je een heel eind in deze film.

Leuk in elkaar gezet, met af en toe flinke schrik momenten.

Een goed verhaal met opzich een open einde.

Dus wie weet komt er een vervolg, tot nu staat ie op 3 kwart, wat zeker een vier en half waard is naar mijn mening.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Deel 2 komt er waarschijnlijk wel, bron

avatar van killer13

killer13

eindelijk nog eens een horrorfilm die me echt bang maakte dit is gewoonweg een meesterwerk. verdient ongetwijfeld een plaatsje in mijn horror top 10!!!

avatar van Angelo2

Angelo2

realiteitspaard schreef:

In Death Sentence zie je op de achtergrond ook die clown op de muur. Wel grappig.

avatar van Edie

Edie

Dat jongetje wat uit die kast sprong, hoe komen ze erop? Moet dat eng zijn? Kinderhorror.. Pff.. Dat gezegt te hebben; de rest is best oké, het einde in das huis had ook een heel apart sfeertje.. Hier en daar wat leuke schrikeffecten, soms is alles gewoon wat té.. Die man in die spiegel was wel freaky..

avatar van puckb96

puckb96

Edie schreef:

Volgens mij heb je de film absoluut niet in zijn klassieke stijl begrepen.

avatar van ibendb

ibendb

Net deze film uitgeleend aan een vriend en hij zegt nu dat hij niet kan slapen...

avatar van maxroelofs

maxroelofs

Als je weinig gewent bent is het heel begrijpelijk. Al is 't toch een vorm van leedvermaak.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Herzien; dit is wel echt heel erg sterk hoor. Volgens mij één van de engste films ooit. Enorm vakmanschap!

avatar van metaledje

metaledje

Gemenge gevoelens.schrik effecten zijn er wel,al had er wel een schepje bovenop gekund.

Verhaal en vooral het wezen oogt wat cheap. met de exorcist achtige geluidseffecten moet het allemaal wat enger en klassikaal (zo lijkt het) overkomen,maar het doet het voor mij net niet op sommige momenten.

Al bij al best te pruimen! 3.5*

avatar van killer13

killer13

Angelo2 schreef:

als ik me niet vergis zie je die clown ook in dead silence in het theater op het einde met al die poppe. als ik het goed had gezien zat de pop uit saw er tussen

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

De perfecte spookhuis film, doodeng en huiveringwekkend tot het einde. Niet meer zo'n enge film gezien sinds Paranormal Activity.