• 9.375.865 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Patrick Wilson, Rose Byrne en Ty Simpkins

Releasedatum: 2 juni 2011

Plot Insidious

"It's not the House that's Haunted."

Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) zijn een gelukkig koppel met kinderen dat verhuist naar een nieuwe woning. Maar het blijkt dat het huis problemen heeft met de nieuwe familie: vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren en schijnen voornamelijk betrekking te hebben op hun jonge zoon Dalton (Ty Simpkins).

Renai Lambert

Nurse Adele / Doll Girl #2

avatar van teaser

teaser

Reinbo schreef:

Er is een groot verschil tussen film en the real thing. Bij een ongeluk kijk ik stevast de andere kant op, terwijl het me in een horrorfilm vaak niet gek genoeg kan zijn. Dus blijf erbij dat jij een slechte kijk op horrorfilms hebt. Anders zou je er toch wel een handje vol op

5* hebben staan, toch?

Jij maakt een duidelijke scheiding tussen fictie en realiteit omdat jij dat kunt. Bij mij overtreft realiteit iedere gore. Het is heel goed mogelijk dat ik daardoor een slechte kijk op horrorfilms heb want er is maar weinig wat mij tegenwoordig van mijn stuk brengt.

Irréversible was zeker schokkend omdat het zo rauw was. De brandblusser scène bijvoorbeeld... In Martyrs wordt het slaan met de hamer niet in beeld gebracht . Dát was rauwe haat.

Insidious blijft slap hoe je het ook wend of keert...

avatar van Reinbo

Insidious speelt op frivole een knappe wijze met de bekende elementen van de hauted house film en weet zo een sfeervolle vermakelijke film te zijn.

Misschien niet hardcore, vernieuwend of in your face, maar wel precies juist van toon en pacing. Gewoon goed vakmanschap. Misschien moet je wel juist veel horrors hebben gezien om dat op waarde weten te schatten....

avatar van ¿?ImAmused?¿

¿?ImAmused?¿

best vermakelijke film van james wan,de opbouw was goed

En daarna idd wat te veel van het goeie,maar daar wordt het voor mij niet

Veel minder goed door.3***

avatar van puckb96

puckb96

Ik vond dit een verdomd goeie film van James Wan. Één van de beste horrorregisseurs als het op mij aankomt! Best wel creepy en lekker veel spanning! Het is wel beter dan Paranormal Activity, hoewel die wel goed was maar zeker te overhypt. Ik kan Wan's andere films Saw en Dead Silence ook aaanraden!

avatar van daxclusive

daxclusive

Sterke horrorfilm met een goede verhaallijn.

Eigenlijk was bijna alles wel perfect, kleurgebruik, camerawerk, acteerwerk...

Spannend tot aan het einde, zeer vermakelijk. 4*

Nitrouz

Waar hebben deze 158 mensen de film gezien?

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Misschien van internet gestolen . Als dat al kan tenminste.

avatar van Macmanus

Macmanus

Ja dat kan volgens mij ook al. Overigens kunnen mensen zoals ondergetekende de film ook op Imagine Filmfestival gezien hebben.

avatar van Lau1986

Lau1986

Ik vond dit maar een matige film, nergens word het eng en het complot word alleen maar bizarder, op de helft dacht je, de ghostbusters komen om de hoek kijken! Ze hadden nog net geen stofzuiger op de rug. De schrikmomenten waren erg voorspelbaar en de wezens totaal niet eng. Nee saai en voorspelbaar is dit.

avatar van Number23

Number23

Apart horrorfilmpje dat zichzelf niet te serieus neemt en daardoor goed scoort. Muziek is effectief en camerawerk zeer origineel

avatar van melvddonk

melvddonk

Ik kon niet slapen, dus toen heb ik besloten deze te gaan kijken. Een goede keuze, want het was een geweldige film. In het begin denk je snel dat je weet te maken hebt met een typisch haunted house filmpje, maar dat is absoluut niet het geval.

Het verhaal is 100 malen beter als in de normale spookhuisfilms, maar wat het grootste verschil maakt is dat de personages hier alles doen wat je normaal gesproken naar je televisie schreeuwt. 'Get out of the f*cking house!' en hup, ze verhuizen, etc. Weg met de clichés. De personages zijn erg vernieuwend. Niet de passieve bimbo's die je vaak ziet, maar mensen die wél slim zijn. Het is dan ook een stuk gemakkelijker om sympathie op te wekken bij deze personages.

De dingen die gebeuren zijn erg bizar. Niet gewoon een schim, of iets vaags wat ze zien, maar de dingen zijn erg duidelijk. Omdat het ook naar het nieuwe huis komt, vraag je jezelf af of Renai gewoon 'gek' is, of het gewoon komt omdat ze niet lekker in haar vel zit. Het is dan ook ongelofelijk spannend en ik wilde héél graag weten hoe de vork in de steel zat. Vandaar dat ik ook aan de buis gekluisterd zat, op het puntje van mijn stoel.

Toen de vrouw met die mannen het huis kwamen onderzoeken en met hun conclusie kwamen leek dat inderdaad het meest obvious, maar het was ook logisch dat Josh het niet geloofde. Het tweede gedeelte van de film waarin ze Dalton terug proberen te halen is ook enorm spannend. Schrikmomenten waren er genoeg en ook het creepy sfeertje was gedurende de hele film aanwezig.

De cast is ook een enorm pluspunt. Ik was erg blij om Patrick Wilson te zien, een acteur die me erg verrast heeft met zijn rol in Little Children. Ook in Insidious doet hij het erg goed. Fijn ook om eens mannelijke eyecandy voorgeschoteld te krijgen in een horrorfilm! Ook Rose Byrne deed het erg goed en kwam erg overtuigend over.

Het einde was erg goed. Fijn dat er nog een twist kwam, al was dat natuurlijk wel te verwachten. Al met al heb ik dus heel erg genoten van Insidious. De tijd vloog echt voorbij.

avatar van erik1677

erik1677

De nieuwe van james wan is altijd een feest voor de horrorliefhebber.

Wat mij betreft heeft ie nog geen slechte film uitgebracht,tenminste niet wat ik weet.

Deze film had bijna de 5 sterren gehaald,alleen vond ik de demon muurkruipscene helemaal niks.

Maar verder alleen maar lof over deze film.

Damn! wat een creepy film.

Had regelmatig het kippenvel op mn armen staan.

En dan doe je het goed volgends mij.

Fantastische film!

avatar van superhenkie

superhenkie

Goede Film

Ik ben het eens met Erik. Die demoon vond ik ook maar niks. Niet erg demoon-achtig (wat dat ook moge betekenen). Los daarvan erg creepy en genoeg schrikmomenten. Vrij origineel verhaal alhoewel hij wel wat wegheeft van Poltergeist.

Ik heb me er prima mee vermaakt.

3,5 sterren

avatar van Jimske

Jimske

Waarom staat er 2010 achter de titel? De film moet nog uitkomen! Hoe komt er dat er al zoveel reacties zijn als de film nog niet in de cinema uit is? Allemaal aant downloaden zeker?

Jimske schreef:

Hij is waarschijnlijk in 2010 gereleased in de VS, of hij is voor het eerst vertoond in 2010.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Wat een geweldige film is dit. Op de radio hoorde ik van de week iemand zeggen dat het de engste film is ooit als ik me niet vergis. Vol goede moed gekeken en heb alleen maar lof voor deze film. De opbouw is wat aan de trage kant, maar dat wordt goedgemaakt in een kleine anderhalf uur nagelbijten van spanning(niet dat ik nagels bijt.... maar kan me voorstellen dat veel mensen dit zullen gaan doen bij een aantal zeer huiveringwekkende scene's).

De film ademt constant spanning uit en is tegelijk mysterieus en duister. In lange tijd heb ik persoonlijk niet zo'n spannende film als deze meer gezien.

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Flauwe horrorfilm die mij geen enkel schrikmoment heeft opgeleverd het begint aardig maar op het moment dat de demon verschijnt wordt het bijna lachwekkend.

avatar van errr

errr

Le Professionnel schreef:

Geen schikmomenten? Hoe kan je dat nou zeggen?

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Gewoon zoals ik het zeg ik heb geen enkel schrikmoment gehad omdat het allemaal zo voorspelbaar is deuren die vanzelf open gaan geluid dat van zolder komt die onderzoeker met die uv bril die ineens 2 geesten ziet etc etc.

Maar vooral die zogenaamde demon die er uit ziet als een slecht geschminkte clown vond ik lachwekkend.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Tof ook dat we hier Barbara Hershey zien, weet niet of dat een bewuste keuze van de makers was maar ik maakte meteen de link met The Entity, waar de kwaadaardige geest haar ook achtervolgde, dus waar het net als in Insidious niets met het huis zelf te maken had maar met de persoon.

Hele verrassende film.
Het is erg lang geleden sinds dat ik zo heb zitten griezelen! Vanaf de eerste minuut al, zat ik helemaal in het verhaal. De muziek die wordt toegepast maakt het nog nét ff dat tikkeltje enger.
Gelukkig hoef je niet lang te wachten tot de spanning begint ; die zit er meteen al in het eerste half uur dik in!
De film verraste mij ook door steeds een andere wending aan de "stijl" te geven.
Toen de "ghostbusters" werden ingeroepen om polshoogte te nemen, dacht ik : tadaa, gaan we weer. Voor je het weet hebben we weer urenlange verhalen over demonen die al eeuwen bestaan. Gelukkig nam het een hele andere wending toen Wilson onder hypnose zijn zoontje probeerde te redden. De beelden van het bijna droomachtige huis, met de 'entiteiten' die daar aanwezig waren zorgden voor een ontzettend creepy sfeertje!
Ook de 'demoon' die een liedje zat te spelen (?) , vond ik ongelofelijk eng in beeld gebracht. Het was allemaal nét een tikkeltje anders dan de horrors van de laatste tijd, vooral door de nachtmerrieachtige sfeer die het einde aandoet. Deed mij zelfs een klein beetje denken aan The Cell.
Het einde zag je inderdaad aankomen, maar deed, voor mijn gevoel, geen afbreuk aan het geheel.

Kortom: een eng haunted house filmpje, met voldoende creepy momenten om je heel de film lang geboeid te houden! Knap gedaan.

4***

avatar van ayko7

ayko7

Goede verrassende horror......

Nitrouz

Ik zie op Pathé staan dat 'ie enkel in Den Haag draait.. Dat menen ze toch niet hé.

avatar van kirby12

kirby12

Film is al op dvd uitgebracht... maar zoals mijn commentaar eerder. De film begint leuk maar wordt flink overschat. Einde is dramatisch uitgewerkt, had veel en veel meer ingezeten.

Ach ... overschat...

Er zijn genoeg mensen die de film wél weten te waarderen en hem gewoon erg goed vinden.

Smaken verschillen. Ik denk dat je ook een gezonde dosis fantasie en inlevingsvermogen voor deze film nodig hebt. Met plaatjes kijken red je het niet.

avatar van Davidus

Davidus

Dit is toch geen goeie horrorfilm te noemen.
Ik zie het meer als een soort occulte psychologisch drama of zoiets, maar dan op een wel heel simplistisch naief niveau. Dat opreoepen van het spirituele met een soort gasmasker, en dan het kinderlijk eenvoudig overwinnen van een demon :"ga weg", tsja als het zo makkelijk gaat...
Leek heel erg op the Hole, maar dan ietsjes minder kinderlijk. Demonen die willen overspringen, een onverwerkt soort trauma uit het verleden, kinderen die de dupe zijn van hun ouders etc.
En dat einde... nou ja, vond ik echt wel heel goedkoop en makkelijk

Nee, een zwakke film

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

eppo349 schreef:

PG13 is niet teveel gore, maar je mag je wel de tering schrikken.

Nee, PG13 is iets Amerikaans, dus: geweld wordt lang niet zo zwaar gewogen dan een blote tepel bijvoorbeeld.

Ook drugs is uit den boze.

Davidus schreef:
Dit is toch geen goeie horrorfilm te noemen.
En dat einde... nou ja, vond ik echt wel heel goedkoop en makkelijk

Nee, een zwakke film

Wat ik meekrijg is dat je het een slecht verhaal vindt. Daar komt het op neer, toch?
Wat ik dan niet begrijp is dat je een film als deze dan desondanks toch niet een heel klein beetje eng kunt vinden. Ik ken genoeg films waarvan ik het verhaal (en einde!) belabberd vond, maar waaraan ik toch 's avonds in bed even zat te denken.
Niemand weet, althans, het gros van ons niet, hoe "zoiets" in werkelijkheid gaat. Wie zegt dat het inderdaad niet zo makkelijk te verdrijven is? Begrijp me niet verkeerd, iedereen heeft zijn eigen mening natuurlijk, maar het feit dat bepaalde beelden je helemaal niks doen, snap ik echt niet. Alleen het eerste uur al. Volgens mij heeft een horrorfilm als een van zijn doelen om je er 's avonds nog eens over na te laten denken en ik denk dat dat bij heel veel mensen is gelukt.
Dus al vind je het verhaal niet goed, hoe kan je dan in hemelsnaam de scenes an sich niks vinden?

sorry voor mijn gezeur
je bericht is overigens niet spoilervrij

avatar van $pecial

$pecial

Gisterenavond, nog geen zin om te slapen,ik dacht laat ik Insidious eens gaan bekijken.

Ik weet het niet met Insidious, aan de ene kant zitten er elementen in die mij zeker aanspreken, en sinds lang is het weer gelukt om me te doen laten schrikken!
Het grootste probleem in mijn ogen van Insidious is dat de film veelste veel wilt. Het plot wordt alsmaar uitgebreider en onlogischer, waardoor ik het op een gegeven moment meer komischer vond worden dan echt eng. Dit is erg jammer omdat de film best sterk begon en met name de suspense elementen en de sfeer goed werd neergezet, o.a. door het sounddesign.

De demoon die je op het laatst te zien krijgt.. die lijkt uit de Star Wars film te zijn gelopen. Ik heb Star Wars nooit echt gezien, maar ik herkende hem meteen. Vrij lame en totaal niet eng.

Insidious begon best sterk maar verzeild langzaam maar zeker naar de middelmatige meuk, wat veel te pover is. Best jammer!

avatar van benthe

benthe

Wat een verschrikkelijke poster. Een kleine Justin Bieber in het freaky.