Insidious (2010)
Geregisseerd door: James Wan
Met onder meer: Patrick Wilson, Rose Byrne en Ty Simpkins
Releasedatum: 2 juni 2011
Plot Insidious
"It's not the House that's Haunted."
Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) zijn een gelukkig koppel met kinderen dat verhuist naar een nieuwe woning. Maar het blijkt dat het huis problemen heeft met de nieuwe familie: vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren en schijnen voornamelijk betrekking te hebben op hun jonge zoon Dalton (Ty Simpkins).
Renai Lambert
Foster Lambert
Nurse Adele / Doll Girl #2
Nurse Kelly
Naomi Watts
Fijn dat ook jij de kwaliteiten van Wan recht doet.
My pleasure
. Wan is één van de beloften binnen dit genre.
MovieMan82
the descent was de laatste echt enge film die k gezien heb, en die dateerd al van 2005, jammer dat ze zo zeldzaam zijn, hoop echt dat dit wat is. James wan = horror/thriller koning
slecht zal ie dus al nie zijn
Nou dan kijk deze maar eens, Dit is de enige film ooit die me liet schrikken en kippenel gaf... En dat tijdens de Night of Terror... waar we met man en macht door de film heen lullen.
Moet je na gaan schrikken en kippenvel in 1 film, Meesterlijk toch.
Kijk em en laat je gaan. En neem vooral geen paddo's zoals me mattie deed, haha
aSMoDeuS
Stir of echoes en poltergeist waren en zijn top horrors.
Ik weet niet onder welke steen jij vandaan komt??
Daar ben ik het helemaal mee eens, maar dat wil niet zeggen dat er een combinatie van de twee gemaakt moet worden.
bjerik76
toch wel spannende film, in het begin was het allemaal een beetje de bekende weg en voorspelbaar, maar vanaf het gasmasker vond ik hem toch wel behoorlijk spannend worden .
Alleen dan het eind weer, ik snapte hem niet...:(
was die zwarte vrouw, nou die vrouw die Josh vroeger achtervolgde?, die zag er toch anders uit ? en hoe kwam Elise daar nou achter, ik bedoel VOORDAT ze die foto had gemaakt bleek ze het al te weten...
meuh
Degelijke horrorfilm ! Had een creepy sfeertje
Deze film is geregisseerd door James Wan die voordien de Saw reeks heeft gemaakt.
bjerik76
ik herkende trouwens wel een hoop ikea spullen in de woning.
de Justin Bieber poster is me niet opgevallen, of ik was nog in shock van het gasmasker.
Skrean
Demn! Deze was echt bijzonder eng. Rare sfeer en ben me af en toe kapot geschrokken
Zandadder
Al met al toch een slag minder dan PA 1 & 2.
Ook The Blair Witch Project vond ik doeltreffender.
Anderzijds durfde ik het licht niet uit te doen, dus misschien zegt dat ook wel wat...
Naomi Watts
Ook niet vergelijkbaar omdat je daar toch te maken heb met handheld of security cams. Insidious weet zonder die gimmicks veel ongemak te veroorzaken.
bobbydigital01
Uh dat moeten hun zelf weten!!! hij krijgt veel sterren dus ik kan eigenlijk niet wachten!!!!
Zandadder
Dat klopt , maar de vergelijking wordt hier wel meer gemaakt en dat denk ik omdat deze bekend staan als op het moment "de engste films over demonen" van de laatste paar jaar.
Naomi Watts
Nee, dat klopt. Ik heb die vergelijking ook gemaakt maar puur om het feit dat zowel PA als deze mij angst aanjoegen, en dat doen er niet veel. Verder roerend eens met je.
bjerik76
Ik denk ook dat in de bios de film je NOG meer doet laten schrikken dan op je pc.
Naomi Watts
Films op je pc kijken, gewoon op je tv kijken lijkt me. Daarvoor zijn die dingen tenslotte gemaakt.
dvanhezik
dit is mijn eerste reactie.
ik vond dit een meesterlijke film precies zoals het hoort.het is dan ook mijn lievelings gerne.ik geef 5 sterren omdat ik dit echt een top film vind.vond alles goed.camera,acteurs,spanning,schrikmomenten.dus een vijf omdat veel horror wat uit komt tegenwoordig bagger is.
FillumGek
Naomi Watts
@ Naomi Watts: waarom ververs je je stemmen telkens?
Dat heb ik even gedaan voor de films waar ik nog een review voor moet typen of ivm herwaarderingen wat ik lelijk vindt staan in mijn recente stemmenlijst.
fadwilco
Totdat Darth Maul in beeld kwam was het één van de sterkste horrors die ik ooit had gezien. Daarna werd het ongeloofwaardig en was het eerder humoristisch dan eng. Die oude heks was een stuk enger en Darth Maul gewoon te lachwekkend om me nog te kunnen laten schrikken. Al had de demon er niet zo uitgezien had ik waarschijnlijk een 4.5 gegeven. Maar omdat de tweede helft van de film gewoon zwaar teleurstellend was kan ik niet meer dan een 2.5 geven door de valse hoop die me werd gegeven tijdens de eerste helft.
dutchtuga
De tweede helft was teleurstellend alleen maar vanwege het uiterlijk van de demoon?
Zandadder
Shit, ook al te downloaden. *Zucht*
Ik zie dat Wan ook van Saw is, toch knap...op je 27e al zo'n moderne klassieker afleveren. Trailer van deze film vond ik een beetje suf, dat wel. Wel 100x het woord insidious gehoord.
mcdaktari
Ik vind dat die poster wel wat weg heeft van Idi i Smotri. Het lijkt er iig wel wat op.
hein74
heb deze film gezien. de eerste 30 a 40 minuten vond ik hem spannend , maar het uur daarna werd het voor mij te langdradig en voorspelbaar. en op een gegven moment kwam het voor mij zeer goedkoop over.
in deze film had zoveel meer in kunnen zitten, ik geef hem drie sterren vanwege de eerste 40 minuten.
aSMoDeuS
'hun zelf'? Hun / zij hebben dat gedaan - taaladvies.net
Veel sterren wil helaas niet altijd wat zeggen (op MM). Beter kijk je naar wat bepaalde gebruikers gestemd hebben. Als iemand Seven Pounds bijvoorbeeld 5* geeft, dan weet je dat je diegene niet serieus hoeft te nemen, hihihi.
dutchtuga
Iemand die hier 2* voor geeft wil ik ook niet al te serieus nemen
erik1677
hahahahahaah geniale opmerking dutchtuga.
Ik heb hem nog niet gezien, maar ben hier wel heel benieuwd naar, en inderdaad james wan is super op dit gebied.
Hehehehe volgends mij maakt hij alleen maar films op dit gebied
ErickZonderK
Iedere horrorgek of iemand die houdt van creepy spanning moet deze film gaan checken, ik heb hem zelf al gezien en raad hem zeker aan!

Insidious: The Red Door
2023

Insidious: The Last Key
2018

Insidious: Chapter 3
2015

Insidious: Chapter 2
2013

Horrorkaskraker 'Insidious' van James Wan verdwijnt zeer binnenkort uit het Netflix-aanbod

Goed nieuws voor horror-fans: 'Insidious 6' is toch in de maak en heeft zelfs al een releasedatum

Horrorfilm 'Insidious' krijgt spin-off 'Thread: An Insidious Tale' met Mandy Moore en Kumail Nanjiani

Deze horrorfilms en -series verschijnen de komende maand op Netflix

One Battle after Another
Komedie / Actie, 2025

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
mediumevil spirithouse warming post-credits scenesupernatural power