• 9.378.606 stemmen

Met onder meer: Fedja van Huêt, Barry Atsma en Jeroen van Koningsbrugge

Gesproken taal: Nederlands en Pools

Releasedatum: 16 december 2010

Plot Loft

Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten. Remake van de gelijknamige Vlaamse versie uit 2008.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Bart Fenneker

avatar van Kippie.

Kippie.

Oké, ontzettend bedankt!

Montorsi

Hmm dat lijkt me niet, hij is toch architect?

• 1954 stemmen

prima scenario, prima acteerwerk, prima vermaak.

Fijne verrassing

• 1954 stemmen

hij heeft het hele gebouw ontworpen overigens

avatar van acjmjansen

acjmjansen

Prima film, zit degelijk in elkaar. Smakelijk gefilmde erotische scenes. Slecht de zwaarlijvige mevrouw in sensueel contact met jeroen van Koningsbrugge is een tikkie teveel Flodder-achtig. De spelers hebben een duidelijke smoel gekegen, die goed past bij hun soms bekende tv.-werk. Geslaagde filmavond.

avatar van Kippie.

Kippie.

Hmm.. Wat is het nou? Het hele gebouw dus?

• 1954 stemmen

daarom wil hij toch ook de opdracht van dhr Beton?

avatar van wwelover

wwelover

De Vlaamse versie heb ik niet gezien, ik kan dus niet over oordelen welke van de twee beter is. Het is in ieder geval een sterkte thriller, met een boeiend plot. Niet echt voorspelbaar. En spannend tot het eind. En het is ook erg mooi gefilmd. Maar de film draait natuurlijk ook veel om het spel van de heren. Barry Atsma, heb ik nu een beetje te veel gezien de laatste tijd en speelde hier leek wel dezelfde rol als in Komt een Vrouw bij de Dokter. Maar Fedja van Huet vond ik wel erg sterk.En Gijs Naber vind ik een sterke acteur. Chico is ook wel een redelijke acteur al ken ik hem verder niet echt. En Jeroen is gewoon een topgozer, en speelde hier een beetje zichzelf en kon je ook merken dat zelf heeft meegeschreven. De vrouwen waren ook wel goed, al vond ik Hadewych Minis toch weer niet zo best. Binnenkort de Vlaamse versie maar kijken. Maar deze is in ieder geval de moeite waard.

Kippie. schreef:

Langzaam krabbelt het gemiddelde omhoog. Verdiend.

timbo_ schreef:

Gaat nog wel boven de 3,40 uitkomen vermoed ik.

Nog 0,01 en we zijn er. 2,87 na een stem of vijftig en nu al een 3,40. Omgekeerde moviemeterwereld.

timbo_

En ook qua bezoekers doet Loft het steeds beter. Lees op twitter. Loft heeft afgelopen weekend qua omzet 22% geplust tov vorig weekend.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik heb de discussies hier niet helemaal gevolgd, maar is er al iemand opgestaan die deze nederlandse versie beter vind dan de belgische variant?

timbo_ schreef:

Dat merk ik ook erg bij ons in de bioscoop. Was afgelopen zaterdagavond beide voorstellingen veruit de populairste van alle zalen.

avatar van Quido

Quido

Steeg afgelopen weekend ook van de zevende naar de derde plaats in de bioscoop top 10.

SnakeDoc schreef:

Ik vind hem zeker niet minder

avatar van Djarune

Djarune

Aardige film, maar de Belgische is iets mooier verfilmd vind ik. Daarom een halfje minder dan Loft (2008)

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Montorsi schreef:

Hmm dat lijkt me niet, hij is toch architect?

Maar ze stonden toch in die lege ruimte te vergaderen om daar iets van te maken? De rest van het gebouw was al af, er was immers een feest aan de gang. Waarom had 'ie dan niet meteen de ruimte van de 'loft' ontworpen, tegelijk met de rest?

Montorsi

Die loft was op dat moment nog niet verkocht dacht ik? Ik heb het ook niet precies onthouden, maar volgens mij was dat feestje ter ere van de oplevering van dat gebouw, en logischerwijs ben je daar bij als architect. Een architect richt verder geen gebouwen in natuurlijk.

avatar van nachtraafje

nachtraafje

Goed verhaal en goed acteerwerk door allen!
Jeroen v Koningsbrugge past helemaal in zijn rol, waar ik in het begin nog over twijfelde of hij wel geschikt hiervoor was, maar hij is precies op zijn plek!

Wat ik alleen niet snap, waarom checken ze niet of mevrouw op het bed werkelijk dood is? Hartslag voelen ofzo..?Of heb ik dan een stukje gemist..?

avatar van Tom1989

Tom1989

Zeer sterke film!

Goeie regie, goed spel en een uitstekend verhaal (en spanningsboog)

avatar van Denzz

Denzz

de vlaamse versie beviel me echt wel maar van deze remake verwacht ik niet zo veel... Het origineel valt moeilijk te kloppen denk ik.

avatar van Mark15

Mark15

Waarom roept deze cast ongewild weerstand bij mij op...is het de Barry Atsma overkill van de laatste tijd?

Mark15 schreef:

Hij heeft een prachtige rol, dus ik zie het probleem niet zo. Verder is Anna Drijver in een film ook geen straf

avatar van MovieMadman

MovieMadman

Loft vind ik een prima nederlandse film. En te oordelen aan de overvolle voorstellingen denk ik dat velen dat met mij vinden. Mooi camerawerk en prima acteerprestaties. Jeroen van Koningsbrugge helemaal op zijn plaats voor de rol die hij heeft.

soom

Jeroen van de Koningsbrugge is een leuke vent. Niet de knapste, maar toch zeker wel leuk. Geniet altijd wel van de grappen en grollen die hij tentoonspreid, tijdens Ik hou van Holland, samen met Peter Heerschop. Hij heeft zo'n karakteristieke kop. En ja, natuurlijk is hij zeg maar niet echt een goede acteur, maar daarvoor zijn dan ook, onder andere, Barry en Fedja, die allebei beter acteren dan hij, en hem de gelegenheid geven, het beter te doen. Zijn prestatie komt tot een goed einde, mede dankzij de betere acteurs.

Anna Drijver, Kim van Kooten, Hadewych Minis, Sallie Harmsen... Niet de minsten. Ze doen het allemaal wel goed, ja, met dus een heel klein puntje van verschil, waar het Jeroen van de Koningsbrugge betreft. Al met al, dit vond ik heel erg intrigerend. En nee, ik kende de originele Loft niet, maar ik ben nu wel benieuwd of Vlaanderen het beter kan doen dan Antoinette Beumer. Dus kom maar op met de Vlaamse versie !!

avatar van Elineloves

Elineloves

soom schreef:

Jeroen van de Koningsbrugge

Jeroen van Koningsbrugge.

Wat vond je van het verhaal zelf soom? (Just curious)

Elineloves schreef:

Wat vond je van het verhaal zelf soom? (Just curious)

Ik vond het een intrigerend verhaal, mooi bedacht en goed uitgewerkt.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ben benieuwd wat je van de Vlaamse film gaat vinden! Ik hoor vaak dat hij net wat beter uit de verf komt. Nouja, van mensen die eerst deze zagen en daarna de originele Vlaamse.

Vond je Jeroen echt zo matig? Vond hem wel meevallen eigenlijk. Hij kon ook niet echt veel met zijn rol, behalve de vrolijke dronken vent uithangen en een enkele emotionele scene. Maar ik ben wel dan een tikkeltje bevooroordeeld omdat ik hem geweldig vind, mede door De Lama's en Draadstaal. Ben niet zo objectief wat hem betreft, hehe.

Elineloves schreef:
Hij viel wel mee, maar de anderen acteerden beter . De Lama's en Draadstaal ken ik verder niet, maar ik vind hem wel geweldig in Ik hou van Holland. En ik ben ook benieuwd ja .

avatar van Erik Dekker

Erik Dekker

Wat een onzin om hier 2 jaar na de Belgische variant, die elke normale Nederlander ook uitstekend kan verstaan, een Nederlandse van te maken. Wij moeten ons als land kapot gaan schamen over de magere Nederlandse film industrie. Een letterlijk kopietje maken van deze Belgische topper, echt een schande.

Goeie films worden amper gemaakt, in Engeland, Frankrijk en België, en tegenwoordig ook Scandinavië worden veel betere films gemaakt.

Met enkele uitzonderingen daargelaten zoals Oorlogswinter en Zwartboek.

Ik weiger deze film dan ook te kijken, en ik raad iedereen aan gewoon het Belgische origineel te kijken ipv dit laffe kopietje.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Erik Dekker schreef:

Vergeet niet dat België ook Alles is Liefde heeft ge-remaked en al veel jaren eerder All Stars met Team Spirit.