• 9.376.097 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Johnny Depp, Winona Ryder en Dianne Wiest

Releasedatum: 26 juli 1991

Plot Edward Scissorhands

"Innocence is what he knows. Beauty is what she sees."

Edward is gecreëerd door een uitvinder, die echter stierf voor hij z'n karwei af kon maken. Hierdoor heeft Edward scharen waar eigenlijk zijn handen zouden moeten zitten. Wanneer een vrouw bij zijn grote landhuis aanbelt en hem daar vindt, neemt ze hem mee naar haar huis om bij haar familie te wonen. Al snel weet hij zich aan te passen aan de voor hem ongewone omgeving.

avatar van Princ3sss

Princ3sss

zeer mooie film

wist je dat Depp maar 169 woorden in deze film zegt...

169!!!

avatar van Princ3sss

Princ3sss

jah, gevonden op imdb

JohnWilliams

Imdb is een geweldige site overigens...

avatar van Minotaures

Minotaures

Vind deze film saai, Johnny Depp speelt hier goed, maar toch wist de film mij niet echt te vermaken.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

De film wist mij zeker wel te bekoren maar toch ongeacht Burton's creatieve fantasie stootte ik op enkele clichés die me niet bevielen.

Heel spijtig want dit zo een prachtig sprookje kunnen worden:

de hartverwarmende Frankenstein rip-off die naar het einde toe toch nog een typisch Burtoneske duistere touche krijgt.

Dankzij de vele visuele prachten en grapjes en de muziek van Danny Elfman krijgen we alweer dat typische macabere en tegelijk zeemzoete sfeertje.

Ik twijfel tussen een dikke 3 en een magere 3.5...

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

cliches? Verklaar je nader? Het is misschien wel gedeeltelijk als Frankenstein rippoff bedoelt ook, want op Nightmare before christmas DVD staat ook al de shortfilm Frankenweeny als ik me niet vergis en dat is Frankenstein, maar dan als hond.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Inland Rabbit schreef:

Zoals ik al zei is het idee achter de man met scharen als handen zeer fantasievol en hoogst origineel maar toch zijn er die typische elementen: Edward wordt verliefd op een meisje dat al verkeert, dat meisje kiest uiteindelijk toch voor Edward met als gevolg dat haar ex een over wraak zinnende bullebak blijkt te zijn. En ook de typische kus aan het einde is zo typisch dat je i.p.v. een zucht van ontroering een zucht van verveling blaast. Het atypische einde (ze zien elkaar niet meer) is dan weer wel een goede keuze van Burton, mooi eind aan het sprookje.

avatar van filmanalist

filmanalist

saaie film

1*!!!

Ehh...ieder z'n mening.

avatar van Twilight

Twilight

Grappig filmpje, maar had er wel veel meer van verwacht.

Het verhaal was behoorlijk standaard, terwijl het idee eigenlijk best leuk is.

Depp speelt leuk, zitten wat leuke grapjes in, maar verder begrijp ik niet echt wat hier zo sprookjesachtig of geweldig aan is.

Maar iedereen zijn mening natuurlijk.

JohnWilliams

Geweldig vond ik het verhaal en de acteurs.

avatar van tn2543

tn2543

Mooie film ! Beetje sprookjesachtig verhaal. Ik heb er echt van genoten !

tn2543 schreef:

Mooie film ! Beetje sprookjesachtig verhaal. Ik heb er echt van genoten !

Vond hem vroeger altijd eng, nu vind ik hem steengoed!

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Net weer eens gekeken en er maar een half puntje bij gedaan, de film wist me toch weer gruwelijk te ontroeren. Burton's sprookje begint zo luchtig en grappig maar wordt langzaam steeds duisterder en grimmiger, een verandering in sfeer die zo geleidelijk gaat dat het amper op valt. Ja, ik blijf gewoon dol op deze film.

avatar van Denveen

Denveen

Ik ga hem dinsdag zeker kijken, het lijkt me een hele aparte film.. Ik hoop dat het de moeite waard is

JohnWilliams

Ga hem ook kijken, was even vergeten dat hij op de tv zou komen. Maar gelukkig weet ik het op tijd, stel je voor dat ik het een dag erna zou horen!

avatar van daanos;

daanos;

JohnWilliams schreef:

jah god wat zou de wereld vergaan of niet dan... je hoeft niet op alles te reageren hoor, dat is alleen maar storend voor de anderen.

on-topic: Een erg goede film met een van de beste acteurs ooit. 4*.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

lijkt me een erg mooie film.

ga vanaaf misschien wel kijken

avatar van Horror-Tijger

Horror-Tijger

JohnWilliams schreef:

Vond hem vroeger altijd eng, nu vind ik hem steengoed!

Ik had ook zoiets, ik vind vroeger "The Mask" eng. En die eene video clips van Robbie Wiliams dat ie gaat strippen en dan zijn vel eraf haalt:S

avatar van Arabyus

Arabyus

Ja ik ga um ook kijken! =D

avatar van Arabyus

Arabyus

Wat een geweldige film zeg. K kreeg zelfs medelijden met hem.. een dikke 5!

avatar van Elementofone

Elementofone

Schitterend stukje film. Dat ik deze nog niet eerder gezien had, het was het thuis blijven meer dan waard. Visueel erg mooi, lekker acteerwerk en een lach en een traan.

Vier sterren

avatar van edouard

edouard

Wow!

avatar van Thomas83

Thomas83

Wat een prachtig modern sprookje! Het was vele jaren geleden dat ik deze voor het laatst heb gezien, en nu weet ik de film nog meer te waarderen. Het mooie sprookjesverhaal heeft iets magisch, en de prachtige muziek, kleuren en decors geven de film echt een heel bijzondere en prettige sfeer.

Aan het begin, als Edward zich probeert aan te passen aan de suburb-omgeving, is de film vaak erg komisch. Geleidelijk gaat de film over in drama, wat zijn hoogtepunt beleeft in het erg mooie en ontroerende einde.

De film bevat de nodige symboliek, vooral wat betreft het kleurgebruik ligt dat er wel erg dik bovenop. Ik weet die stijl wel te waarderen.

Johnny Depp speelt deze rol fenomenaal. Hij heeft niet eens zoveel tekst, maar dat stemmetje, dat loopje, de blikken, hij meet zich echt helemaal dat personage aan. Depp is echt zo goed in helemaal in een rol kruipen.

Winona Ryder vind ik dan weer wat minder spelen, zoals altijd eigenlijk. Maar daar stoor ik me niet zo aan. Depp maakt alles goed, en ook die moeder en vader en veel van de buurtbewoners worden leuk neergezet.

Al met al een zeer stijlvolle en mooi aan gekleed modern sprookje. Zelfs de poster ziet er echt top uit. Originaliteit kun je deze film ook niet ontzeggen. Een dikke 4* lijkt me op zijn plaats.

avatar van Rudeo

Rudeo

Net voor de eerste keer gezien. En ik moet zeggen dat ik mezelf wel voor mijn kop kan slaan dat ik hem niet eerder heb gezien.

Een erg ontroerend sprookje met een fantastisch acterende Depp.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

even één ding
ik snapte dat deel met de sneeuw niet
waar haalde hij dat vandaan ??????

verder dan dat was het echt leuk om te zien

avatar van Jupes

Jupes

Qua sfeer natuurlijk weer erg interessant, dit moderne sprookje van Burton. Helaas kan de vertelstructuur en de karakterontwikkeling niet meekomen bij het stylistische geweld, waardoor "Edward Scissorhands" faalt een diepe indruk op mij achter te laten.

***

avatar van Demoniac

Demoniac

Komisch, ontroerend, origineel, mooie decors, betoverende soundtrack, 5*. Dat was wat de gids mij vertelde. Ook het vermelde verhaal stond me wel aan, dus ik ging vol goede moed kijken.

Komisch? Af en toe, de knip-stukjes van de begroeing, de honden en mensen waren wel grappig, maar verder weinig leuks gezien. Ontroerend? Nee, absoluut niet gemerkt. Het verhaal werd zo verteld dat ik geen enkel gevoel kreeg bij de personages (nee, ook Edward niet), want het leken allemaal wel robots. Origneel was het volgens mij wel. Aan de decors heb ik mij vooral moeten ergeren. Toen de buurt in beeld kwam schrok ik van het kleurgebruik. Groen, blauw, roze en geel. En niet alleen de huizen, maar ook de kleding en gedeeltelijk het interieur waren in deze kleuren. Ik vond het lelijk. De soundtrack was redelijk. De Tom Jones muziek mag ik wel horen, maar de rest van de film bevatte een hoop vreselijke muziek.

Ik heb niet begrepen waarom hij scharen heeft in plaats van handen. Dat is totaal onlogisch. Ook al kun je als uitvinder geen handen maken, dan nog plaats je geen scharen, want dat is nergens handig voor, behalve het knippen van de heg en haren.

De stijl van de film sprak me absoluut niet aan, het verhaal had veel beter verfilmd kunnen worden naar mijn mening. Al met al was het voor mij een fikse tegenvaller en meer dan 1,5* zit er dan ook niet in.

Johnny Depp speelde overigens wel goed, maar het grootste deel van de cast kwam nogal overdreven over, net alsof het een soort robots waren.

avatar van Demoniac

Demoniac

Minority_Check schreef:
ik snapte dat deel met de sneeuw niet. Waar haalde hij dat vandaan ?

Volgens mij kwam dat door het bewerken van ijsblokken. Het knippen veroorzaakt heel kleine stukjes ijs, dat dan de sneeuw is. Op het laatst zie je dat ook, wanneer Edward in zijn kasteel bezig is met een ijssculptuur en hij zo snel knipt, dat er enorm veel ijsstukjes door het raam gaan