• 9.373.946 stemmen

Genre: Drama / Sport

Geregisseerd door: Michael Corrente

Met onder meer: Robert Duvall, Michael Keaton en Ally McCoist

Plot A Shot at Glory

"A small town. A small team. A big dream."

Gordon McLeod is coach van een tweederangs Schots voetbalteam. Hij wordt onder druk gezet door de eigenaar van het team en hierdoor is hij gedwongen een topspeler aan te trekken die het team de roem moet brengen die het verdient en vooral ervoor te zorgen dat het team de plaats blijft behouden die het al 100 jaar heeft.

Gordon McCloud

Irene McCloud

avatar van Baggerman

Baggerman

GinolaEHV schreef:
Robert Duvall acteert ook erg slecht. Irritante gebaartjes en onnodig gebruik van typische Schotse woordjes (zoals de hele tijd 'ey'). Ergerlijk.

Nou! Keaton vond ik eigenlijk ook hopeloos. Ally McCoist viel me weer erg meevallen!

De voetbalscènes vielen erg mee, waarschijnlijk doordat men van èchte voetballers (Raith Rovers) gebruik heeft gemaakt en doordat echt in de stadions is gefilmd. En niet met verzonnen teams als: Everpool of Liverton....(ja, ik las als kind de BOING!).

Toch blijf ik een zwak voor dit soort films houden, mede doordat ik nog steeds fervent in SWOS met hopeloze teampjes de beker probeer te winnen (en dan lukt het wèl!)

avatar van Decec

Decec

Een goede drama/sport film...

Mooi verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs Robert Duvall en

Michael Keaton...

Robert Duvall speelt wel goed...

Af en toe mooi HD kwaliteit, behalve

oude opname niet...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een aardige wegkijker voor de voetballiefhebbers.

De film maakt gebruik van ex-spelers van Raith Rovers FC. Het gaat hier o.a. om Andy Smith, Peter Heatherston en Didier Agathe. Robert Duvall raakte tijdens de opnames goed bevriend met Jimmy Johnstone. Michael Keaton speelt meer een bijrol, en is Kirsty Mitchell zeker het bekijken waard.

3,0 *

avatar van TMP

TMP

Zelfs voor een liefhebber van Schots voetbal valt dit niet echt te pruimen. Duvall komt totaal niet over als een Schot en probeert dat te camoufleren door te pas en te onpas woordjes als "aye" en "cheers" te gebruiken. Vreemde casting. Het aandeel van Keaton is nogal klein. Toch heeft het wel zijn charme om het bekeravontuur van het fictieve Kilnockie te volgen. De wedstrijden zijn best aardig in beeld gebracht. Hetgeen zich buiten de wedstrijden om afspeelt is echter totaal niet interessant.