Genre: Drama / Sport
Geregisseerd door: Michael Corrente
Met onder meer: Robert Duvall, Michael Keaton en Ally McCoist
Plot A Shot at Glory
"A small town. A small team. A big dream."
Gordon McLeod is coach van een tweederangs Schots voetbalteam. Hij wordt onder druk gezet door de eigenaar van het team en hierdoor is hij gedwongen een topspeler aan te trekken die het team de roem moet brengen die het verdient en vooral ervoor te zorgen dat het team de plaats blijft behouden die het al 100 jaar heeft.
Gordon McCloud
Jock
Irene McCloud
Diesel
Een grote tegenvaller.
Robert Duvall noch Michael Keaton kan deze film redden van de ondergang.
1.0/5.0
Prima voetbal film over de Schotse beker en competitie met in een van de hoofdrollen Ally McCoist een legende in het Schotse voetbal een dikke 7 dus 3.5*
robertinho
Ik vond het ook een hele vermakelijke film, leuk verhaal en goed geacteerd. Als voetballiefhebber vond ik deze film daarom geslaagd! 3,5 *
Purmerend
Echte voetbalfilm met toch wel een verrassend eind. Met doedelzakken muziek. 3*
Ralfke
- 2075 stemmen
Leuk geacteerd al vind ik de plot TE voorspelbaar. Jammer ook dat verscheidene shots vertraagd - en zonder oog voor detail - gefilmd zijn. De muziek van Mark Knopfler kon mij echter zeer bekoren; de volledige soundtrack is overigens een echte aanrader!
Waku
Voor voetballiefhebbers is deze Shot at Glory best wel te verteren. Maar anti voetbal sympathysanten zullen de film na 5 minuten wel zat zijn. Flinterdun verhaaltje,een klein beetje problemen in de relatiesfeer maar vooral veel voetjebal dus. Duvall zet een geloofwaardige coach neer. (met schots accent!!) Maar de rol van Keaton is een overbodige. Hadden goedkopere acteurs kunnen vertolken
die paar minuten beeldvulling.
Film redt het net, ik twijfel tussen een 2,5* en 3*
Met de (voetbal)hakken over de sloot dus.
sekiaku
ik vond het iets te veel sentiment hebben, en iets te voorspelbaar. Volgens mij had de film net dat iets meer gehad moest die gedraaid worden in Schotland met een totaal onbekende cast, en wat minder budget. Daarentegen, hoewel ik niet echt een voetbalsupporter ben, vond ik de film wel heel goed te doen. Verstand op nul
Nielz
Vermakelijke film, niks baanbrekends, maar voor de voetballiefhebbers is dit toch een leuke film.
3,5 *
Wolverine
Vrij lastig om een voetbalfilm te maken zonder het gebruik van echte wedstrijdbeelden. Het geluid uit voetbalstadions werd echter wel ingezet maar vaak op momenten dat het niet met de werkelijkheid klopt voor de penaltyserie wordt er niet luid gezongen maar nagels gebeten, als je 1-0 achter staat in de 90e minuut sta je niet te juichen als je keeper een bal stopt . Desondanks een lekker schots voetbalfilmpje als een jongensboek. 3*
Tommy_M
Ondanks dat de film over voetbal gaat is dit een bar slechte film. slecht acteerwerk en een goedkoop verhaal
erpmans
Ik heb m al meerdere keren gekeken. De goedkoopheid van de film maakt het nou juist mooi. De schotse derde divisie hé..
veron35
Ik haat voet bal dus deze film vond ik ook nog al saai.
pjutter
vermakelijk filmpie, keek lekker weg.
vond alleen de slowmotions in de wedstrijden erg iritant.
net als het voorspelbare verhaal. behalve het einde
Michael Keaton als voorzitter was ook niet helemaal geslaagd, hij had ook een belachelijk idee om de hele voetbalclub te verplaatsen naar een andere stad????
sloeg echt nergens op, een kleine club, met een laag budget en vrijwel geen fans??
haha
Referee_deluxe
Als voetbal en Schotland liefhebber is dit voor mij een hele grote meevaller. 4*
Fonzo
Vond het leuke film over voetbal, mogen ze er van mij meer van maken.
Minotaures
Mwa, leuke voetbalfilmpjes, alhoewel het erg voorspelbaar was. Het ging best wel bi mij.
ILDIB
Eindelijk een voetbalfilm die realistisch is en redelijk in e;lkaar zit en niet alleen benen en dan weer hoofden in beeld heeft. McCOist doet het nog bijzonder goed. Alleen keaton valt uit de toon. Muziek was ook erg prettig.
GinolaEHV
Zeer matige voetbalfilm.
De film is eigenlijk op geen enkel vlak boeiend. De voetbalwedstrijden zijn redelijk gedaan, maar het komt allemaal houterig over.
Wat betreft alles buiten het voetbal: totaal oninteressant.
De relatie tussen de manager en z'n dochter was niet boeiend. Dat geldt ook voor de ruzie tussen de manager en z'n ex-schoonzoon en tussen de manager en z'n ex-collega.
Robert Duvall acteert ook erg slecht. Irritante gebaartjes en onnodig gebruik van typische Schotse woordjes (zoals de hele tijd 'ey'). Ergerlijk.
Het einde is voorspelbaar en uiterst irritant. In 5 secondes komt komt alles weer goed tussen iedereen. Domme eindscène.
1,5*.
Baggerman
Nou! Keaton vond ik eigenlijk ook hopeloos. Ally McCoist viel me weer erg meevallen!
De voetbalscènes vielen erg mee, waarschijnlijk doordat men van èchte voetballers (Raith Rovers) gebruik heeft gemaakt en doordat echt in de stadions is gefilmd. En niet met verzonnen teams als: Everpool of Liverton....(ja, ik las als kind de BOING!).
Toch blijf ik een zwak voor dit soort films houden, mede doordat ik nog steeds fervent in SWOS met hopeloze teampjes de beker probeer te winnen (en dan lukt het wèl!)
Decec
Een goede drama/sport film...
Mooi verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs Robert Duvall en
Michael Keaton...
Robert Duvall speelt wel goed...
Af en toe mooi HD kwaliteit, behalve
oude opname niet...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
narva77 (crew films)
Is dit die film over een zog. sterspeler die allerlei moeilijkheden veroorzaakt, drinkt, vecht, enz.?
Volgens mij heb ik deze dan wel eens gezien, als dat deze film is. Kan iemand me helpen?
Moviestar1979
Een aardige wegkijker voor de voetballiefhebbers.
De film maakt gebruik van ex-spelers van Raith Rovers FC. Het gaat hier o.a. om Andy Smith, Peter Heatherston en Didier Agathe. Robert Duvall raakte tijdens de opnames goed bevriend met Jimmy Johnstone. Michael Keaton speelt meer een bijrol, en is Kirsty Mitchell zeker het bekijken waard.
3,0 *
shrink
Een keer leuk om te zien. Erg leuk om Ally Mc Coist te zien spelen en dat doet hij helemaal niet slecht. Wat Michael Keaton in deze film doet, snap ik niet. Die Amerikaan heeft waarschijnlijk op de filmset voor het eerst een voetbal gezien.
TMP
Zelfs voor een liefhebber van Schots voetbal valt dit niet echt te pruimen. Duvall komt totaal niet over als een Schot en probeert dat te camoufleren door te pas en te onpas woordjes als "aye" en "cheers" te gebruiken. Vreemde casting. Het aandeel van Keaton is nogal klein. Toch heeft het wel zijn charme om het bekeravontuur van het fictieve Kilnockie te volgen. De wedstrijden zijn best aardig in beeld gebracht. Hetgeen zich buiten de wedstrijden om afspeelt is echter totaal niet interessant.

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie