• 9.374.492 stemmen

Met onder meer: Natalie Portman, Vincent Cassel en Mila Kunis

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 3 februari 2011

Plot Black Swan

"The pressure of perfection."

Balletdanseres Nina (Natalie Portman) maakt deel uit van een balletgezelschap waarbinnen hevige concurrentie heerst. De belangrijkste danseres van dat moment, Beth (Winona Ryder), staat op het punt om te vertrekken en iedereen wil haar plaats innemen, te meer daar zij tot dan toe een hoofdrol vertolkte in het populaire Zwanenmeer-ballet van Tsjaikovski. Volgens artistiek leider Thomas Leroy (Vincent Cassel) heeft ze zeker talent, maar mist ze het één en ander op het mentale vlak. Ook moet ze afrekenen met haar speelzieke rivale Lily (Mila Kunis) wil zij een kans maken om de hoofdrol te gaan vertolken.

Nina Sayers / The Swan Queen

avatar van Chr.s

Chr.s

wimnoot schreef:

Promo posters

Er staat "gorgeous promoposters"maar ik vind er niet veel aan. Ik vind de huidige poster mooier.

Schitterende posters.

avatar van Johan24

Johan24

Ik vind de oude toch intrigerender... Deze komt te hangen in de bioscopen?

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Afgaand op de trailer niet een film die ik hoef te zien. Sowieso geen favoriete regisseur van mij.

Maar als soundtrack zou 'Black Swan' (een non-album track) van Tori Amos wel toepasselijk zijn om de film mee te openen lijkt mij.

Nakkie13

Alle posters zijn mooi. Maar de vorige had "iets", bij gebrek aan een beter woord.

avatar van Chr.s

Chr.s

Aan de posters zal het inderdaad niet liggen.

avatar van groente12

groente12

Trailer ziet er vet uit, dat mag ook wel want The Wrestler was wel heel teleurstellend.

Nakkie13

De trailer laat jammer genoeg wel al best veel zien, dat is de laatste tijd wel vaker en dat is jammer.

Ik kijk wel echt het meest uit naar deze film en Somewhere ( van Coppola )

avatar van blonde redhead

blonde redhead

The Wrestler was een geweldige film dus ben wel erg benieuwd of deze dat niveau kan behalen.

Nakkie13

The Wrestler was goed, maar ik waardeer van Aronofsky vooral Pi en Requim for a Dream.

Revolt

Wrestler heb ik nog niet gezien

Maar Pi en Requiem of a Dream zijn fantastisch.. Dit wordt denk ik weer een meesterwerk

Nakkie13

De recensies liegen er ook niet om. Degene die ik heb gelezen waren positief en beter nog, beschreven precies de film waar ik op hoopte!

avatar van synec

synec

Man man deze film ziet er zo goed uit!

Aronofsky heeft nog geen WAUW film gemaakt maar een slechte film heeft hij zeker ook nog niet gemaakt. Ik vind hem zelfs één van de meest interessante regisseurs die er rond loopt. Dit zou wel eens zijn meesterwerk kunnen zijn! En Portman ziet er schitterend uit!

Black Swan ziet er zo donker en bizar uit maar tegelijk intrigerend en prachtig. Een soort sprookjesachtige nachtmerrie. Een vreemd ballet verhaal met Mulholland Dr. allures. Ik zie al voor me waar de recensies op gaan zitten zeuren, voor steeds dezelfde reden, te vreemd, complex of ontoegankelijk... en verder zoals alle schitterende vreemde posters al doen vermoeden... lijkt het op de film die ik hoopte dat hij ging worden.. Hopelijk stelt hij niet teleur. Kan er niet op wachten!

Wel jammer dat de trailer al zoveel heeft laten zien en zo stom dat wij ook tot einde Februari moeten wachten.

Revolt

Geen WAUW-film? Pi en Requiem of a Dream ook niet?

Nakkie13

Daar ben ik het inderdaad mee eens.

Requiem for A dream scoort bij mij behoorlijk hoog op de wauw meter. Alleen al door de pure depressie die erna volgt

avatar van TA-E

TA-E

Miiiiijjjjnnnnn god, wat wil ik graag deze film zien!! Alle films van Aronofsky gezien en ik hou van zijn films. The Wrestler vond ik dan de minste, maar nog steeds erg goed. Dit ziet er uit als een meesterwerk. Om heel eerlijk te zijn: ik heb nog nooit zulke hoge verwachtingen voor een film gehad... Laat maar komen!

Nakkie13

Ik heb ook al heel lang zin in deze.

Samen met Somewhere is dit toch wel degene waar ik verwacht een 5 aan te gaan geven. Weet dat het klote is om zo'n verwachtingen te hebben, maar kan er niets aan doen.

whoizerwin

Wow! Wat een meesterwerk van Darren Aronofsky.

Chapeau...

avatar van synec

synec

Waar heb je hem gezien?

Revolt schreef:

Geen WAUW-film? Pi en Requiem of a Dream ook niet?

Pi vond ik zeker niet slecht, ik heb er jaren op gewacht en een tijd geleden eindelijk gezien maar was iet wat teleurgesteld. 3.5*

Requim for a dream heb ik heel lang geleden gezien. Ik heb weken over die film liggen denken en die stond zelfs in mijn toplijst.. ik zat op die leeftijd waar ik zot was van films als Fight Club, Pulp Fiction... je weet wel de jonge tiener die cinema ontdekt heeft. maar ben over de jaren van een heel ander soort films gaan houden. En Requim bleef in dat schuifje zitten van coole films die ik op mijn 16e als de beste films ooit beschouwde. (die ik nu nog steeds geweldig vind hoor) Maar dat geheel terzijde Ik moet hem echt nog eens terug zien. ik zie de film nu als een 4*

The Wrestler heb ik ook staan op 4*

The Fountain 3.5*

Voor een WAUW film moet je bij mij in de zone 4.5-5* komen natuurlijk

Zijn meesterwerk moet hij voor mij nog maken. Dat is hopelijk Black Swan .

synec schreef:

Waar heb je hem gezien?

In Los Angeles, Arclight Hollywood!

Voor de mensen die naar de VS reizen. Zorg dat je naar een van deze voorstellingen gaat!

Ik ben helaas bar slecht in het schrijven van recensies dus ik ga er ook geen gooi naar doen.

Laten we het houden op een persoonlijke mening:

Natalie Portman gaat hier een oscarnominatie voor krijgen! Zonder enige twijfel.

Het verhaal zit zo subliem in elkaar dat elke scene een genot voor het oog is, je verveelt je geen enkel moment en de tijd vliegt voorbij.

De editing is geniaal, Clint Mansell heeft het ook weer geflikt met een prachtige soundtrack, en er zitten een paar prachtige scenes in met ongelooflijk camerawerk. De gehele cast is fenomenaal en ik ben echt letterlijk weggeblazen door deze film!

Ik ga woensdag opnieuw naar een screening die gedraaid wordt in LA.

avatar van Knisper

Knisper

Discussie over valse stem, die geen valse stem is verwijderd. Bij het vermoeden van een valse stem graag een moderator inlichten, in plaats van de stem in kwestie hier in het topic te gaan bespreken.

Nakkie13

Wanneer gaat hij in Amerika in premiere?

Niet dat de dvd rips dalijk weer eerder zullen zijn, dan kan ik me moeilijk inhouden.

whoizerwin

De film draait al in een select aantal bioscopen

WAT?

Amerika zeker...

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Ja. Beperkt aantal maar, Toronto (Canada) ook overigens.

Nakkie13

Dat die distributeurs in Nederland eens even opschieten dan. Heb niet zo veel zin om te wachten

Revolt

In de Preview (Boekje bij de Pathe) stond dat de releasedatum 3 februari is.. is de film vervroegd?

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Yup. Ook bij Cineworld gaat hij 3 feb in première

De Nederlandse release is idd vervroegd naar 3 februari 2011. Ik heb de datum aangepast.

avatar van Reinbo

Zal daarvoor wel op het IFFR te zien zijn.