Battle Los Angeles (2011)
Genre: Actie / Sciencefiction
Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA
Geregisseerd door: Jonathan Liebesman
Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan
Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks
Releasedatum: 21 april 2011
Plot Battle Los Angeles
"It's not war. It's survival."
Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.
Michael Nantz
Kathy Martinez
Jessy
Cpl. Jason Lockett
Testa-Rossa
Ben ik met je eens Wanyika, Skyline was ook geen hoogvlieger maar toch een stuk amusanter als dit.
Partyboooi
Lekkere actiefilm en meer willen ze er ook niet mee lijkt me. Toch jammer dat ik em niet in de bios gezien heb...
Filmkonyn
Is hier net als 2012 een goede en slechte versie van (2012 - 2012 doomsday)? Want degene die ik gezien heb is nog geen punt waard. belachelijke SE, acteurs die net van de straat zijn geplukt, achterlijk verhaal en kan zo nog wel even doorgaan... Weet iemand of hier dus 2 versies van zijn??
Inmiddels antwoord gevonden
Er is nog hoop voor de mensheid: Battle of Los Angeles (2011)
Geminste kans.
Batlle: LA heeft genoeg om tot een goeie film te komen, maar Liebesman springt niet spaarzaam genoeg om met de goede punten.
Eerste probleem is de lengte van de film. Meteen in de actie springen is prima. Dit soort cinema heeft weinig aan emotioneel gezwets, dus overdreven lange intros met vervelende introducties van personages doen enkel af aan films als deze. Maar als je meteen in de actie springt moet je dit wel 120 minuten proberen aanhouden, en Liebesman slaagt daar niet in. Halverwege belandt de film in een serieuze dip waar hij nooit meer uitkomt. Saaie, emo/patriotische momenten die een nogal nare yuck smaak achterlaten.
Tweede probleem is dat het hele einde wel érg belachelijk is. Een squad van een man of 7 die het hele moederschip gaan uitroeien. Het ding wordt amper bewaakt (er liepen misschien drie of vier aliens in de buurt?), daarna blijft de aanval van de aliens erg beperkt. Je zou verwachten dat ze hun enige sterktepunt toch iets beter zouden verdedigen.
Allemaal erg jammer, want de combinatie van het filmstijltje en de kwaliteit van de sfx zorgen voor een indrukwekkende setting. Ziet er tegenwoordig toch allemaal erg fijn en chaotisch uit. Gejank over het chaotisch camerawerk begrijp ik niet, visueel vond ik het best in orde. Al mis ik af en toe een klein beetje rust, een paar fetish-shots zouden zeker niet misstaan en weinig afdoen aan de beleving.
Begint dus best sterk, eerste uur is meer dan vermakelijk, maar daarna stort de film aardig in en duurt het nog te lang alvorens de end credits verschijnen.
Oh, en leuk voor LA trouwens, maar er zijn na afloop nog steeds 19 steden die onder vuur liggen, is dit nu een goed einde?
Threeohthree
Toch wel bijzonder dat je niet echt over het patriottisme struikelt. Leek me voor jou toch wel een 100% dealbreaker, maar blijkbaar kon je de 'yuck momenten' toch enigszins onderdrukken. Ik was het na 20 minuten toch wel behoorlijk beu.
Mnee, niet iets waar ik een enorm probleem mee heb, zeker niet in een film die Battle: Los Angeles noemt.
Enkel op het einde werd het vervelend, omdat het in de weg kwam te staan van de actie.
SunChaser
de CGI was trouwens om te huilen zo slecht. Dus daar moet je t ook niet voor doen.
Ik vond het met dat patriottisme nog wel mee vallen. Het was natuurlijk wel een us army promo, maar geen eindeloze hero shots en wapperende Amerikaanse vlaggen bij zonsondergang, begeleid door de tonen van Hans Zimmer.
Geen eindeloze speeches ook. Enkel wat te veel verwijzingen naar 'civilions', om goed te benadrukken hoe tof/bijzonder het wel niet is om een US marine te zijn...
LOTR-lover
Al dat gezeur over 'reclame voor het leger', alsjeblieft zeg. Wat verwacht je nou? Het is een sciencefiction actiefilm. En in deze film zie ik alles wat ik wil zien. Dikke actiescenes, aliens, moederschepen, keiharde wapens, stoere mannen en vrouwen en heldhaftige acties. Dat is ook het enige wat ik wil zien in een film als deze.
Ik hoef geen uitgediepte personages, want daarvoor kijk ik wel naar andere films die minder op actie gebaseerd zijn. Ik hoef geen plot om u tegen te zeggen, ik wil een verhaal wat lekker makkelijk wegkijkt en waarbij ik niet elk kwartier hoef te bedenken of ik nog wel weet waar het over gaat.
Het is gewoon popcornvermaak zoals het bedoeld is, een film die natuurlijk beter tot z'n recht komt op een bioscoopscherm dan op een TV maar absoluut overtuigd op actiegebied. Het leger staat centraal in de film, meer dan de alien invasie, en natuurlijk worden ze afgeschildert als helden, stuk voor stuk. Kan daar niet wakker van liggen. Dit soort jongens riskeren ook elke dag hun leven in Afghanistan of waar dan ook dus ere wie ere toekomt. Het zijn ook helden.
Threeohthree
Mjah dat slaat de spijker wel op zijn kop denk ik. In elk geval heb jij duidelijk betere ogen dan ik, want ik zag echt door de bomen het bos niet meer, waardoor zelfs de ietwat frisse aanpak (camerawerk) mijn irritaties niet kon onderdrukken. En dan te bedenken dat Braveheart niet eens en frisse aanpak kent, moet je nagaan hoe kapotslecht ik die film vind.
Threeohthree
Njah misschien heb ik ook wel gewoon een hekel het eerder genoemde zelfstandig naamwoord, het stoorde mij i.i.g. alleszins.
Maar goed, sowieso geen genre dat mij goed ligt.
Dat is ook het enige wat ik wil zien in een film als deze.
En daarom ook dat mensen klagen over scenes die gericht zijn op het ophemelen van soldaten ipv zich te focusen op actie en aliens. Het hele middendeel is zo goed als actieloos.
Filmkriebel
Ik vond er niks aan. Voeling met het verhaal had ik al niet... verder Parkinson-camerawerk en het nodige "we are the best because we're marines" flauwekul (zichzelf opblazen e.d.)
. Dit is een film die zo oppervlakkig is als maar kan met een duidelijk B-film gehalte. Verwonderlijk dat deze in de zalen is uitgekomen. Slecht!
JR30GP
Wat een waardeloze film. Na het kijken van de film ken ik nog steeds de helft van de personages niet bij naam. Als dat het geval is heeft een film me vaak van het begin tot het eind niet geboeid.
Geen diepgang, slechte actiescènes, hoog pro USA gehalte. Hou maar op #blegh
JanFilm
Ik verwachte een actiefilm maar het bleek een drama te zijn. De actie werd keer op keer afgestraft met zware drama wat in dit flut verhaaltje totaal niet overkwam. De 'helden' werden om de haverklap overgeacteerd sentimenteel terwijl ze voor hun leven zouden moeten rennen.
Het is dat de alliens het niet bepaald slim aanpakten anders zou ik nog voor hen partij gekozen hebben.
Alles wat gebeurde was volledig voorspelbaar zodat spanning afwezig was. De actie was op zich wel aardig maar door de vele 'dode momenten' midden in de actie werd het toch vervelend om naar te kijken.
Noodless
Degelijk begin van de film dat helaas na een uurtje verzandt in meligheid en ongeloofwaardigheid ( een klein groepje soldaten dat erin slaagt om het moederschip te kelderen zonder al te veel tegenstand, de aliens legden op het einde wel heel snel het loodje, het overdrijven van telkens opnieuw de held uit te hangen,...)
Visueel wel in orde, al kon sommige momenten op gebied van camerawerk beter. Misschien iets te snel ....de beelden vliegen om je oren. Je ziet toch graag wat er gebeurt.
Ik had ook het gevoel van 'het blijft maar duren'. Eerste helft best te pruimen, nadien dus heel wat minder. 6/10
sander.h
Tjemig, wat een lage score hier!
Vond dit nou net weer eens een ouderwets spannende film, zeker het eerste uur.
Wat mij betreft in elk geval een stuk beter dan Skyline (op wellicht de FX na, maar dat was ook hetgeen dat Skyline het aanzien nog enigszins waard maakte) .
Het camerawerk vond ik aanvankelijk ook maar niks (dat gerammel!) maar op de een of andere manier wende dat wel, want na verloop van tijd merkte ik het niet eens meer.
Ook aan het standaard-verhaaltje of het patriottisme (misschien iets overdreven, maar zo erg als het hier wordt afgeschilderd was het nou ook weer niet, eerder logisch gezien de oorlogssituatie) heb ik mij verder niet gestoord. De acteurs waren niet bijzonder maar deden het naar behoren.
Het gaat hier om de actie en die was ruimschoots aanwezig, daarnaast was de setting in het kapotgeschoten LA erg mooi en sfeervol. 4*
Dirtdiver
Deze film slaat totaal de plank mis. Mariniers die niet lijken, een veel te hoog emotioneel gehalte en ga maar door. Niet best!
RuudC
Hoezo wordt de plank misgeslagen? Het is gewoon een toffe actiefilm. Je kunt het misschien niet geloofwaardig vinden, maar ik ben het niet met je punten eens.
joostus
Ik heb deze film 2 dagen geleden gezien.. en ik ben nu alweer kwijt hoe dez film precies is verlopen allemaal... Dat zegt al wel genoeg denk ik.. De film word totaal niet opgebouwd.. ineens zit je al middenin het verhaal. Er is gewoon lukraak maar het een en ander gefilm zonder daar een gedachte achter te hebben.. dat is een beetje hoe het over komt. De special effects waren ook zeer beperkt vond ik, ik had er meer van verwacht.
smeetsm
zelden zo een slechte film gezien............een wonder nog dat ik hem uitgekeken heb...BAGGER
Marlo Stanfield
Af en toe een soort mariniers promotie filmpje. Maar ook een hoop gehuil en misplaatst en voorspelbaar sentiment. Helaas kwam het allemaal niet overtuigend over, anders kan ik dat meestal wel goed hebben.
De aliens hadden allemaal ultramoderne ufo's gebouwd om hier te komen, maar waren vergeten om wat zwaardere wapens aan te schaffen om de mensen ook te kunnen verslaan, want daar was het voor hun toch allemaal om begonnen dacht ik.
Tot slot beschieten de mariniers de boel met raketten, wat een meesterzet, daar had de rest van het leger nog niet aan gedacht namelijk.
Kortom, op een paar aardige aktie momenten na, een matige film, die niet serieus te nemen is. Jammer, gemiste kans.
Redlop
Het begon veelbelovend om helaas als een computergame te eindigen. De macho bullshit en de mariniers-cliche's waren zo tenenkrommend dat ik en een vriend er nog smakelijk om gelachen hebben. Het zag er wel fraai uit. 2*
4Runner
eeeeuhm het geluid vond ik erg goed, dat schokkerige gezoom werd ik gek van, naast de meesterzet die Mario noemde, bleek ook dat je gewoon over ze heen kan rijden
pandit
Geweldige film, Niet echt origineel, maar wel 1 waarbij aliens verslaanbaar zijn , goeie actie, mooie special effects
rotem
Choas,,,,chaos.......chaos.
Wat een druk gedoe in deze film.
Bij "sentimentele" momenten was het opeens doodstil om een paar seconden later weer in een hels kabaal los te barsten.
Nee, not my kind of movie.
In ieder geval wel de moeite waard om een suf avondje mee te vullen.
3 sterren!
o0Timmy0o
Lijkt wel alsof iedereen hoge verwachtingen had van deze film ofzo ... iedereen met z'n zwakke gezeik over dat het reclame is voor het leger. Maar ze wisten ook niet genoeg over elke soldaat apart.
Wtf wil je nou? Tis geen serie ...
Tis geen super goede film maar om deze film zo hard te bashen met 0.5en en 1en vind ik gewoon zielig. Dan zou dit gelijk staan aan een Steven Seagal film. Wtf jongens?
Betamax
Niks mis mee.
Mooie effecten, spannend en geen hooggegrepen verhaal.
Gewoon een aktie film en een aardige ook.
Redlop
Geen greintje originaliteit, dat is het grote probleem hier. Wel een steunbetuiging aan Aaron Eckhart die als goeie karakteracteur zo'n enorm cliche moest neerzetten.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Fong Juk
Misdaad / Thriller, 2006

San Siu Lam Zi
Actie / Drama, 2011
saving the worldheldmarine corpschaosretirementsurvivormeteorspace invasionbuitenaards wezenslagveldoverlevingsergeantlos angeles, californiëstrijdbuitenaardse invasiedangeru.s. marineescapadeheroic missionevil alienchaos and mayhem