• 9.377.861 stemmen

Battle Los Angeles (2011)

Actie / Sciencefiction | 116 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: World Invasion: Battle Los Angeles / World Invasion: Battle LA / Battle: LA

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez en Bridget Moynahan

Gesproken taal: Duits, Engels en Slowaaks

Releasedatum: 21 april 2011

Plot Battle Los Angeles

"It's not war. It's survival."

Al jaren worden er over de hele wereld ufo’s waargenomen en gedocumenteerd: Buenos Aires, Seoel, Frankrijk, Duitsland, China. Maar in 2011 worden die vage waarnemingen keiharde werkelijkheid wanneer de aarde wordt aangevallen door onbekende krachten. Terwijl overal ter wereld grote steden worden verwoest, houdt alleen Los Angeles nog stand in een strijd die nooit voor mogelijk werd gehouden. Een sergeant van de Marine (Aaron Eckhart) en zijn nieuwe peloton moeten een halt zien toe te roepen aan een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Michael Nantz

William Martinez

Cpl. Lee Imlay

Pfc. Shaun Lenihan

Kathy Martinez

Cpl. Jason Lockett

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Een zeer leuke film om eens gezien hebben. Als fan van het SF-actiegenre was ik zeer benieuwd naar deze film. Ik heb niet het gevoel dat mijn verwachtigen voor 100% zijn ingevuld, maar toch was het een enorm spectaculaire film. De film komt meteen op gang en kent eigenlijk geen moment van rust. Het was eigenlijk een aaneenschakeling van vuurgevechten tussen de mensen en de buitenaardse wezens, wat ik best kon smaken. Er zaten enkele fraaie beelden in de film, waarbij ik in de eerste plaats denk aan de beelden van de verwoeste stad. De actiescènes zelf waren ook vermakelijk, maar soms vond ik het camerawerk wat storend. De beelden waren soms iets te chaotisch naar mijn zin, maar in het algemeen werd alles leuk in beeld gebracht.

avatar van Kosjenot

Kosjenot

Het is en blijft jammer dat er nog steeds dit soort films worden gemaakt. Als je dit soort films maakt, maak er dan 3 delen van met een geweldig script en niet zo''n Amerikaanse leger helden film van. Ga je de film bekijken en probeer je here and there nog een beetje positief te blijven in je beoordeling.

Tijdverspilling, kan nog beter naar de remake kijken van sneeuwwitje en de 7 dwergen.

2pnt.

avatar van Corcicus

Corcicus

Wat een verschrikkelijke rotfilm!

Dit sloeg echt nergens op, acteerwerk was balen en het duurt tot halfweg de film vooraleer je een soort robocop-alien te zien krijgt. Een ganse tijd knallen en tieren, maar je ziet niet op wat ze schieten of van wat ze weglopen. Veel te chaotisch en veel te Amerikaans. Precies een promotiefilmpje voor het Amerikaans leger, echt belachelijk. En dan die Michelle Rodriguez weer in de rol van brutale tante.

Troep.

N23 schreef:

O Yeah! En vlieg maar door want ik heb een missie! *ja wij gaan ook mee* en laten we heel dramatisch en super cool op de grond komen i.p.v. vluchten voor ons leven! Want wij zijn Amerikanen! Wij beschermen L.A. tot de laatste man YEAH, alleen L.A. is sterk genoeg om terug te slaan! want L.A. zit vol met de Amerikanen! YEAH

Onzin, ze komen heel cool op de grond want, het zijn Mariniers YEAH! Maar die zitten over de hele wereld dus het is eerder een mooi praatje voor het leger dan perse voor de V.S. Ik heb er altijd een verschrikkelijke hekel aan als een film te patriottistisch is maar dat viel hier dus best mee.

Komt er nog eens bij dat de Aliens langskomen voor het water Als die link niet duidelijk is, lijkt me niet heel reëel dat een rasechte pattriot daar mee kan leven.

avatar van Hedgehog84

Hedgehog84

Misschien toch iets te hoge verwachting (verwachting was een hersenloze actiefilm, waar ik op zijn tijd best van kan genieten).

Het acteerwerk vond ik echt dramatisch. Geen positieve uitschieters. Hele gedoe met overleden broer, zichzelf opofferende militair met zwangere vrouw, stervende mexicaanse vader, waren eerder storend hierdoor, dan dat het iets dramatisch aan de film toevoegde.
Qua effecten vond ik het allemaal wel prima in orde, al vond ik de aliens en hun voertuigen er niet indrukwekkend uitzien, erg smaakgevoelig natuurlijk. Stoorde me er wel aan dat de aliens eerst onoverwinnelijk lijken, en later worden ze met gemak aan flarden geschoten.

Indrukwekkend.

Je kunt je er tegen verzetten maar zoiets zie je toch niet vaak. Net als bij District 9 vind ik zo'n grootschalige aanpak tegen buitenaardse wezens best bijzonder.

Acteerwerk was redelijk. Aaron Eckhart vond ik behoorlijk overtuigend. R&B zanger Ne-Yo was me niet opgevallen, dus dat zal ook wel snor zitten.

Het patriottisme komt een klein beetje terug, maar dat mag je onderhand wel verwachten van die hamburger-eters. Net zoals de Amerikaanse vlag die ik steeds weer aantref, ook daar kun je aan wennen. Al is het nog steeds ergelijk, maar so be it.

Ik vond het een beetje vreemd dat de o-zo-ervaren sergeant het zo moeilijk had toen die vader dood ging. Dat kon hij wel aan zien komen, en hij had zelf nog verteld dat er mannen onder hem gesneuveld waren dus hij had het al eerder meegemaakt.
De soldaat boven op het gebouw die om luchsteun moest roepen liet zichzelf gewoon opblazen. Terwijl hij instructies had gekregen om direct te vluchten (de aliens konden hem opsporen via zijn radio-signaal) bleef hij daar gewoon staan. ''We have three minutes'', riep hij nog... dat had 'ie beter kunnen zeggen als hij beneden was aangekomen.
Verder was het een beetje gek dat Michael met een handpistooltje zo'n Alien neerschoot, recht voor z'n neus.

Die strijkmuziek dreunt weer door en had minder gemogen.

Het is allemaal lekker rauw gefilmd, zorgt voor een stukje realisme.

Special-effects zagen er goed uit.

American flag.

Een aangename verassing, ondanks een paar slordigheden.

avatar van Theunissen

Gisteren dan uiteindelijk toch gezien (moest wel uitwijken naar België omdat hij bij ons niet meer draaide) en ik moet zeggen dat het me achteraf wel is meegevallen. Verhaal is best aardig en zeker het eerste uur is best boeiend en ook wel spannend. Jammer genoeg begint na een uur de overdreven sentimentele onzin en wordt het allemaal minder inclusief het verhaal. Viel me op dat deze film zeer soft is qua geweld. Er wordt vrijwel continue in geschoten maar exploderende hoofden, afgeschoten ledematen en heftige verwondingen zijn er niet te zien, het gaat er allemaal zeer netjes aan toe alsof we te maken hebben met een jaren 60 film. De special effects waren overigens dik in orde.

Al met al is dit wel een aardige film om te kijken. Verwacht wel niet veel van het acteerwerk want dat stelt maar weinig voor en echt veel dialogen zitten er niet in m.u.v. de sentimentele bullshit.

American flag.

Wat bedoel je hier in godsnaam mee? Kwam hem ook al tegen bij the Uninvited en Fighting

avatar van voomzap

voomzap

rep_robert schreef:

En bij nog twintig andere films .... vlagspot-obsessie

John Lee Hooker

Steeds kom ik 'm weer tegen, ik erger me aan die chauvinisme.

avatar van Fortune

Fortune

Je moet er ook niet op letten maar de Amerikaanse vlag komt in ontzettend veel films voor vaak met een sentimenteel deuntje eronder.

John Lee Hooker

Waarom zou je er niet op mogen letten? Ze hoeven trouwens niet persé sentimenteel te zijn... ze komen terug in wat voor genre dan ook.

Martijnnn

Tja en in een groot deel van de gevallen gaat het om een vlag die er in het echt ook zou hangen, overheidsgebouwen, legerbasissen etc. Als het een vlag van een willekeurig ander land zou zijn zou je het dan ook zo erg vinden?

avatar van Fortune

Fortune

Een vlag van een ander land komt dikwijls niet zo vaak voor.

Ik irriteer me er niet aan ik leg me er bij neer dat Amerikanen zichzelf het beste volk en land ter wereld vinden en telkens met de vlag gaan zwaaien. Ik ga me er niet elke weer bij irriteren dat hun vlag weer in beeld moeten komen.

Een vlag hier en daar op de basis ok maar vaak word de vlag ook volledig in beeld gebracht met al hun prachtige sterren en strepen.

Martijnnn

Ben het wel gedeeltelijk met je eens hoor, soms is het echt schandalig chauvinistisch met dramatische muziek eronder maar vaak is het gewoon maar een plek waar een vlag hangt.

Fortune schreef:

LOL, maar hij doet het zelfs bij niet patriotistische films(the Univited, een horror/thriller. Fighting, een boksdrama etc.). Daarnaast zet je gewoon droog American Flag neer in je recensie zonder ook meer enige uitleg. Beetje raar toch?

John Lee Hooker

Als ik die vlag tegenkom vermeld ik het gewoon. Waarom zo'n ophef hierover?

avatar van rep_robert

Nou, veel plezier met je hobby zou ik zeggen. Beetje nietszeggend vind je ook niet, of probeer je er echt iets mee te zeggen? Chauvisnisme zou ik het bij lange na niet noemen, of vind je films als the Uninvited serieus chauvinistisch?

Dankjewel.

Nietszeggend? Het geeft juist aan dat er in zowat elke Amerikaanse film wel zo'n vlag verborgen zit, dat is te zot voor woorden toch? Ik kraak de film zèlf er niet op af hoor, wees maar niet bang.

avatar van rep_robert

Zie jij het als een groot Amerikaans complot? Ga maar is Amerika in, heeft niks met films te maken hoor. Amerikanen zijn vaak gewoon trots op hun land.

Toch raar dat je je wel stoort aan zo'n vlag maar niet aan deze gigantische chauvinistische film

John Lee Hooker

Ik doel dan ook op de Amerikanen die zo trots zijn op hun land. Ik wist niet dat het zó erg was, maar die vlaggen bewijzen dat wel.

Van deze film heb ik gewoon genoten, natuurlijk voelen ze zichzelf onverslaanbaar maar what the hell. Daar ga ik een film niet op afrekenen, ik vond ik het een leuk vechtpartijtje dus so be it.

avatar van RuudC

RuudC

Maar wat is er zo chauvinistisch aan deze film? Eerlijk waar, ik zie het er niet in terug.

avatar van rep_robert

Andere film gekeken? Ze hemelen zichzelf wel erg vaak op hoor.

avatar van RuudC

RuudC

De Verenigde Staten of de mariniers? Als het het eerste zou betreffen, dan ben ik het met je eens, maar trots zijn op je korps heeft in mijn ogen heel weinig met vaderlandsliefde te maken. Zulke mariniers zijn dan wel verschrikkelijk trots op hun beroep, maar kijken neer op de land- en luchtmacht. Dat zie je ook terug in deze film, terwijl ze wel voor hetzelfde doel sneuvelen. Er is geen ophemeling ten opzichte van andere naties. Daarom zie ik de link tussen de hoofdpersonen en de vlag niet. Ik heb al eerder in deze topic voorbeelden gegeven

Imperial Figure

Slecht acteerwerk, irritant camera werk en een waardeloos verhaal, weet niet wie de schrijver is, maar ontslag is niet onterecht.

In de videogame Crysis 2 zit nog een beter verhaal, en dat is al vrij slapjes.

Imperial Figure schreef:

irritant camera werk

Ik vond het juist erg realistisch overkomen op deze manier, je blijft steeds dicht op de personages zitten. Waarom vond je het irritant?

John Lee Hooker schreef:

Omdat het constant op dezelfde manier word gebracht, het blijft constant hetzelfde en steeds het heen en weer shaken zorgde voor flinke irritatie naar mijn mening.

Actie is wel overzichtelijk en inderdaad dicht op de personages, het is net een Third Person Shooter (in game termen) zo is het gefilmd, maar het is niet solide genoeg om te boeien, te weinig variatie naar mijn mening.

Camerawerk van bijvoorbeeld District 9, Man On Fire en Saving Private Ryan vind ik stukken interessanter, zo mocht het van mij wel gebracht worden, maar goed.

Zolang acteerwerk en verhaal prima is uitgewerkt accepteer ik het camerawerk wel, bij Battle: Los Angeles is het helaas allemaal ver beneden peil.

avatar van Theunissen

Het heen en weer shaken van de beelden is me eigenlijk niet storend opgevallen bij deze film, dat vond ik juist wel zeer storend bij "Cloverfield".

Theunissen schreef:

Het is meer een combinatie van.

Cloverfield vind ik nog irritanter qua camerawerk ja, dan is battle: los angeles leuker om te zien naar mijn mening, dat bedoel ik puur qua camerawerk.

Vooruit, ik doe nog een halve ster meer.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Behoorlijk slecht dit.

De kritieken dat dit over the top slecht was zorgde bij mij wel voor hoop en de aardige trailer deed daar nog een schepje boven op. Helaas, want Liebesman bakt er vrij weinig van. Heel de film is chaotisch en Liebesman lijkt vanaf het begin de controle helemaal kwijt te zijn. Vele niet werkende actiescenes en patriotische hero segmenten verder is daar nog niets aan veranderd. Ook de backstory van personages komt totaal niet uit de verf, en op elk vlak blijkt het schrijfwerk aan alle kanten te rommelen. De clichematige scenes maken het al vervelend maar eigenlijk is Battle: Los Angeles op elk vlak een vervelende zit. Echt met moeite deze uitgezeten.