• 9.375.055 stemmen

Gone in Sixty Seconds (2000)

Actie / Misdaad | 118 minuten / 127 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 118 minuten / 127 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Gone in 60 Seconds

Geregisseerd door: Dominic Sena

Met onder meer: Nicolas Cage, Giovanni Ribisi en Angelina Jolie

Releasedatum: 10 augustus 2000

Plot Gone in Sixty Seconds

"Ice Cold, Hot Wired."

Het broertje van de gestopte autodief Memphis (Nicolas Cage) raakt in de problemen na een mislukte opdracht voor een crimineel. Memphis moet met een groep oude vrienden binnen 1 nacht 50 auto's stelen om zo het leven van z'n broer te redden.

Memphis Raines

Sara "Sway" Wayland

Det. Roland Castlebeck

Detective Drycoff

Atley Jackson

Otto Halliwell

Mirror Man

Goede acteurs, maar degelijk acteerwerk;

film verder te voorspelbaar, maar wel leuk om te zien

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Een lekkere snelle en goeie film. Gave stunts ook. En met humor gespekt. Ik heb me rot gelachen om die criminele gasten die -terwijl ze Memphis aan het opwachten waren- in hun dure Mercedes, de hele ondertrein van de auto weggereten werd door een truck. En dan nog eens gearresteerd worden vanwege verboden wapenbezit.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Cliché, voorspelbaar, eendimensionale personages, plotholes...het zit er allemaal in. Maar toch vond ik dit best een leuke film. Het is natuurlijk totaal niet serieus te nemen dat iemand 50 auto's jat in 24 uur en de politie steeds achter de feiten aan loopt. Nicholas Cage deed het aardig, Robert Duvall ook, Giovanni Ribisi is geen acteertalent (maar dat hoeft ook niet voor dit soort films) en Agelina Jolie is alleen maar eye candy die er verder niet toe doet. Ook Delroy Lindo was okee als gefrustreerde politieagent. Pluspunt was Christopher Eccleston als bad guy met een voorliefde voor designer meubels, hoewel zijn rol best wat groter had gemogen. Voor de rest een hoop MTV-achtige montages, harde muziek en flitsende car chases met mooie auto's waar The Fast & The Furious nog een puntje aan kan zuigen. 3*

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik vind Gone in Sixty Seconds echt vreselijk slecht, zelfs al is de film niet serieus te nemen. Slecht geacteerd met Ribisi en Cage voorop, gekunstelde humor die niet voor me werkt, platte personages, fake-sentiment, slechte dialogen en een flink gebrek aan actie. 1*

avatar van maerk

maerk

Ondanks dat de film enorm voorspelbaar en Amerikaans is, heeft hij me toch weten te vermaken.

Ten eerste vind ik de cast best goed. Nicholas Cage, Vinnie Jones, Robert Duvall, Timothy Olyphant enz. spelen wel leuk. Daarnaast straalt de film vooral in de eerste helft stoerheid uit. De beelden zijn mooi en ook flitsend gemonteerd. Maar in de tweede helft kakt de film enorm in. Gone in Sixty Seconds verzuipt dan in zoetsappigheid, vals sentiment en voorspelbaarheid. Jammer want het verhaal was erg leuk.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Hij is zeker wel vermakelijk maar het is allemaal net te. Het is vanaf het begin wel te voorspellen en ook gaat alles net goed. Voor het vermaak geef ik hem toch maar

avatar van bennyboy

bennyboy

goed vermaakbare film voor regenachtige dag

avatar van niethie

niethie

Lange tijd geleden eens gezien en ondanks dat ik het orgineel beter vind is dit zeker geen slecht filmpje, lekker hersenloos, leuke actiescenes, een flitsende montage en blockbuster acteur Cage maken het tot een standaard maar zeer vermakelijk filmpje.

avatar van Zinema

Behoorlijke draak die enigszins onderhoudend is alsmede tenekrommend. Clichématigheid is heus niet erg maar dan moet het wel een beetje origineel gebracht worden (ja, dat kan). Ondanks het mega-succes in de bios is dit niet al te best. Het acteerwerk is niet top, maar ook het verhaal is beneden de maat. Matig.

avatar van SubzeroX

SubzeroX

aardige actie, goede acteurs, leuke auto's maar niet meer dan dat

avatar van vaneijck

vaneijck

Een hoop spanning en sensatie.

Aardige film om naar te kijken.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik hou niet van auto's, ik hou niet van films met macho mannen en lekkere wijven als basis voor het geheel, en dus vond ik dit maar matigjes.

avatar van nacbreda076

nacbreda076

Super vette film! Snap niet dat ie zo laag staat, heb hem al een paar keer gezien en hij blijft goed! Vette wagens, goed verhaal en een lekkere Angelina Jolie, wat wil je nog meer...

avatar van Vascago

Vascago

Prima vermaak. Kratje bier stond koud in de koelkast, sigaretje erbij en lekker languit op de bank. Geweldig toch.

avatar van Poppe

Poppe

Pastichio Rocker schreef:

Giovanni Ribisi is geen acteertalent

Vind 'm in elke film irritant, zeikerig mannetje..

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Ik heb de film toch wel graag gezien, hij kijkt makkelijk weg, acteerwerk zit goed en het is een simpel verhaaltje die iedereen begrijpt. Meer heb je toch niet nodig. Het is wel geen topfilm want daarvoor is het niet spannend genoeg

avatar van 009

zou wel graag de director's cut willen zien

avatar van Spetie

Ik had de film destijds al eens gezien, maar kon me er niet veel meer van herinneren. Na herziening snap ik wel waarom, want de film heeft niet veel om het lijf. Het is zo'n beetje hetzelfde verhaal als met The Fast and the Furious, al vind ik die stukken vermakelijker. Niet tot nauwelijks verhaal en het hele autogebeuren staat centraal.

Mooie snelle auto's en een paar mooie vrouwen zorgen samen met een aardige Cage best voor een onderhoudende film, maar warm of koud word ik hier verder niet echt van. Het geheel is uitermate voorspelbaar en er had wel wat meer vaart in de film gemogen. Misschien dat ik ooit nog eens het origineel ga zien, maar een tweede kijkbeurt van deze film, is wat mij betreft wel genoeg.

avatar van pooper

pooper

ik vond dit echt een mooie film. angelina jolie's haar vond ik echt vet.

een 4,0

avatar van misterwhite

misterwhite

Goed en niet goed.

Het is allemaal wel leuk maar voor mij is het maar een zeer standaard actiefilm. Cage is een erg goede acteur maar hij neemt echt wel veel slechte films. Erg spijtig.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Matige actiefilm voor op een regenachtige zondagmiddag.

3* enkel en alleen vanwege het lichaam van Miss Jolie.

avatar van aburex

aburex

Een heel ander verhaal dan de film uit 1974. Deze is veel beter. Snelle actie, goed verhaal en superheld Nicola Cage met mooie Angelina Jolie maken deze film de moeite waard om naar te kijken. Heb ervan genoten

avatar van excelerator

excelerator

aburex schreef:
Ik vond inderdaad ook dat deze film veel beter was dan het eerdere deel. In het eerste deel is de achtervolging te langdradig... Wat het uiteindelijk ook saai maakt...
In het nieuwe deel zit een behoorlijk sterk verhaal dat goed te volgen is en niet al te voorspelbaar in elkaar zit. Er zijn natuurlijk weer veel mooie auto's, snelle achtervolgingen en grappige momenten. Met name als die auto weggesleept wordt door die vrachtwagen Tel daarbij op dat de acteurs goed in hun rol zitten, de muziek goed aansluit bij het verhaal (al zijn de geluiden van de auto's/motoren meestal niet echt) en het mooie, af en toe flitsende, maar nooit storende filmwerk en je hebt een spannende actiefilm die gewoon lekker weg kijkt.

Daarom krijgt de film van mij 4 sterren.

avatar van Nomak

Nomak

Lang geleden gezien, maar net als Spetie hierboven kon ik me er maar bitter weinig van herinneren. Vandaag was dit weer eens op tv en dat is natuurlijk een mooie gelegenheid voor een herziening. Ik had mijn tijd beter op een andere manier kunnen besteden want dit is toch maar een teleurstellende film.

Het verhaal heeft al niet veel om het lijf, maar dat is ook niet noodzakelijk. Met spectaculaire stunts, spanning of een geniale plottwist kan dit soort film erg vermakelijk zijn. Helaas, niets van dit alles. Hoe het gebracht wordt is totaal ongeloofwaardig en het gaat allemaal veel te makkelijk.

Er komen toch wel best wat bekende namen in de film opdraven. Helaas weet niemand een personage neer te zetten dat je niet vergeet na één nachtje slapen. Vooral die Nicolas Cage is echt verschrikkelijk. Deze man heeft als het ware maar één gezichtsuitdrukking voor alle emoties en hij heeft totaal geen uitstraling. Je hebt van die acteurs die enkel door hun aanwezigheid een film beter kunnen maken, Nicolas Cage is het tegenovergestelde, hij maakt films slechter. Ik kom natuurlijk niet tot die conclusie door het zien van enkel deze film, ik heb uiteraard al meer films gezien met hem. Ik vraag me dan ook echt af hoe het komt dat hij zo bekend is geworden en zoveel hoofdrollen versiert.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Zoals je mag verwachten: vrijwel inhoudloos actiespektakel: 2.00 (2.00)

Gone in Sixty Seconds is een simpele actiefilm die vooral goed inspeelt op hetgeen de kijker verwacht van een dergelijke prent. Een paar bekende namen, ronkende motoren en veel actie. Daar is Sena dan ook zonder meer in geslaagd, maar dat neemt echter niet weg dat we hier met een middelmatige film te maken hebben die zich op veel momenten de makkelijkste uitweg verschaft. Dat uit zich met name in een groot aantal clichés, een voorspelbaar verhaal, vele ongeloofwaardige momenten en uitermate goedkope en doorzichtige pogingen om de band tussen Memhis en Kip te symboliseren. De acteerprestaties zijn over het algemeen aardig te verteren, al vroeg ik mij af of Cage nou wel de juiste persoon was voor deze rol; stellen de dialogen weinig voor en oogt de prent cinematografisch nogal nerveus. Al bij al redelijk kijkvoer voor een saaie doordeweekse avond, maar daar blijft het ook bij.

avatar van FarahEl

FarahEl

Leuke film, leuk verhaal en goed acteerwerk!

avatar van pumpking

pumpking

Geinig hoe ze al die auto's een vrouwennaam geven, verder een leuke actiefilm die ik altijd graag uitkijk en al meerdere malen bekeken heb.

avatar van Sitar

Sitar

binnenkort nieuwe auto

avatar van Randall

Randall

Nicolas Cage behoort zeker tot een van de beste acteurs volgens mij. Gone in 60 seconds is misschien niet zijn beste film maar ik vind hem heel goed. Mooie actiescènes, afgewisseld met een beetje humor. Ik hou van de acteerstijl van Cage en in deze film stelt hij mij alweer niet teleur. Geen idee waarom, maar zo'n film kan ik altijd opnieuw bekijken.

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1990 stemmen

Superdun verhaaltje en 10 jaar later verliest ook de actie wat van z'n glans....Toch een mooi staaltje wegkijkvertier; mooie auto's ook!