Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 118 minuten / 127 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Gone in 60 Seconds
Geregisseerd door: Dominic Sena
Met onder meer: Nicolas Cage, Giovanni Ribisi en Angelina Jolie
Releasedatum: 10 augustus 2000
Bekijk via Disney+
Plot Gone in Sixty Seconds
"Ice Cold, Hot Wired."
Het broertje van de gestopte autodief Memphis (Nicolas Cage) raakt in de problemen na een mislukte opdracht voor een crimineel. Memphis moet met een groep oude vrienden binnen 1 nacht 50 auto's stelen om zo het leven van z'n broer te redden.
Memphis Raines
Toby
Tumbler
thomzi50
- 1991 berichten
Oei wat is dit slecht. Geen enkel interessant karakter, van begin tot eind honderd procent voorspelbaar, eentonig, onrealistisch, overdreven, irritante muziek en niet goed geacteerd. Het komt maar niet op gang, en als het op gang komt is alles zo belachelijk dat het me louter ergernis opbrengt. Ik heb me wel vermaakt, en wel gelachen omdat het zo slecht is. 1,5*
berend1905
ik vind dat je niet perse voor deze film van autos hoeft te houden want dat doe ik niet maar het verhaal was gewoon echt hartstikke goed ik geef hem 5 sterren
Castor Troy
Waarom dan die 0,5?
veron35
De eerste anderhalf uur zat ik zo tussen de 3,5 en de 4 te schommelen, maar het laatste half uur zakte de film helemaal in. Michel Bay achtige sfeer ging er hangen. Veel te voorspelbaar en veel te lange achtervolgingen en schiet senes. Nu zat ik tussen de 2,5 en de 3 te schommelen. Ik geem hem toch het voordeel van de twijfel.
joeypotter
Heeeeeeeerlijke film, ik vond het zo lekker om naar te kijken. Het is geen mega goede toffe film, maar wel plezierig om naar te kijken en ik kan zowel Angelina als Nicolas errug waarderen.
Lekker stel hoor...
hahaha
4.5 *
Vandernagel
Ik kan me herinneren dat ik de film heb gezien maar ik ben totaal vergeten hoe het verhaal eigenlijk gaat. De impact die het op mij dus heeft zegt genoeg.
2,0 sterren.
Shawnster
IK VIND HEM JUIST HARTSTIKKE MEEVALLEN! WIE HIER SLECHT OP REAGEERT IS GEWOON RAAR... de verhaallijn is misschien slecht, maar hoe ze dit spelen is gewoon goed
dus kom op en verander die 2 in 3 of zelfs 4
thunderball
Dit soort opmerkingen slaat weer nergens op natuurlijk en ... eh.. ik laat mijn 2 lekker staan!
Shawnster
Nou ja zeg! Ik mag toch zeker ook wel een mening ergens over hebben :S
.Marjo.
anderen toch ook? dus waarom moeten anderen dan hun punt gaan veranderen? het is en blijft hun mening. als jij een mening hebt, mogen anderen dat ook. en moet je niet jezelf gaan tegenspreken door te zeggen dat jij toch zeker ook een mening mag hebben. beetje raar.
skipy05
ik had de film ooit al eens gezien maar kwist niet meer over wat hij ging ma kwist nie dat hij zo goed was. goed verhaal. goede acterus met Angelina Jolie en Nicolas Cage.
NightWolf
Wel een leuk filmpje om gewoon eens te kijken als je niet te veel wilt nadenken
Eleanor is zaaaalig
lucdecoster
Mooie maffia-film, met een mooie rol van mijn favoriet Nicolas Cage.
In het begin een beetje teleurstellend maar het einde maakt veel goed.
Sportingerke
Vond het nogal een flauwe film. Ben totaal geen autofan, maar ik dacht: "met acteurs als Cage en Jolie moet er toch nog iets mooi van te maken zijn."
Vond de film erg ongeloofwaardig - 50 auto's stelen op 1 nacht terwijl de politie er maar niet in slaagt in te grijpen. Bovendien is het al erg raar dat de politie van een grote stad een zaak met die omvang maar een mannetje of 5 zet. - en op de achtervolging na was er eigenlijk geen enkel moment dat mij echt aansprak. Voor de rest was het wat mij betreft bijna aftellen naar het einde toe.
Het einde was niet verrassend, maar mocht er best zijn. Een van de enige lichtpunten.
Demoniac
Deze film vond ik iets beter dan de originele uit 1974. De achtervolging was in die film leuker (hoewel iets te lang, maar vooral mooier gefilmd), maar de rest van de film was hier boeiender. Sommige stukjes hadden er wat mij betreft niet ingehoeven, vooral het liefdesverhaaltje van Memphis (Cage) en Sway (Jolie) vond ik toch wel een afknappertje.
Ik heb deze toen in de bios gezien en hij viel me best tegen. Maar ik ben ook niet echt een auto freak. Ik vind een mooie bak leuk om te zien maar meer heb ik er niet mee. Helemaal niet met dat pimpen en de hele shit.
De film zelf had weinig verhaal. Het draaide volledig om de auto's zo mooi en flitsend mogelijk te laten zien. Ik heb me er niet al te best mee vermaakt. Mooie plaatjes, mooie vrouw maar verder had de film totaal geen inhoud...
Ik geef hem dan ook een krappe onvoldoende. Wie weet herkijk ik hem eens en waardeer ik hem meer.
desteven007
Nicolas Cage heb ik al altijd een goede acteur gevonden en ook in deze film, volledig mijn genre !
3.5 *
dvdfreak123
Goede film met spannende scenes en top achtervolging, goed geacteerd
berend bodje
echt een meesterlijke film ijzersterk verhaal en een blijfkijkenfilm
xilyron
Ik heb deze film inmiddels een keer of 6 gezien en het blijft leuk om naar te kijken. Lekker je geluidssysteem open draaien en en kijken maar.
Qua verhaal is het allemaal niet heel bijzonder maar juist de mix tussen rust en actie maakt dat deze film lekker wegkijken blijft!
voor mij een 4,5
nebbus
De combi van auto's (Eleanor) en Angelina
De muziek vind ik ook erg lekker.
4,5 *
GinolaEHV
Het casten van Nicolas Cage als de hoofdrolspeler in deze film is, mijns inziens, geen goede zet geweest. Hij komt niet over als een stoere crimineel, die zo 1-2-3 een auto openbreekt en hot-wired. Hij overtuigt mij dan ook op geen enkel moment.
De actie zelf is wel erg strak geregisseerd en erg vermakelijk. Ik bleef geboeid kijken.
Angelina Jolie, altijd leuk om te zien.
Robert Duvall: even schrikken hoe hij eruit ziet, na The Godfather I en II te hebben gezien. Ouwe kop gekregen ('t is natuurlijk ook meer dan 25 jaar later)
De rest van de cast past prima.
Overall: 3.5*.
Mlis
Goeie film die ik al heel vaak gezien heb. Mooie auto's, een mooie Angelina Jolie en en een leuke Nicolas Cage
Erg geloofwaardig is de film niet maar ach daar moet je doorheen kijken.
Rancid
Redelijk slechte film, die dankzij wat aardige acteurs, mooie auto's, een handjevol grappen en goede muziek net 2,5* scoort. Sowieso, als ik ergens Johnny Cash hoor vind ik dat al geweldig.
Maar Cage blijf ik een vervelende gast vinden en ook in deze film verandert hij daar niets aan.
Wat Angelina Jolie betreft, en dan ben ik zo'n beetje de enige man op deze planeet geloof ik: ik vind het maar een lelijk wijf met een rare kop.
Oké, ik zou haar wel doen, maar niet echt van harte. Maar de kans dat dat wederzijds is, is aanwezig.
Rancid
Oja en Gone In 60 Seconds is nogal saai, flauw, cliché en voorspelbaar, of had ik dat al gezegd?
T.S.S.A.
Een lekkere wegkijk film met de nodige droge humor en de schijn-spanning (aangezien je toch wel weet hoe het af gaat lopen). Als je deze film zonder hoge verwachtingen, anders dan een leuke avond, in gaat, is het echt een leuke film. Als je echter een spannende actie thriller met briljante plot-twists verwacht kom je bedrogen uit. Ik verwachtte dat eerste en had dus een leuke avond.
4*, misschien na herziening iets om laag maar voor nu verdiend.
gauke
Film over mooie auto's met verdomd weinig inhoud.
guylopez93
goeie film
het verhaal is misschien wel splinterdun maar de uitwerking was wel zker goed. Er werd ook wel goed geacteerd en de auto's waren ook schittterend om te zien vooral die Shelby Mustang

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Joe Strummer: The Future Is Unwritten
Documentaire, 2007

Black Hawk Down
Oorlog / Drama, 2001
broer of zus relatiecaliforniëdetectiveautoracecar thiefchantagebroerremakeovervalverraadgeorganiseerde misdaadschietpartijpolice chaseexplosiegeweldlock pick auto achtervolgingstakeoutillegale drugsstolen cars action heroford mustangblacklight