- Home
- Cowboys & Aliens
- Filtered
Cowboys & Aliens (2011)
Genre: Western / Sciencefiction
Speelduur: 119 minuten / 135 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Jon Favreau
Met onder meer: Daniel Craig, Olivia Wilde en Harrison Ford
Releasedatum: 25 augustus 2011
Plot Cowboys & Aliens
"First Contact. Last Stand."
In 1873 komt Jake Lonergan, die zich niks meer kan herinneren over zijn verleden, terecht in het woestijnstadje 'Absolution'. De enige aanwijzing over zijn identiteit is een mysterieuze beugel om zijn hand. Jake komt er al snel achter dat het stadje vreemdelingen wantrouwt en niets doet zonder toestemming van Colonel Dolarhyde. Wanneer ze echter aangevallen worden door aliens en de dorpelingen één voor één ontvoerd worden door de buitenaardse wezens lijkt Jake, de vreemdeling die in eerste instantie niet welkom was in het stadje, de enige hoop op redding.
Jake Lonergan
Sheriff John Taggart
Meacham
Hunt
mister blonde
Verkeerde casting van bijna alle belangrijke rollen, mist compleet de juiste toon, waardoor de fun als vanzelf ontbreekt en die Aliens waren nogal belachelijk. Dat zijn de belangrijkste bezwaren wel in een notendop. En eigenlijk geldt dat belachelijke ook voor de motieven van de aliens. Vervolgens zijn alle ontwikkelingen en personages ook nog eens ontzettend cliché. Jammer want op voorhand (nog lang voor alle matige recensies) leek me dit een leuk project. 1,5 sterren.
arno74
Op veel fronten een vrij slechte film. De trailer was al niet veelbelovend waardoor ik het destijds in de bioscoop oversloeg, nu bekeken zonder enige verwachtingen en toch flink tegengevallen. De special effects/CGI zijn niet best, maar het ergste is toch dat het verhaal langdradig aanvoelt en totaal niet boeiend is. Ook de dialogen zijn behoorlijk inhoudsloos. Het budget is duidelijk aan de cast opgegaan, de rest was zwaar onder de maat.
Qua genres komt er meer bij kijken dan alleen western en scifi, het jongetje en de hond lijken zo uit een Walt Disneyfilm ontsnapt te zijn, ook de stijl doet erg aan een jeugdfilm denken, iets wat het echter niet is. Van alles wat dus. Scifi is er alleen maar omdat het vanwege de titel moet, enige logische achterliggende gedachte is ver te zoeken. Verder zitten er genoeg fouten in, zoals dat de aliens niet tegen het licht kunnen, maar ze hebben daar geen last van als het de regie uitkomt.
Erg slap, geen aanrader. 1.5*
John Barry
Cowboys & Aliens is een vermakelijke film om een keer gezien te hebben, maar deze film is niet bijster goed.
Allereerst het acteerwerk. Harrison Ford speelt Colonel Dolarhyde. Ford lijkt het allemaal niet zo serieus te nemen. Ford acteert voor zijn doen toch wel matig. Het lijkt erop dat Ford gedacht moet hebben: nou leuk, weer een film waar ik in speel, dat is wel vermakelijk, maar mijn best ga ik er niet voor doen. Echt slecht acteert hij dan ook weer niet, maar hij kan echt een stuk beter. Ford acteert op de automatische piloot en lijkt het dus allemaal niet zo serieus te nemen. Hoe anders is dat bij Daniel Craig: Craig neemt het allemaal heel erg serieus. Daniel Craig levert dan ook in deze film een sterke vertolking af. Waar Ford de boel niet zo serieus lijkt te nemen, neemt Craig dit gelukkig wel. Craig neemt het eigenlijk soms zelfs een beetje te serieus allemaal. Craig mocht best wel eens wat meer zelfspot tonen in deze film. Soms speelt Craig zijn personage te serieus, maar over het algemeen ben ik zeer te spreken over het acteerwerk van Craig in deze film. Dan hebben we nog Olivia Wilde die wel aardig acteert,maar verder niet hoogstaand. Veder rest zijn er nog in deze film toch een flink wat kleinere rolletjes. De meeste van die rolletjes worden wel goed neergezet door de cast.
Op het gebied van special effects ben ik redelijk tevreden, maar het kon beter. De aliens zijn er wel goed uit. Maar de special effects die aan het einde van de film worden gebruikt konden beter, al zijn die nu ook weer niet super slecht te noemen. De muziek die we in deze film voorgeschoteld krijgen vond ik niet zo goed. De muziek was wat te bombastisch en ik vond het niet zo goed bij de beelden passen.
Het verhaal van de film is wel leuk bedacht. De film is best wel vermakelijk. Maar deze film duurt wel wat te lang. Er had wel wat meer vaart in de film gemogen. We krijgen een aantal spectaculaire scènes te zien, maar ze zijn niet ook weer niet zo goed dat die scènes je ook echt bij blijven. De film word soms een beetje spannend, maar je zit op geen enkel moment op het puntje van je stoel. Het is wel allemaal vermakelijk wat je te zien krijgt, maar verder is het niet zo bijzonder.
Al met al vond ik Cowboys & Aliens een vermakelijke film. Maar nergens word deze film bijzonder en het duurt allemaal net wat te lang.
2,5 ster voor deze film.
Herzien op blu-ray, in de extended cut, die een kwartier langer, maar niet noemenswaardig anders is. Deze mengeling van western en SF is gelukkig geen Wild Wild West (wie herinnert zich dat gedrocht nog!?), maar ook hier werkt de plot niet helemaal naar behoren. De personages hadden daarnaast absoluut beter uitgewerkt kunnen en moeten worden, net als de dialogen. Gelukkig zit de film verder best onderhoudend in elkaar en door de vele aktiescenes verveelt de film niet. Hier en daar helaas wel wat onnodig oubollige en sentimentele momenten. Ik denk dat we de mengeling van SF en western niet vaak meer gaan tegenkomen in de toekomst.
Bweapon96
De redenen van deze film was de cast. James Bond en Indiana Jones die samenwerken in het western. En ik moet zeggen, Top! Een zeer vermakelijke film met een goede cast! Maar wat mij het meest opviel waren de vele goede shots die er gemaakt zijn. Daar heb ik ontzettend van genoten. De locaties waren goed en niet eentonig wat wel vaker gebeurt in Western. Ook al is deze film verre weg van de realiteit… Het verhaal stelt niet veel voor. Er hadden meer details in gemogen. Maar de personages vind ik daar in tegen wel interessant. Maar ook daarvan mochten ze meer van laten weten. Verder een zeer vermakelijke film met goede actie, een goede cast en een simpel verhaal.
Redelijke film waarin een man zich niets meer kan herinneren en terecht komt in een klein stadje. Het eerste gedeelte is veruit het beste gedeelte van de film. Als de aliens eenmaal hun intrede hebben gemaakt wordt de film een stuk minder avontuurlijk. Wat aan de lange kant, maar het blijft wel vermakelijk dankzij aardig wat actie en een leuke cast.
kassei
Mooie beelden,goed geacteerd,Daniel Craig is beter als cowboy dan als James Bond.De film niet te surieus nemen is de boodschap. Het feit dat sommigen vinden dat aliens niet passen in het wilde westen in de 19de. eeuw is dikke zever,hadden die in pakweg 1890 nog geen ufo's misschien? Een dikke vier.
frans123
Rare combinatie van Western en SF. Craig en Harrison moeten de film redden , wat niet lukt. EEn paar kilo humor had de film draaglijker gemaakt. IK heb nog drie kwartier maar de rest interesseert me geen hol....lol Zonde van mijn tijd.
Rosicky
Pfoe. Behoorlijk rechtlijnige onzin die zichzelf veel te serieus neemt. Opgezet vanwege de sterke cast, maar niet van kunnen genieten
Kondoro
Cowboys & Aliens
De zoveelste en ik denk voor een lange tijd ook vooral de laatste herziening van ‘Cowboys & Aliens’ die mij nu wel mijn strot uit komt. Ik heb de film puur aangezet omdat hij op Netflix te zien is, ik mij verveelde op het moment en ik dan een degelijke mening had staan hier van ‘Cowboys & Aliens’ maar, echt bijzonder vind ik de film niet meer. Ik weet nog wel dat ik in 2011 toen de film uit kwam erg gehyped was om ‘Cowboys & Aliens’ en dan vooral omdat dit mij een zeer gave film leek te zijn. De eerste keer dat ik hem zag was hij wel degelijk erg vet, daarna zijn eigenlijk mijn gevoelens voor deze film ver ingezakt en nu vind ik hem verre van interessant, helaas.
Ik vind ‘Cowboys & Aliens’ geen passende film voor Daniel Craig, hoewel ik de acteur wel aanschouw (en zeker na zijn James Bond films) vind ik hem in ‘Cowboys & Aliens’ niet goed. Daarbij vind ik een Harrison Ford ook niet echt een gezicht voor in ‘Cowboys & Aliens’ ook al is hij natuurlijk een gezicht van ‘Star Wars’, ik kan er gewoon niet aan wennen. Daarbij vind ik in het algemeen dat Jon Favreau niet alles uit zo’n goeie cast heeft weten te trekken. Abigail Spencer mooie meid, maar die krijgt ook weer zo’n pruts rol aangewezen: ze blijkt ook een alien te zijn van een andere planeet, en komt nadat ze ‘overleden’ is weer tot leven in het vuur, ach ja je moet toch wat!
Het verhaal was wat saai en na mate de film tot zijn einde komt ook wel clichématig. We volgen Daniel Craig die opeens wakker word in het ‘wilde westen’ ?. Hij rijd richting een stad waar hij in de problemen raakt met een bandiet maar, ze zijn ook onder de indruk van wat hij om zijn arm heeft zitten. Na mate het avond word begint de eerste actie scene, best laat in de film. Alien schepen vallen hun dorp aan en nemen heel wat inwoners mee. Eenmaal de aanval gehad te hebben neemt Craig een ploeg van geweld mee om te reizen waar hij dan zijn oude groep (voordat hij mee genomen werd door de Aliens) tegen komt. Nadat ze op de vuist zijn gegaan en ook hun aangevallen zijn door aliens besluiten ze samen met indianen een team te vormen om het ‘hoofdkwartier’ aan te vallen, eenmaal de aanval begonnen blijft je iets van een half uur aan actie houden waar de aliens tegen de mens vecht en is de film ook zo weer klaar.
De hele combinatie van Cowboys en Aliens voelt niet lekker. De film speelt zich af in 1873, de tijd van de cowboys en indianen en blijkbaar ook aliens. Ik vond de setting erg leuk, een kleine town met een bandiet die daar de baas speelt en de sherrifs natuurlijk. Daarbij blijft Favreau vaak te lang op een setting wat het was saai maakt om naar te blijven kijken. En ik denk dat ik me cijfer toch met een halve punt ga verlagen want de film word na elke herziening slechter. De aliens zagen er prima uit maar het zijn niet de ‘beste aliens’ die ik gezien heb. Het is geen spektakel wat ik me wel voorgesteld had en dat vind ik echt jammer.
Sergio Leone
Slecht.
Hersenloos actiegedoe, maar tegelijkertijd ook veel te serieus gebracht. Daniel Craig bakt er werkelijk niets van - ofwel denkt hij dat zijn nonchalante houding hem stoer maakt, ofwel had hij er echt geen interesse in.
De combo western en sci-fi zorgt voor iets wat ik althans nog niet eerder had gezien, maar qua actiebeleving doet het niet veel goeds. Redelijk rommelig bij momenten en slecht opgebouwd. Mooie shots - onontbeerlijk in een goede western - heb ik niet kunnen ontdekken.
nathaniel177
Niet een hele goede film. Het begon nog wel redelijk maar zakt al snel in. Een vreemd, niet al te goed verhaal. Einde is ook niet heel best. Wel nog goed geacteerd.
IH88
“Get off my plains!”
Een strijd tussen cowboys en aliens. In een echt westernsfeer met Daniel Craig, Harrison Ford, en Olivia Wilde... Wat kan er mis gaan? Veel dus, vooral door de onbegrijpelijke keuze om het allemaal veel te serieus te nemen. Craig, Ford en Wilde lopen erbij alsof ze in een hartverscheurend arthouse drama spelen, in plaats van een kluchtig actievehicle. De film is best actievol en spectaculair, maar de spanning ontbreekt omdat het allemaal ook erg leeg aanvoelt. En op momenten is het ook gewoon saai. Het lijkt wel of de regisseur zelf ook geen keuze kon maken tussen een serieuze sci-fi/western film en luchtig vermaak. Het resultaat is vlees noch vis.
Shadowed
Eh.
Nogal een wonderlijk idee dit, dat ook op het eerste gezicht qua titel meer aan een The Asylum film doet denken dan een film waar ook daadwerkelijk een behoorlijk budget in is gegaan. Helaas, ondanks het lollige idee, is de film niet maximaal uitgewerkt.
Craig komt niet echt geloofwaardig over in dit bizarre verhaal dat eigenlijk volkomen nergens op slaat. Qua effecten is het nog wel om aan te zien, maar in het algemeen is de film eigenlijk wat saai, en dat hoort hier absoluut niet in.
Het had allemaal wel wat grover gemogen, maar vanwege de aliens zelf en sommige mooie visuele momenten krijgt het een 2,5* Het voelt een beetje aan dat dit geen R-rated was zodat het geld meer in het laatje kwam.
Ummmagummma
Tja, Aliens in het Wilde Westen, wat moet je er mee?
Niet te serieus nemen had ik mezelf al voorgenomen, want dat schiet niet op natuurlijk.
Toch is het geen spaceball achtig parodie, en de vergelijking met het vreselijke Wild, wild West gaat gelukkig ook niet op. Maar wat is het dan wel? Een poging om een huwelijk tussen een spaghetti western en een jaren 50 Sci-Fi te doen slagen.
En het slaagt deels, de aftrap is gewoon leuk, en al vlot na de prima introductie van de overige cast staat het geheel redelijk in de grondverf, wordt het een soort van vermakelijk spannend als de verhaallijn zich uitvouwt, acteerwerk is niet verkeerd, veel mooie shots zoals ze in een Western horen, totdat we in het tweede deel van de film bij het schip van de Aliens belanden.
Toen was de creativiteit blijkbaar op en gaat het echt fout.
Een echt aanvalsplan is er niet, en het bij elkaar geraapte legertje kibbelt onderling en heeft na ze uitgerookt te hebben weinig tot niks in te brengen tegen de Aliens, woensdag gehaktdag, iets meer balans was wel aardig geweest, de uitwerking naar de finale is ronduit slecht, de afronding is om te huilen zo gemakzuchtig is het afgeraffeld.
De eerste helft verdient zeker 3.5 sterren, de tweede helft 1.5.
Optellen en delen...
Film Fan
Het is natuurlijk zeer gewaagd om twee zulk uiteenlopende genres in één verhaal te stoppen maar wat mij betreft volledig geslaagd. Je moet je natuurlijk van beide genres losmaken want anders vindt je dit niets. Reuze knap hoe Favreau een film van een stripverhaal heeft weten te maken. Karakters zijn goed uitgewerkt en het acteerwerk is dik in orde ook al omdat er drie kanjers meedoen. Nu al een aantal keren gezien maar het blijft een geweldige film.
Lovelyboy
Tja...poeh...wat moet je hier nu van zeggen? Een zeer onwaarschijnlijke combinatie van aliens in het wilde westen. Tja, waarom ook niet? Maar helaas, het verhaal is toch wel erg mager. Het gaat allemaal maar om goud, de altijd verrukkelijke Olivia Wilde blijkt een buitenaards wezens met een wederopstanding die zijn weerga niet kent, het plan van aanpak is ook bedroevend trouwens, terwijl de enige met een wapen die de aliens aankan naar binnen gaat mag de rest als kanonnenvoer dienen. Dan Ford in de rol als klootzak die hem niet zo ligt daarentegen die enge Paul Dano wel weer in de rol van gluiperd die hem goed ligt. Het is allemaal niet veel, maar ach, vooruit, een redelijk avondje vermaak met het nodige geknal is het wel en ja Olivia Wilde is altijd erg prettig om naar te kijken.
Gezien en beoordeelt.
knusse stoel
Een film die tracht van twee walletjes te snoepen en dat van een wal redelijk doet maar van het sciencefiction gebeuren had Jon Favreau (regisseur) mogelijk meer kunnen maken. Eerlijkheidshalve komt het SF-gebeuren in het tweede deel van de film meer tot uiting, dus geprobeerd heeft hij het wel.
En laten we eerlijk zijn, een western is relatief een gemakkelijker film qua decor e.d. dan een SF-verhaal.
Op zich vonden wij het wel een redelijke film en heeft hij ons ook wel vermaakt, het verhaal is leuk bedacht en uitgevoerd. Van ons een voldoende, een 6!
JoeyKijktFilms
Prima,
Tijdje geleden dat ik de film voor het eerst zag. Ik had de film toen een 4,0 gegeven en bedacht me dat het eigenlijk wel te hoog was voor deze film. Toen was ik helemaal fan van monster/alien films en vond ik deze film heel spannend.
Nu vond ik de film alsnog wel lekker spannend op sommige momenten. Lekker duister op sommige momenten en daar hou ik wel van. De alien zag er wel ok uit, niet echt heel origineel en mooi, maar alsnog kon die wel lekker eng zijn. De film duurt wel echt iets te lang en sommige stukken waren niet heel erg boeiend. Gelukkig was het merendeel wel interessant en heeft de film nog wel een voldoende gescoord.
Van 4,0 naar 3,0.
Western: 3,0
Sciencefiction: 2,5
Fisico
Eindelijk eens bekeken nadat ik er steeds omheen liep met het lezen van de toch wel bijzondere titel. De filmtitel vat het perfect samen waarover het gaat. Absurde combi, maar op zich niet onaardig. De fijne westernsetting heeft wel iets en Craig doet het wel goed als norse cowboy. Met Ford had ik iets meer moeite, niet dat het aan hem lag, maar ik kon hem moeilijk rijmen met het personage.
Vrij enge aliens, pijlsnel en oersterk ook. In het begin zo goed als onklopbaar, maar naarmate de gevechten vorderden verloren ze al gauw veel van hun pluimen. Voor de rest niet te bijzonder. Er is een geforceerde broederschap met de indianen en het verloop was bij momenten vreemd, maar laat ons vooral onthouden dat de regisseur er toch in slaagde twee schijnlijk onmogelijk te combineren onderwerpen mooi met elkaar heeft verweven.
Perry Meer
Ik dacht in de eerste 30 minuten: hey een goede film. Maar viel toch tegen.
mrklm
Jake Lonergan [Daniel Craig] ontwaakt in een woest landschap, zonder geheugen, maar met een vreemd ding om zijn rechterarm. Predikant Meacham [Clancy Brown] besluit Jake te verzorgen en onderdak te geven in een nabijgelegen dorp waar rancher Woodrow Dolarhyde [Harrison Ford] in feite de scepter zwaait. Een confrontatie met Woodrows zoon Percy [Paul Dano] loopt uit de hand. En dan wordt het traditionele westernverhaal op brute wijze onderbroken door … tja, de naam zegt het al. Dat er maar liefst zes schrijvers nodig waren om het stripverhaal van Scott Mitchell Rosenberg tot een scenario te bewerken is geen goed teken, dus het is zeker een aangename verrassing dat het resultaat op consequente en vermakelijke wijze speelt met de conventies van twee genres. De Craig/Ford-combinatie pakt voortreffelijk uit en dankzij een sterke ondersteunende cast is dit simpelweg genieten.
xxERWINxx
Vandaag bekeken, maar vond het maar een aparte film.
Het begin beloofde veel goeds toen Daniel Craig wakker werd midden in de woestijn en hij is zijn geheugen kwijt, hij arriveert in een mijnenstadje dat onder leiding staat van Harrison Ford.
Eerst wordt hij gevangen gezet en is hij maar een vreemdeling, maar later helpt hij de bevolking van het stadje aangezien hij als enige weet wanneer de Aliens eraan komen en dat gebeurd zo na 40 minuten.
(hij heeft namelijk een armband om met een signaal)
Daarna gaat hij snel bergafwaarts want het stuk waar ze schuilen (het schip) is erg donker en zie je amper wat er gebeurd, daarna ook hele vage dingen die gaan gebeuren met de Aliens en indianen.
Toen werd het allemaal een beetje vaag en teveel van het goede en heb ik hem afgezet want vond het maar een wirwar.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen