• 9.376.911 stemmen

Cowboys & Aliens (2011)

Western / Sciencefiction | 119 minuten / 135 minuten (extended cut)

Genre: Western / Sciencefiction

Speelduur: 119 minuten / 135 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Jon Favreau

Met onder meer: Daniel Craig, Olivia Wilde en Harrison Ford

Releasedatum: 25 augustus 2011

Plot Cowboys & Aliens

"First Contact. Last Stand."

In 1873 komt Jake Lonergan, die zich niks meer kan herinneren over zijn verleden, terecht in het woestijnstadje 'Absolution'. De enige aanwijzing over zijn identiteit is een mysterieuze beugel om zijn hand. Jake komt er al snel achter dat het stadje vreemdelingen wantrouwt en niets doet zonder toestemming van Colonel Dolarhyde. Wanneer ze echter aangevallen worden door aliens en de dorpelingen één voor één ontvoerd worden door de buitenaardse wezens lijkt Jake, de vreemdeling die in eerste instantie niet welkom was in het stadje, de enige hoop op redding.

Jake Lonergan

Woodrow Dolarhyde

Ella Swenson

Nat Colorado

Percy Dolarhyde

Emmet Taggart

Sheriff John Taggart

avatar van Film Pegasus

Het idee is niet slecht natuurlijk. Western met een ander genre levert altijd wel aparte films op, helaas meestal niet geslaagd. Western/Martial Arts: Shangai Noon, Western/SF: Wild Wild West, Western/Komedie/Musical: Blazing Saddles. En dan nu met Aliens.

Daniel Craig doet het niet slecht als cowboy. Dergelijke machorollen staan hem wel goed. En met Olivia Wilde als mooie dame van dienst is ook prachtig. Deels leuk is Harrison Ford die niet meteen een glansrol speelt, maar wel een rol die je normaal zou verwachten van Jon Voight of Gene Hackman. De rest loopt er helemaal verloren bij. Niet per se irritant slecht, maar gewoon als een kip zonder kop. En dat ligt meestal aan de rolverdeling. In het begin krijg je het kleurrijke figuur Percy waar kortelings niets meer mee gedaan wordt. Net als de mannen van de roversbende. Te veel figuren op een waar uiteindelijk niets mee gedaan wordt.

Idee A is goed: geef alle figuren uit de cowboyfilms (indianen, outlaws, dorpsfiguren, ...) een gemeenschappelijke vijand zodat ze samen moeten werken. Idee B is minder: de reden waarom die aliens überhaupt naar hier komen en hoe ze het in hemelsnaam met simpele geweren en pijl & boog moeten redden. Daardoor gaat de film van de hak op de tak om toch zoveel mogelijk aan bod te laten komen.

Het eindresultaat is een miskleun, wat jammer is omdat er op zich wel potentie in zit. Maar een pover script en een slechte regisseur maken helaas veel kapot.

avatar van schram101

schram101

De combinatie is natuurlijk geniaal. Het is misschien niet de eerste film die het durft, maar wel één die het leuk doet. Craig is uitermate op zijn plaats hier al is Ford helaas ontzettend misplaatst. Vreemd, want hoewel zijn kop wel doorkan voor die van een stoere cowboy, komt hij niet echt over als wat zijn personage moest voorstellen. Toch stoort dit niet zo erg dat het de film punten kost.

Uiteraard hadden dingen beter gekund, zoals onder andere het uiterlijk van de Aliens. Maar uiteindelijk doet de film vooral wat het moet doen; entertainen!

avatar van flexmel

flexmel

Uitkijken van de film ging wel. alleen ja..komop aliens vs cowboys? vooral als je ziet wat voor technologie deze aliens gebruiken en hoe sterk ze zijn. Daarnaast wetende dat de aliens de planeet van de buitenaardse vrouw die ook nog uit de dood herrijst, vernietigd hebben Dan ga je er wel van uit dat ze makkelijk een stelletje cowboy`s dan aankunnen op paarden met pistolen, aangezien ze op een andere planeet een veel moeilijkere bijna niet te doden tegenstander hadden. dat ging er bij mij niet zo in.

Maar ok, er waren meer dingen. Je ziet dat ze in staat zijn met de ruimteschepen snel en effectief mensen te vinden en uit te roeien. Met zulke geavanceerde technologie ga je er van uit, dat je ook een stel cowboys en indianen bij je front basis aan ziet komen. maar nee..
Daarnaast 1 persoon met een armband van 1 van de aliens schiet een beetje als rambo iedereen neer. Dezelfde armband kan gebruikt worden als bom waarbij de spaceshuttle ontploft..is er maar 1 alien dan met zo'n armband dan?

Ook van de kant van de alien. Waarom zoveel mensen onderzoeken op hun lichamelijke zwaktes. je komt snel te weten dat mensen al een paar weken vermist waren. Je gaat er al van uit dat je dan als alien al op de hoogte bent van alles..Maar ze bleven maar mensen ontvoeren om ze te blijven onderzoeken. Je zult dus denken van ( althans, dat had ik) ze gebruiken deze kennis nu tegen de mens tijdens de gevechten..maar nope..het wordt gewoon vuist

en zo zijn er wel meer dingen, maar ja, dan blijf ik bezig.
Maar ok, film is geen 1 waard, want ik heb veel slechtere films gezien..en effecten waren op zijn tijd wel leuk..dus ik geef het een 2..

avatar van david bohm

david bohm

Met een naar later blijkt verdomd handige armband om de pols ontwaakt onze zwijgzame held Jake Lovermore.
Wat volgt is een goed kijkbare film over cowboys die eruitzien zoals je van ze mag verwachten tegenover aliens die er keurig uitzien en aardig wat menselijke trekjes hebben, dat zie je trouwens vaak bij aliens is mij opgevallen.
Wat ook opvalt is dat er vrijwel geen humor in de film zit. Geen greintje, we hebben hier te maken met een serieus huwelijk tussen Western en Sciencefiction. Het acteerwerk is heel behoorlijk alleen vind ik de heer Ford een beetje een miscast. Hoewel wanneer hij zich wat eerder geschoren zou hebben, ik hem wellicht meer serieus zou hebben genomen als de natuurlijke leider van een dorp.

Enfin, een aardige film die net wat te lang duurt en waar ontzettend veel inhoudelijke kritiek op te leveren valt maar dat vind ik niet zo goed bij het genre passen. Ik lees het wel graag, (on) terechte inhoudelijke kritiek.
Onze held verlaat overigens als een ware Lonesome Cowboy te paard het toneel. zonder armband

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Zwaar overgeproduceerd en matig uitgewerkt.

Al is dit ook geen concept voor een high budget blockbuster flick en ook helemaal niet met een non-valeur als Favreau aan het roer. De cred die hij heeft opgebouwd met Iron Man is nu gelijk naar de filistijnen. Mooi, kan ie weer films met Vince Vaughn maken. Zo'n budget, zo'n concept, James Bond, Indiana Jones en Olivia Wilde in de gelederen, en dan kom je hiermee.

Script is echt enorm wankel en de eerste anderhalfuur is het maar gokken waar de film naartoe wilt want erg duidelijk is het niet. Erg rommelig, cinematografie van Libatique viel ook erg tegen, James en Indiana op de automatische piloot, veel last word death scenes maar gelukkig hebben we altijd Olivia Wilde nog. Al sinds the O.C. een zwak voor haar en ook bij dit wanprodukt maakt ze me nog aardig mild. Erg fijn dat ze eindelijk the next best thing in Hollywood is, alleen jammer dat ze zich moet verlagen tot dit soort meuk. En dan die Alien design, die was, zoals heel de film, ongeïnspireerd en futloos.

Groots concept, een zeer hoog budget, een stel A-listers in de cast en Cowboys & Aliens is het resultaat. Duidelijk dat Michael Bay erg ondergewaardeerd is. Het is niet zo makkelijk, dan neem ik het been van Megan Fox besmeurende Aliens en onderbroekenlol voor lief. Snel vergeten.

avatar van Insignificance

Insignificance

Harrison Ford gromt tegenwoordig bijna net zo als de aliens die hier acte de présence geven. Sowieso een wel heel flauw rolletje als norse lul die, nou ja, enzovoort en dat via een mes en een Indiaan. Eigenlijk tekenend voor de rest van deze hap die alsmaar slapper wordt. De eerste aanvalsgolven zijn nog wel aardig, maar hoe meer je van de aliens te zien krijgt, hoe minder het wordt. Ook wel opvallend hoe weinig gedaan wordt met de enorme Mississippi boot die op z'n kop ligt.

Daar moet wat mee te doen zijn, maar het blijft bij wat shots in het donker. Moeizaam wordt het pas echt wanneer Favreau ook nog eens opzichtig aan z'n plot gaat werken. Zo is er wat sudderend drama en iets met geheugenverlies. Met deze karige uitwerking had het echter net zo goed zonder gekund. Sowieso zou je hier een meer komische noot verwachten, maar ook dat, voor zover überhaupt aanwezig, sijpelt al snel Absolution uit. Weinig fun in en aan dit routineuze werkje.

avatar van Zinema

Dikke planken.

Uit de koker van Spielberg en dus werd huisvriend en oude knar Ford van stal gehaald. Hij vormt een mooie, maar tevens schmierende, tegenpool van de huidige James Bond himself. Het verhaaltje houdt echter meer steek ergens richting E.T. meets Indiana Jones. En dat ligt niet per se aan de aanwezigheid van eerder genoemde namen. Wel een beetje aan de pogingen tot sentiment die af en toe met een avontuurlijke knipoog worden doorgezaagd, ondanks de dikke planken. Vermakelijke onzin dus.

Goed.

avatar van Spetie

Redelijke film, die veels te serieus gebracht wordt. Het is een combinatie van veel factoren, maar als geheel smaakt het als mix niet altijd even lekker.

Ik had van Favreau op zich wel meer verwacht, want die 2 Iron Man films zijn erg leuk en voor deze film had hij toch ook een behoorlijk budget en een aardige cast. Maar de film heeft in feite maar vrij weinig om het lijf. Er is zoals gezegd dus vrij weinig humor in te dekken, omdat alles wat te serieus gebracht wordt. Qua acteerwerk is de film ook niet echt bijzonder. Craig en Ford spelen op de automatische piloot en lijken ook niet al te veel plezier in hun rol te hebben. Verder zijn de bijrollen ook niet al te bijzonder. Alleen Sam Rockwell is meer dan degelijk, al is zijn rol dan wel weer erg klein helaas.

Gelukkig heeft de film de nodige actie, die er goed uitziet. Daarnaast heb ik altijd een zwak voor films met een westernsetting. Die twee elementen zorgen ervoor dat de film op zich nog wel vermaakt en dat de twee uur geen al te lange zit wordt. Toch kom ik tot de conclusie dat er veel meer in had gezeten. De setting en combinatie van de genres is een erg goed idee, maar helaas is de uitwerking maar middelmatig.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Oef, wat een tegenvaller. SF en Western mixen zou best leuk kunnen zijn, maar maak er dan een lollerfilm van, maar dan weer niet zoiets als Wild Wild West. Tsja, best lastig dus allemaal en het zal mij benieuwen of iemand er in slaagt deze genres wel tot iets tofs te kunnen combineren. Het verhaal was gewoonweg te standaard en bovendien leek de cast het allemaal best te vinden en op de automatische piloot het truukje doen. Actiescenes en de aliens zelf (toch één van de attracties van zo'n film als dit) gingen nog wel, maar dat redt de boel niet.

avatar van voomzap

voomzap

Popcornvermaak voor kritiekloos kijkvee.

Zeer melige bedoening met een kinderlijk verhaal, karikaturaal acteerwerk en een totaal inconsequente montage die voor een aantal superongeloofwaardige gebeurtenissen zorgt.

FX waren goed maar ietwat te vluchtig en ach ja, er zitten best wel wat leuke scenes tussen. Mocht je 'War of the Worlds' leuk vinden dan is dit een aanrader.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend actie/sf/thriller film...

SF is mijn goede genre...

Wel leuk combinatie tussen Western en SF, wel gek...

Spannend verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Bekende acteurs Daniel Craig en Harrison Ford spelen zeer goed...

Ah ook een bekende acteur Keith Carradine.. niet opgevallen (leeftijd ouder geworden)...

Uitstekend achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit...

avatar van Huggy Bear

Huggy Bear

Had veel meer van deze film verwacht ,dat een top acteur als Harrison Ford meespeelde was één van de redenen waarom ik deze film huurde.

Het idee van de film ,is best O.K.

Een cowboy film combineren met een science fiction film ,spraken mij dan ook aan.

Maar helaas . . . de film weet eigenlijk nergens te overtuigen.

En is ,mijn inziens ,het herbekijken zeker niet waard.

Begrijp niet dat H. Ford in deze film mee speelde ,ik neem aan dat ie op dat moment geld zorgen had . . .

avatar van Karl van H.

Karl van H.

De titel doet vermoeden dat het om een pulpfilm gaat, maar dat valt nog alleszins mee. De opening is zelfs ronduit sterk, en ruim een uur lang is deze film uiterst vermakelijk. Opvallend om te zien was dat het vooral de personages waren die gewoon boeiend waren om naar te kijken, waar kom je zoiets nog tegen in een Hollywoodblockbuster? Jammer genoeg zakt het nogal in zodra de indianen in het spel komen, niet in de laatste plaats vanwege het belachelijke subplot rondom Olivia Wildes personage. (Wel een knappe dame, dat maakt het nog draaglijk.) Tegen het eind gaat de film helaas wat over the top, maar vervelend wordt het gelukkig nooit. Al met al is er genoeg op de film aan te merken, maar vanuit blockbusteriaans perspectief mag er eigenlijk nauwelijks geklaagd worden, want dit is gewoon een goed gemaakt product. Nou ja, twee dingetjes dan: de aliendesigns zijn wat mij betreft behoorlijk matig en af en toe wordt er nogal eens met lelijke kleurenfiltertjes gesmeten. Voor het overige: puik werk, Jon Favreau!

avatar van kalehein

kalehein

2 Vermakelijke uren om te besteden.
In het begin trekt de film je daadwerkelijk mee naar de western setting aan het eind van de 19e eeuw. Dolarhyde jr die het dorpje een beetje rebels aan het vervelen is in de wetenschap dat "papa" belangrijk is, wordt door Jake, met een simpel knietje de les gelezen. Hierna schiet hij per ongeluk iemand neer en moet het gevang in. Vanaf dit moment komen de aliens die op zoek zijn naar goud (is bij hen net zo zeldzaam als hier)[/spoiler
Goed om een lang verhaal kort te maken, the good guys win.

Wat me echter wel nog vaag lijkt is de reden waarom de aliens de mensen meenamen en kapot sneden.Of heb ik op dat moment gruwelijk liggen slapen???

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wie had dat nou gedacht: een cowboyfilm maken, waar even later het Alien-thema uit het niks verschijnt. Eerst een ouderwets-achtige cowboy verhaaltje met good guy's en bad guys en naderhand moeten ze samenwerken om tegen Aliens te vechten. Het concept is erg leuk bedacht en ook niet afgeleid van een boek, strip of film. Ook al lijkt het heel erg lomp. Ik heb me in iedergeval uitstekend vermaakt. Zoals gezegd word eerst het ouderwetse cowboy methode boven tafel gehaald, Daniel Craig speelt prachtig als een zonderling die in de woestijn wakker word met een onwaarschijnlijk object aan zijn arm en vervolgens ook doelwit word in het dorpje waar hij arriveert door de mankracht van Sherrif Dolarhyde, een heerlijke rol van Harrison Ford en ook weer eens iets anders. Aangezien Ford 9 van de 10 keer een rol van een geflipte vader voorgeschoteld die zijn gezin moet redden. Afijn, eerst nog wat onderdrukking tussen de vreemdeling en de sherrif, maar dan inene storten er uit het niks een ruimteschip neer, en beseffen de inwoners van het dorpje dat er iets totaal niet klopt.

En inderdaad, niet veel later krijgen ze het aan de stok met Aliens en moeten de tegenstanders samenwerken om de "mensheid" te redden. Dat wil er nog wel eens visueel overdonderend uitzien en werkt ook heel erg goed. Het zag er best indrukwekkend uit hoe er op de ouderwetse westernmanier even gevochten werd tegen aliens, het plaatje dat al die cowboys in de aanval gaan tegen die ruimteschepen is natuurlijk al memorabel. Kleurgebruik is prachtig, de effectjes zijn verbluffend en de actiescenes en de spanning zit er ook sterk in. Ook is er een overschot aan lekkere subtiele droge humor en is de charisma van de 2 hoofdrolspelers ook helemaal in orde. Historie en Science Fiction is een vreemde combinatie, maar het werkt wel lekker.

Prima film en weer eens iets anders. Verveeld geen moment.

avatar van timbo_

timbo_

Meest ongeïnspireerde film die ik in lange tijd gezien heb. Het absurde uitgangspunt van cowboys en aliens die het met elkaar aan de stok krijgen, wordt veel te serieus genomen en hoofdrolspelers Daniel Craig en Harrison Ford acteren volledig op de automatische piloot. Doordat de film ook nog eens bulkt van de genreclichés en ook de actie niet imponeert, blijft er bijzonder weinig over dat de moeite waard is.

avatar van El ralpho

El ralpho

Cowboy hoeden en laserstralen

Twee genres worden hier gemixt namelijk die van de western en de invasie film. Geen invasie van het type Mars Attacks! maar meer in het kader van de wat meer serieuzere invasiefilm. De zet is gewaagd, aangezien het genre van de western nu niet bepaald voor de hand liggend is, maar werkt wonderwel prima. Het contrast tussen het nieuwerwetse alien wapentuig en de mannen te paard met hun klappertjes pistolen kon heel gemakkelijk de komische kant op gaan maar blijft in deze film serieus.

Persoonlijk vindt ik dit een positief punt omdat comedy in combinatie met deze twee uiterste genre genoten al snel over de top zou zijn geweest. Ik verkies doorgaans dan ook een serieuze variant boven die van een luchtige. De film is echter wel van ''de makers van Iron man'' en hieraan terug denkende mistte ik in deze film wel een personage a la Downey, die de film wat losser had kunnen maken. Hoofdrolspeler Craig acteert hier verdienstelijk, maar zijn personage blijf een beetje vlak.

Naast serieus is de film ook vrij lang en heeft het momenten waarbij het verhaal een beetje vast loopt en de makers met te ongeloofwaardige plotwendingen aan komen zetten. Dit is overduidelijk gedaan om het publiek te verassen maar had niet gehoeven omdat de combinatie van de film op zich al een grote verassing is. De film had ook wat meer recht toe, recht aan mogen zijn in plaats van dat er nu bij personages werd stil gestaan waar ik geen binding mee kon krijgen omdat ze voor mij in het verhaal toch enigszins op afstand bleven.

Cowboys en Aliens is niet slecht, en kan je wel degelijk vermaak bieden. De opzet is namelijk prima maar had wat minder ''star'' mogen zijn en de film kon een sympathieker geschreven hoofdpersonage gebruiken. De film kijkt verder wel prettig weg en heeft bovendien prachtige effecten voor je in petto die top of the bill zijn.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Weinig mis mee. Had niet al te hoge verwachtingen (meer) van deze 'Cowboys & Aliens', nadat ik er eigenlijk meer negatief dan positief commentaar op hoorde. Ook de score hier is niet al te hoog.

Maar het viel me allemaal best mee. Vond het erg vermakelijk allemaal en de film ziet er mooi uit. Klasse effecten en leuke rollen voor Craig en Ford. Vond het gedoe rond Wilde haar personage wel wat onnozel.. natuurlijk stelt het verhaal(tje) sowieso weinig voor, maar het stoorde niet.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Dikke meevaller na het lezen van alle negatieve commentaren.

Ik zag de poster voor het eerst in de bioscoop, nog ver voordat de film uit was en moet hard lachen. Niet uit plaatsvervangende schaamte, maar omdat ik achterover sloeg bij de absurditeit en daardoor meteen deze film wilde zien.

Het is me in al de tijd dat de film uit is niet gelukt deze aan mijn vriendin te voeren, dus heb ik hem gisteren maar in mijn eentje gekeken.

De film valt op heel veel punten mee: het is veel spannender dan ik dacht, bevat redelijk goede personages en schuwt ook niet voor het laten rondspetteren van bloed. Bij tijd en wijle leek het wel Starship Troopers. Geen gore, maar wel fraaie splatter fonteinen met bloed. Het verhaal is dun maar voldoet voor een film als dit.

Het personage van Craig is vrij ééndimensionaal. Dat is wel jammer. Hij zorgt af en toe wel voor wat (botte) humor, met name als hij gortdroog mensen slaat.
Een veel interessanter personage is dat van Ford, alhoewel je zijn karakterontwikkeling gedurende de film ook ongeloofwaardig en inconsistent kunt noemen. In zijn eerste scèneis hij bepaald geen aardige meneer.
Ook kun je het verhaal rond Craig en zijn vrouw, althans wat hij zich daarvan herinnert, een beetje dubieus noemen. Aan het einde van de film rijdt hij "into the sunset" en is hij in korte tijd twee vrouwen, waar hij meer of minder voor voelde, kwijtgeraakt. Zelfs de hond gaat niet met hem mee en blijft in het stadje. Ik had het leuk gevonden als tenminste werd gehint naar een nieuwe liefde voor hem, of dat Ella het zou kunnen hebben overleefd. Of was dat die libelle?

Al met al leuk vermaak, 3.5 sterren

avatar van Leno

Leno

Het idee is best aardig, de uitwerking niet echt. Het werkt gewoon niet, spannend wordt het nooit en de toon is veel te serieus. Zeker dat laatste nekt de film. Daarnaast zijn ook de karakters niet boeiend en duurt de film te lang.

avatar van Aapje81

Aapje81

In theorie had dit best leuk kunnen zijn maar met deze uitwerking bevallen Cowboys & Aliens voor geen meter.

Het begin is nog best aardig en sfeervol. Craig is absoluut niet mijn acteur maar het eerste half uur komt hij hier goed uit de verf. Zolang het verhaaltje zich beperkt tot de Cowboys doet de film het best aardig. Zodra de Aliens dan om de hoek komen kijken kakt het allemaal in tot een bedenkelijk niveau.

Het grootste probleem is het gebrek aan zelfspot. Een combinatie als deze is natuurlijk moeilijk serieus te nemen en het had veel gescheeld als de makers dat ook hadden begrepen. Wat nu overblijft is een veel te lange film met een belachelijk scenario en vervelende personages.

Het enige pluspunt is Oliva Wilde. Het is alleen jammer dat haar kwaliteiten zich voornamelijk beperken tot haar uiterlijk. Oh en niet te vergeten de hond was ook leuk!

Een gemiste kans.

Matig.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Matig...

Zoals hier al vaker gezegd is neemt de film zichzelf veel te serieus waardoor het een beetje een belachelijk geheel is geworden. Een beetje meer humor en/of zelfspot had deze film zeker goed gedaan.

Er word een blik met goede acteurs opengetrokken en deze zingen de rit een beetje op de automatische piloot uit. Niet slecht, maar ook niks bijzonders op dat vlak dus.

Ik vond de belichting in de scenes die zich in de avond/binnen afspeelden overigens enorm slecht. De helft kon je soms gewoon helemaal niet zien. Dat mag toch echt niet op dit niveau. Op de scenes die zich in het donker afspeelden na zag de rest er overigens wel goed uit. De special effect's waren ook nog wel te pruimen en op het ietwat saaie middenstuk na zit er ook wel een aangenaam tempo in de film.

Ach, al met al best wel vermakelijk voor een keertje, maar verre van bijzonder.

Dikke lul drie bier, 2,5*

avatar van ibendb

ibendb

Goed, meer niet.

Eigenlijk is dit een standaard filmpje. Het enige dat echt goed is, zijn de Special Effects. De Aliens zagen er best goed en dreigend uit. Wat jammer is, is dat de film zich inderdaad te serieus neemt. Ook moeten de nodige cliché's weer eens passeren en dat komt m'n oren wel eens uit. Daniel Craig speelt goed en Harrison Ford dretselt er maar wat bij. En wat Olivia Wilde betreft: Ja, zij kan enkel mooi wezen. Acteren is niets voor haar. Het verhaal is erg onorigineel (ondanks de setting). Waar de film eigenlijk het meest last van heeft is de speelduur. Een anderhalf uur zou beter geweest zijn voor een film als deze. 3*

avatar van frolunda

frolunda

Had deze al lang op de plank liggen ondanks dat het idee me best aansprak.Nu eindelijk gezien en het valt inderdaad tegen.Eigenlijk is Cowboys and aliens niets meer dan een veredelde B- film die dankzij de aanwezigheid van Ford en Craig en de goede effecten nog net predikaat vermakelijk krijgt.Jammer want met de film Iron man liet regisseur Favreau zien dat hij genre films best tot een goed einde kan brengen.Voor deze film kan ik echter niet meer dan 3 sterren geven en dan ben ik nog erg gul.

avatar van Hey Blondie!

Hey Blondie!

Wow, duurde die film bijna twee uur? nou die zijn voor mij voorbij gevlogen!

het eerste uurtje van deze film vond ik meesterlijk, daarna zakte het tempo iets in. het einde was ook iets minder, echt zo'n plichtmatig hollywood einde. Daardoor net geen 5 sterren.

avatar van Forrest001

Forrest001

Aliens in de moderne tijd en in de toekomst zijn bekende verschijningen in de filmwereld. Als ze bestaan dan waren ze er natuurlijk ook in ons verleden. Een film waarin de cowboys het opnemen tegen aliens is daarom verfrissend te noemen. Ik vind het ook nog een aardige film met een prima cast en een redelijk verhaal. Jammer dat de vaart er regelmatig werd uitgehaald voor te lange en sentimentele bespiegelingen. De aliens waren niet bijster origineel, maar wel goed vormgegeven. De 'vliegtuigen' leken me echter wat aan de kleine kant voor de piloten. Goed beschouwd had er meer ingezeten, maar ik heb me er wel mee vermaakt.

avatar van K. V.

K. V.

Deze passeerde op tv en toch maar eens meegepikt. Hij viel eigenlijk nog wel mee. De titel klonk nogal belachelijk, maar de film was toch nog redelijk serieus.

Er deed ook nog een bekende cast mee en was zeker niet slecht.

Ideaal om eens mee de pikken via tv, maar toch niet veel meer, hij mocht misschien toch ook iets korter geweest zijn.

avatar van FlickyMartin

FlickyMartin

Demons took your gold. When you get to hell, you can ask for it back.

Daniel Craig A.K.A James Bond nummertje zes leek zijn reputatie als goede acteur t verknallen toen ik las dat hij de hoofdrol speelde in Cowboys & Aliens, de titel is recht voor z'n raap.

Als je zo'n titel ziet weet je eigenlijk al genoeg, maar verrassend genoeg wist Jon Favreau een sciencefiction western te maken die ook nog eens werkt en vermaakt.

Als Jake Lonergan speelt Craig een man die niks meer over zijn verleden weet en zichzelf wakker schrikt midden in het rustige woestijnstadje Absolution, waar hij eerst als een buitenbeentje door het stadje loopt blijkt hij van belang te zijn voor het lot van de stad en hun sheriff, Colonel Dolarhyde (Harrison Ford).

Na een mysterieuze ontvoering van een van de bewoners geeft Jake zichzelf de taak om hier achter aan te gaan in hoop meer te weten over zijn verleden en die vreemde beugel om zijn pols.

Als ik denk aan Amerika denk ik aan Ford, van Han Solo tot Indiana Jones heeft hij me altijd geïrriteerd, omdat hij naar mijn mening totaal geen charme over zich heen heeft, de man ziet eruit als iemand's vader, dus hij is gewoon gebleven?

Te gewoon voor een acteur van dat kaliber, ook hier voegt hij weinig positiefs toe in de film.

Gedurfd en geslaagd.

avatar van thunderball

thunderball

Deze een tijdje geleden op TV bekeken.

Craig moet hier -geholpen door Ford- de kar trekken, maar blijkt buiten de Bond reeks niet echt een mega publiekstrekker te zijn.

Op zich is het best leuk bedacht om twee verschillende filmgenres met elkaar te mixen, de uitwerking laat echter te wensen over. Het wordt allemaal te veel doorsnee gebracht en zeker in het begin vinden veel scene's met de aliens in de nacht plaats, zodat je geregeld als kijker amper weet wat er gebeurd (lees: dan hoeven we niet zo ons best te doen met de SFX!).

Af en toe best geinig en vermakelijk, maar als geheel toch ondermaats. Het boeit te weinig, Craig is als hoofdrolspeler te serieus, met te weinig zelfspot en de finale is ook weer veel te makkelijk.

Een zesje, ofwel drie sterren.

Iegh.

Had gehoopt op een leuke mix die het Western gebeuren wat zou bijbrengen, maar Favreau gaat hier finaal de mist in. Nu is het gewoon een brakke Western met belachelijke aliens?

Begin is lastig door te komen en het is dan eigenlijk vooral wachten op het intreden van de aliens. Al snel blijkt dat die echter ook niet al te veel amusement met zich meebrengen. De trieste cast valt deels wat te verwijten (Craig is een drakerig hoofdpersonage, maar het is vooral Ford die op z'n oude dag écht uit films weg moet blijven), maar de film zelf geeft het ook niet bepaald veel om mee te werken.

Vervelende setting, saaie actie, lelijke CG en een onzinnig verhaaltje. Een paar kleine lichtpuntjes zoals Dano en Rockwell zorgen voor een paar spaarse degelijke momentjes, maar verder is het één van de mindere blockbuster die ik de laatste tijd heb ingehaald. Ben toch veel beter gewend van Favreau.