• 9.373.068 stemmen

Cowboys & Aliens (2011)

Western / Sciencefiction | 119 minuten / 135 minuten (extended cut)

Genre: Western / Sciencefiction

Speelduur: 119 minuten / 135 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Jon Favreau

Met onder meer: Daniel Craig, Olivia Wilde en Harrison Ford

Releasedatum: 25 augustus 2011

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Cowboys & Aliens

"First Contact. Last Stand."

In 1873 komt Jake Lonergan, die zich niks meer kan herinneren over zijn verleden, terecht in het woestijnstadje 'Absolution'. De enige aanwijzing over zijn identiteit is een mysterieuze beugel om zijn hand. Jake komt er al snel achter dat het stadje vreemdelingen wantrouwt en niets doet zonder toestemming van Colonel Dolarhyde. Wanneer ze echter aangevallen worden door aliens en de dorpelingen één voor één ontvoerd worden door de buitenaardse wezens lijkt Jake, de vreemdeling die in eerste instantie niet welkom was in het stadje, de enige hoop op redding.

Jake Lonergan

Emmet Taggart

Sheriff John Taggart

avatar van WeZet

WeZet

Interessant, zeker met de wetenschap (wat niet veel mensen weten) dat er ook toen al rare gebeurtenissen met "reusachtig vliegende vogels van metaal" plaatsvonden (reisverslagen van cowboys en kolonisten). En de goden op hiërogliefen en uit de overleveringen van native americans. Idee is dus gaaf, benieuwd!

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Erich von Däniken goes West dus

avatar van christophel

christophel

van mij maar 1 ster.....waardeloze film , zonde dat dit soort spelers zich daarvoor lenen.

avatar van Number23

Number23

Voordat ik deze film ging kijken moest ik tegen mezelf zeggen; Sam, niet te kritisch en niet te serieus nemen dit filmpje. Favreau neemt zichzelf vaak niet serieus, dus waarom niet lekker achterover leunen en genieten van cowboys en aliens die elkaar bestrijden. Ook de cast beloofde veel met namen als Ford, Craig, Rockwell, Dano en Carradine. Dit valt vies tegen. Veel personages zijn eendimensionaal(Carradine, Craig) of de acteurs krijgen te weinig materiaal om er iets van te maken(Rockwell, Brown). Alleen Ford en Dano zijn in het begin goed. Ook het concept en verhaal zijn bedacht om te vermaken, maar de film neemt zich op sommige momenten toch veel te serieus. Ook is de film extreem voorspelbaar, overtuigen de aliens niet en zijn sommige scenes complete tijdvulling(met andere woorden tijdsverspilling). Veel gemiste kansen dus, maar toch is het idee sterk genoeg om niet beneden de ondergrens te zakken

avatar van amanda22

amanda22

Gister bij de Sneak Preview gehad. Wat een stomme film! Geen logica, raar verhaal, stomme aliens en vervelende acteurs! Alleen de actie was vermakelijk (soms)

avatar van Larry Hagman

Larry Hagman

Wow, een spielberg productie, Harrison Ford, en nog meer bekende koppen . Maar nu komt het , weinig diepgang, verder is de film te donker gefilmt, in de nachtelijke momenten, waardoor je (maybe) veel mist.Verder het " het engelenkoor" een lachertje, voor een Spielberg productie , verder komen bijna nergens de acteurs goed uit de verf, en de specials effects, komen uit de puber, kamer van Spielberg denk ik, toen ie aan het puberen was

Western en Sciencefiction is naar mijn mening net zo'n misselijkmakende combinatie als haring met slagroom. Mijn verwachtingen zijn dan ook extreem laag voor deze film. Die titel alleen al.

avatar van Number23

Number23

Larry Hagman schreef:

Rustig aan gunslinger, Spielberg was alleen maar de producent. Met special effects heeft de man niks te maken. Ook de muziekscore kan je Steven niet kwalijk nemen, daarvoor moet je ook ergens anders zoeken. Natuurlijk heeft hij veel te maken met het concept, inspiratie voor verhaallijn, setting enz.. Ook misschien kleine vinger in pap gehad m.b.t. casting, maar daar zal het wel stoppen. Met je pubers........

avatar van Raider

Raider

Gisteravond gezien in de screening room van Universal in Amsterdam. Geweldige film!

Heerlijk hollywood vermaak (normaliter niet mijn ding)! Fantastisch gefilmd, mooie beelden, echt goed gebracht western sfeertje, een uitstekende daniel craig, constant entertaining, droge humor, geen moment saai. Ben je uitsluitend op zoek naar culti films met diepgang, dan is deze film niet de juiste keuze voor je, maar wil je ook af en toe lekker achterover kunnen leunen zonder na te denken en genieten van top entertainment (spanning, humor, actie, sensatie), dan moet je zeker naar deze film. Daarnaast, imho, een originele combinatie: cowboys en aliens.

Ford was wellicht niet de juiste keuze voor de rol van Dolarhyde, Ford leek net wat te soft voor zijn rol.

Dit is overigens een echte bioscoopfilm, zou denk ik zonde zijn om deze thuis te kijken (beeld en geluid bij deze film was fantastisch in de bios!).

avatar van Dunder Mifflin

Dunder Mifflin

Prima ouderwetse avonturenfilm. Goede acteurs, goede actie, goede muziek, maar ook weinig diepgang en weinig verrassingen. Dat de film hier nog geen 3 sterren krijgt is belachelijk, het is een vermakelijk geheel geworden en het kon mij persoonlijk veel meer boeien dan de andere zomerblockbusters als Captain America, Green Lantern en Super 8.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Lekker stoere rol heeft Daniel Craig hier zeg!

Harrison Ford's rol vond ik minder geslaagd, ik wil het zelfs een miscast noemen.

Goed: western-locaties, aliens, actie, humor

Slecht: vrouw die alien blijkt, indiaan-scenes, lange speelduur

avatar van Icer

Icer

Prima film, te nemen met een korrel zout uiteraard.
Ik vond de indianen wel goed eigenlijk, laag Klukkluk gehalte, niet slecht. Wat ik minder vond was dat er weinig nieuws te zien was, de vrouw die zo uit het vuur liep vond ik goedkoop, het wrak van de rivierboot vond ik sterk. En de Aliens, tja... niet erg origineel..

Al met al heb ik me prima vermaakt, en daar gaat het wat mij betreft om.

avatar van PascaL

PascaL

Niet zo geslaagd..

Komt er traag op gang voor de pauze heb je eigenlijk vrij weinig gezien. Harrison Ford is miscast en met Clancy Brown's karakter wordt te weinig gedaan. De Aliens zien er op zich wel goed uit maar het verhaal erom heen komt niet echt uit de verf. Er werden teveel dingen voor lief genomen. Olivia Wilde speelt op auto piloot en is alleen maar gecast om een beetje mooi te doen. Nee, ik had hier meer van verwacht. Ik moet wel zeggen.. Had die Aliens weggelaten en dan had je misschien nog een goede western gehad.

avatar van wimnoot

wimnoot

Matig.

Na Jon Favreau's geslaagde Iron Man films keek ik best uit naar deze mix van western en scifi film. Helaas gebeurt er veel te lang veel te weinig. Is Ford nergens overtuigend en doet zijn karakter erg veel onlogische dingen. Veel bekende geziechten met onnozele rollen. Met name Paul Dano zie ik liever met een bijbel in de hand, prekend dan wat hij in deze film mag laten zien. Sam Rockwell is ook zo'n acteur die ik in veel betere rollen gezien heb.

Natuurlijk ziet het er allemaal gelikt uit, en was het best te doen in IMAX maar het grootste gemis is een beetje schwung. Een dergelijke film moet in het middenstuk ook swingen en meeslepen zoals bijvoorbeeld een film als Jaws wel doet. Tegen de tijd dat de actie losbarst kan het je nauwelijks meer intereseren, en vallen weer alleen de onnozelheden op. Nee snel weer vergeten deze.

2.5

avatar van lefollon

lefollon

the good the bad and E.T.

avatar van schumacher

schumacher

Goeie film maar toch is het geen topfilm.

avatar van PascaL

PascaL

Deze film is gebaseerd op reisverslagen van kolonisten die destijds metalen vogels hebben gezien.. Kan iemand dit op internet vinden??? klinkt wel interessant

avatar van klienie

klienie

Voor een film over aliens (je moet er van houden) was het erg mooi neergezet. Mooie sfeer.

Niet heel vernieuwend, wel aardig uitgevoerd!

Vond het nog beste een stoere armband!!!!

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Persoonlijk vond ik dit een vreemde film, dat slaat niet op de titel of het onderwerp wat natuurlijk al gek is, maar voornamelijk om hoe de film in elkaar zit , oke craig zet zijn rol weer erg goed neer, kon er alvast inkomen voor de nieuwe bond maar deze film had veel vetter kunnen zijn, ik bedoel de actie is niet echt bepaald leuk, de aliens waren weer eens super lelijk, ik bedoel er is niet eens een dier op deze planeet die er zo vreemd uitziet, dus waarom zouden aliens er dan zo 'eng' uitzien, dt klopt natuurlijk niet. het was hoe dan ook wel vermakelijk en de clou waarom de aliens er dan zijn past lekker in het western sfeertje, wat naar mijn mening wel goed was neergezet. ik denk dat ik er te kritisch naar heb gekeken maar ik vond dit een gemiste kans want het had beter gekund, een stuk beter zelfs. maar het is al met al wel een film voor een vermakelijke avond in de bios of thuisbioscoop

avatar van Dstalker8

Dstalker8

Leuke film maar zeker geen topper, het idee is briljant en er kon veel mee gedaan worden maar deze film voelde leeg aan. De personages waren ook nog eens slecht uitgewerkt dus het kon mij grotendeels niet boeien wat ze overkwam. Los daarvan zat er genoeg actie in om me te vermaken.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Aardig tussendoortje maar het had veel meer kunnen zijn. Het grootste probleem van Cowboys & Aliens is dat de film zichzelf veel te serieus neemt. Het plot leent zich goed voor geinige onzin maar helaas kiest Favreau ervoor om op de emoties te spelen. Dat pakt verkeerd uit want het is zo plat als een doodgereden egel. Hoeveel iemand-gaat-dood-en-zegt-nog-wat-laatste-woorden kan een mens verdragen?

De aliens zien er prima uit, de special effects zijn erg goed en de actie is wel aardig. Toch is dat het probleem, alles is 'wel aardig' en niets steekt er bovenuit. Jammer ook van acteurs als Paul Dano en Sam Rockwell in de bijrollen. Acteurs die ik graag zie maar in deze film eigenlijk niets toevoegen.

avatar van m1701

m1701

Tja weet niet zo goed wat ik hier van moet vinden.

De setting is prachtig, het sfeertje is goed.

Alleen het verhaal is wat matig helaas.

Craig speelt wel erg goed/leuk als stoere cowboy.

Maar snap alleen niet waarom je met 30 man (helft wordt afgeslacht) een groepje mensen van 10 gaat bevrijden.... levens inruilen voor andere levens?? Vond ik een beetje jammer.

Film keek wel lekker weg en was zeker niet traag.

avatar van louisvf

louisvf

Brix schreef:

Mijn interesse is wel gewekt, vooral door een wel zeer uitvoerig artikel( 11 pagina's) over de film, dat ik gisteren door een Amerikaanse vriend kreeg toegestuurd.

Nou verwacht er maar niet teveel van .

avatar van maarten541

maarten541

lefollon schreef:

the good the bad and E.T.

Haha, "Like"

On Topic:

Jammer dat Spielberg niet de moeite heeft genomen een klassieker te maken van dit hilarische concept! Heb alsnog soms hartelijk om sommige scenes kunnen lachen.

avatar van Sjeffers

Sjeffers

Haha. Leuk om te lezen dat bepaalde mensen nog een verhaal en diepgaande karakters verwachten. Lees eerst de titel eens goed! Ik heb zojuist de film in de bios gezien en ik ben totaal niet teleurgesteld. Het acteerwerk van de 4 hoofdrolspelers is goed, camerawerk en regie uitstekend. Bovendien is het geluid in de bios lekker overdreven, past precies bij deze film. Kortom: laat je verrassen door alien actiescenes en ouderwetse cowboy dialogen met zo nu en dan een dosis humor. 7/10.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wat een tegenvaller. Wat op papier veel belooft, qua opzet en wat er achter en voor de camera aan talent meedoet, is Cowboys and Aliens uiteindelijk een 'run of the mill' werkje, dat nergens echt weet te overtuigen en veel gebrek aan inspiratie kent. Alles wordt volgens het boekje gedaan en halverwege zat ik al op mijn klok te kijken. Onbegrijpelijk, de goede recensies die ik hiervan heb gelezen.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Kom op, de film heeft veel flaws maar ik vond het toch in ieder geval echt entertainend en veel moois bevatten (goeie art-direction).

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Entertainend in welke opzichten? Zelfs de aliens weten voor geen meter te overtuigen. Het design vond ik simplistisch en de dreiging die zij zouden moeten uitstralen is nihil. Wat de art-direction betreft: ook hier weinig opzienbarends gezien. Met een uitgangspunt als deze, waarin high-tech en het wilde westen samenkomen, had veel meer moeten worden gedaan. Zelfs de protagonisten lijken weinig onder de indruk te zijn van de technologie en de aliens die ze ineens voorgeschoteld krijgen. Alsof er weer teveel rekening gehouden moest worden met de grote massa. Bah.

Edit: overigens is Craig een van de grootste miscasts ooit. Had een soort van nieuwe Clint Eastwood moeten worden met zijn blauwe ogen, maar hou het dan aub bij een Amerikaan.

avatar van SweetSuus

SweetSuus

ik ben zaterdag geweest en ik snap al die kritiek hier niet helemaal. Heb me prima vermaakt en vond het beslist niet tegen vallen.