Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 24 maart 2011
Plot Sucker Punch
"Feed Your Head"
'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.
Baby Doll
Blue Jones
Lobotomy Nurse / High Roller Girl #1
The Doctor / The High Roller
The Wise Man / The General / The Bus Driver
Maar 2001 is niet eens zoveel van een ander kaliber. Kijk inderdaad maar eens langs die typetjes (?) heen. Je hebt de film wel gekeken, maar niet gezien. Blade Runner biedt zo veel meer dan je op het eerste gezicht ziet. Je moest eens weten..... Waarom denk je dat Scott er drie versies van heeft moeten maken, voordat hij tevreden was? Heus niet vanwege het detective verhaaltje, dat is slechts de buitenkant. Blade Runner gaat over identiteit.
Fortune
Ik zie de discussie punten wel in de film maar voor mij had dat niet heel veel invloed.
Of het wel of niet verkeerd is om de androids als slaven te houden omdat ze ontzettend menselijk zijn en dat ze zo menselijk zijn dat we ze eigenlijk als mensen moeten beschouwen en dergelijke. Dat er eigenlijk vrij weinig verschil is tussen android en mens of wie nu eigenlijk menselijker is.
Maar bij ging het echt om de wereld die gecreëerd en de melancholische sfeer niet perse de filosofische vraagstukken. Maar ik ga hem herzien en er meer op letten.
Daar gaat het dus helemaal niet over...Wellicht dat herziening je op weg helpt. Had er zelf ook meerdere kijkbeurten voor nodig om 'm volledig op waarde te schatten.
Fortune
Niet? Het gaat toch voornamelijk over moralen over kunstmatige intelligentie.
Als dat niet het geval is dan ben ik erg verbaasd.
Nee, het gaat over iets anders....... Kijk nog eens en leef mee met de hoofdpersoon zou ik zeggen....
MoFeDu
Onwijs gave trailer. Van Snyder mogen we wel een flink actiespektakel verwachten. Ben benieuwd.
N23
LOTR is typisch popcornvermaak.
Zit je nou gewoon LotR te beledigen? Ga je schamen, diep diep schamen. LotR was alles behalve popcornvermaak. In de hoek NU.
Tuurlijk is LOTR Popcornvermaak. Erg goed popcorn vermaak dat wel. Of wil je beweren dat jij er hard bij hebt moeten nadenken om het te volgen?
Naomi Watts
Is langer beter dan? Ik zie eigenlijk liever een film van onder de 100 min dan boven de 2 uur. Zeker het afgelopen decenium duurde actiefilms vaak veel te lang. Een Spider-man, Harry Potter, piraten of Batman verhaaltje moet toch makkelijk binnen 2 uur verteld kunnen worden.
Bij Snyder wel ja. Snyder is dan ook duidelijk geobsedeerd door vormgeving en in dat geval is langer veel beter. Het verhaal doet er dan ook niet zoveel toe, plot is dan ook een middel, geen doel. Snyder weet elke fractie iets moois te laten zien waar geen enkele cineast ook maar een beetje bij in de buurt komt. Dus langer is bij een project als Watchmen, en deze, zeker beter.
N23
Touché.... Maar, maar als je kijkt naar de achtergronden van bijv de Elven en of de Dwergen dan weet je dat daar heel lang over gedaan is. Maar het verhaal zelf breng de ring van A naar B goed dan is het een popcorn film...
Aan de achtergrond van de elven en dwergen wordt in de film geen enkele aandacht besteed. Zou best kunnen zijn dat het in het boek anders is, maar de film is vrij simpel qua opzet. Wel briljant van uitwerking overigens.
Ik kan het niet beter verwoorden: Clerks 2 - Lord of the Rings Trilogy Analysis
AC1
Er zijn praatjes op het internet die zeggen dat de film slecht heeft gescoord tijdens een vertoning met testpubliek. Wat moeten we hier van denken, jongens? Misschien dat het hoofdzakelijk een publiek was dat kwam kijken voor het verhaal en de acteerpresataties?
Skycrawler
Zack Snyder deed toch niet aan testpubliek, of ben ik in de war met een andere regisseur?
Testpubliek is zowiezo stompzinnig. Het publiek heeft het maar te slikken wat de regisseur hun voorschotelt. Als er geen testpubliek zou zijn dan hadden we nu niet al die director's cut's.
Elineloves
Volgens mij deed hij daar inderdaad niet aan, lijkt me eerder een verzinsel, zeker omdat het 'slecht gescoord' zou hebben.
Rianneke_Dan
Die four minutes clips doen het niet bij mij, maar wel een leuk interview. Wat is die Emily Browning eigenlijk lelijk zo, vind haar juist in de film erg knap. Wat ander haar en make up al niet kan doen
Skycrawler
Dit soort films zullen altijd wel een 'love it or hate it'-verhouding hebben met het publiek.
Naomi Watts
Ze is hier best wel hot inderdaad, terwijl ze in andere films en buiten films zelf gewoon niet om aan te gluren. Briljante zet van de make up department. Academy Award waardig.
Naomi Watts
Voor zover ik weet alleen aan de medewerkers van Legendary en WB.
Maar je kan er op rekenen dat zowel bij Watchmen, het echt een kwestie van hate it or love it zijn. Kunst is niet voor iedereen.
Elineloves
Die blonde vooraan op de poster is Emily toch? Daar is ze erg mooi inderdaad.
Komt deze in 3D?
Drs. DAJA
Snyders vorige film was 3d. Had deze ook graag in 3D gezien.
Had hem niet veel beter gemaakt hoor...
Elineloves
Ah, kijk. Vind 3D normaal niet veel toegevoegde waarde hebben, maar bij deze leek het me wel mooi.
Skycrawler
Ik moet er niet veel van hebben. Vaak voegt 3D ook helemaal niks toe aan een film, zoals bij The Green Hornet het geval was.
Rianneke_Dan
Ik ben ook blij dat deze niet in 3D is, volgens mij is het al een behoorlijk kitscherige film, en als je dan ook nog in 3D is word het helemaal zo druk. En aangezien ik vaak hoofdpijn krijg van films in 3D kijken ben ik hier wel blij mee
Naomi Watts
Inderdaad. Vooral bij Snyder, die het accent legt op vormgeving. 3D zou meer fout dan goed doen, Snyder zelf vind de 3D techniek voor live-action ook nog lang niet waar ie moet zijn, en terecht. Ik kan er ook niet bij, waarom je deze in 3D zou willen zien (op V-Hud in 3D na dan zie ik geen enkel attractiepunt wat de film ten goede zou komen). Is Snyder nou niet echt de regisseur voor.
Rianneke_Dan
Al had het bij Legend of the Guardians wel een toegevoegde waarde. Wat zag dat er mooi uit zeg, dat had Snyder wel goed voor mekaar. Al is dat niet te vergelijken natuurlijk
Skycrawler
Dat is de enige Snyder-film die ik nog moet aanschouwen. Is deze een beetje de moeite waard en is de Snyder-stempel zichtbaar?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Fast Five
Actie / Drama, 2011

Inside I'm Dancing
Drama / Komedie, 2004
bordeelasielontsnappendraakrobotgeweldinmatealternative imaginationlobotomyrape culture girls with guns