• 9.379.473 stemmen

Sucker Punch (2011)

Actie / Fantasy | 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 24 maart 2011

Plot Sucker Punch

"Feed Your Head"

'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.

Madame Vera Gorski / Dr. Vera Gorski

avatar van Tristan Scelso

Tristan Scelso

melvddonk schreef:

Waar heb je hem gezien?

Bij een vriend thuis die via via altijd van die test dvd's krijgt ter beoordeling.

avatar van Tristan Scelso

Tristan Scelso

Echt erg dat sommige mensen hier net doen alsof je alleen een film kan zien als ie te downloaden valt. Voordat ie geupload wordt en uitkomt in de USA is er al een leuk gebrand dvd'tje......

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Tristan Scelso schreef:

Een test DVD van een film die nog niet eens uit is in de bioscoop?

Naomi Watts

Nieuwe animated short van Sucker Punch, Dragon.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Naomi Watts schreef:

Nieuwe animated short van Sucker Punch, Dragon.

Al vond ik The Trenches beter, maar dit ziet er zo gaaf uit, bijna nog beter dan de film zelf Het wachten word steeds moeilijker!

Naomi Watts

Ik ook. The Trenches vond ik qua backstory wel interessant. Maar ook deze is erg sterk, de stijl van Hibon bevalt me altijd wel.

avatar van El ralpho

El ralpho

Ook een leuke trailer analyse opgepikt:

Al zullen de meeste en met name Naomi Watts deze al lang gezien hebben

Met name de fragmentarische gedeeltes die besproken worden bij 1:00 vond ik wel interessant

YouTube - Sucker Punch Trailer Analysis - IGN Rewind Theater

Looking forward to this

Naomi Watts

Wel al gezien (heb nogal een obsessie voor de films van Snyder ) maar zeker een fijne toevoeging voor deze thread.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Speelduur valt trouwens wel tegen. (valt me nu pas op)

Naomi Watts

Ja vind ik ook, verwacht toch minimaal 150 minuten van zo'n film. Dat is wel jammer overigens.

avatar van wimnoot

wimnoot

Dat is vast de theatrical version, de directors cut duurt een uur of drie, en de ultimate cut duurt bijna een etmaal!

maxcomthrilla

Ik ben juist blij dat Snyder na Watchmen ( 150 minuten, holy shit! ) voor een wat kortere film gaat, dat kan de kwaliteit van de film alleen maar ten goede komen. ( Aangezien Snyder zich toch niet bezig houdt met dingen als karakteruitdieping ). Voor popcornamusement is 150 minuten gewoon veel te lang.

Ik heb trouwens helemaal geen hoge verwachtingen van deze film, het is nog maar de vraag of Snyder nog eens iets briljants gaat maken zoals 300.

Naomi Watts

Char development lijkt me niet de enige factor die een lange speelduur rechtvaardigt? Sowieso mag de grootste kunstenaar van de hedendaagse cinema best wel uitpakken als speelduur. Dan moet je toch weer wat jaartjes wachten tot er nog iets moois komt van de beste man, dus maak er maar een feest van als je dan wat uitbrengt. Al werkt dat bij de neutrale kijker misschien wat anders.

Gister weer uren verdwaald in het boek, en The Brothel blijft echt visueel overdonderend (zoals heel de film trouwens) maar The Brothel steekt er toch wel bovenuit . Benieuwd naar hoe het eruit ziet in de film.

avatar van N23

N23

Kijk een film van meer dan 2u, daar moet of een hele goede reden voor zijn, of een kleine pauze tussen zitten... en of Pathe daar nog aan doet, mij niet bekend.

avatar van rep_robert

Tuurlijk doet Pathé niet aan pauzes en gelukkig maar. Alleen maar een luidruchtig en verstorende gebeurtenis in het midden van zo'n film. Heb je altijd weer mensen die weer even wat te laat de zaal binnen komen. Heb je dat vervelende gebeuren twee keer. Nee, doe mij maar geen pauzes in de bios. Ook niet bij langere films.

maxcomthrilla schreef:

Dr. Manhattan heeft meer om het lijf dan menig ander comic book karakter. Nou ja, om het lijf?

Naomi Watts

Geldt voor al de Watchmen trouwens.

AC1 schreef:

Een hoop filosofisch gewauwel ja, niet iets waar ik op zit te wachten in een popcornfilm en anders eigenlijk ook niet zoals het in Watchmen gebracht werd.

avatar van rep_robert

Het is voor mij dan ook geen popcorn film

AC1

Het is ook geen kinderfilm maar een adult comic book verfilming. Oké, 300 ook maar die is toch meer geschikt (wegens klassiek episch verhaal) voor kijkers van 6 tot 66 jaar. Dat gaat waarschijnlijk ook gelden voor Sucker Punch. Per slot van rekening kijkt ook opa graag naar kortgerokte meisjes die ass kicken.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Al 2 stemmen ? En dat voor 2 mensen die nog niet veel films gezien hebben, ik betwijfel of dat wel echt zo is. Natuurlijk is de film nog niet uit hier, maar misschien al via omwegen te krijgen?

avatar van rep_robert

Nee, ik vraag me dan ook af waarom de stemmen er uberhaupt nog staan

avatar van dominion

dominion

Hij is wel te downloaden maar Duits gesproken dus daar waag ik me maar niet aan

maxcomthrilla schreef:

Watchmen is dan ook geen popcornfilm.

maxcomthrilla

Het houdt het midden tussen een mislukte intellectuele film en een mislukte popcorn(comic)film.

AC1

Een popcorn film is een hersenloze film om samen met je vrienden te bekijken terwijl je drank en snacks verorbert. Daar kan ik Watchmen echt niet onder klasseren. Dat zou ik ook niet doen met Blade Runner. Ik weet niet precies wat het is maar het medium 'film' kan me nog nauwelijks boeien dus Watchmen moet iets goed doen. 'Sensory overload movies' komt misschien nog het dichtst in de buurt van een geschikte beschrijving. Wat dat betreft vind ik dat er trouwens weinig verschil zit tussen 300 en Watchmen. En als ik de foto's van Sucker Punch zo bekijk dan denk ik dat binnenkort weer eens uitzonderlijk ga genieten van 'film'.

avatar van Fortune

Fortune

Watchmen en Blade Runner zijn toch ook gewoon popcorn films.

Zijn voor het grote publiek gemaakt en je hoeft er niet veel bij na te denken.

Trouwens maxcomthrilla verwoordt het precies goed.

Heb ook nog nooit iemand horen zeggen dat ze iets niet begrijpen van deze films.

avatar van madmax1

madmax1

Door al die ophef hier,nog maar eens gedeeltelijk herzien ,had ik beter niet kunnen doen.

Valt tegen.

avatar van namingway24

namingway24

De film is niet in 3D, halleluja. Ik heb hier hoge verwachtingen van, want visueel is het alvast een feest.

avatar van N23

N23

namingway24 schreef:

Kijk, bij iedere andere film had ik nog zoiets van 'Ja goed punt', maar nu zeg je het over Snyder.... en daar ga je de fout in....trust me als hij een 3d film zou doen.... Dan zou je bijwijze van in een 360graden film zitten