• 9.379.413 stemmen

Sucker Punch (2011)

Actie / Fantasy | 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 24 maart 2011

Plot Sucker Punch

"Feed Your Head"

'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.

Madame Vera Gorski / Dr. Vera Gorski

Blue Jones

Lobotomy Nurse / High Roller Girl #1

The Doctor / The High Roller

The Wise Man / The General / The Bus Driver

Naomi Watts

Met zo'n simpele redenatie sla je de plank vast vaak mis .

Rianneke_Dan schreef:

Ik kan ook niet wachten, heb enorm hoge verwachtingen wat ook wel weer gevaarlijk is. Hoop zo dat de film niet gaat tegenvallen, kan het me bijna niet voorstellen maar toch.

Zijn er hier nog mensen die de 23ste naar Den Haag gaan?

Wordt het toch de 23e weer? .

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Naomi Watts schreef:

Wordt het toch de 23e weer? .

Er was toch besloten van niet? Vraag alleen of er mensen zijn die er dan al heengaan

Stu-Pot

Alsof hun kinder rolletjes representatief zijn voor hetgeen ze in dit soort films neer gaan zetten, daar heb je toch geen weet van, ofwel?

Bandslam - 2009

DragonBall - 2009

High School... - 2008

Disney 365 - 2007

Nee maar wel een schets. Sommige actrices ken ik, van een paar afleveringen of van een film dus kan ik wel wat van hun performances verwachten. Acteren kunnen ze niet dus mag ik best mijn mening zeggen daarover.

Naomi Watts schreef:

Met zo'n simpele redenatie sla je de plank vast vaak mis .

Is vast op mij gericht? En neen hoor. Zelden worden lage verwachtingen achteraf beoordeeld met een hoge waardering.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Achja een schets, je weet natuurlijk ook gewoon dat een regisseur een performance kan maken of breken. En met iemand als Snyder, lijkt me 't eerste duidelijk het geval !

Stu-Pot schreef:

Je doet alsof deze film performance driven is. Dit is puur style over substance, een live action ode aan de manga. Ideale cast. Van Browning tot Hamm.

Stu-Pot

je weet natuurlijk ook gewoon dat een regisseur een performance kan maken of breken. En met iemand als Snyder...

Daar zit het hem juist. Jij vindt Snyder duidelijk een zeer goed regisseur, ik niet. Watchmen was wel een ongelooflijk goede film maar verder heeft hij mij nog niet zo verrast of aangesproken. Gezien zijn ander project, met de uiltjes, kan ik best zeggen dat ik met een bang hart naar de bioscoop toe zal gaan.

Stu-Pot schreef:

Al is dit natuurlijk het meest vergelijkbaar met Watchmen. Al snap ik je punt wel hoor, je staat niet zo hoog met de regie capaciteiten van Snyder en denkt ook niet dat hij capabel is deze anti-cast te sturen zoals Kelly wel met Southland Tales deed.

Ik had even wat verder moeten denken, ik begrijp je punt al maak ik me daar niet zo'n zorgen over. Als Watchmen je beviel gaat dit ook je ding worden. Ook eindelijk een project waar zijn film niet gebaseerd is op dergelijk bronmateriaal. Nu gaan we pas ehct geconfronteerd worden met zijn creativiteit.

AC1

Hoe kun je nu niet verrast zijn door 300 of Watchmen? Mijn mond valt voortdurend open als ik naar deze films kijk. Of doel je op verrast worden met twists en acteerprestaties?

Naomi Watts schreef:

Al is dit natuurlijk het meest vergelijkbaar met Watchmen.

Dat weet ik nog zo niet. Ik weet eigenlijk niet zo veel over Sucker Punch (opzettelijk natuurlijk) behalve dan dat Snyder het z'n eerste echte actieprent noemt.

Stu-Pot

Nu gaan we pas ehct geconfronteerd worden met zijn creativiteit.

Dat hoop ik ook.

Watchmen heeft me wel verrast. Ik had eerst de Graphic Novel gelezen en achteraf pas de film gezien. Ik had nooit verwacht dat Snyder de wereld van 'Watchmen' op zo'n goede manier op het doek kon toveren. Ondanks een paar details heeft die film mij zeer zeker verrast. 300 moet nodig eens herbekeken worden.

AC1 schreef:

Visueel en qua vormgeving bedoel ik dan . Al zijn de universa niet te vergelijken natuurlijk.

avatar van what is truth

what is truth

hier kijk ik wel naar uit. Houd erg van dit soort films.

N23

Naomi en haar vriendjes, leuk jullie chat gesprek

En leuk om je weer te zien hier

Ik vond 300 toch minder dan DotD en WM. Over de uilen dat is een Snyder voor kinderen. Duidelijk voor de voor-begin puberende en eerlijk is eerlijk ook dat zag er briljant mooi uit.

avatar van what is truth

what is truth

Opsluiting in een psychiatrische inrichting e.d. klinkt niet echt als specifiek voor pubers. Zeker omdat er een jonge actrice in meespeelt. Die inmiddels ook al 23 jaar is. We zullen het moeten afwachten, maar het lijkt me wel weer een spektakelstuk.

dominion

Dawn of the Dead vind ik toch Snyders beste werk maar denk dat dit ook wel geweldig zal worden.

Wijven zien er al erg lekker uit .

N23 schreef:

Ik vond 300 toch minder dan DotD en WM.

Gebruik toch je ogen, mijn zoon.

what is truth schreef:

Ik had het over zijn Guardian of G'how of hoe die uilenfilm ook heten mag.

Legend of the Gaurdians: Owls of Ga'Hoole

AC1 schreef:

Gebruik toch je ogen, mijn zoon.

O kwa uiterlijk geef ik Snyder al geen punten meer, want anders moet ik per definitie al zijn films 5* geven. Nee ik had het meer over de inhoud, en daarbij winnen zombies toch wel, over superhelden maar niet te spreken

Legend of the Gaurdians: Owls of Ga'Hoole

Dat zeg ik..... Legend of the Gaurdians: Owls of Ga'Hoole

dominion

Nee jij zei Owls of Ga'How

dominion schreef:

Nee jij zei Owls of Ga'How

Niet. Als je dan bijdehand gaat doen, doe het dan teminste wel goed

Gaurdian of Ga'How dan

Gaurdian of Ga'How dan

Dat is beter

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Is dit nou eigenlijk het vervolg op Bitch Slap of hebben deze films niks met elkaar te maken?

dominion

Niks met elkaar te maken.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Oké, maar wel vergelijkbaar toch? Heb Bitch Slap al een tijdje in 'de kast' staan, binnenkort misschien even warmdraaien met die film.