• 9.378.430 stemmen

Sucker Punch (2011)

Actie / Fantasy | 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 110 minuten / 127 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 24 maart 2011

Plot Sucker Punch

"Feed Your Head"

'Sucker Punch' speelt zich af in de jaren 50. Baby Doll (Emily Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma's die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.

Madame Vera Gorski / Dr. Vera Gorski

Blue Jones

Lobotomy Nurse / High Roller Girl #1

The Doctor / The High Roller

The Wise Man / The General / The Bus Driver

avatar van Theunissen

Misschien moet je hem toch eens bekijken, dan weet je misschien wat Rudeo bedoelt

AC1

Misschien ook niet. Ik zal het binnen een week weten (zie talloze berichten over hoe ik ongeduldig zit te wachten op de officiële Blu-ray) maar intussen ben ik heel benieuwd naar wat Rudeo hierover te zeggen heeft. Klaarblijkelijk is hij een fan van Snyder maar volgens hem lijkt de film geregisseerd te zijn geweest door een leerjongen van Snyder. Een krasse uitspraak waarover ik iets meer wil weten en, eerlijk gezegd, het lijkt me ook eem mooi onderwerp om over te praten. Of mag het hier niet verder gaan dan het geven van downloadtips? Ik ben benieuwd naar jullie bevindingen.

Naomi Watts

Ken aardig wat Snyder fanboys en ken meer fanboys die teleurgesteld waren in SP dan andersom. Dus maak je borst maar nat .

RuudC

Omdat Sucker Punch niet zo goed is als 300. (in mijn optiek, en ik heb Watchmen nog niet eens gezien), maar dat wil niet zeggen dat dit een slechte film is. Ondanks het hoge 'nep' en 'bloot'gehalte heb ik er behoorlijk van genoten. Waarom moet alles diepzinnig filosofisch zijn?

AC1

Hmm, 300 was dat ook niet, hoor. Watchmen heeft natuurlijk wel een filosofisch kantje.

RuudC

true. Ik had er ook bij moeten zeggen dat dat over het algemeen geldt. Ik vind het jammer dat veel simpelere films daarom worden afgebroken.

Het lijkt er wel op dat je die tips goed kunt gebruiken

Welke tips?

avatar van Dirtdiver

Dirtdiver

Heerlijk spectakel met een goede soundtrack!

avatar van Rudeo

Rudeo

AC1 schreef:

Dat klinkt alarmerend. Waar zit het verschil? Kun je het heel precies aanwijzen? Bij voorbaat dank!

Script is niet krachtig, acteren helpt daar niet bij wat de dialogen erg zwak maakt. Het is dan wel een actie film maar de actie is gewoon ook niet overtuigend. Daarnaast missen de werelden gewoon teveel achtergrond informatie naar mijn mening. Soms komt er eens een interessant shot langs maar daar blijft het ook bij. Het heeft gewoon geen kracht terwijl het idee van de film me erg aanspreekt. Maar ik raad je aan hem eerst gewoon te kijken en dan wil ik graag je mening horen.

avatar van kepi666

kepi666

Ik vond het kort gezegd niet echt boeiend....

Theunissen schreef:

Het lijkt er wel op dat je die tips goed kunt gebruiken

Ik vind het leuk om naar sommige films uit te kijken. Er zijn niet zoveel titels waarop ik zit te wachten. Dat wachten en anticiperen maakt de hobby net iets waardevoller dan "gewoon effe binnenhalen en op mien laptoppie fastforwarden, joh". Plus, het is goed om te beseffen dat ik medeverantwoordelijk ben voor de instandhouding van film. Jij staat alleen maar voor de ondergang.

Cosoco

I felt like the R-rated version of this movie would be very difficult to get passed. I think that it would be a super-fun movie, but it would be for a very narrow audience.

I think the movie would have been a million times better off if we just made the hardest, craziest version of the movie we could and not trying to please every audience. I do think that the movie is crazy, in a great way, but it’s just funny that I think it’s 30% as crazy as it could have been. I think that’s the world it lives in. It lives in a crazy world.

Deze 2 quotes zeggen alles. Jammer dat Snyder de ballen mist om de concessies achterwege te laten en echt iets geweldigs te maken.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Cosoco schreef:

Dat ligt vooral aan Warner Bros, die hebben Snyder er van alles uit laten knippen om hem maar PG-13 te maken.

Naomi Watts

Heeft voor de rest ook erg weinig te maken met het gebrek aan cojones. Als je een werknemer bent van een grote studio heb je overigens weinig te willen.

Fortune

Snyder is toch meer dan alleen maar een werknemer van een studio.

Ik wou net zeggen.

Snyder wordt hier toch gewoon belemmerd in het uitwerken van z'n eigen visie. Dan kan hij daar wel omheen lullen en het grappig vinden dat het potentieel niet uit z'n films wordt gehaald, maar ik vind het nogal jammer en ook een beetje sneu. Hij zegt zelf letterlijk "I think the movie would have been a million times better off [...]".

Als (autonoom) kunstenaar (zoals de fans Snyder graag zien?) is het aan jou om manieren te vinden om je eigen visie uit te werken. Het maakt mij verder niet uit hoe je dat voor elkaar krijgt, maar je schikken naar het Amerikaanse studiosysteem levert gewoon erg vaak saaiere films vol concessies op.

Naomi Watts

Ik snap niet wat er zo lastig is dat de studio minimaal hun kosten willen dekken, en het liefst nog winst willen maken en daardoor graag willen dat de film PG 13 gekeurd gaat worden. Snyder heeft met dit beschikbare budget weinig te willen, want hij is op dit moment niet veel meer dan een werknemer van WB.

Cosoco

Het lastige is dat Snyder daardoor z'n eigen visie niet kan uitwerken zoals hij dat zou willen. En ik snap gewoon niet dat Snyder er genoegen mee neemt niet meer te zijn dan een werknemer van een studio. Het lijkt me bovendien enorm frustrerend - het is toch zijn script, zijn film, zijn werk. Of misschien snap ik het wel, maar vind ik het gewoon jammer.

Bovendien heeft de film het financiëel nogal slecht gedaan, dus uiteindelijk wint niemand er wat mee.

Naomi Watts

WB had er nog meer verloren als ie een R had gekregen van de MPAA.

Tuurlijk is het jammer maar voor het standpunt van een commercieel bedrijf kan ik wel begrip op brengen, ook al is het onaangenaam. We hebben het hier over tientallen miljoenen, ook geen kattenpis.

Dreiecke

High roller = high stake gambler

Iemand die veel geld komt brengen bv? Iemand die de business leven inblaast?

Wie heeft hier meer ideeën over?

Fortune

Hoezo begin je over de term High Roller?

Dreiecke

Ik vraag mij af wat precies de rol en betekenis is en hoe andere mensen hierover denken.

Dat begrijp ik.

Maar waarom begin je daar over hier bij SP?

Dreiecke

Ik begrijp je vraag niet, aangezien de HR in SP voorkomt.

avatar van Aerials

Aerials

Dreiecke schreef:

link wiki High Roller

Het is naar mijn idee een persoon die vaak langskomt een soort erelid van de club/bordeel?
Ik weet niet of er echt iets achter te zoeken valt.

Het verbaast me dan ook niet dat er een klein fortuin wordt uitgegeven voor Baby Doll, de High Roller heeft dus gewoon veel geld .

Dreiecke

Het is ook de arts die de lobotomie bij haar uitvoert. Daarom vroeg ik mij af of er meer achter steekt in het verhaal.

AC1 schreef:

Daarom zei ik ook dat je die tips goed kunt gebruiken want wie kijkt er nu nog een filmpje op een laptopje of een desktopje (dat is voor de amateurs)

"Der Untergang" staat trouwens op nummer 1

Cosoco schreef:

Volgens mij heeft Snyder het verkeerd ingeschat. Blijkbaar dacht Zack dat hij 'zijn' film wel kon maken zonder te veel op geweld en sex te moeten rekenen ... maar zelfs dan moest hij er nog 18 minuten uithalen van de rating commissie. Dat had ie niet zien aankomen. Wat je vooral ziet is dat Snyder z'n vrijheid wordt gekortwiekt omdat hij Warner niet meer het success van 300 kan geven. Warner zal nu meer en meer bedenkingen hebben bij de rendabiliteit van hun 'wonderboy'. Ik vind het al onwaarschijnlijk en een godsgeschenk dat iemand zoals Snyder (met zijn perspectief) al films heeft mogen maken in Hollywood.

avatar van Thorak

Thorak

Fortune schreef:

Dat begrijp ik.

Maar waarom begin je daar over hier bij SP?

Als je je dat afvraagt, kunnen wij ons ook wel afvragen of je de film wel gezien hebt, aangezien het hele verhaal om hem draait...