• 9.369.458 stemmen

Tarzan, the Ape Man (1981)

Actie / Avontuur | 107 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: John Derek

Met onder meer: Bo Derek, Richard Harris en Miles O'Keeffe

Plot Tarzan, the Ape Man

"The most beautiful woman of our time in the most erotic adventure of all time."

Jane Parker gaat naar Afrika op zoek naar haar vader, een ontdekkingsreiziger. Hun weerzien is niet bepaald hartelijk en wat later wordt Jane gekidnapt door Tarzan, die haar redt uit de greep van een python.

Jane Porter

James Porter

Ivory King

avatar van Claus

Claus

Weerzinwekkend slechte film. Lachwekkend en om te janken tegelijk.

avatar van mikey

mikey

extreem slecht! voor niemand geschikt.

avatar van Justice4All

Justice4All

ik denk dat de mannen vroeger niet naar deze film keken, maar naar haar zelf persoonlijk.

avatar van mikey

mikey

Aapmeneer redt vrouw van een leeuw op een exotisch strand en dat veroorzaakt een boel spannende momenten, totdat Jane door de inboorlingen onder de douche wordt gezet. Tarzan schiet te hulp en ze gaan samenleven in een apenkolonie. zo slecht heb je ze nog nooit eerder gezien.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Iets zinnigs zeggen over deze film ga ik niet doen, maar wel even dit: ik denk dat Bo Derek mij m'n eerste "movie-related"erectie heeft gegeven.

De scene waarin Miles O'Keeffe (Tarzan) aan de borsten komt van Bo Derek (Jane) was het heetste dat ik als pril tienertje tot dan toe op het beeldscherm had gezien.

Wat was ik toen nog jong en onschuldig...

avatar van dream555

dream555

Het is triest vast te stellen dat een beeldschone vrouw niet kan acteren. Wat een veralgemening. Een grapje dus. Tja. Laat ons eerlijk zijn, die film blijft bekend omwille van Bo, maar ze kan het echt, echt, echt, echt niet. Volgens mij heeft de echte Tarzan een rechtzaak aangespannen tegen deze film wegens eerroof. Kan ook zijn dat zijn Jane natuurlijk niet zo mooi was. Troost je, echte Tarzan, je jane kan nooit zo irritant geweest zijn.

avatar van Waku

Waku

Hier wordt het genre belachelijk gemaakt en dat hoort niet.

Kan niet de bedoeling geweest zijn..

avatar van dream555

dream555

Na de film blijf ik toch met een onbeantwoorde vraag zitten ...

Bo loopt eerst in het water zonder kleren aan, gaat terug naar het strand, doet haar kleren aan en gaat weer in het water. Waar zit de logica nu?

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Uniek: een film waarbij de acteurs weggespeeld worden door de dieren.

avatar van Aapje81

Aapje81

Schandalig slechte film die er alleen goed voor was om Bo Derek schaars gekleed in beeld te brengen. Nu ik dit schrijf vraag ik mij overigens af wat het criterium is om een film in de Flop lijst te krijgen?

avatar van Aapje81

Aapje81

Laat ik in al mijn ergernis nog wat slechte dingen zeggen over deze film. Dit had meer te maken met The Return to the blue lagoon dan met een tarzan film

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

(mislukte)Promotiefilm voor Bo Derek.

Acteren kan zij absoluut niet, en dat valt des te meer op wanneer zij, zoals hier, veel in beeld is.

Helaas ging dat ten koste van Tarzan zelf en voor de acteur die hem speelde in deze film, Miles O'Keeffe.

Veel had hij niet te doen in deze film, hij mocht geen woord zeggen, en had zelfs (voor het eerst) geen mes om zich mee te verdedigen.

O'Keeffe is zonder twijfel de best uitziende Tarzan acteur die ooit de rol van de aap-mens toebedeeld kreeg.

Al twijfel ik sterk aan zijn capaciteiten als acteur.

Afgezien van zijn haarkleur vodoet hij perfect aan de beschrijving van de door Edgar Rice Burroughs geschapen held.

Een gemiste kans helaas.

Wat de film wél heeft zijn prachtige natuuropnamen, Bo zelf even niet meegerekend...

Verder enkele mooie scène's, zoals die waarin een olifant de bewusteloze O'Keeffe/Tarzan op zijn slagtanden draagt.

Het gevecht met een reuzeslang was niet zonder gevaar voor O'Keefe.

Helaas in, te lange, slow motion opname vastgelegd.

Zoals in veel Tarzanfilms lopen hier ook weer allerlei dieren rond die niet in Afrika thuishoren, Indische olifanten, Orang Oetangs, etc.

Al zijn ze vaak leuker om naar te kijken dan naar de acteurs.

De film is opgenomen op de Seyshellen en in Sri Lanka.

Richard Harris acteerde helemaal over the top, naar eigen goeddunken waarschijnlijk.

Helemaal fout gecast is de 'Ivoor-koning', een vette(blanke) worstelaar, die helemaal misplaatst is als hoofd van een inboorlingen stam.

Een saaie film met een geweldig ogende Tarzan is mijn konklusie.

Mijn waardering van twee sterren is gebaseerd op het uiterlijk van O'Keeffe en de leuke dieren in de film.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Bijzonder matige Tarzan film. Sowieso hadden die oude films wat en dit heeft helemaal niks. Het verhaal brengt nauwelijks een toevoeging aan het Tarzan gebeuren. Miles O'Keeffe is Tarzan maar ziet er eerder uit als rambo of de Hulk maar dan niet groen. 1,0.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

@movie acteurs :

Grotendeels ben ik het eens met je mening over deze (3e) versie van 'Tarzan The Ape Man'.

Alleen niet met je opmerking over Miles O'Keeffe.

Een matig acteur (die zelf de eerste is om dat toe te geven)dat wel, maar uiterlijk de meest perfecte Tarzan die ooit op film en TV verscheen.

Hij voldoet bijna exact aan de beschrijving die de bedenker van Tarzan, Edgar Rice Burroughs, van zijn geesteskind geeft.

Alleen de haarkleur klopt niet helemaal, die zou gitzwart moeten zijn.

Het 'Rambo' type zie ik er niet echt in.

En O'Keeffe had Tarzan voorgangers die er nog steviger gebouwd uitzagen, zoals Gordon Scott, en Mike Henry, en Frank Merrill.

(zie foto's)

Een beetje gelijk heb je met die 'Rambo' vergelijking toch wel.

Rambo is toch deels gebaseerd op Tarzan.

Gordon Scott (1957)

Mike Henry (!966)

Frank Merrill (1929)

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Brix schreef:

Het 'Rambo' type zie ik er niet echt in.

Ik persoonlijk wel. Of ik ben het niet gewend maar ik vond het niet echt een passende acteur voor Tarzan.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Mijn eerste review van een film en meteen eentje die niet bij mijn favorieten hoort. Maar ik heb deze vandaag bekeken tijdens de treinrit zodanig dat het nog fris in het geheugen zit. Tja, er zit bijna geen verhaal in deze film dus daar ga ik niets van zeggen. Laat ik zeggen dat ik deze film vooral heb herbekeken uit jeugdsentiment. Het is de enige Tarzan-film die ik ooit heb gezien en het zal wellicht ook bij deze blijven. Niet dat ik andere Tarzan-films op deze wil afrekenen, maar het verhaal van Tarzan heeft me nooit zo erg geboeid. Ik heb wel eens stukken van George of the Jungle gezien, maar die was echt te dom naar mijn gevoel. Op dat vlak viel deze dan toch nog mee. Ik vond het knappe natuurbeelden, de dieren kwamen toch echt over. En ja ook Bo Derek mocht er zijn. Bloot was in die tijd precies veel minder een probleem dan nu. Maar om dit een erotische prent te noemen, vind ik te ver gezocht.