Genre: Komedie / Fantasy
Bekijk via Videoland
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot Lang & Gelukkig
Lang & Gelukkig is een verzameling van klassieke sprookjes, waaronder Assepoester en Roodkapje, met een grote knipoog naar de actualiteit. Zo wordt Assepoester gekleineerd door haar stiefzussen Paris en Hilton, heeft Roodkapje een relatie met een boze wolf met imagoproblemen, en wordt prins Roderick van Oranje Nassaukade door zijn moeder uitgehuwelijkt. Alle ontwikkelingen komen tot een climax op het Grote Bal. Gebaseerd op de gelijknamige theatervoorstelling van het Ro Theater.
De gehele film is in de studio opgenomen met decors van production designer Vincent de Pater. De cinematografie is in handen van Piotr Kukla (De Tweeling, Bride Flight, De Storm), eerder werkte hij met Pieter Kramer aan de speelfilm Ellis in Glamourland.
Regisseur Pieter Kramer regisseerde films als Theo & Thea en de Ontmaskering van het Tenenkaasimperium, Ja Zuster, Nee, Zuster, Ellis in Glamourland. Daarnaast is hij als regisseur verbonden aan het Ro theater waar hij ook de voorstelling Lang en Gelukkig regisseerde. Het scenario van zowel theaterstuk als film is geschreven door Don Duyns.
shockdog
Haha trailer vond ik wel grappig, al is de kans groot dat daar alle grappen al in zitten.
'Nu volledig in 2D!'
Macmanus
Het kitscherige lijkt me nog niet eens erg, het extreem oubollige karakter daarentegen...jeebs. 2d grap zat ook al in de Simpsons Movie trailer btw.
IcU
Heb hier erg veel zin in. Top cast en de trailer is erg grappig. De voorstelling zelf was ook erg goed.
Frans Sarneel
Afgelopen zondag ben ik naar een voorvertoning van deze film geweest. Het zal zeker niet ieders cup of tea zijn, maar ik heb er van genoten! Zeker Arjen Ederveen is onnavolgbaar als de boze stiefmoeder. Compleet over the top en bij vlagen hilarisch. Puntje van kritiek is dat de film wat traag op gang komt en zeker in het begin wat onsamenhangend is, maar al bij al kan ik iedereen met gevoel voor humor deze film aanraden!
Quido
Benieuwd of de Gouden Kalveren jury het aandurft Arjan Ederveen te nomineren voor een kalf, werkelijk hilarisch (in elke rol die 'ie speelt).
Quido
Interviews met o.a. Arjan Ederveen, Jack Wouterse, Hannah van Lunteren en Alex Klaassen. Plus al enkele fragmenten uit de film!
Waar ik een compleet over the top en kitcherige film verwachtte kreeg ik deels wat ik verwachtte, maar toch werkt het geheel wel. Zeer geestig geschreven en met name Ederveen en Klaassen stelen de show. En naar het einde toe weet het ook nog te ontroeren, want in den beginne is het eigenlijk een simpel verhaal over een vrouw die aan het dementeren is.
Dik 3,5*
stefkestefke2
Wat een dramatische ^&%$^$%$* film!!!
We zijn na 20 minuten gillend weg gelopen...
LauraCharlotte
gezien in de sneak. Nogal een verrassing! Alhoewel ik deze film absoluut niet uitgekozen zou hebben om ooit te zien heb ik me wel redelijk vermaakt. Zat veel goede humor in en veel leuke knipogen naar dingen in de realiteit.
Af en toe een beetje musical achtig met liedjes en gewoon een theaterdecor als achtergrond. Dus het moet wel echt je ding zijn.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Een aanfluiting. Ik had hier hele goede hoop voor - namen als Jack Wouterse, Hannah van Lunteren en Pieter Kramer zijn niet de minste - maar ik heb me rot geërgerd aan de valse nichtenhumor en het gebrek aan leuke grappen.
wwelover
Een hele fijne film, ik had er al hoge verwachtingen van na de trailer en die zijn uitgekomen. Het is natuurlijk een film die je niet helemaal serieus moet nemen, en het is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar ik heb echt genoten. Het verhaal is erg geestig, voorspelbaar dat wel, maar erg absurd. Het ziet er natuurlijk onwijs lachwekkend uit, maar ik vind dat het decor echt een flink compliment verdiend. De muziek is ook erg goed, zag op het eind dat Alex Klaasen grotendeels de teksten heeft geschreven, laat maar weer zien hoe talentvol hij is. Grappen waren leuk. En de cast was ook super en dan met name Arjen Ederveen en Alex Klaasen. En ook Gijs Naber viel me erg positief op, had hem wel eens vaker gezien maar had dit niet verwacht. Vooral zijn solo-nummer was mooi. Wat helaas niet voor iedereen zo was, want ik vond sommigen vocaal toch een beetje tegenvallen. Alleen Naber en vooral Klaasen (die is zo goed vocaal) konden echt goed zingen.
Blisss
Gisteravond gezien met de familie (9 t/m 65 jaar), echt een hilarische film voor jong en oud! Prachtig decor, super acteerwerk, verhaal is mooi in elkaar gezet en heerlijke humor van begin tot eind. Echt een aanrader!!
Quido
Jammer dat ie niet aanslaat bij het bioscooppubliek, film verdient het wel.
Nooiert
Zeer leuke film, sterke muziek die perfect in de film is ingepast. Een topper!
Keane1983
Heerlijke, simpele film met messcherpe humor en leuke personages.
Een erg goede geslaagde comedy die echt wel zijn credits verdient.
Zeker een aanrader voor iedereen.
Van mij een 3.5*
IcU
Weer eens wat anders. Hier haalt de film ook zijn waardering uit. Verhaaltje is nogal rommelig en stelt niet al te veel voor. Helaas probeert de film ook vooral zijn humor te brengen met mannen die als vrouwen verkleed zijn en verwijft lopen te dansen. Dit vond ik niet zo nodig. Qua spel wist Hanna van Lunteren het meest te brengen. Deze ging nog het minst over de top. Een aantal grappige details en leuke vondsten met betrekking tot het decor laten wel zien dat deze film met veel plezier is gemaakt. Hierdoor komt mijn stem op een nipte 3 sterren.
robertus65
Typische kitscherichtenichtenhumor wat men kon verwachten, niet meer en niet minder. Mensen van De Club zullen zit wel waarderen met een hoog punt.
AmazingPP
Wat een onzin, Robertus65!! Niet alleen mensen (goh, dat je ze nog mensen noemt überhaupt, goed van je!!) van De Club weten deze film te waarderen. Ik ben niet van De Club, maar ben toevalligerwijs gek op de humor van Arjan Ederveen en Pieter Kramer. Deze film moet je met een hele grote knipoog bekijken en dan lach je je l.l uit je broek! Tenminste, ik dan. Ik vond de film heel erg grappig, de decors, de aankleding, de dubbelrollen. Het lijkt heel eenvoudig gemaakt, maar geloof me: dat is het niet. En ik begrijp heus wel dat sommige mensen deze humor niet kunnen waarderen, maar om dan maar direct het als een nichten-film af te schilderen vind ik ook onzin. Gekgenoeg zijn vele hetero-mannen dol op lesbische porno, maar ook dat is gewoon homosexualiteit. Ik maak me liever druk over echt kwalijke dingen: zoals pedofilie. Ik heb gesproken. Amen.
4 *
Keane1983
Kitscherichtennichtenhumor?? Misschien in jou "club" een mooi scrabbelwoord. Maar er zijn wel degelijk mensen die van deze humor houden. Nicht of niet.
Dat jij als "stoere" man dit niet kunt waarderen, kan de film OF de nicht niets aan doen.
Het zal waarschijnlijk niet zo bedoeld zijn, maar let een beetje op wat je zegt, ondanks het recht op vrijemeningsuiting (ook een mooi scrabbel woord)
rijff2000
Jou reactie is overduidelijk, ik heb maar een vraag aan je robertus65 waneer kom jij uit de kast ?

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime